Bugünkü habere göre Merkez Bankasıpolitika faizini 425 baz puan indirdi. Politika faizi yüzde 24'ten yüzde 19.75'e geriledi. Bu bankaların vadeli mevduat faizlerinin düşeceği anlamına mı gelir ve ne zaman düşer hemen yarın mı düşer?
Biri cevap verdi bildirimi alıyorum bölümde de 1 cevap görünüyor konuya giriyorum cevap yok hata mı var ?
zaten bankalar 22-23 oranı sadece 30-90 gün vadede veriyolardı 90 gün üstü vadelerde oran düşüyordu çünkü herkes bu faiz indirimini bekliyodu
şuan için ise ben yapıkrediden kontrol ettiğimde eskiden en yüksek dilimde 23.25 faiz görünüyorken şuan 19.60 görünüyor yani çoktan düşürmüşler
aynı şekilde bir kısmı vadeli mevduat olan fonların da getirisi düşecektir örneğin para piyasası fonları
PwaGG
kullanıcısına yanıt
Evet ben de fark ettim 3-4 gün önce zaten biraz düştü ama daha düşer mi ve ne zaman düşer? Bir de 1 yıllık yatırdığımızda faizi de ayda değilde 1 yıl sonra mı geliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: nedilus
Evet ben de fark ettim 3-4 gün önce zaten biraz düştü ama daha düşer mi ve ne zaman düşer? Bir de 1 yıllık yatırdığımızda faizi de ayda değilde 1 yıl sonra mı geliyor?
vadessi ne zamansa o zaman gelir, ayarlarsanız faiz ya normal vadesiz hesabınıza geçer, ya da vadeli hesabınızda üste birikir; bileşik faizden faydalanırsınız.
PwaGG
kullanıcısına yanıt
Şöyle mesela 32 günlük bir de 360günlük var diyelim, 360 günlük olunca faiz 360gün boyunca azalmıyor değişmiyor piyasa ne olursa olsun aynı kalıyor değil mi? ve faizini de 360 gün sonra alıyoruz değil mi? Bazıları faiz ilerde düşebilir ondan uzun süreli 6 ay veya 1 senelik koymak daha iyi diyor da.
quote:
Orijinalden alıntı: nedilus
Şöyle mesela 32 günlük bir de 360günlük var diyelim, 360 günlük olunca faiz 360gün boyunca azalmıyor değişmiyor piyasa ne olursa olsun aynı kalıyor değil mi? ve faizini de 360 gün sonra alıyoruz değil mi? Bazıları faiz ilerde düşebilir ondan uzun süreli 6 ay veya 1 senelik koymak daha iyi diyor da.
evet, dediğiniz gibi ama şuan için yapıkredide görünen oranlar 1-4 %8 7-11 %9 17-27 %9.75 28-30 %19.60 34-45 %19.40 48-92 %19.35 93-184 %19.35 185-366 %18.60 371-730 %14.00
yani anlayacağınız optimum olanı 30 gün, çünkü bankalar da bir sonraki toplantıda faizin daha da düşenebileceğinin farkında ama siz tekrar 3-4 puan gibi bir düşüş bekliyorsanız 360 gün vade sizin için avantajlı olacaktır. ama unutmayın ki bu da bir risk, piyasa bu 425 puanlık indirimi çok acımasız bir şekilde de puanlayabilir ve kamu bankaları döviz satamayacak hale gelince dolar tekrar artarsa faiz yükseltmek zorunda kalabilirler. yani kendiniz için en doğru kararı yine siz verebilirsiniz.
19 değil miktara göre 16-17-18 arası görünüyor. Sizin yazdığınız sayfa linki nedir?
telefon uygulamasından baktım, yanında yıldızla size özel diyordu ama gerçekten bana özel olacağını hiç düşünmüyordum :D
ama verdiğiniz linkte de benim varmak istediğim nokta aynı bir süreden sonra vade süresi arttıkça faiz azalmaya başlıyor.
arkadaşlar çok anladığım konu değil 1 yıl boyunca 100.000 tutmayı planlıyorum mevduat hesabında hangi banka şuan en uygun ve güvenilirdir
quote:
Orijinalden alıntı: Sawtain
arkadaşlar çok anladığım konu değil 1 yıl boyunca 100.000 tutmayı planlıyorum mevduat hesabında hangi banka şuan en uygun ve güvenilirdir
devlet her banka için 150.000 tlye kadar güvence veriyor. en yüksek faizi veren bankaya koyabilirsiniz. parayı 1 sene boyunca ellemeyecekseniz vade süresini uzun tutmaya bakın çünkü 12 eylülde faizler yüksek ihtimalle düşecek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme