Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xooa

Sanırım kamil611 arkadaşımız 2 yıllık ön lisans bir bölümde okuyor.
    Lisans ile ön lisans arasında çok önemli bir fark var. O da şu;

Ön lisans için yatay geçiş her dönem açılır, ama lisans için bazı üniversiteler sadece güz dönemi açar, bazıları her iki dönemde de açar.

Acaba o yüzden kesin açılacak diyebiliyor olabilir mi?

Yökle görüştüm lisans bölümleride dahil dedi istediğim üniyi aradım oda alıyoruz dedi hat5a bazı üniler duyurdu ama bazıları kıllık yapıyor onlarda bi kaç haftaya açıklar heralde haberleri yok galiba
  • Arkadaşlar önceki mesajlara bakarak şunu anladım 15 tatilde geçiş yapabilmemiz için boş kontenjan olması gerekiyor? Öyle mi? Eğer öyleyse dolu,boş olduğunu nasıl anlayabilirim? Geçen sene kaç kişi almış vs?
  • istediğin okulun web sayfasından bu sene başında kaç kişi almışlar ona bak duyurular kısmında olması lazım biraz araştır siteyi.kontenjanlar ise ösym klavuzunda belirtilen kontenjanların %10 u kadar oluyor
  • Arkadaşlar maddeleri okurken şu madde dikkatimi çekti.

"Öğrencinin geçmek istediği programa, öğrencinin halen öğrenim görmekte olduğu programa kayıt yaptırdığı yılda öğrenci kabul edilmemişse geçiş yapılamayacaktır."

Şimdi ben Mehmet Akif Ersoy üniversitesinde okuyorum.Sakarya üniversitesine geçmek istiyorum.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin de mi bu yıl bu sistemle öğrenci alması lazım? ben bunu anladım.
    Bir de farklı bir soru sormak istiyorum ben ygs6 ile yerlestim bu bölüme sakarya üniversitesi tm1 ile alıyor.Ama aynı bölüm sıkıntı yok basvuru yapabiliyor muyum? puanım yetiyor
  • "Öğrencinin geçmek istediği programa" derken sakaryayı kastetmiş oluyo burduru değil. sakarya üniversitesi bu dönem için açıklama yapmış yarın arayıp okula sor kesin bilgiyi ordan alırsın.
  • hocam ılk soruna cevap verıcek olursam o madde sunu anlatıyor eger senın gırıs yaptıgın yıl sakarya unıversıtesı o bolumden öğrencı almadıysa oraya gecemezsın..örn: 2011 gırıslısın ısletme okuyosun gecıs yapmak ıstedıgın unıversıte 2011 yılında ısletme bolumune ogrencı almadıysa oraya gecıs yapamıyosun.. ygs6 tm1 sorunun cevabını bılmıyorum ama tahmınen puanla gecıs yaptıgın ıcın sıkıntı olur dıye dusunuyorum tabı gereklı yerlerden ogrenmelısın..
  • Peki arkadaşlar aynı bölümün ingilizcelisine geçiş yapabiliyor muyuz? Merkezi yerleştirme puanı ya da normal yatay geçişle?
  • Arkadaşlar merhaba kocaeli hakkıda bilgisi olan var mı ben 2 kez aradım adam tersledi resmen..birde benim bazı üniversitelerde puanım %100 burslusundan fazlaydı oralara geçiş yapmak istesem burs sağlarlarmı lütfen bilgi verin sırf bu konu için kaydoldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saracoglugi S kullanıcısına yanıt
    puanın yetiyosa burs sağlarlar diye düşünüyorum.telefonda tersleme olayı klasik bi öğrenci işleri vakası sen aramaya devam et siteyede sık sık bak
  • Arkadaşlar bir sorum olacak ben sakarya Üniversitesinr gecicem ama not durum Belgesi istiyor son başvuru tarihi 29 ocak ama benim okulum 25inde finalleri bitiriyor zaten napmam gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: xzbit

türkçe ->ingilizce
    ingilizce -> türkçe geçiş yapabilirsin bu yasada tek kıstas noktası üniversiteye yerleştiğin puanın yetmesi başka bir şeye gerek yok.

