Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ziraat Bankası çalışanıyım , işimi çok severek yapıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadlar avukatlıkla ilgili çok soru var bilgimi görgümü aktarmak isterim özelden de yazabilirsiniz.
    2015 İstanbul Hukuk mezunuyum 3.sınıftan beri İstanbul’da çalışıyorum. Tüm adliyelerini icra dava işlerini gördüm yaşadım. Şuan bağlı-ssk lı çalışıyorum.

Avukatlık serbest meslek diye geçer ama ofisinizi açarsanız yoksa işçiden bir farkınız yoktur. Gözden kaçmasın bu. Ofis açmak için siyasi bağlantı, derneklere üyelik, varsa yakınların şirketi vs önemli tabi bunu sizler de mantıkla çıkarım yapabilirsiniz. Ama benim gördüğüm husus şu ki avukatlık yapacağınız şehire göç ederek geldi iseniz işiniz zor. Ben doğma büyüme İstanbulluyum %90 akrabalarım burda ve çevrem çok geniş ancak ofis açma işini şu anlık düşünmüyorum. Göçle gelen meslektaşlar müvekkil bulmada (jokerleri yok ise) zorlanır.

Avukatlıkta mezun oldum tek başıma ofis açıyım mantalitesi çok yanlıştır. İntihar eden meslektaşlarımız bile var. Lütfen 3 4 kişi bu maceraya atılın. Bilgi ve müvekkil, sermayeden önce ekip olun.

Edebiyat yapmadan sizi ilgilendiren hususa geçiyim. Yeni başlayan bir avukata utandıkları için asgari ücretin bir tık üstü verirler. 2500 TL. Sizi beğenmezlerse zaten kovarlar. Yol verilir genelde zira avukatlık seyehat işidir. Yemek muallak. Devlet üniversitesi mezunu öndedir (hangisi olursa olsun). Özelden mezun iseniz bir + nız olmalı. Ancak nerden mezun olursanız olun eğer sağlam bir hitap şekliniz karakteriniz ve UYSALlığınız varsa her yerde işe alırlar. Bağlı çalışan avukatlar ilanlarında pek geçmez ama herkes diş geçirebilecek bir çalışan arar, zira bir işçi haklarını bilmez belki ama bir avukat adamın içinden geçebilir.
    Yeni başlayan avukat statüsünde değilim. Bu statüye girebilmeniz için duruşma tecrübesi edinmek zorunlu. Altın kural bu. Aldığım maaş 3700. Hiçbir şeyden korkmayın, stajınızı yapıp bir işe girin, 1 yıl direnin sonunda zam isteyin 3.000 e yakın maaş almış olursunuz. Günümüz şartlarında kötü de değil.

Ofis açıp serbest çalışanların elbetteki sabit bir maaşı olmaz. Bunun için de danışmanlık kovalarlar. Şirket danışmanlığı vs. (hiçbir iş yapmasanızda aylık 1500 2000 tıkırt makbuz kesersiniz) Avukat sayısı çok fazla evet ama hiç de korkulacak bir durum değil bu. Karakteriniz sağlamsa her meslekte iş yaparsınız. Bol bol kitap okuyun genel kültür önemli.

Devlet memurluğunu kötüleyen arkadaşlar gibi düşünmüyorum. Her işte zorluk vardır. Hukuk bitirip memur da olabilirsiniz. Ayrıca işinizi monotonluğa dönüştürmemek sizin elinizde. Asteğmen olarak askerliğimi yaptım, subay astsubayların çektikleri oralardaki zorlukları anlatsam inanmazsınız. Düşündüm de bence Avukatlık çoğu meslekten daha kolay yapılabilen bir iş, en azından kendinizi gösterebilirsiniz.

Maaş=başlangıçta vasat ilerledikçe tatminkar. ssk düşükten.

imkanlar=çok bir şey yapmasa da arkanızda Baro var, kılık kıyafet serbest

Mesai,haftasonu Zorluk=mesai genelde olmaz varsa da hakkınızı alırsınız. Cumartesi yarım gün genelde.Mobbing çok.

