Şimdi Ara

Merkez Bankası 25 Ekim'de faiz arttırmalı mı? Gelecek dönemde Türkiye'yi ne gibi riskler bekliyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
9.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yatırımcı pozisyon alınca durum netleşir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enfladyonla ayni oranda faiz var reel faiz eksilerde paranin degeri her turlu eriyor. Kaldi ko %24 gercek rakam bile degil. Ufe cooook yuksek. Konkordatolar var hersey ertelendi.

Tlsi olan su seviyeden dolari alsin. Bence mart secimleri sonrasi akp istedigini alinca dolar yine cosacak. Bir kac yer kaybeder de rte kayyumlari basarsa o zaman gorun siz kaca firliyo.

Ekonomi hic iddiali oldugum bir alan degil. Bilg. Muhendisiyim ama benim okumam boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 25 Ekim 2018; 14:22:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur 5.63. 300 bp arttıralım diyenler kış uykusunda. Zaten tefeci faizi veriyoruz. Arttırmak intihar olurdu

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 18:23:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Sabit kaldı hocam ne düşünüyorsunuz? Benim artık umudum kalmadı. Hep kısa vadeli çözümler bir gün duvara fena toplayacağız.

• 25 ekimden önce dolar indi fakat 10-15 kuruş kadar artıp 25 ekimden sonra tekrar düşüşe geçti, şimdi durum ne olacak, kasımdan sonra bi artma olur mu ?

• Faiz artırımı gelmedi, bakalım neler bekliyor bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Sabit kaldı hocam ne düşünüyorsunuz? Benim artık umudum kalmadı. Hep kısa vadeli çözümler bir gün duvara fena toplayacağız.
    Daha önce yazdıklarımın aynısını düşünüyorum hocam. Keşke 100 baz puan bile olsa sembolik bir artış yapılsaydı..

Eğer jeopolitik riskler ve enflasyon 5-6 ay içinde tırmanırsa ve buna ABD Dolar Endeksinin kasım ayı ortasından sonra yükselme potansiyeli eklenirse negatif reel faiz vermenin cezasını fena çekeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

25 ekimden önce dolar indi fakat 10-15 kuruş kadar artıp 25 ekimden sonra tekrar düşüşe geçti, şimdi durum ne olacak, kasımdan sonra bi artma olur mu ?
    Kısa vadeli hala düşüş olma ihtimali var bunu bilmek çok zor. Ama size şöyle söyleyim benim için dolarda 5.30tl'ye kadar geri çekilme şaşırtıcı olmaz.

Tabi eğer İran Ambargosu, ABD ile ilişkilerden gelecek haberler çok önemli. Mesela Hakan Atilla TR'de hapis cezası için gönderilirse, Halkbanka çok az ceza ya da tersi olursa, 2 Bakanımıza olan yaptırım kalkarsa bunlar dolar tl için çok güzel gelişmeler olur hatta böyle bir durumda 5.30tl aşağısı bile olabilir.

Ama bir yandan ABD Dolar Endeksi güçlenmeye devam eder ve orta vadede beklediğim 105-115 arasında bir seviyeye hareket etmeye devam ederse işler nasıl olur kestirmesi zor..

Bakalım daha ortam çok karışık.. Önceden geleceği tahmin etmesi çok daha kolaydı. Çünkü brexit, italya, Çin ve gelişmekte olan ülke krizi yoktu. Şimdi ise böyle riskler var. Bakalım neler olacak..

Sürekli piyasayı ve yorumlarına güvendiğiniz insaları takip etmeye devam edin. Sürekli güncel kalmaya bakın çünkü böyle zamanlarda piyasa çok hızlı yön değiştirir.

Dolar/TL artacak sanarsın bir anda 5.00tl'nin altına gider. Hayatta 6.00tl'yi aşmaz dersin 2-3 ay sonra 7tl'ye dayanabilir. Sıkı takip lazım kısacası hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

Enfladyonla ayni oranda faiz var reel faiz eksilerde paranin degeri her turlu eriyor. Kaldi ko %24 gercek rakam bile degil. Ufe cooook yuksek. Konkordatolar var hersey ertelendi.

Tlsi olan su seviyeden dolari alsin. Bence mart secimleri sonrasi akp istedigini alinca dolar yine cosacak. Bir kac yer kaybeder de rte kayyumlari basarsa o zaman gorun siz kaca firliyo.

