Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HaybridX

Hımm.

O zaman 1 dönem devam edip Matematik-I ve Fizik-I gibi ortak dersleri almak mantıklı. Sonuçta bunlar ortak dersler ve Bahar döneminde başlayacağım yeni okulun farklı bölümünde bu derslerin düşmesi lazım.

Evet kesinlikle, bir defasında öncelikle alabildiğin kadar ortak olabileceğini düşündüğün (zorunlu secmeli fark etmez) ve sistemin alabilmene imkan tanıyan tüm dersleri almalısın. Bu noktada geçmek istediğin okuldaki bölümün derslerine ve akts'lerine bak ona göre seçersin. Ayrıca farklı bir tüyo vereyim. Açıköğretimde de birçok dersin olabilir. Bu ne demek, bu su demek, hem Erzurum Atatürk hem Eskisehir Anadolu hem de istanbul Üniversitelerinin açıköğretiminin kendine uygun olan bölümlerine kayit olup ayni anda dört üniversite okuman ve böylelikle gecis yapacağın üniversitede sana verilecek bazı derslerden muaf olmak, ezcumle daha kısa sürede yani normal süresinden erken okulu bitirmek....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: investigation

quote:

Hımm.

O zaman 1 dönem devam edip Matematik-I ve Fizik-I gibi ortak dersleri almak mantıklı. Sonuçta bunlar ortak dersler ve Bahar döneminde başlayacağım yeni okulun farklı bölümünde bu derslerin düşmesi lazım.

Evet kesinlikle, bir defasında öncelikle alabildiğin kadar ortak olabileceğini düşündüğün (zorunlu secmeli fark etmez) ve sistemin alabilmene imkan tanıyan tüm dersleri almalısın. Bu noktada geçmek istediğin okuldaki bölümün derslerine ve akts'lerine bak ona göre seçersin. Ayrıca farklı bir tüyo vereyim. Açıköğretimde de birçok dersin olabilir. Bu ne demek, bu su demek, hem Erzurum Atatürk hem Eskisehir Anadolu hem de istanbul Üniversitelerinin açıköğretiminin kendine uygun olan bölümlerine kayit olup ayni anda dört üniversite okuman ve böylelikle gecis yapacağın üniversitede sana verilecek bazı derslerden muaf olmak, ezcumle daha kısa sürede yani normal süresinden erken okulu bitirmek....

Alıntıları Göster
    Hocam geçiş yapınca Güz döneminden alamadığım sadece 2-3 ders var. Biri Bilgisayar Mühendisliğine giriş diğeri Algoritma ve Programlama dersleri.
    Ben Makine Mühendisliği okuduğum için doğal olarak Makine Mühendisliğine Giriş dersi ve Teknik Resim vs. alıyorum.

Bilgisayar Mühendisliğinin programına baktığımda Bilgisayar Mühendisliğine Giriş dersi sadece Güz dönemi işleniyor, Bahar Döneminde ise bu ders yok. Ben Bahar Döneminde geçmeyi düşündüğümden bu dersi alamayacağım. Peki ben bu farklı dersleri ne zaman alabiliyorum? Bu dersin bir devamı yok, Güz döneminde bitiyor.

• Ben bu yıl inşaat mühendisliği kazandım ama devam etmek istemiyorum bolumde hazırlık yok. Okula kaydımı yaptırdım ama dondurma şartlarını sağlayamadığım için donmuyor.yani bu yıl 1.sınıftan başlanıyor.

2)ben 2 dönemde de devamsızlıktan kalırsam seneye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilir miyim?

2)ilk dönem devamsızlıktan kalınca 2.döneme kayıt yaptırma ve ders seçmede sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam geçiş yapınca Güz döneminden alamadığım sadece 2-3 ders var. Biri Bilgisayar Mühendisliğine giriş diğeri Algoritma ve Programlama dersleri.
    Ben Makine Mühendisliği okuduğum için doğal olarak Makine Mühendisliğine Giriş dersi ve Teknik Resim vs. alıyorum.

