Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
23.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: werneke

Öyleyse baya iyiymiş
    Şimdi baktım mesela Sıfır km Opel insignia 1.6 dizel excelence 270 bin küsur
    Hadi 260 bin TL olsun

Türkiye de 104 asgari ücret eder

Almanya da ayni araç ortalama 35000 Euro
    Kaç asgari ücret yaptığını hesaplarsın

Ayrıca biz buradaki TL fiyatları şu kadar Euro yapıyor derken Almanya da bu işlerin kaça yapıldığı kafasında değiliz
    Buradaki bu TL tutar büyük görünsede parçayı bize gönderen veya üretici Alman firması için bir ..k değil
    Mantığı kavrayamamışsın
    Tamamen pazarlama stratejisi...

Araba üreticisi çok fazla ve rekabet nedeniyle fiyatlar uygun.

Aracı sattıktan sonra,her serviste ve arızada o fark kapatıyor üretici firma

O yüzden üreticinin tavsiye ettiği 10 yıl kullanımdan sonra,hemen yeni araç almak

Yerli oto üretimi başladığında,bu durum bizde de aynı olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç alırken özellikle de premium diye tabir edilen araçlara bakarken 5-10 bin fazla verin yetkili servis bakımlı olsun. Sözüm meclisten dışarı ancak, facebook gruplarında birçok bu tarz araç sahibinin bakımlarını yaptırmaktan çekindikleri ve parçalarını kendilerinin alıp merdivenaltı yerlerde parça değişimi yaptırdıkları gerçeği var. Nasıl olsa aracı satacaklar, sorun olması durumunda yeni sahipleri uğraşacak....
  • Yemin ediyorum büyük dert ya araba almak için bir dünya para biriktir , bir dünya vergi öde sonra arızayla uğraş dolar , euro kuruyla uğraş. Allah sabır versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014 model mercedes e250 aracin olacak.
    Tum bakimlari serviste yapilmis olacak.
    85 binde motor yiyecek...
    Serviste gel 21 bine yapayim diyecek.
    Abimin 2015 audi a3 ü vardi. 1.6 dsg ambiante. Dsg arizalandi garanti bittigi halde sanzimani komple degistirdi servis iyi niyet garantisinden. Aracta 130 bin km deydi.
    Demekki mercedes garanti bitince yaninda durmuyor. 5 yil veya 100 bin km garantili olmuyor mu ki bunlar.
    85 binde fabrikasal hatada boyle bir ucret talep etmesi bence kötü bir olay. Ne yaparsiniz bilmiyorum ama ilk once mbt ile iletisime gecip derdinizi bir anlatin. Olmadi disarda yaptirir konuyuda almanyaya iletirsiniz. Yada yaptirmadan bir arayin olmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla serviste o parayı verirde yaptırırsan ,gene mercedesin hatalı zincirini veya soruna yol açan neyse olduğu gibi değişecekler bi 85 daha götürür o zaman ,hatalı elemanı bulup elemedikleri sürece durum devam ,hele bu işler Türkiyede tam keşmekeş.
  • Biz daha ısınamadık ☺️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2008 den beri Mercedes in "alt sınıf" araçları jettanın biraz daha pahalı versiyonundan başka bi şey değil.

Ucuz işçilik ucuz malzeme ucuz araba mercedes ruhuna aykırı bi kere. Adamların 87 model arabalarında park sensörü vardı. Mercedes dediğin parayı pulu bi kenara bırak araba istiyorsan al sana araba der insanlara hakiki araba satardı. Şimdi alt bazen orta sınıf aeaçları markanın imajını çizmeyen başka bi şeye yaramıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hedef2020

Bu mesaj silindi.
    nasıl ne alaka ?
    euro 2 lira olsa 1000 euro 2000 TL
    euro 8 lira olsa 1000 euro 8000 TL

daha ne alakası olacak ?

euro hesabı yapmanın müthiş faydaları yok , coronayada iyi gelmiyor , sadece yanlış bir şekilde fiyat pahalılığından şikayet etmemiş oluruz
    gerçeklerin farkına varıp ülke olarak anlatıldığı kadar zengin olmadığımızı görüp ona göre hesap kitap yapabiliriz
    adam 700000 e taşınmaz aldı 2-3 ay önce dolar bozdurup ( 5,97 , 117000 USD )
    3 ay sonra bugün 117000 usd 787000 TL
    bir gayrimenkul alışverişinden 90-100 bin TL kazanabiliyorsun veya kaybedebiliyorsun
    araba fiyatlarını telefon fiyatlarını tatil fiyatlarını görmüyormusunuz nereden nereye geldi ?

bence hesap yapmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 5 Nisan 2020; 0:22:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hedef2020

Bu mesaj silindi.
    yok ben üzülmüyorum
  • 2007 yılında bizim patronlar altlarına mercedes c200 araç çektiler ve o araçların sürekli arızaları çıktı.

