Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
23.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşin bir de bu boyutu var tabi
    1600 Euro civarı para üretilen ülke Almanya da 1 asgari ücret aşağı yukarı

Yani biz 2500 TL masraf desek herkes iyi der ( asgari ücret )
    Veya Euro 2008-2010 lardaki gibi 2 TL ler de olsa 3000-3500 TL olacak

Kur öyle bir haldeki Türkiye de iyi gelirli birisi için dahi Almanya asgari ücretini mevcut kurla çarpınca garip fiyatlar çıkabiliyor

45bin TL ye şanzıman değişmişti benim aracın , boru yağ kaçırdığı için şanzımanda aslında bir şey yoktu
    Opel Türkiye problem çıkarmadı ve Almanya dan sıfır şanzıman gelmişti , kur da 6,50 lerdeydi muhtemelen
    Büyük para gibi görünüyor ama geldiği ülkede 5 asgari ücret falan

Sürekli ithal ürünler parçalar ile alakalı muhabbet ederken TL üzerinden konuşmak basit bir hata aslında

İşin problem boyutu ayrı tabi , ben sadece fiyatlarla alakalı söylüyorum

Arkadaşa geçmiş olsun umarım çözülür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

Geçmiş olsun, her seri üretim üründe hatalar çıkabilir. Özellikle premium markalarda olası servis masraflarına da hazırlıklı olmak gerek. Ancak kampanya ile 11-12 bin tutacaksa gayet iyi. 12.000 lira bugün 1650 euro yapıyor ki bu kadar işlem ve işçilik için bence makul.
    Hocam ben zaten serviste bakımlarının vs pahalılığını biliyorum . Bana servis baştan söylese bu araçlarda zincirin ilerleyen zamanlarda bu kadar masraf vs açabileceğini ben önceden zinciri serviste yine 3-4 bin neyse verip değiştirirdim.
  • W212 E250 sahibi bir arkadaşım geçenlerde yağ kaçağı yüzünden motor yan kapaklarını değiştirmek zorunda kaldı. Yetkili servis 22bin istemişti, özelde çıkma parça ile 10bin harcayarak bitirdi.
  • vaya589 kullanıcısına yanıt
    13den beri tam otomatik komple servis bakimli kia ceed aracim var, belki 20tane sifir arac aldim simdiye kadar en memnun kaldigim en sorunsuz aracim kia ceed aldigimdan beri periyodik bakim.haric 1tl harcamadim ve led harici kronik sorun da yok(ki onuda 7.yil olmasina ragmen ikiletmeden farlarim yenilendi)
    Bmwlerde goruyoruz zincir uzama, enjektor, turbo valf, tahrik, bobin, sanziman yag sogutucu patlatna ,audilerde mekatronik, kavrama vb..vw tuslarin soyulmasi, piston catlatma, sanziman mekatronik..
    Bilemiyorum bence kia daha az olan tecrubesine ragmen bence daha sorunsuz bir otomobil uretmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Hocam ben zaten serviste bakımlarının vs pahalılığını biliyorum . Bana servis baştan söylese bu araçlarda zincirin ilerleyen zamanlarda bu kadar masraf vs açabileceğini ben önceden zinciri serviste yine 3-4 bin neyse verip değiştirirdim.

Alıntıları Göster
    Hocam bence bunun üzerinden gidin. Hatta böyle bir şeyi MB kabul etmişse ve bir değişim programı olduğu halde servis kabul etmediyse bir avukata danışıp Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz.
  • Şansınızı deneyin sonuna kadar, olmazsa özel servis bence ,bu adamlar bunu kitabına göre degistirecekler sonra gene aynı şey olacaktır ,hepimiz kobayiz ,bir hevesle turbolu araçları bize satıyorlar ama bu aşırı beslemeli motorlar bizim cebimizle arge oluyor sahada pisiyorlar ,ben daha bu kervana katılmadım , hanım benden mercedes istiyor ama bilmiyor ki bmw mercedes esksi gibi değil opel vw de eskisi gibi değil ,sadece toyota var artık ,onada denmeyen kalmadı turbosu yokmuş adam seni korumak için turbo koymuyor arabaya.

• Geçmiş olsun. Sorun çıkarmaması için zincir kullanılan motorun suyu çıkıyorsa Alman mühendisliği ne işe yarar anlamak mümkün değil. Böyle giderse Kore otomobillerinin önü açık.