Bilgisayar Mühendisliğinin programına baktığımda Bilgisayar Mühendisliğine Giriş dersi sadece Güz dönemi işleniyor, Bahar Döneminde ise bu ders yok. Ben Bahar Döneminde geçmeyi düşündüğümden bu dersi alamayacağım. Peki ben bu farklı dersleri ne zaman alabiliyorum? Bu dersin bir devamı yok, Güz döneminde bitiyor.

Geçiş yapacağın üniversite o dersi hangi dönemde veriyorsa o zaman alirsin. Kisiye ozel ders açılmaz. Ancak şöyle bir durum daha var, bahsettiğin veya baska bir ders icin söylüyorum, senin üniversiten veya baska bir üniversitenin yaz okulunda da bu dersi alabilirsin,

• quote:

Orijinalden alıntı: captain orta kapı

Ben bu yıl inşaat mühendisliği kazandım ama devam etmek istemiyorum bolumde hazırlık yok. Okula kaydımı yaptırdım ama dondurma şartlarını sağlayamadığım için donmuyor.yani bu yıl 1.sınıftan başlanıyor.

2)ben 2 dönemde de devamsızlıktan kalırsam seneye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilir miyim?

2)ilk dönem devamsızlıktan kalınca 2.döneme kayıt yaptırma ve ders seçmede sıkıntı olur mu?

Hocam, merkezi yatay geçiş için devamsızlıktan veya başarısızlıktan kalmak veya kayıt dondurmak herhangi bir engel teşkil etmemektedir. İlk dönemde derslerden kaldığınızda ikinci döneme kayit yapabilirsiniz ancak birinci dönemin devamı niteliğindeki bazı dersleri almanıza izin verilmeyebilir, örneğin fizik 1 almadan fizik 2 dersini vermeyebilirler. Saygılar

• Bu sene bir üniversitenin hazırlıgındayım. Eğer bahar döneminde İst üniversitesine geçiş yaparsam bahar döneminde bölüm derslerine başlayabilir miyim.

• 2014 girişli olarak YTÜ İktisat'ta okuyorum. 2.sınıfın 1.dönemindeyim şu anda. Eğer ben geçiş için başvurursam geçişimde baz alınacak puanlar 2015'te girenlerin puanları mı yoksa benim girdiğim yıl girenlerin puanları mı olacak?
    Ve de çoğu yerde kontenjan açmaları zorunlu olarak gerektiği yazıyor bu konuya açıklık getirebilecek biri var mı :) teşekkürler şimdiden

• Bu sene bahar döneminde geçiş yapabiliyor muyuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilis 7 aralık üniversitesine merkezi puanla yatay geçiş yaptım fakat. 1. sınıfta hiçbir dersten kalmadığım halde sadece 1. sınıftan alttan 5 ders geldi. nasıl iş anlamadım 3 e geçmem gerekirken 2 ye attılar beni.
  • Devleten vakıfa yüzde elli burslu geçebilir miyim? Yerleştirme puanım tutuyor
    Eğer geçebilirsem bu sene ilk senem ve ben eem den makinaya geçeceğim ve atıyorum bu sene fizik labını verdim geçtiğim de bu dersi saydırma imkanım var mı ?
    Teşekkürler

• bahar donemi gecisleri kaldirildi mi yada boyle bir sey var mi ?

• quote:

quote:

Ben bu yıl inşaat mühendisliği kazandım ama devam etmek istemiyorum bolumde hazırlık yok. Okula kaydımı yaptırdım ama dondurma şartlarını sağlayamadığım için donmuyor.yani bu yıl 1.sınıftan başlanıyor.

Hocam, merkezi yatay geçiş için devamsızlıktan veya başarısızlıktan kalmak veya kayıt dondurmak herhangi bir engel teşkil etmemektedir. İlk dönemde derslerden kaldığınızda ikinci döneme kayit yapabilirsiniz ancak birinci dönemin devamı niteliğindeki bazı dersleri almanıza izin verilmeyebilir, örneğin fizik 1 almadan fizik 2 dersini vermeyebilirler. Saygılar

Hocam ''merkezi yatay geçiş için devamsızlıktan veya başarısızlıktan kalmak veya kayıt dondurmak herhangi bir engel teşkil etmemektedir'' bundan emin misiniz ?

http://forum.donanimhaber.com/m_111206155/tm.htm

Konuma bakabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

quote:

Hocam ''merkezi yatay geçiş için devamsızlıktan veya başarısızlıktan kalmak veya kayıt dondurmak herhangi bir engel teşkil etmemektedir'' bundan emin misiniz ?

