Şimdi Ara

Merkezi Kilit Bağlama yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler. Merkezi kilit aldım ve kendim bağlamak istiyorum ancak beceremedim. Aracımda zaten merkezi kilir mevcut ancak uzaktan almadığı için sıkıntı oluyor. Her neyse + ve - bağlantıları yaptım ve sinyalleri de bağladım ancak açma kapamada kalan 6 kabloyu nereye bağlayacağımı bulamadım.Kontrol kalemiyle merkezi kilit tuşundan açma ve kapama kablosunu buldum ancak ne yazıkki bağlayamadım Yardımcı olabilir misiniz?
     Merkezi Kilit Bağlama yardımı Merkezi Kilit Bağlama yardımı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Merkezi Kilit Bağlantı Yardımı

Merkezi kilit sistemleri, aracınızın tüm kapılarını tek bir tuşla kilitlemenize veya kilidini açmanıza olanak tanıyan kullanışlı özelliklerdir. Merkezi kilit motoruna doğru şekilde bağlanmak, sisteminizin düzgün çalışması için çok önemlidir.

Merkezi Kilit Bağlantı Şeması

Merkezi kilit bağlantı şeması, motorun aracınızın elektrik sistemine nasıl bağlanacağını gösterir. Genellikle, 5 kablolu bir merkezi kilit motoru kullanılır.

5 Kablolu Merkezi Kilit Motoru Bağlantısı

5 kablolu merkezi kilit motorunun kablo renkleri tipik olarak şunlardır:

• Kırmızı: Güç (+12V)
    • Siyah: Toprak
    • Beyaz: Kilit (darbe negatif)
    • Mavi: Kilidi aç (darbe negatif)
    • Yeşil: Aux (isteğe bağlı; bazen sinyal lambası için kullanılır)

Merkezi Kilit Motoru 5 Kablo Ne İşe Yarar

• Kırmızı kablo: Motora güç sağlar ve kırmızı bir sigortayla korunmalıdır.
    • Siyah kablo: Motoru araç şasisine topraklar.
    • Beyaz kablo: Negatif bir darbe aldığında kapıları kilitler.
    • Mavi kablo: Negatif bir darbe aldığında kapıları açar.
    • Yeşil kablo: İsteğe bağlı bir işleve sahiptir.

Merkezi Kilit Motoru Bağlantı Şeması

Merkezi kilit motorunu aracınıza bağlamak için şu adımları izleyin:

1. Kırmızı kabloyu +12V güç kaynağına bağlayın.
    2. Siyah kabloyu araç şasisine topraklayın.
    3. Beyaz kabloyu kilit anahtarına bağlayın.
    4. Mavi kabloyu kilidi açma anahtarına bağlayın.
    5. Yeşil kablo varsa ve bir sinyal lambası için kullanılacaksa, bu lambaya bağlayın.

MFK Merkezi Kilit Şeması

MFK (Mikrofon Kablosu) merkezi kilit şeması, farklı bir kablo renk şeması kullanır. Bu şema genellikle eski araçlarda veya özel kurulumlarda kullanılır.

Merkezi kilit bağlantılarıyla ilgili daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bir otomotiv elektrikçisine danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardımcı olabilecek biri yok mu acaba?
  • öncelikle şöför kapısının döşemesini sökünüz.

karşınıza 5 kablo çıkıcak

bunlardan 2 tanesi ön kapının mekezi kilit motorunun enerji kablosudur. (büyük ihtimalle kırmızı ve sarı yada kırmızı yeşil kablodur.) bunları tespit edin.

daha sonra kalan 3 kablodan biri şase(-) dir. diğer 2 kablo dan biri kilit açma diğeri kilit kapama kablosudur. bunları deneme yanılma ile bulabilirsiniz.

şimdi aracınızın negatif tetik olduğunu varsayarak verdiğiniz şemaya göre kabloların nereye bağlanıcağını yazıyorum.

turuncu --- boş
    beyaz ---- kilitleme kablosu yukarıdaki bulduğunuz kilit kapama kablosuna bağlayın.
    sarı --- şase - ye bağlayın
    turuncu siyah --- boş
    beyaz siyah ---- kilit açma yukarıda bulduğunuz kilitleri açan kabloya bağlayın.
    sarı siyah --- şase - ye bağlayın

kırmızı siyah-- aracınızda içeriden bagaz açma düğmesi var ise oraya bağlayabilirsiniz.

• İlginize teşekkür ediyorum.Şaseye nasıl bağlayabilirim onu anlayamadım.
  • eyehunter E kullanıcısına yanıt
    şase değimiz bütün kabloları birleştirip bi tane akıllı vida ile aracın metal aksamına sıkın olur biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benhur14

öncelikle şöför kapısının döşemesini sökünüz.

karşınıza 5 kablo çıkıcak

bunlardan 2 tanesi ön kapının mekezi kilit motorunun enerji kablosudur. (büyük ihtimalle kırmızı ve sarı yada kırmızı yeşil kablodur.) bunları tespit edin.

daha sonra kalan 3 kablodan biri şase(-) dir. diğer 2 kablo dan biri kilit açma diğeri kilit kapama kablosudur. bunları deneme yanılma ile bulabilirsiniz.

şimdi aracınızın negatif tetik olduğunu varsayarak verdiğiniz şemaya göre kabloların nereye bağlanıcağını yazıyorum.

turuncu --- boş
    beyaz ---- kilitleme kablosu yukarıdaki bulduğunuz kilit kapama kablosuna bağlayın.
    sarı --- şase - ye bağlayın
    turuncu siyah --- boş
    beyaz siyah ---- kilit açma yukarıda bulduğunuz kilitleri açan kabloya bağlayın.
    sarı siyah --- şase - ye bağlayın

kırmızı siyah-- aracınızda içeriden bagaz açma düğmesi var ise oraya bağlayabilirsiniz.
    Turuncular neden boşta kalıyor... ayrıca kumandanın beyni kapının içine yerleştiriliyorsa kırmızı (+) ve siyah(-) kablolar nereye bağlanıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi kilit sorunu
    14 yıl önce açıldı
    RFid Kilit Kapı Açma SOrunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.