ee gecen sene ingilizce olarak görmedim dersleri o ne olacak? ve yatay gecis yapınca ing sınavına falan mı gircem?
  • bölümlerin eğitim dilleri arasında fark varsa geçiş yapamazsınız diye biliyorum
  • Arkadaşlar merhaba çok önemli bir şey paylaşıcam size şimdi merkezi öss puanıyla yatay geçiş durumu 2.dönem içinde geçerliymiş kesinlikle yök bu şekilde bilgi verdi.Mesela vakıf üniversiterlinden medipol üniversitesi yeditepe özyeğin gibi üniversiteler şeffaf olarak duyurularını yapmışlar.Devlet üniversitelerindede afyon kocatepe üni. düzce üni. ve pamukkale üni öss puanıyla öğrenci alacağını duyurmuş.Lakin burda ki en büyük sorun esela örneğin kırklareli üniversitesi veya ankara üniversitesi gibi bazı üniversiteler yaptıkları bahar yılı yatay geçiş duyurularında not ortalamasını esas alacaklarını ilan etmişler gelde sinirlenme öss puanıyla yatay geçiş olması gerekirken bazı üniversiteler şimdiden nor ortalamasına bakarak yatay geçişle öğrenci alacakmış bu konuya yök şimdiden el atmalı bence zaten şimdi sadece 4 5 tane okul duyuru yapmış durumda 10 güne kadar çoğu okul yökün kararına göre ilan etmeye başlarlar tekrar söylüyorum alttan ders veya not ortalaması değil öss puanı etkili olucaktır.Birde herkesden ricam yatay geçiş duyurusu yapan üniversite oldumu buraya hemen duyurusunu yapalım.Saygılar.

• yök e bi dilekçe organizasyonu mu yapsak? arkadaşlar lütfen ilgilenelim bu konuyla üstelemediğimiz sürece bi sonuç alamayız
  • Önemli olan dediğimiz gibi hangi üniversite yatay geçişte öss puanıyla alıyor hangisi not ortalamasına göre alıyor burda paylaşalım!!!
  • Arkadaşlarım bu gerçekten çok önemli bi konu bi yol bulsak arasak sürekli maduriyetimizi yok e bildirsek. fazla şikayet gelirse kulak kabartırlar belki. herkesin istediği üniversite farklı farklı.birine haber gidip diğerine gitmemesi mantıksız. ve üniversiteleri aradığımda kontenjan yok demiyorlar böyle bir şeyden haberleri olmadığını yok ün bilgi vermediğini söylüyorlar. cevap verirseniz gerçekten sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iksinkaresi

yök e bi dilekçe organizasyonu mu yapsak? arkadaşlar lütfen ilgilenelim bu konuyla üstelemediğimiz sürece bi sonuç alamayız

evet kesnlikle yöke toplu yazı gnderelm iyi dilekce yazmasnı bilen arkadaslar örnek dilekcelerni buraya eklesnler üstne düsmemz lazm bu işn.....

• quote:

Orijinalden alıntı: o.kim.

quote:

Orijinalden alıntı: iksinkaresi

yök e bi dilekçe organizasyonu mu yapsak? arkadaşlar lütfen ilgilenelim bu konuyla üstelemediğimiz sürece bi sonuç alamayız

evet kesnlikle yöke toplu yazı gnderelm iyi dilekce yazmasnı bilen arkadaslar örnek dilekcelerni buraya eklesnler üstne düsmemz lazm bu işn.....

ilk cevaplarda yazılıp gönderilmiş dilekçeler var onları bile göndersek yeter.sesimizi duyurmuş oluruz.bi saatimizi almaz bi dilekçe göndermek herkes hassasiyet gösterir umarım
  • Arkadaşlar o not ortalaması hesaba alınan yatay geçiş trüü düz olmasın siz emin misiniz ben yökü aradım bugün ne not ortalaması ne de devamsızlık etkili olmayacak

• Yöke tekrar bir dilekce operasyonu yapsak hic fena olmayacak gibi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.