Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
23.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne alaka, yani adam o parayı ödeyebiliyor olsa bile ödemek zorunda mı? Zenginler ölsün mantığı bu
  • 17 K ya ben karavan yapıp gezerim mis gibi yazık günah...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle işinin erbabı bir mercedes ustasıyla görüşmeden bu ücreti vermeyiniz, belki çok daha uygun fiyata sorunuzu çözebilirsiniz, çünkü servisler tamir değil değişim yerleridir, lütfen kısa bir araştırmayla böyle ehil ustaları bulabilirsiniz, öyle ustalar vardır ki servisin 1 ayda çözemediği sorunu 5 dakikada çözer, lütfen gelişmeleri bizimle paylaşın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Geçen haftadan beri araştırıyorum. Forumları , şikayet sitelerini okudum. Okuduklarım kadarıyla bu sorunu yaşayan baya bir Mercedes kullanıcısı var.Sebebin asıl kaynağı olan zincirin kodu 7 (sayıdan tam emin değilim) kez değişmiş yani Mercedes bu zinciri 7 kere güncellemiş . Eğer bu zincir kronik olarak sorunluysa servis bana neden 60.000 veya 75.000 km bakımında değiştirmeniz iyi olur diye söylemedi yada MBT bununla alakalı bir önlem almadı. En azından sadece zinciri değiştirseydim 3-4 bin tl masraf ile kurtulurdum. Acaba Mercedes Almanya'ya mail atsam sonuç alabilir miyim ?

Öncelikle geçmiş olsun, açıkça söyleyeyim benzer bir düzenlemeyi başka bir aracımda 270.000km’de yaptım.sizin aracınızda ömrünün çok daha kısa bir anında bu hatayı almışsınız. Bunun nedenini araştırabilirsiniz,Önceki bakımlarda hangi yetkili servislere gittiniz ne gibi motor yağ kullanıldı.

Yaklaşımınız doğru, bence otomol merter haricindeki servisler ile de görüşün, gelecek modern batı olabilir.

Ama bence bu hatanın nedenini araştırıp Mercedes mbt ve Almanya İle paylaşabilirsiniz.

Kolaylıklar

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Mesajınız çok basit bir mantık ve çekememezlik kokuyor bahsedilen aracı 0 km ortalama bir araç parasına alabilirsiniz forumda çoğu kişide daha pahalı araçlar var şu ana kadar beğenen 37 kişi de muhtemelen hayatta çalışarak bir yere gelememiş psikolojik sorunlu arkadaşlar.net.

Alıntıları Göster
    Lafı gediğine koymuşsunuz ama atladığınız bir nokta var; mesele arabayı alırken bitmiyor. Siz bitiyor mu zannediyordunuz?
    Hem toyotaya hem mercedese uyumlu olan aynı parçanın fiyatı, kasada talebe göre değişir canım ülkemizde -işçiliğe girmiyorum bile-.
    Onun için bu -olası- masrafları karşılayamayacak olanlar, bence de, -olası- masraflarını karşılamaya gücü yetecek araçlara binmeliler. Aksi halde böyle geceyi uykusuz geçirir, forum köşelerinde dert yanarsınız.
    İşin iyi tarafından bakmak lazım; bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız. Arkadaşa geçmiş olsun.

• sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Bence yetkili serviste yaptırın en azından 2 yıl garantisi olur. Özele gidersen kapıdan çıktınmı garanti biter. Zaten aracınızın 2. El fiyatı çok yüksektir zararınızı değiştireceğiniz zaman telefi edersiniz. Yetkili servis bakımlı bir aracın satışı çok kolay ve güvenilirdir

