Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir hastanelerinden birinde iş güvenliği uzmanıyım. Bıranşım elektrik elektronik mühendisi. Mutlu değilim. Sigortam asgariden yatıyor. Maaşları zar zor alıyoruz. Yanında mobbing de cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 15 Haziran 2019; 9:11:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da iyi bir fabrikada elektrik elektronik mühendisim. Bakım şefi olarak görev yapıyorum. Maaşlarımız +1 +2 gün sekmeli yatabiliyor. (sorun değil) net maaş alıyoruz sürekli. mesailerimiz eksiksiz yatıyor. işim çok yoğun fabrika büyük olduğu için bazen 2-3 gece fabrikada kaldığımız oluyor. hiç sorun değil. makineler ile uğraşmayı arızayı çözmeyi seviyorum. lakin gelin ki insan ile uğraşmak yoruyor. güvensiz amirler. 2dk nin lafını yapan insan kaynakları. 10 saat gece fabrikada mesai yaparız kendi vaktimizden çalıp sorun olmaz. 17:58 de parmak basarız oooooooo 2 dk erken çıkmışsın diye mail gelir. yoksa işimi ve mesleğimi çok severek yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

Ankara'da iyi bir fabrikada elektrik elektronik mühendisim. Bakım şefi olarak görev yapıyorum. Maaşlarımız +1 +2 gün sekmeli yatabiliyor. (sorun değil) net maaş alıyoruz sürekli. mesailerimiz eksiksiz yatıyor. işim çok yoğun fabrika büyük olduğu için bazen 2-3 gece fabrikada kaldığımız oluyor. hiç sorun değil. makineler ile uğraşmayı arızayı çözmeyi seviyorum. lakin gelin ki insan ile uğraşmak yoruyor. güvensiz amirler. 2dk nin lafını yapan insan kaynakları. 10 saat gece fabrikada mesai yaparız kendi vaktimizden çalıp sorun olmaz. 17:58 de parmak basarız oooooooo 2 dk erken çıkmışsın diye mail gelir. yoksa işimi ve mesleğimi çok severek yapıyorum.
    Hocam man misiniz yoksa woman mi?
    Burcin adi ikisinede okuyorda o bakimdan sordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Man olandan

saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C02BD09

Bu mesaj silindi.
    mülakatlarda kendini gösterebilirsen bankaların çağrı merkezlerinden başlayabilirsin sonrasında illaki bir yerlere geçiliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G3gg -- 15 Haziran 2019; 10:47:50 >
  • Makine mühendisiyim, okul bittikten sonra ufak bir şirkette işe girip aldığım azıcık maaşı da istanbul üniversitesinde İngilizce mba programına verdim gündüz iş akşam yüksek lisans çalışıyor eve gece 11 de dönüyordum ama tüm bu emeklere değdi, işletme yüksek lisansını özellikle de ingilizce mba’yı mühendisilik okuyan tüm arkadaşlara tavsiye ederim çok farklı bir vizyon katıyor size. Askerlik dönüşü bir finans kurumunda mühendislik formasyonumu kullanabileceğim bir işe girip uzun süre çalıştım ve kendimi geliştirmeye gayret ettim. Son 5 aydır da Almanya’da bu mesleğimi devam ettiriyorum. İşimi seviyorum. Almanya’da imkanlar da Türkiye’ye göre oldukça iyi. Artıları;
    -başlar başlamaz 30 iş günü izniniz oluyor ve diğer yıla devir etmiyor yani iznini sene içinde kullan diyorlar
    -Mesai 08:00-16:00 (TR deki kurumsal şirketlerden 1 saat daha az) fazla mesai yaparsanız da saat olarak birikiyor ve tatil günlerinize eklenebiliyor yada erken çıkabiliyorsunuz.
    -TR den taşınma parası, ev bulana kadar geçici evin kirası, size her konuda destek olacak relokasyon firmasının tüm masrafları, isteyene özel ücretsiz Almanca dil dersi (dersler hocayla birebir oluyor)
    -Maaşımı yazmayayım ama tek maaşla eşim çalışmadan şehir merkezinde güzel bir yerde yaşayıp tüm mutfak masrafları ve tüm kişisel harcamalarımız sonrasında haftada 2-3 gün dışarda yemek yiyip ve haftasonları da trenle çevre şehirlere gezmeye gitsek bile her ay bir 55 inch oled tv + xbox one x alabilecek kadar para cebimde kalıyor. Alım gücü çok çok yüksek buralarda.