• Geçmiş olsun. Daha önceki tecrübe ettiğim araçlardan biridir. Konforu güzel olsa da son zamanlarda (5 yıl) Mercedes de benzinli araçları pek tercih etmiyoruz ettirmiyoruz ki kronik olan bu sorunlar oldukça moral bozuyor. İlgili kişilerin sizi önceden uyarmış olması gerekiyordu ki sürekli güncellenen bir zincir olmasına rağmen asıl sorunun zincirde olduğunu düşünmüyorum. Mümkün olduğu kadarıyla yetkili serviste yaptırın. Ancak 17 bin yerine 10 bin altını zorlayın. Biraz bastırırsanız sorun etmezler pek. Tekrar geçmiş olsun. Mercedes alacaksanız dizelini tercih edin. Ya da 2018 üstü benzinli motorları..
  • Katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: JordaNN

o arabayı alabiliyorsan o masrafı da ödersin
    Mesajınız çok basit bir mantık ve çekememezlik kokuyor bahsedilen aracı 0 km ortalama bir araç parasına alabilirsiniz forumda çoğu kişide daha pahalı araçlar var şu ana kadar beğenen 37 kişi de muhtemelen hayatta çalışarak bir yere gelememiş psikolojik sorunlu arkadaşlar.net.

• Yetkili servisten daha ehil özel servisler var o fiyatlar çok abartılı görünüyor aynı işçiliği aynı parça değişimini daha eski araca yarı fiyatına yapacaklarını düşünün ona göre karar verin kullanıcı hatasından olması mümkün değilse iyi evrak tutup bilirkişi raporu tutturun mahkemeye verin gerekirse.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Mesajınız çok basit bir mantık ve çekememezlik kokuyor bahsedilen aracı 0 km ortalama bir araç parasına alabilirsiniz forumda çoğu kişide daha pahalı araçlar var şu ana kadar beğenen 37 kişi de muhtemelen hayatta çalışarak bir yere gelememiş psikolojik sorunlu arkadaşlar.net.

Alıntıları Göster
    hocam profiline bakman yeterli olurdu . Ben cevap bile yazmadım 2000'li ergen
  • Öncelikle geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

2. El premium araba almaktan su sebeple imtina ediyorum.hem masrafı büyük oluyor.

Hemde sana gelene kadar süte iyice su karışmış oluyor.sen premium diye aliyosun.eski sahibi(leri) bu paralari vermemek için hep yan sanayi kullanıyor.

Sen mersedes diye aliyosun.icinde bir çok çıkma parça oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

2013 model , 2014 1. Ay çıkışlı 85.000 kmde

Alıntıları Göster
    aracın modeli nedir hocam?

Model ismini yazmakta isteksiz gördüm sizi, . ya da yukarılarda yazdınız da ben görmedim.

Mercedes'e yabancı olduğumuz için tahmin etmemiz de pek mümkün olmuyor.
  • selam hacı mesaj yolladım sana çok geçmiş olsun

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazılıydı ama w212fl e250 2.0 benzinli
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

İşin bir de bu boyutu var tabi
    1600 Euro civarı para üretilen ülke Almanya da 1 asgari ücret aşağı yukarı

Yani biz 2500 TL masraf desek herkes iyi der ( asgari ücret )
    Veya Euro 2008-2010 lardaki gibi 2 TL ler de olsa 3000-3500 TL olacak

Kur öyle bir haldeki Türkiye de iyi gelirli birisi için dahi Almanya asgari ücretini mevcut kurla çarpınca garip fiyatlar çıkabiliyor

45bin TL ye şanzıman değişmişti benim aracın , boru yağ kaçırdığı için şanzımanda aslında bir şey yoktu
    Opel Türkiye problem çıkarmadı ve Almanya dan sıfır şanzıman gelmişti , kur da 6,50 lerdeydi muhtemelen
    Büyük para gibi görünüyor ama geldiği ülkede 5 asgari ücret falan

Sürekli ithal ürünler parçalar ile alakalı muhabbet ederken TL üzerinden konuşmak basit bir hata aslında

İşin problem boyutu ayrı tabi , ben sadece fiyatlarla alakalı söylüyorum

Arkadaşa geçmiş olsun umarım çözülür
    Almanya’da o para ile fren ayna ve balatalarını bile yaptıramazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Elk.de kullanıcısına yanıt
    Öyleyse baya iyiymiş
    Şimdi baktım mesela Sıfır km Opel insignia 1.6 dizel excelence 270 bin küsur
    Hadi 260 bin TL olsun

Türkiye de 104 asgari ücret eder

Almanya da ayni araç ortalama 35000 Euro
    Kaç asgari ücret yaptığını hesaplarsın

Ayrıca biz buradaki TL fiyatları şu kadar Euro yapıyor derken Almanya da bu işlerin kaça yapıldığı kafasında değiliz
    Buradaki bu TL tutar büyük görünsede parçayı bize gönderen veya üretici Alman firması için bir ..k değil
    Mantığı kavrayamamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 4 Nisan 2020; 22:45:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Alıntıları Göster
    Şimdi kendi adıma konuşursam bahse konu aracın sıfırını alacak güce sahibim Allaha şükür ancak 2004 model Astra G ye biniyorum. arkadaşın mesajını beğenenlerden değilim ama şimdi ben hayatta çalışarak biryere gelememiş psikolojik sorunlu biri mi oluyorum?? Maksadınızı biraz aşıyorsunuz..O mesajı yazan arkadaş da hayatın gerçeği neyse onu yazmış.net.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.