Şimdi Ara

Merkezi Geçiş için Hazırlık Okuduğuna Dair Belge ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar önümüzdeki sene başka bir üniversiteye merkezi geçiş puanımla geçiş yapmak istiyorum, ikafam karıştı, stenen belgeler içinde ''Hazırlık Okuduğuna Dair Belge'' yazıyor,ama bende zaten Öğrenci Belgesi var. Sınıf olarak 0 yazıyor, yani hazırlık demek. Bu hazırlık belgesi gerekli mi sizce ve bu belgeyi nerden temin edebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Merkezi Geçiş İçin Hazırlık Okuduğuna Dair Belge

Merkezi Geçiş Sistemi'ne (MGS) dahil olan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırabilmek için hazırlık okuyup bitirdiğini gösteren bir belgeye ihtiyaç duyarsın. Hazırlık okuduğuna dair belge, kaç dönem hazırlık okuduğunu gösterir.

Hazırlık Durumu Belgesi Nasıl Alınır?

Hazırlık durumu belgeni almanın iki yolu vardır:

• Üniversiten Başvuru: Kayıt yaptırdığın üniversiteye başvururken, hazırlık okuduğuna dair belgeyi talep etmelisin. Üniversite, bu belgeyi sana verecektir.
    • e-Devlet: e-Devlet Kapısı üzerinden "Hazırlık Durumu Belgesi" sorgulaması yaparak belgeyi temin edebilirsin.

Hazırlık Durumu Belgesinde Yer Alan Bilgiler

Hazırlık durumu belgende şu bilgiler yer alacaktır:

• Adın ve soyadın
    • Öğrenci numaran
    • Kayıt olduğun bölüm ve fakülte
    • Hazırlık okuduğun dönem sayısı
    • Hazırlık sınıfı okuduğuna dair belge

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

• Hazırlık okuduğuna dair belge, MGS'ye dahil olan üniversitelere kayıt yaptırabilmek için gereklidir.
    • Belgeyi almak için üniversitene başvurman veya e-Devlet üzerinden sorgulama yapman gerekir.
    • Belgende, kaç dönem hazırlık okuduğun ve hangi bölümde okuduğun gibi bilgiler yer alacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ögrenirseniz beni de bilgilendirir misiniz
  • Bilen biri yok muu yardım edin lütfen
  • İstedikleri belge transkript. Öğrenci belgesinde 0. sınıf yazması önemli değil onlar için.
    Hazırlık başlı başına bir ders koduna sahiptir. Normal dönem dersiymiş gibi ders seçimi yaparsın. Hazırlık okuduğuna göre sende yapmışsındır sene başında.
    Transkript alırsan 0. sınıf 0. dönem veya benzeri bir ifade ile belirtilmiş dönem altında hazırlık dersi ibaresi görünür.
    Ders adının yanındada geçtiğini veya kaldığını ifade eden harf notu görünür. Hazırlık dersleri kredisiz olduğu için bu harf notu AA BA BB CB CC DC DD FD FF olmaz.
    Sadece geçtiğini veya kaldığını ifade eden bir not verilir.
    Gazi Üniversitesi için ders kodu HAZ-101 dir. Geçtiysen B, kaldıysan K verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 30 Mayıs 2015; 21:14:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Transkript belgesine baktım üni sitesinden ama bilgi olarak sadece ''Aktif'' yazıyor kod yazmıyor. Kendimiz siteden alabilir miyiz yoksa okuldan mı almamız gerekiyor belgeyi ?
  • okuldan aldığın belgede yazar.

• Evet ''Sayı: ...... '' diye bir kısım var orada kodlar var, bu kodu ne yapmam gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

İstedikleri belge transkript. Öğrenci belgesinde 0. sınıf yazması önemli değil onlar için.
    Hazırlık başlı başına bir ders koduna sahiptir. Normal dönem dersiymiş gibi ders seçimi yaparsın. Hazırlık okuduğuna göre sende yapmışsındır sene başında.
    Transkript alırsan 0. sınıf 0. dönem veya benzeri bir ifade ile belirtilmiş dönem altında hazırlık dersi ibaresi görünür.
    Ders adının yanındada geçtiğini veya kaldığını ifade eden harf notu görünür. Hazırlık dersleri kredisiz olduğu için bu harf notu AA BA BB CB CC DC DD FD FF olmaz.
    Sadece geçtiğini veya kaldığını ifade eden bir not verilir.
    Gazi Üniversitesi için ders kodu HAZ-101 dir. Geçtiysen B, kaldıysan K verilir.

Merhaba. Sakarya Üniversitesinin sosyal hizmet bölümüne yatay geçiş için başvurmayı planlıyorum bu yaz. Fakat az önce öğrendiğim kadarıyla bölümde İngilizce hazırlık var.
    Bakınız:http://www.shizmet.saka...r/6911/ebs_bolum_lisans

Bu okulda hazırlık okumak zorunlu mu bilmiyorum. Eğer zorunluysa bile şu anki okulumda da hazırlık okudum bir dönem(yarım yıl). Burda okuduğum hazırlığı Sakarya Üniversitesinde sayarlar mı? Çünkühttp://www.shizmet.saka...r/6911/ebs_bolum_lisans sayfasına baktığımda hazırlık için 60 kredi diyor. Şimdiki okulumda da hazırlığın kredisiyle ilgili birşey yazmıyor Sadece Preparatory School yazıyor. Onun dışında not veya kredi falan yazmıyor. Normalde hazırlığın kredisi yok diye biliyorum yani hiç böyle birşey duymadım ben daha önce. Kafam karıştı açıkçası. Nedir bu işin aslı? Saydırabilir miyim hazırlığı eğer geçersem.