son sözüm okuyup kendini geliştiren arkadaşlar, mutlaka yurtdışına gitmeye bakın. Hayata 1 kere geliniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• coppermine kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl gittiniz linkedinle mi ?kaç yıllık iş tecrübesi ile gidebildiniz?

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/bir-beyazyakalinin-gozunden-almanya-ya-gelmek-ve-yasamak--138126671

şurda uzun uzun anlatmıştım kardeşim, merak ettiğiniz birşey olursa da yardımcı olmaya çalışırım.

• Gümrük muhafaza memuruyum. Suriye sınırındayım. 24-24 çalışıyorum işimi ne seviyorum ne de nefret ediyorum. Üç yıl işsizlikten sonra halime şukrediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D3831EAD

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kamu deseniz değil özel deseniz değil çalıştığım yer. Yaşadığım yer ve işyerim arası 80 km, 3 vasıta değiştirerek gitmek zorundayım (ki İstanbul'da yaşamıyorum.). Çalıştığım yeri söylemem ama işletme mezunuyum. Kendinizi geliştirin vs. vs. yazanlardan farklı olarak diyeceğim şey farklı ve sevdikleri bölümleri okuyup, sevdikleri işleri yapsınlar. İnsan sevdiği işi yaptığında zaten kendisini geliştiriyor.
  • Muhasebe evrak ofise ulaştığı sürece sorun değil ama diğer yasal sorumluluklar artıyor bu iş yapılmaz

• Kmpg ve deolite gibi firmada outbond dediği köle sistemi işliyor malesef smmm olunmaz bu tarihten sonra eskiler iyi para kazandı şimdi kölelikten başka birşey değil değişkeni çok fazla

• Anadolu'da bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Elektrik-elektronik ve makine mühendisiyim, raylı sistem araçlarında durum görüntüleme, dinamik sistemlerde parametre tahmini ve Kalman filtereleme üzerine çalışıyorum akademik olarak. Doktoramı Çek Cumhuriyeti'nde tamamladım ve yakın zamanda postdoktora için İngiltere'nin Newcastle Üniversitesine gideceğim.

Kendimi kısaca tanıttıktan sonra yaptığım işi seviyor muyum sorusuna cevabım, evet. Okumayı, araştırmayı, metodlar ve yaklaşımlar geliştirmeyi seviyorum. Maalesef iş yerimde bulunan özellikle eski kafalı (bir çoğu prof. ünvanlı), kendini kaf dağının ardında sanan, egoist insanlardan haz etmiyorum. Keşke işle birlikte meslektaşlarımın bir çoğunu da sevebilseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexel -- 15 Haziran 2019; 18:26:25 >
  • 2 yıldır çalışıyorum fizyoterapistim İzmir'de. Her gün daha bi nefret ediyorum işimden, başımızdakilerden, bazı insanlardan. Kpss veya yeni üniversite deniycez bakalım bu sene.
  • Tıp öğrenciyim mutluyum

• Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Neden nefret ediyorsunu hocam size çok mu kötü davranıyorlar? 2 yıllık fizyoterapi mi yoksa 4 senelik mi tedavi gördüğüm fizyoterapistlerden pek şikayeti olanı duymadım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 15 Haziran 2019; 20:8:52 >
  • Akademisyenim. Memnun değilim

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    bizde bunun gibi sosyal medya yönetimi yapabilmemiz için ne gerek acaba? nasıl iş bulabiliriz ? bende bir öğrenci olarak bu sektörde yer almak isterim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.