• iki yıl önce 2008-2009 C serisi mercedes almaya niyetlenmiştim ama forumlarda kronik sorun olan egzantrik zinciri gevşemesini okuyunca bu sevdadan vazgeçmiştim. madem böyle kronik bir sorun var, neden mercedes zincir yerine kayış kullanmaya geçmiyor ki?
  • bahsettiğiniz arıza birden bire oluşmaz. hiç mi motordan tuhaf sesler gelmedi. zincir uzaması önce sesle başlar. araba dizel motor gibi ses çıkarır. hatta kalitesiz yada üretim hatalı yağ filtresi bile bu arızaya neden olabilir.
  • Çok kusura bakmayın özür dileyerek yazıyorum. Yazdığınız araç lüks grup da Türkiye'deki aslında her insanın binmemesi gereken bir araç peki ya neden? Şimdi aracın piyasası ikinci el 170 - 250 arası atıyorum sanılıyor ki bu araca bu parayı veriyorsun olay bitiyor :) sadece lastikleri değişmeye kalkıyorlar 7-8 bin TL önerilen lastiği alırsanız. Orasin da burasında ariza cikmasi muhtemel zaten hesaba katılmıyor ve sonra GOZUME UYKU GİRMİYOR UYUYAMIYORUM oluyor yani tekrar kusura bakmayın ama siz o arabaya binecek guc de değilsiniz bence hemen satip bir JETTA , MEGANE , SUPERB Tarzı bir araca yönelin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17bin altına satsan mis gibi 0 km araba alabilirsin sanıyorum.
    Tabiki premium olmaz.

• Aboo araba parası.Allah yardımcın olsun

• Mb yetkili servise düştüysen işin zor bende 2019 a sedan var yag yakıyor ve servis sanayinin vermeyeceği cevabı verip ücret istiyor

• Servisine 3 4 bin çeken firmadan ne beklersin. Maliyeti 500 lira olmayan şey için.
    Aynı şeyi bu arıza içinde düşünüyorum. Servise maliyeti max 3 4 bin tl. Şimdi gelip bana kur mur diye zırvalamayın mercedes artık parçaları eskisi gibi kaliteli değil. Geçen yıl karı ilk defa %10 un altına gerilemiş. Boşunamı reno nissan veya diğer firmalardan bazı konularda parça alımı yapıyor.

Artık araç yürütmeye benzin gibi olası böyle arızalar için kenarda para gerekir. Birde şöyle bir husus var. Globalde artık kalitesiz parça üretimi çoğalıp kar maksimizasyonu çoğaldı. İşçilik ve parça giderleri herkes ortak şikayeti. Buna bizim değersiz tl de eklenince böyle dramlar maalesef oluyor.
    İşte bu yüzden hangi aracı alabilirim muhabbeti yerine hangisini yürütebilirim olmalı.

• Arkadaşa kur mur diye zırvalamayın
    1 yıl önceki pabuçla bugünkü pabuç fiyatından falan zırvalayın belki anlar
    Veya sevis kiraları çalışan maliyetler falan

Burada insanlara ticaret veya ekonomi para durumları ile alakalı tane tane bileği vermekte ne bileyim baya zor
    Gerçi herkes ticaretin kralını yapıyordur
    Tıpkı herkesin boyunun 1.90 1.85 olması gibi

Kardeş senin o zırva dediğin şey aslında her şey demek
    Mercedes reno vs hepsi için geçerli
    Kur neyse ülkedeki ekonomide paralel seyreder
    Senin dışarıya müthiş ihracın olur kur 12 de olsa problem olmaz
    Bunu anlamak için Japon yenine bakmak yeterli olur
    Para birimin globalde geçersiz , ihracın da yeterli değil
    Bitti bu kadar basit
    Her şeyin temeli olan probleme zırva dersen komik olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 5 Nisan 2020; 12:33:29 >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Toyotanın peryodik servis bakım ücreti 800 tl civarı, mercedesin 4000 tl, çıkan masraf bakımın 4 katı yani toyotada benzer bir sorun için 4 kat yani 3200 tl masraf çıkarsalar oo çok iyi gayet uygun denilip yaptırılır ki muhtemelen daha fazla masraf çıkarırlar
    Saçmalamış gibi olmayayım ama böyle bir problemde periyodik bakım ücretinin 4 katı masraf iyi bir fiyat diyebiliriz değilmi, bir yağ değişimine 4000 tl para verip, bunda sıkıntı görmeyip böyle bir arızaya bu para çok demek de saçma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 5 Nisan 2020; 12:40:30 >
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    Bence de sorun fiyat değil problem çıkarması
    Neticede aynı seri arabanın yenisi 500 bin üzerinde değilmi ?
    Araç E kasa sanırım
    Yani araba 8-10 yaşında ve 2. El fiyatı makul diye parça fiyatları da aynı oranda düşermi ?
    Daha hakim olanlar yanıtlayabilir