• @ölüdeniz
    Kodları sen birşey yapmayacaksın. Hazırlık, bir derstir. Bu da transkriptte aldığın ders olarak görünür. Yatay geçiş yaparkende transkript verirsin karşı okula.
    Sayıp saymamak onlara kalmış. Hazırlık için özel bir belge düzenlendiğini hiç görmedim duymadım bilmiyorum.
    @Back to Black
    Hazırlığın yerel kredisi yoktur. Yani genel ortalamaya etki etmez.
    60 olarak geçen kredi AKTS(avrupa kredi transfer sistemi) kredisidir. Başka okula saydırırken bu krediye bakılır. Bu sisteme göre dönem başına toplam 30 AKTS kredi alınır. Tüm okullarda bu aynıdır. İki dönemde de 60 AKTS olmuş olur.
    Şuan dönem sonundayız. Nasıl yarım dönem hazırlık okudun? Sene ortasında sınavlardan yüksek puan alıp, 2. dönemde 1. sınıfa mı başladın?
    Böyleyse çapraz öğrenci oluyorsun bu arada.
    Dediğin bölüme 2014 ösym kılavuzundan baktım. Hazırlık isteğe bağlı orada.
    Sf.283
    Sf.330

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 31 Mayıs 2015; 10:33:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

@Back to Black
    Hazırlığın yerel kredisi yoktur. Yani genel ortalamaya etki etmez.
    60 olarak geçen kredi AKTS(avrupa kredi transfer sistemi) kredisidir. Başka okula saydırırken bu krediye bakılır. Bu sisteme göre dönem başına toplam 30 AKTS kredi alınır. Tüm okullarda bu aynıdır. İki dönemde de 60 AKTS olmuş olur.
    Şuan dönem sonundayız. Nasıl yarım dönem hazırlık okudun? Sene ortasında sınavlardan yüksek puan alıp, 2. dönemde 1. sınıfa mı başladın?
    Böyleyse çapraz öğrenci oluyorsun bu arada.
    Dediğin bölüme 2014 ösym kılavuzundan baktım. Hazırlık isteğe bağlı orada.
    Sf.283
    Sf.330

Teşekkür ederim cevap için :)
    ''Başka okula saydırırken bu krediye bakılır'' derken Sakarya Üniversitesinden başka bir okula geçen biri için demek istedin herhalde. Benim için geçerli değil o zaman.
    Evet yarım dönem okudum tıpkı dediğin gibi birinci dönemde hazırlığı bitirip ikinci dönemde 1. sınıfa başladım. Senin deyiminle çapraz ya da düzensiz öğrenci oluyorum. Bu durumda hazırlığı okumadan atlayabiliyorum değil mi?(saydırmaya gerek duymadan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Back to Black -- 31 Mayıs 2015; 11:16:57 >

• A üniversitesinde okuyan bir öğrenci B üniversitesine geçerken, A üniversitesinde geçtiği derslerin AKTS kredisine göre saydırma işlemi yapılır.
    B üniversitesinde okuyan bir öğrenci A üniversitesine geçerken, B üniversitesinde geçtiği derslerin AKTS kredisine göre saydırma işlemi yapılır.
    Yani üniversiteler arası geçişlerde(yatay,dikey,okurken sınavla kazanma,farabi,erasmus vs. farketmez.) dersler AKTS kredisine göre sayılır yada sayılmaz. Ders içeriklerinin uyuştuğunu varsayıyorum tabi.
    Türk üniversiteleri arasında bazen AKTS tutmuyorsa ama normal kredi tutuyorsa sayabiliyorlar. Benim iki dersimi o şekilde saydılar.
    Sakarya'da sosyal hizmet bölümünde ingilizce hazırlık isteğe bağlı olduğu için ben eski okulumda hazırlık okudum demene gerek bile yok.
    İstersen birkaç ay sonra yayınlanacak 2015 tercih kılavuzuna bakıp bu sene içinde doğrulayabilirsin bunu.
    Varsayalımki zorunlu ingilizce hazırlık olsaydı.
    Hazırlığı bir dönemde bitirdiysen, sene başında hazırlık muafiyet sınavından muaf olacak kadar puan alamamışsın ama üst kurdan başlayacak bir puan almışsın anlamını çıkarıyorum. Üst kurdan başladığın içinde çabuk bitmiş hazırlık. Sakaryadaki sistemde kur sistemiyse o zaman saydırabilirdin. Ama yıllık sistemse, 0 alanla muafiyeti ucundan kaçıran aynı görülüyorsa saydıramayabilirdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 31 Mayıs 2015; 12:16:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.