Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişte birden fazla üniversiteye başvurdum ama bir üniversitenin asil kayıt tarihi bittikten sonra yedek kayıtlar devam ederken diğerinin sonuçlari belli oluyor ben ilk üniversiteye kayıt yapsam ve diğerinin sonuçları aciklansa daha sonra gidip kaydı silip 2.üniversiteye kayit yapabilir miyim? Benzeri bir durumla karşilasan var midir? Yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sancheas kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tamamıyla üniversiteye kalmış bişey siz kaydınızı ilk yaptığınız üni resmi yazışmaya başlayacak sonra kaydı silip diğerine kayıt yaptırınca işler karışabilir bu yüzden yök ten ve okuldan kesin bilgi almanızı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar Gazi henüz açıklamamış sonuçları. Pazartesi ve çarşamba günü hazırlık muafiyet sınavı var. Sorum şu;bizim sonuçlarımız belli olduğunda yeni bir hazırlık muafiyet sınavı mı yapacaklar nasıl olur bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_samet20

Hocam bu tamamıyla üniversiteye kalmış bişey siz kaydınızı ilk yaptığınız üni resmi yazışmaya başlayacak sonra kaydı silip diğerine kayıt yaptırınca işler karışabilir bu yüzden yök ten ve okuldan kesin bilgi almanızı tavsiye ederim.

Aynen dediğiniz gibiymiş hocam ilk açıklanan üniversiteye gittim konuştum hemen sisteme islenmez kaydiniz diğer üniversite de çıkarsa gelip kaydinizi silebilirsiniz dediler. Teşekkürler.

• Sancheas kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam hayırlı olsun umarım başvurularınız kabul edilir
  • selamlar.
    kardeşim zonguldakta makina mühendisliği 2. öğretimde 2. sınıfta okuyordu. yatay geçiş için iskenderun teknik üniversitesine başvurdu. fakat başvurusu red edilmiş. red edilme gerekçesi 2009 yılında kardeşimin puanının 284 olması, o yıl üniversitenin puanının 293 yazması. fakat defalarca baktık. o yıl 278 pauanla almış bölüm. bir yanlışlık var. kontejan da dolu gözükmemekte. giren herkes asil olarak girmiş. bu duruma itiraz için ne yapabiliriz?

başına aynı durum gelen var mı?
  • ODTÜ ye geçecekler hazırlıkta kalmasın sıkıntı çıkarıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaburgaspor -- 4 Ocak 2016; 3:45:27 >
  • Arkadaslar ben Konya'yi bu sene kazandim yani 1. Sinifa baslicam ama merkezi puanla afyona gecmek istiyorum bahar yariyilinda gecebilirmiyimm lutfen yardimci olun Teşekkürler şimdiden

• Başvuru kabul edilmiş,kayıt için ne istiyor istanbul üniversitesi bilen var mı ya ?
  • Selam arkadaslar 1 dersten kalmamiz sonucu yatay gecis yapabiliyor muyuz acaba ?

• Selamlar ben eskisehir ilkogretim mat ogretmenligi birinci sinifim beden egitim ogretmenligine gecmek istiyorum nasil yapicam?
    Beden egitimi ogretmenligi ozel yetenekle aliyor nasil olacak bilen var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu senede bahar döneminde yatay geçiş olucak mi?

• Beyler sizin 2 yil once yasadiginiz sorunu suan cok aci bi sekilde bende bu aciyi yasiyorum. Naptiniz dilekce yazarak donem ortasinda merkezi gecis yapabildinizmi? Banada yardimci olun lutfen 2 gundur okula gidiyorum ve dersler agir geldi oyuzden osym puanimla bi daha tercih yapmak istiyorum fersler ve vizeler baslamadan bu gafta bolum degistirmem lazim.. istanbul uniden ozel universteye gecmek istiyofum puanimda fazla ne olur yardimci olun moralim cok bozuk

• Merhaba arkadaşlar ben bu sene üniyi yeni kazandım ve başka bi okula geçiş yapmayı düşünüyorum eğer okulumu dodurursam bahar dönemi geçiş yapabilirmiyim ve dondurmassam okuldan atılma durumum olmaz dimi ?
  • Merkezi puan ile yatay geçiş yapmak için okula kayıtlı olmak ve taban puan şartını sağlamak tek şarttır. Okulu dondurmak, tüm derslerden başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle kalmak bir engel değildir.
    Ayrıca, guz dönemi yatay geçiş başvuru ilanı açılması zorunlu iken ara donem yani bahar döneminde açılması Üniversitenin takdirine bırakılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: investigation

Merkezi puan ile yatay geçiş yapmak için okula kayıtlı olmak ve taban puan şartını sağlamak tek şarttır. Okulu dondurmak, tüm derslerden başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle kalmak bir engel değildir.
    Ayrıca, guz dönemi yatay geçiş başvuru ilanı açılması zorunlu iken ara donem yani bahar döneminde açılması Üniversitenin takdirine bırakılmış.
    Herkese merhaba,

Bu sene LYS'ye girerek Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. Bölümümden pek fazla memnun değilim ve farklı bir üniversitenin Bilgisayar Mühendisliğine geçmek istiyorum.

1- Gitmek istediğim yer bu sene ilk defa Bilgisayar Mühendisliği bölmünü açtı ve puanım fazlasıyla yetiyor. Üniversitenin Bahar Yarıyılında kontenjan açma olasılığı nedir?
    2- Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçişte LYS Puanları dışında herhangi bir şart aranmıyor değil mi?
    3- Şart aranmıyorsa şu an okuduğum bölümü bıraksam veya dondursam bir sorun olur mu? Eğer şimdi dondurursam Bahar Döneminde Yatay Geçiş açılırsa başvurabilir miyim?
    4- Herhangi bir şart aranmıyorsa okuduğumuz derslerden geçmek veya kalmak önemsiz mi?