YÖK'ün 10 Temmuz 2014 tarihli ve merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş usulleri konulu kararının 14 üncü maddesinde, başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği yıldaki ÖSYM yerleştirme puanları dikkate alınacak, başarı gibi şartlar aranmayacak, demektedir. Burdan kasıt, sadece tek kıstas puan şartını sağlamaktır. Önemli olan kayıt dondurulması, devamsızlıktan kalınması, başarısızlıktan kalınması değildir; önemli olan kayıtlı öğrenci olmaktır. O öğrenci belgesi alıp almamakla anlaşılır. Geçiş yapılacağı zaman öğrenci olmanız yeterlidir. Bu konuya adım gibi hakim olsam bile, olası bir olumsuzlukta sorumluluğun üzerime atılmaması amacıyla lütfen YÖK'ü arayıp teyit etmekte fayda vardır. Saygılarımla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

quote:

YÖK'ün 10 Temmuz 2014 tarihli ve merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş usulleri konulu kararının 14 üncü maddesinde, başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği yıldaki ÖSYM yerleştirme puanları dikkate alınacak, başarı gibi şartlar aranmayacak, demektedir. Burdan kasıt, sadece tek kıstas puan şartını sağlamaktır. Önemli olan kayıt dondurulması, devamsızlıktan kalınması, başarısızlıktan kalınması değildir; önemli olan kayıtlı öğrenci olmaktır. O öğrenci belgesi alıp almamakla anlaşılır. Geçiş yapılacağı zaman öğrenci olmanız yeterlidir. Bu konuya adım gibi hakim olsam bile, olası bir olumsuzlukta sorumluluğun üzerime atılmaması amacıyla lütfen YÖK'ü arayıp teyit etmekte fayda vardır. Saygılarımla

Hocam peki yazin yatay gecis yapmadan once kayit yenileme yapilmali midir? Ogrenci olarak gorunebilmemiz icin.

• Normalde merkezi puan ile Yatay geçiş başvuru son tarihi 30 Ağustos, sonuç tarihi de en som 15 Eylül'dür. Eylül ayından önce kayıt yenileme genelde olmaz. Yine de oyle bir durum olursa, Ben, başvuru tarihi itibariyle öğrencilik hakkı bulunanmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bilgi için geçiş yapılacak okulun öğrenci işlerine sormakta fayda vardır.

• Köklü üniversitelerin bu bahar döneminde kontenjan açma imkanları hiç mi yok acaba? Bunun için ne yapılabilir, dilekçe vs? Ben boğaziçine geçmek istiyorum da boğaziçinin bu dönem kontenjan açıp açmayacağından haberi olan var mı?

• quote:

Normalde merkezi puan ile Yatay geçiş başvuru son tarihi 30 Ağustos, sonuç tarihi de en som 15 Eylül'dür. Eylül ayından önce kayıt yenileme genelde olmaz. Yine de oyle bir durum olursa, Ben, başvuru tarihi itibariyle öğrencilik hakkı bulunanmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bilgi için geçiş yapılacak okulun öğrenci işlerine sormakta fayda vardır.

Ara sınıf bahsi geçiyor yönergelerde. Şimdi ben 1. sınıf 1. dönem öğrencisiyim. Hazırlığı atladım. Eğer artık okula gitmeyi bıraksam veya 1. dönem sonunda okulu dondursam ara sınıf sayılacak mıyım ?

• Syronwar kullanıcısına yanıt
    Okulu dondurduğunuz anın öğrencisi olursunuz. Yani 1. Sınıf 1. Dönemde iken bir yıl dondurursanız bir yıl sonra halen 1. Sınıf 1.dönem öğrencisi olursunuz. Kayıt dondurma halinde de merkezi yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz.

• Güz dönemi bitince bahar döneminde geçebiliyormuyuz bu sene için?

• sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ara dönem geçişi tamamıyla üniversitelerin kendi takdirine bırakılmış. Üniversitelerin kendi sitelerinden takip etmeniz gerekmektedir.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.