• Maalesef lüks tüketimin böyle negatif bir yanı var. Şunu unutuyorsunuz ama bu aracı alırken şimdiki Honda civic fiyatınaydı, o zamanki maddi durumu muhtemelen bu araca elveriyordu şimdi şimdi alım gücü düştü insanımızın.

Avrupa’da premium araçların ikinci elde zor satılmasının da fiyatının çok düşmesinin de nedeni bu yürütme maliyetleri.

17.000 lira herkes için çok para bu araca sahip olan için de çok para, çok geçmiş olsun diyorum ve mutlaka özel servis veya bilindik bir ustaya gitmenizi tavsiye ediyorum.

Alman otomobilleri nazlı oluyorlar nedense, model yılı daha yeni en azından garantisi devam eden bir araç almanızı ben de tavsiye ediyorum. Yaş itibariyle her yıl masraf çıkarmaya devam edecektir. Artan kurla beraber illallah dedirtir.

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Haklısınız 80 bindeki benzinli aracın böyle bir arıza yapması can sıkıcı, şahsen şimdi alacak olsam bu aracı, sıfır araç muamelesi yaparım

• mydonanim M kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum 17 bin lira herkes için çok para değil, kimin için çok para derseniz 4 bin tl bakım ücreti önemli bir kıstas, sadece zamanlama kötü olmuş
    Burdaki asıl sorun 80 bindeki benzinli üstelik de mercedes gibi kaliteli bir aracın böyle arıza vermesi, 2003 model e serisi dizel 350 bindeki mercedesten beklenmez böyle bi sorun, mercedesi gözümüzde fazla büyütmüşüz :)

• dndd D kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle diyeyim 2019 Eylül ayında BMW 2 ve 3 serilerine bakıyordum 180.000 TL bütçe ile. O zamanlar bu araçların kaskosu 4000 lira, servis ücretleri de yine 3000 lira civarıydı. O zamanki durumum bunu sorun etmeyeceğim düzeydeydi ama şu an her şey coştu. Ben o zaman 180 bin liraya 320 almış olsaydım şimdi 280bin edecekti belki kaskosu ve servisi iki katına çıkacaktı. Aracı yürütmem zorlaşacaktı ve 17000 lira 180e araç alan biri için az değil. Tabi sizin görüşünüze de saygım var.

Ha ben kredi çekmemek için ve lüks segment araçların yürütme maliyetleri gözümü korkuttuğu için sıfır b segmenti araç aldım. Cebimdeki tüm parayı arabaya yatırmayı da doğru bulmuyorum. Nakitim varken kredi çekecektim. Şimdiki aracımın Kaskosu 1100 servisi 800 lira.

İnanın araç alırken çoğu kişi yürütme maliyetini hesaplamıyor. İnsanların maaşları da yerinde sayıyor. Bir doktorun 2017 yılında aldığı maaşla bu yıl aldığı maaş arasında neredeyse hiç fark yok(hatta dolar bazında daha düşük)ama araç fiyatları 2 kat yürütme maliyeti 2 kat arttı. Öyle olunca 2017 yolunda aldığı aracı şimdi yürütmek zorlaştı. O yüzden çok para diyorum 17000 lira için.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.