Teşekkürler.

Edit: Üstteki mesaja bakılırsa 2. ve 4. soruların cevapları verilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaybridX

Herkese merhaba,

Bu sene LYS'ye girerek Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. Bölümümden pek fazla memnun değilim ve farklı bir üniversitenin Bilgisayar Mühendisliğine geçmek istiyorum.

1- Gitmek istediğim yer bu sene ilk defa Bilgisayar Mühendisliği bölmünü açtı ve puanım fazlasıyla yetiyor. Üniversitenin Bahar Yarıyılında kontenjan açma olasılığı nedir?
    2- Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçişte LYS Puanları dışında herhangi bir şart aranmıyor değil mi?
    3- Şart aranmıyorsa şu an okuduğum bölümü bıraksam veya dondursam bir sorun olur mu? Eğer şimdi dondurursam Bahar Döneminde Yatay Geçiş açılırsa başvurabilir miyim?
    4- Herhangi bir şart aranmıyorsa okuduğumuz derslerden geçmek veya kalmak önemsiz mi?

Teşekkürler.

Edit: Üstteki mesaja bakılırsa 2. ve 4. soruların cevapları verilmiş.

Sanırım, 1 ve 2 nci soruların da cevabını vermişim. ;)
    Puan türü aynı ise, taban puan sartini sagliyorsaniz ve kazandığınız yıl o bölüme öğrenci alındıysa. Geçiş başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunmanız alinmanizi direkt sağlamaz, çünkü belli bir kontenjan var, kontenjandan fazla başvuran varsa puanı yüksek olan kazanır...

• Anladım.

Ben farklı bir bölüme geçtiğimde o bölümün bazı derslerini almamış olacağım. Büyük ihtimal bahar döneminde geçiş yapacağım. Almadığım dersleri ne zaman verebileceğim? Sonuçta her mühendisliğin dersleri farklı sayılır. Bu konuda bir bilginiz var mı?

• quote:

Anladım.

Ben farklı bir bölüme geçtiğimde o bölümün bazı derslerini almamış olacağım. Büyük ihtimal bahar döneminde geçiş yapacağım. Almadığım dersleri ne zaman verebileceğim? Sonuçta her mühendisliğin dersleri farklı sayılır. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Olmaz mı.....
    İşte dananın kuyruğu mu dersin, turnanin.... yer mi dersin bilmem ama asıl önemli olan nokta bu. (Üslubum bu konuda çok dertli olmamdan kaynaklanıyor.kusura bakmayın)
    Yani ders muafiyeti ve kaçıncı sınıfa intibakinin yapılacağı...
    Diyelimki siz x okulunda 3 sınıftasıniz ve son yıl zorunlu şartlar gereği yatay geçiş yapacaksınız, geçiyorsunuz da ama o da ne 1. sınıfa intibakinizi yapmışlar ve sadece temel yani Türkçe, Tarih, İngilizce ve Bilgisayar dersinden muaf olmuşsunuz. Her okul farklı sayıda dersi muaf sayar. Örneğin a kişisinin x okulu hiçbir dersi saymazken, y okulu ise tamı tamamına 28 dersi sayabiliyor... Cümlede kullanılan a, x ve y de yakınımdir bu arada.
    Ezcümle, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı guz yarı yilinda eğitime başlayan kisi hiç ders almadan ya da geçmeden bahar yarı yılında x okulu y bölümünden a okulunun b bölümüne geçerse , a okulunun b bölümünün bahar yarı yılındaki dersleri alır, ancak birinci dönemin devamı niteliğindeki dersi alamaz, örneğin genel matematik 2 dersini alamaz, akts ve okul takdiri ile eksik kredilerini 2. Sinif 4. Dönemin münferit derslerinden alarak tamamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: investigation

quote:

Anladım.

Olmaz mı.....
    İşte dananın kuyruğu mu dersin, turnanin.... yer mi dersin bilmem ama asıl önemli olan nokta bu. (Üslubum bu konuda çok dertli olmamdan kaynaklanıyor.kusura bakmayın)
    Yani ders muafiyeti ve kaçıncı sınıfa intibakinin yapılacağı...
    Diyelimki siz x okulunda 3 sınıftasıniz ve son yıl zorunlu şartlar gereği yatay geçiş yapacaksınız, geçiyorsunuz da ama o da ne 1. sınıfa intibakinizi yapmışlar ve sadece temel yani Türkçe, Tarih, İngilizce ve Bilgisayar dersinden muaf olmuşsunuz. Her okul farklı sayıda dersi muaf sayar. Örneğin a kişisinin x okulu hiçbir dersi saymazken, y okulu ise tamı tamamına 28 dersi sayabiliyor... Cümlede kullanılan a, x ve y de yakınımdir bu arada.
    Ezcümle, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı guz yarı yilinda eğitime başlayan kisi hiç ders almadan ya da geçmeden bahar yarı yılında x okulu y bölümünden a okulunun b bölümüne geçerse , a okulunun b bölümünün bahar yarı yılındaki dersleri alır, ancak birinci dönemin devamı niteliğindeki dersi alamaz, örneğin genel matematik 2 dersini alamaz, akts ve okul takdiri ile eksik kredilerini 2. Sinif 4. Dönemin münferit derslerinden alarak tamamlar...

Alıntıları Göster
    Hımm.

O zaman 1 dönem devam edip Matematik-I ve Fizik-I gibi ortak dersleri almak mantıklı. Sonuçta bunlar ortak dersler ve Bahar döneminde başlayacağım yeni okulun farklı bölümünde bu derslerin düşmesi lazım.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.