Ekonomi hic iddiali oldugum bir alan degil. Bilg. Muhendisiyim ama benim okumam boyle.
    Hocam yazdıklarınızda haklılık payınız var elbette dolarda bellir bir süre sonra tekrar yukarı yön olacaktır bir dengelenme yaşandıktan sonra. Fakat bu dengelenme biraz daha aşağıda mı olur buralarda mı olur onu şuan öngörmek zor.

Ama uzun vadeli bakan biri varsa ve herşey olumlu gitse bi pastırma yazı yaşasak ve 5.00tl'ye kadar düşse dolar umrumda olmaz diyen yatırımcı için söylediğiniz gibi buralar da güzel seviyeler olabilir.

• Kur şokları başladığında bu sefer mb devreye giremeyecek. Reel sektör batmış. Kredi ile büyüyen reel piyasaya bir anda üretime dönün demek kur artsın sonra bizde faiz arttıralım demek.

Rte hadin bakalım ihracatçılar düşük kur diye ağlıyordunuz alın size düşük kur dedi. Ekonomi modelini üretime dayandırma fikri bir anda akıllarına mı geldi. Biz batırdık kur fırladı size fırsat üretim için demek anca bizde olur. 17 senedir yenimi geldi aklınıza.

Ülkede şu an elde kalan sadece jeopolitik durum. Yani siyasete bağlı ticaret. Brunson davası, iran ambargosu, halk bankası olayı bize nasıl yansıdı gördünüz. Üretimi olmayan bir ülke siyasete bağlı yaşar tam anlamda. Başımızdakiler çok önemlidir.

Yani demem o ki faiz politikası, reel ekonomiye dayalı değildir bizde şu an. İleride brunson davasına benzer başka durumlar geldiğinde kur şoku faiz arttırımına döner. Faiz indirimi ancak kısa vadede olur. Uzun vadede yön yukarı. İlave olarak abd nin 60 yıl sonra reel faiz verecek olması, korumacı abd politikaları, reel sektörde yaşanan sıkıntılar bize çok olumsuz yansıyacak.

3 sene içeresinde enflasyonun %45 faizlerin %50 asgari ücretin 150 dolarlar civarında olduğunu görebilirsiniz. Çünkü üretime dayalı sisteme geçilecek ise önce çook ucuzlayacaksın, ithalatı azaltacaksın, koruma politikalarını uygulayacaksın. Ki gerçek üretim değerini görebilelim. Eee zaten biz bunu 40-50 yıl uyguladık ne sonuca vardık.

Demek ki ülkenin sorunları bambaşka. Mevcut hükümet için ise 70 lı yıllara dönmek çözüm. Yanlış çözüm ile doğru sonuç bulanacağını zannedenler seri şekilde borsaya girsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam yazdıklarınızda haklılık payınız var elbette dolarda bellir bir süre sonra tekrar yukarı yön olacaktır bir dengelenme yaşandıktan sonra. Fakat bu dengelenme biraz daha aşağıda mı olur buralarda mı olur onu şuan öngörmek zor.

Ama uzun vadeli bakan biri varsa ve herşey olumlu gitse bi pastırma yazı yaşasak ve 5.00tl'ye kadar düşse dolar umrumda olmaz diyen yatırımcı için söylediğiniz gibi buralar da güzel seviyeler olabilir.

Alıntıları Göster
    Hangi pastirma hocam daha kis yeni basladi :) 2 aydir isci cikariyo millet. Daha tam isinma maliyetleri girmedi isin icine. Dolarlar abdye geri donuyor tasarruf yapabilen Turk mudi hala dolarda tutuyor parayi. Ulkedeki siyasi krizin bitmesine imkan vermiyorum zaten. 480 milyar dolar dis borcu olan ve borcunun faizi icin bile borc alan her yil cari acik veren bu ekomomide kuru ancak boyle siyasetle falan oyalarlar.

• omertalord kullanıcısına yanıt
    Pastırma yazı kışa girmeden önce yaşanan kısa süren, sıcacık, güzel ve güneşli günlere denir hocam:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Pastırma yazı kışa girmeden önce yaşanan kısa süren, sıcacık, güzel ve güneşli günlere denir hocam:)
    Ben onu yalanci bahar gibi birsey zannediyordum. Neyse hocam bence 5 tl gibi seviyeler cok olasi gorunmuyor. Bence secime kadar 5.5 sonrasi boom :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    ''iphone x pahalı değil vergiler uçuk xD xD''

Hocam son cümleniz çok iyi tespit bana kahkaha attırdı:D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.