İş bulma imkanı= baronun sitesinden bolca bulabilirsiniz

memuriyet=torpille
    @DelirteJackson @hamza5806

• UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam uzun uzun yazmışsın çok saol

Şu uysallik ve mobbing isi kanıma dokunur benim yav Allah kahretmesin ona gıcık oldum

Maaslar da pek tatminkar değil gibi kendi işin olmazsa genel olarak 3 3.5k veriyorlar

Bu ülkede niye kimse hak ettiğini alamiyor yav hukuk mühendislik tip bunlardan zor okunan okul yok ki :(

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    3 3.5 k da kalmazsın ama. her yıl zam alabilirsin avukatlıkta öyle 100 200 değil.

uysal adam ararlar ben onu gördüm. diş geçirebilmek ister sonunda patronun aynı zamanda meslektaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutSahin1

3 3.5 k da kalmazsın ama. her yıl zam alabilirsin avukatlıkta öyle 100 200 değil.

uysal adam ararlar ben onu gördüm. diş geçirebilmek ister sonunda patronun aynı zamanda meslektaşın.
    Vay arkadaş :(

Abi üzdün ya :(

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

Aslında yanlış yazdım. Yazılıma hala ilgim ve zevkim var ama sanırım soğumamın nedeni çalıştığım firma.
    Bu arkadaşın dediği gibi firmanın belli bir süre sonra seni yorması, sömürmesi, yeteneklerini köreltmesi vs. üst üste geldikçe soğuyor insan.
  • UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Hocam aydınlattığın için teşekkür ederim. Avukatlık güzel meslek fakat derneklere üyelik, siyasi bağlantı önemli demişsin bu sebeple ben avukatlığı eliyorum benim yapabileceğim iş değil siyasi bağlantı falan bana ters. Bu bağlantılara sahip olmadan da müvekkil bulmak kolay değil. Özel üniversite mezunun neden + sı olmalı hocam? Farketmeksizin devlet mezunu adam neden avantajlı? Son olarak iş yapabilmek için kullandığın telefon, bindiğin araba ve giydiğin kıyafet marka olmalı diyorlar yoksa sana iş vermezler dediler bana. Mesela iPhone, bmw 3-5 serisi ve pahalı marka kıyafetler gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar teknikeriyim ve işimi severek yapıyorum çoğu zaman oyun oynadığım için pek stres yaşamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luimneach

1-İngilizce öğretmeni
    2-Hayır
    Neden memnun değilsiniz hocam. İngilizce öğretmenlik branşları arasında en iyisi bence.
  • Gurur34 kullanıcısına yanıt
    Adamını bul kendini bam a attırmaya bak. İlk derece gibi değil. Duruşma yok, avukat yok, vatandaş yok, is yoğunluğu az olduğu için stres yok

• emc-2 kullanıcısına yanıt
    siyasi bağlantı falan bana ters demişsin de hocam bana da ters zaten. bağlantın yok ise bir yerde çalışırsın 3 5 yıl sonra emin ol senin de müvekkil çevren olur ama zorlanırsın o ayrı. 3 4 kişi bir ofis açar sen iş yaparsın onlar iş bağlar mesela.

Özel üni-devlet üni farkı kalmadı gibi ama bir yüksel lisans + güzel bir yerde (üniversitelerin pasladığı yerlerde ) staj seni bi tık öne alır. devlet üni mezunu leş bir öğrenci bile el üstünde tutulur. Sorun hukuk nosyonu hocam. Devlette kafana vura vura öğretirler. bir sınav İstanbul üni de 3 saat özelde 1.5 saat ve test . bunu işverenin de bilio zaten o da avukat yaw 😊

Marka olayı big boss lar için geçerli. Turkcellden felan dosya alıosan bmw bile yetmez. iPhone kullan genelde gömlek gerektiğinde takım giy bakımlı ol bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okandem1986

Ziraat Bankası çalışanıyım , işimi çok severek yapıyorum
    Güzel bayanlar varmi hocam bankada

• Kamuda memurum. Maaştan memnunum işten memnun değilim angaryasi çok

• Daha 1 ayını yeni doldurmuş öğretmenim. İdareciler ve diğer öğretmenler sağolsun oldukça memnunum.

• Apple cihazların onarımını profesyonel olarak yapıyorum ve yaptığım işi seviyorum ama işyerinden dolayı soğudum işten.
  • Ziraat okudum, cobanlik yapiyorum

• Kurumsal lojistik gıda firmasında beyaz yaka olarak çalışmaktayım. 2014 yılında girmiştim gıda işi gerçekten titizlik isteyen bir iş kafa yorucu. Seviyoruz sevmeliyiz sevmeye mecburuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 14 Haziran 2019; 12:52:21 >
  • Aydın Bellona mağazasında satış sorumlusu olarak görev yapmaktayım.Severek işimi yapıyorum.

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    Hocam etmeyin eylemeyin bir öğretmen olarak siz böyle düşünüyorsanız vah bizim halimize.Genc nesiller sizin torna tezgahinizdan geçecek yapmayın böyle. Pozitif olmaya çalışın. ( Gerçi sistem öğretmenleri o kutsal mesleği paçavra haline getirdi. Ne deseniz haklısınız dicem diyemiyorum da sözün bittiği yer diyorum.)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.