Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-2C39A73B0

Bu mesaj silindi.
    Ben ziraatin zootekni(hayvan yetistirme) bolumu mezunuyum. Kendi ciftlik hayvanlarim var genel olarak memnunum ama bazen biktigim da oluyor, yapilacak is degil diyorum ama her is icin gecerli bu.
    Vucut on planda bu iste aksama kadar kucukbaslari otlatmaya gotururum, ineklerin gunde iki kere sagimini yaparim, yemini hazirlar veririm, b.kunu temizlerim. Her gun tavuklarin yumurtalarini toplarim, depolarim, kulucka makinesine koyarim vs.Tarlalar bos kalmaz ekip, bicilir, balya yapilir ama onu romorka yuklemesi zordur, guclu olmak lazim, hayatim bunlari yapmakla geciyor. Sosyal hayat diye bir sey kalmaz, tek basinaysan mecburen hayvanlarin basinda bulunmak zorundasin. Ben babam var diye rahatim, bir hafta o ilgilenir bir hafta ben. Cok iyi para kazanilir, ben dubleks ev yaptirdim, ustune araba aldim. Ticari olarak yapilacaksa zor istir, ameleligi coktur. Fakat hobi olarak yapilirsa zorlugu cok yok, hatta cok keyif alinir. En rahati bir ciftlige girip ziraat muhendisi olarak calismak, sadece hayvanlarin yemlenmesiyle, hastaliklariyla ugrasirsin, amelelik hic yoktur sadece kafayi calistirman gerekir. Tecrube kazandiktan sonra iyi maasin olur, arkadaslarim 5-6 binden asagiya calismiyorlar.
    Okul, kitap sana elbette cok sey katar ama onemli olan pratik bu iste, teorik bilgiyle ilerlemen zor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooteknist93 -- 14 Haziran 2019; 13:32:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Parayı nerden buldun sorusu birazcık absürd olmuş. Onu cevaplamama gerek yok.

Diğer sorunu cevaplayayım. Ne tür araba çalışacağına bağlı. Üst segment mi , orta segment mi , alt segment mi.

Ben karışık çalışıyorum. 500bin tl giriş için ideal. ( bu benim kurduğum tezgahla alakalı)

Ama istersen 150bin tl ye de bu işi yapabilirsin.

Hatta 50bine bile yapabilirsin. 1 araçla al sat olarak başlarsın.
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt
    Sonunda birisi yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 mevsim sıcak bir yer istiyorsanız başka ülkeye gitmeye gerek yok Adanaya yerleşebilirsiniz:)

• UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim bilgi için anladığım kadarıyla bindiğin araba çok önemli değil istersen millettin hor gördüğü egeaya bin. Avukat olduğunuz için insanlardan çevrenizden saygınlık görüyor musunuz? Ekşi sözlükte avukatlar icin hoş olmayan şeyler yazmışlarda. Ülkedeki insanların bir kısmı hukuk okunmaz diyor fakat herkes hukuk kazanmak için ders çalışıyor karışık bir durum yani 5 yıl olması bence de çok kötü oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 14 Haziran 2019; 14:9:38 >
  • bikereismiguzel kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar süredir satış danışmanısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Valla ben tüm yakınlarımdan takdir görüyorum. Tüm yakınlarım da İstanbul'da.

Avukatlar için her şeyi atıp tutabilirler hocam. o diğer avukatları bağlar. Biz avukatlığı konuşuyoruz. Mühendisler şöyle doktorlar böyle diyebiliriz ama meslek olarak çok saygın meslekler olduğunu kimse inkar edemez etse de 8 9 bin tl alan dr un umrunda olmaz.
  • Severek yapıyordum taa ki Gn. Md. kayınçosunu getirip önce bana işi öğrettirip sonrada kayınçoyu müdür yapana kadar. Bir gün haksızlığa dayanamayıp durumu anlatıp, hakkımı yediniz dediğimde ise ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin cevabı aldım.
  • profesyonel mevduat faizi yiyicisiyim. çünkü mühendislik mesleğimi yapacak iş yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

yazılım , hayır
    Selamlar, çok mu kötü maaş alıyorsunuz?

• Konuyu sayfalarca okudum bir kişide fabrikada işçiyim yazmamış

• Mesleğim işsizlik. Severek yapma konusuna gelince, ölümden korkmasam yapacağım bi iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: M J

Denizciyim 3200 dolar maaş alıyorum, 20-30 farklı ülke gördüm , nefret ediyorum, hayatınızı satiyosunuz resmen para için.
    satılmaya razıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Güzel bayanlar varmi hocam bankada

Alıntıları Göster
    Evli oldugum için cok ilgilenmiyorim. Guzel olmasa da cogu bakimli (olmak zorunda)

• Doktorum her şeyden herkesten çok mesleğimi seviyorum. Tüm çilelerine dertlerine rağmen yediğimiz küfürlere, şiddete rağmen aşığım bu mesleğe

• Dericilik ile uğrasıyorum, 4 sene oncesine kadar çok çok iyiydi. Simdi ise %20 kapasiteyle calisiyorum.

• 17 gün sonra mezun oluyorum son sınıf tıp öğrencisiyim, nefret etmiyorum ama sevmiyorum da. TUS a girsem asistan olsam ayda 250+ saat civarı çalışma saatleri, ayda 8-9 nöbet. Pratisyen hekim kalsam yeni mezun %99 acilde başlıcam, çalışma saati 170-180+ saat, acil zaten dert, ama mecburen acilde sürünücem. Kafamda 3 tane plan var: kpss, açıktan öğretmenlik ve yazılım. Bakalım ne olacak.

• TheYips kullanıcısına yanıt
    Daha önce iş tecrubesi yoksa 7/1 olarak başlar. Yaklaşık 5300 maaş alır.

Haberlerde çıkan o 6500 lu maaşlara inanmayın. O 25 yıl kamuda çalışmış muhendis için geçerli (657 için konuşuyorum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    3750'de anlaşalım. Evliyim, eşimde memur ayrıca kira gelirimde var. Aylık gelirim 8500 TL civarında ancak 2000 tl konut kredim, 2000 iki çocuğumun kreşi bakıcısı, ortalama 750 tl fatura aidat vs., en az 1250 tl mutfak masrafım, eşin dostun düğünü bir çeyrek 400 tl, dışarıda yemek yesen ayda 5-6 kere 300 tl, iki aracımız var (araçlardan biri babama ait kullanımı bende) mazotu vs. 600-700 tl, sigortası kaskosu mtv'si ortalamaya vursan 300-400 eder. Çocuklar hasta olur muayene ücreti 50-100 tl. İlaç alırsın keza öyle. Konudan biraz saptım ama özellikle evli ve çocukluysanız 8-10 bin aylık gelir düşünüldüğü kadar iyi bir gelir değil ki zaten bu paralar bundan 3-4 sene önce iyiydi enflasyonun hali ortada..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.