Şimdi Ara

Merhaba yarenler, merhaba felaket arkadaşlarım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
4
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yarenler, merhaba felaket arkadaşlarım!

Arkadaşlar! Umutsuzluk hele öğrencide olunca tekmil belaların anasıdır! İnek de olsan fark etmez, insanı insana kırdırır. Çok açık söylüyorum içinden pusu kuranlar düşünsün. Eğer umutsuzluğa meydan vermezsek şu kardeşliğimiz ömür boyu sürer gider. Umutsuzluk fukaranın bir dilim ekmeğini elinden almaktır. Umutsuzluk şeytan değirmenidir. Göz nurunun savurmasıdır. Ekmeği terden beklerim. Çalışmak da yiğidin harmanıdır. Bir laf daha edeyim de tamam olsun. Eğer haklıysam idare adamından da korkmam. Beladan da kaçmam!

Yarenlerim, felaket arkadaşlarım!

Buraya sizinle şu zor günlerimizde bir tutam umudumu bölüşmeye geldim. Bir ekmeği beraber bölüşerek yemektir hüner. Aranızdan çoğunuz terinizin son damlasına kadar çalıştı. Bazılarımız ise irademiz ve kanaatimiz kadarı çalışabildik. Uzun zamandır bu forumu takip ederim. Nice yiğitler gördüğüm kadar, sınav yoldaşına çelme takacak kadar küçülen mahlukatlarıda gördü bu gözler. Ama değişmeyen bir kaide vardı. Yolun sonunda ayakta kalanlar daima çalışkan ve iyi niyetli olanlardı. Bu sefer başımızda cihanı döndüren bir musibet var. Malesef bu musibet bizim yolumuza da taş koydu. Lakin yine bildiğim bir kaide var ki; hedefleri olan bir yürek gam tutmaz!

Yarenler!
    Şimdi size sorarım. Bu musibete gel geç mi diyeceğiz? Onlarca saat çalışmamızı, ağaran saçlarımızı, of çeke çeke yıktığımız dağları bir kalemde silecek miyiz? Ben size madem kaleye kadar geldik topu dönüp taca vurmayalım diyorum. Biliyorum, belirsizlik çok zor! Ağacı bile çürütür. Lakin ben size ne olursa olsun gelin yazık etmeyelim diyorum. Kan kusup, kızılcık şerbeti içtik diyelim.

Felaket arkadaşlarım! Söylevimde Kemalyeri Kitabesini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer vermek istiyorum.

Benimle beraber muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım dahi geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın bu dinlenmeden yalnız bizim değil bütün milletimizin sonsuza kadar yoksun kalmasına neden olacağını hepinize hatırlatırım. - Mustafa Kemal Atatürk

Tekrar soruyorum. Arkadaşlarım, tamam mı devam mı? Pes mi diyeceğiz, şerefli mücadelemize durmaksızın devam mı edeceğiz? Cevap sizin yüreğinizde ve kalem tutan bileğinizdedir.

Arkadaşlar normalde konu açmayacaktım. Lakin hepimizde bir karamsarlık ve umutsuzluk gördüm. O yüzden içimden geçenleri yazdım. Ben geçen sene üniversiteye yerleşmiş bir mezunum. 6 Aralık 2019 tarihinde tekrar sınava hazırlanma kararı aldım ve üniversiteye bir daha gitmedim. O tarihten beri pek düzenli çalıştığım söylenemez. Bu aya kadar ailevi birçok sorun yaşadım. Çalışmam biraz sekteye uğradı. Ama umutsuzluğa içimden atmaya karar verdim. Tekrar bu yola baş koymaya, bu işi bitirmeye geldim. TM'den gireceğim. Saat biraz geç olduğu için uyumam gerek, sınava kadar ki planımı yarın editleyeceğim. Bu konuyu elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım. Bu konu biz yarenlerin tekrar ayağa kalkma konusu olacak.

Hepinize en kavi duygularımla selam ve saygılarımı iletirim. Kaleminiz keskin olsun!

• Aşırı yükseldim suan testi yarim birakip yaticaktim suan devam ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bi insansın belli ki. Bu yazı için teşekkürler. Belki de insanların hayatına şu kritik dönemde dokunmuş olacaksın. Ne mutlu sana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zabanan okuyacam güzel bir şeye benziyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heyt be şu yiğide bak, helal olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.