Paso servise gittiler ama dertleri bitmedi.

O gün, bu gündür aklıma kazıdım mercedes no no.
  • Hocam, Mercedes alan adam bu masrafları da göze almalı maalesef. 17 bin lira az bir para değil, ancak aracın değerine bakınca gayet makul bir değer bence.

Mercedes maalesef böyle. Arkadaşımda da C200d var, 2017 model. Geçen 50 bin bakımına gitti, 5 bin lira bayıldı. 3 gün önce yine arıza var dedi, ayrıntıyı konuşamadık, 2500 lira vermiş arıza için.

Yapacak bir şey yok. Geçmiş olsun.
  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Ben zaten mercedesin pahalı olduğunu biliyorum ona birşey dediğim yok , bazı arkadaşların anlamadığı şu bu araç 85.000 km’de .Nasıl dişlileri yiyip mili bozabiliyor? Bir zincir bu kadar sorunluysa bunun değişiminin zorunlu olarak 60.000 veya 75.000km’de bakımın içine eklesin ve bana da artık 3-5 bin tl neyse fatura etsin ben zaten öderim.

• Aracın km'si, model yılı bunları dahi yazmadan 17-21bin TL masraf açtı demişsiniz.

Alttaki yorumlarda bazı şahıslar "100bin km olmadan" demiş. Onlar o km bilgisini nerden öğrendiler? Araç kaç bin km'de, model yılı nedir ve kaçıncı sahibisiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zed

Araç alırken özellikle de premium diye tabir edilen araçlara bakarken 5-10 bin fazla verin yetkili servis bakımlı olsun. Sözüm meclisten dışarı ancak, facebook gruplarında birçok bu tarz araç sahibinin bakımlarını yaptırmaktan çekindikleri ve parçalarını kendilerinin alıp merdivenaltı yerlerde parça değişimi yaptırdıkları gerçeği var. Nasıl olsa aracı satacaklar, sorun olması durumunda yeni sahipleri uğraşacak....
    Ben zaten böyle bir problemle karşılaşmamak için hep servise gittim ama gel görki boşuna gitmişim. Yoksa dışarıda yarı fiyatına da bakım yaptırabilirdim

• sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, ama bu konuda maalesef Mercedes gibi bir firma bile böyle davranıyor. Hepsi çıkar peşinde. Umarım Almanya ile iletişime geçerek olumlu bir sonuç elde edersiniz. Aksi takdirde diğer arkadaşların dediği gibi özel serviste yaptırmak çok daha uygun olacaktır.
  • Haklısınız ilk mesaja ekledim aracın bilgilerini .
    İlk mesajda 90.000 km bakımına da gireceğini yazmıştım . Oradan tahmin yürütmüşlerdir

• Bir araç hele ki benzinli bir araç 85 bin km de nasıl eksantirikten sorun verebiliyor ilginç. Fabrikasyon hata olduğunu sanmıyorum öyle olsaydı araç çok daha erken arıza verirdi. Eksantrik yani bu dört zamanlı motorun en temel parçalarından biri. Koskoca mercedesin argesi bu kadar mı. 135 bin km dir hyundai i20 aracımda aynı eksantrik zinciri var ve daha ses bile gelmiyor. Bu işler mühendislik işi araba dediğin korkarak bineceğin bir şey değil. Mercedes bmw audi bu firmalar son zamanlarda artık eski kalite anlayışını bırakıp tamamen kâr odaklı çalışmaya başladılar marka algılarını kullanarak.

Benzer bir olay megane 2 aracımızda başımıza gelmişti. Motor kitlemişti. 140 bin küsürdeydi araç o zamanlarda zannedersem. O kilometredeki bir aracın motor kitleyecek bir arıza yapmaması gerektiğini savunarak renault'tan tamiratın bir kısmını karşılamasını sağlamıştık. Siz de böyle bir yol izleyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 5 Nisan 2020; 1:57:30 >
  • Ben de öyle düşündüm önce ama sonra baktım 2014 model olunca çok da pahalı değilmiş. Ben bile satın alabilirim, o derece yani. Aylık geliri on bin lira olan biri bu arabayı alabilir. Ama 17 bin lira masraf bir anda bütçeyi sarsar.
    Yeni eve geçtim diye 15-20 bin lira masrafı bir seneye yaydım ama yine de bazen cepte harçlık kalmıyor. 8 ay oldu daha yapacak 8-10 bin lira masraf var erteliyorum sürekli. Bir seneyi de geçecek yani taksitle falan yaptırırsam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.