Merhabalar, Evde mesh sistemi kurmayı planlıyorum. h50g kullanıyordum daha önce memnundum wifi 6 geçmek için satıp Mercusys H70x aldım ancak performansı çok kötüydü. h50 arka odaya 350mb verirken bunda 200ü anca gördüm iade ettim. Tekrar h50g ye mi geçeyim yoksa wifi6 mı alayım kararsız kaldım. Araştırma yaparken Cudy markasına denk geldim ama ne incelemesi ne düzgün kullanıcı yorumu var. H50G 3lü, Cudy 2li https://www.amazon.com.tr/dp/B09FPNFN8J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title 2150TL Ev interneti superonline fiber 500mb Sadece PC de wifi6 var, Ev uzunlamasına. Sanırım cudy ler deco kalitesinde. daha iyi anten ve kapsama alanı verir mi. 2li veya 3lü kullanım aradaki farkı kapatır mı emin olamıyorum. Bütçeyi çok arttırmayı düşünmüyorum. alternatif önerilere açığım. Değerli yorumlarınızla beni aydınlatabilirseniz sevinirim. |
Mercusys Halo50G mi Cudy M1800 mü. Cudy markası nasıldı
-
-
Hocam selamlar, sinerjide h80x 2 li paketi 2900 küsür. Dilerseniz bir göz gezdirin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim de h70x de hayal kırıklığı olunca o seriye bakmayı düşünmedim açıkçası. ax3000 kullanacak bir durumum yok. 500mb interneti her yere maks şekilde iletmeye çalışıyorum açıkçası. o yüzden anten kalitesi çekim gücü, ürün kalitesi önemli biraz.
-
Hocam denemelerimden şunu farkettim. Ana deco/halo'dan diğer uydulara kablolu olarak interneti paylaştırırsanız h50g'de bile tam hız alabiliyorsunuz. Ben de 3'lü şekilde h50g (500mbit - fiber) kullanıyorum. Halolar kablosuz bağlı iken 300 mbit civarında hız alabiliyorum. Ama kablolu bağlayınca tüm halolardan 500 mbit hız alabiliyorum.
-
1000 mbps fiber kullnıyorum.Benim ana routerden diğer odaya kablo çekme imkanım yok. Ana routerin bulunduğu odanın yanındaki odada kablosuz kullanabileceğim cihaz arıyorum. Kablosuz olarak paylaştığınızda deco/halo dan en yüksek hızı hangi cihazdan aldınız hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Ocak 2025; 22:31:25 > -
Hocam kabloluda 3'lü paketin hepsinden tam hız (500 mbit) kablosuz olarak alabiliyorum. Telefon olarak iphone13 ve laptop olarak matebook14'e ax200 wifi kartı ile alabiliyorum bu hızları.
İlk ünite zaten modeme kablolu bağlı. Birinci ve ikinci ünite kablosuz olarak birbirine bağlı. İkinci ünite ile üçüncü ünite birbirine kablo ile bağlı.
Hız olarak;
- Üniteden kablolu ve kablosuz tam hız alabiliyorum.
- ve 3. üniteden kablolu olarak tam hız, kablosuz olarak 250-350 arası hız alıyorum.
Biraz araştırdığımda deco x60 veya halo h80x ile kablosuzda daha yüksek hız alabileceğimi düşünüyorum ama ihtiyacım olmadığı için şuan kendimi frenliyorum.
-
kablo olduktan sonra çok sorun olmuyor bu sistemler ama kablosuz birbiri arasında haberleşmeleri çok iyi değil sanırım. ben bunu aşmaya çalışıyorum. kablo çekmek istemediğim için böyle bi çözüm arayışına girdim. Peki şöyle sorsam, uzun bir koridorda başa modeme kablolu bağlı halo, 6m ara ile diğer ikisin bağlarsak sonuncu da hız çok düşer mi acaba. 3lü seti alıp o şekilde kurulumla maks hızı son cihazdan alabilir miyim acaba diye düşündüm. Ev kira olunca çok kurcalayasım yok duvarları..
Bir de bu Cudy için bilgi yok hiç bir yerde. cihazlar güzel görünüyor ama test olmadan da karar veremedim açıkçası.
-
hocam bunun teorikte belli bir cevabı yok. Buradaki herkes ihtimaller üzerinden konuşacaktır. Ama yine de üst düzey ürünlerde kablosuz üniteler arası iletişim çok daha iyi oluyor. Benim kullandığım gibi orta düzey ürünlerde ise bir miktar kayıp olabiliyor. Amacınız oyun oynamaksa ping değeri yükselmiyor. Ama hızda kayıp üst düzey ürünlerde az, orta ve alt düzey ürünlerde biraz fazla olabiliyor.
Bunu denemeden ölçmek çok zor. Amazonda h50g 3'lü paket 2150 lira civarı. Sanırım satıcı da amazon. Alıp deneyebilirsiniz. İçinize sinmezse amazonda iade çok daha rahat oluyor.
-
3lü Siparişini verdim, zaten halo 50g ikili kullanıyordum. 500mb internet hedef noktaya 350 olarak geliyordu onu düzeltmek istedim. h70x beklediğimi vermedi. bir de 3lü deneyeyim. olmadı cudy denerim artık :) pazartesi tesli diyor bakalım deneyince yazarım buraya.
-
ben de iki dene yani bu durumda ikinciyi 12m uzağa koyarsan ve cihazlar birbirini görüyor ise daha başarılı olur üçlüye göre yazmayı düşünüyordum. üçlü muhtemelen 500 alırsın. en kötü 450 diye düşünüyorum. konumlandırma, aradaki engeller, diğer etkenler manyetik felan filan.. bunlar etki edecek sonuçta. üçlüde bağlantı noktası arttığı için bundan da bir kaybın olacak ama hedefe göre iyi sonuç alırsın.ikili 50g kullanırken aradaki engeller ne durumdaydı acaba?
-
Cudy için kapsamlı bir değerlendirme yok. Tp-link'ten ayrılan bir grubun kurduğunu söylemişler.
Sitelerine baktıysanız kullandıkları chipset ve ram bilgisini söylemişler, aynı chipseti kullanan diğer cihazların incelemelerine bakabilirsiniz, performans için belki fikir verebilir.
Genel olarak mediatek çipset kullanmışlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Halo h50G 3lü pack geldi. mümkün olan en yakın mesafelere konumlandırdım. L gibi düşünün. uzun bacakta uçlarda ve ortada halolar, kısa bacağın köşede pc var. 320mb maks alabildim. halolar arası mesafe 4 metre kadar. 4m - 4m atlıyor bir 3-4m de pc ye olan mesafe. 2li de pc'ye en yakın olan cihaz olmadan 300-350 alıyordum. pek anlamı olmadı. kayıp fazla ya da anten kalitesinde sıkıntı var.
Sanırım 3lü kurulum daha kare gibi yapılar için uygun. benim durumumda hiç fark yaratmadı. Sinyal gücü armış olabilir belki ama başka bir faydası olmadı açıkçası. Cudy m1800e şans versem mi yoksa direk decoya mı yürüsem.
-
"1300 Mbps on 5 GHz" "600 Mbps on 2.4 GHz"
ayarlar ve bağlantıların nasıl acab? ölüsü bile 320'i geçer diye düşünüyorum.
-
Benimki de aynı olay. 280-350 arası değişiyor. Halılar arası mesafe 3-4 metre ama kablosuz olarak bu hızlarda kalıyor. İşin enteresan yanı ana halo haric diğer halolarda kablo ile denediyseniz tam hız alabiliyorsunuz. Yani 2. Ve 3. Halolarda kablo ile hız kaybı yokquote:
Orijinalden alıntı: sphynxHalo h50G 3lü pack geldi. mümkün olan en yakın mesafelere konumlandırdım. L gibi düşünün. uzun bacakta uçlarda ve ortada halolar, kısa bacağın köşede pc var. 320mb maks alabildim. halolar arası mesafe 4 metre kadar. 4m - 4m atlıyor bir 3-4m de pc ye olan mesafe. 2li de pc'ye en yakın olan cihaz olmadan 300-350 alıyordum. pek anlamı olmadı. kayıp fazla ya da anten kalitesinde sıkıntı var.
Sanırım 3lü kurulum daha kare gibi yapılar için uygun. benim durumumda hiç fark yaratmadı. Sinyal gücü armış olabilir belki ama başka bir faydası olmadı açıkçası. Cudy m1800e şans versem mi yoksa direk decoya mı yürüsem.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İade başlattım Deco S7 alacağım. Olmazsa ona kablo çekerim artık. Kablo istemediğim için uğraşıyorum ama mecbur kalırsam yapacak bir şey yok artık. Deco serisinde bu tip sorun yok diyorlar ama bakalım artık..
Wifi 6 maliyetine de girmek istemedim. Sadece pcde var onun için de gerek yok gibi. 2-3 seneye wifi7 ye geçerim direk diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herşeyi denedim. Router modu, access point, beam forming açık kapalı, modem wifi kapalı.
Ana cihaz 500ü veriyor ama uydular yarıya düşüyor. Firmware güncel. Telefonla yanında test yaptım 320 yi geçmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphynx -- 5 Ocak 2025; 12:4:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablo çekecekseniz elinizdekini de kullanabilirsiniz. Ben ana halodan uydulara kablo çektiğimde tüm halolardan tam hız alabiliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: sphynxİade başlattım Deco S7 alacağım. Olmazsa ona kablo çekerim artık. Kablo istemediğim için uğraşıyorum ama mecbur kalırsam yapacak bir şey yok artık. Deco serisinde bu tip sorun yok diyorlar ama bakalım artık..
Wifi 6 maliyetine de girmek istemedim. Sadece pcde var onun için de gerek yok gibi. 2-3 seneye wifi7 ye geçerim direk diye düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
haloların birbirine wifi ile 5GHz üzerinden bağlı değil mi? bu bağlama işlemini yaparken 2.4GHz eşleşmeyi disable yapma imkanın var ise yap. 2.4GHz eşleştirme mi yapıyorsun acaba? ilk cihazında 2,4GHz yayını kapat, 5GHz ile eşleştirme yap. ihtiyacın var ise ikinci halo'da 2.4 ü aç ve bunu da kullan. bu yapılabilir görünüyor halo50g de
-
Cihazların konumlandırmasıyla alakalı olabilir. Ana halo cihazı ortaya alarak deneme yapsaydınız keşke. O şekilde sabit kullanma şansınız olmasa bile en azından yerleşimin etkisine dair bir fikriniz olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- vodafone h300s modem arayüz şifresi
- tenda a9 kurulum
- huawei hg633
- kablosuz ağda oturum açın ne demek
- tp link vx220-g2u
- modem wps nedir
- en iyi modem
- wifi sinyal güçlendirici
- router nedir
- wifi 7 modem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X