Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki tane lisans bitirdim. İkincisine başladığım sene atama puanları 50 nin altındaydı. Mezun olmadan kadrolar doldu, 3 yıldır merkezi yerleştirme bile yapılımıyor. Niyetim memur olmaktı okullar bitene kadar. atamalardaki adaletsizlik yüzünden vazgeçtim artık. Yana yakıla özel sektörde iş arıyorum. 9 ay oldu Allahtan ailemde herkes çalışıyoda depresyondan başka derdim yok. Tüm sektörler bitmiş tükenmiş durumda nasıl çıkarız burdan bilmiyorum. Kendimden daha fazla üzüldüğüm arkadaşlarım var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eczanede çalışıyorum. Bazen içimden küfür de etsem işimi %80 oranında seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethan

Akademisyenim. Memnun değilim
    Neden hocam insanla uğraşmak zor bu yuzden mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orman mühendisiyim. Orman Genel Müdürlüğünde İşletme Şefi olarak çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cedrus32

Orman mühendisiyim. Orman Genel Müdürlüğünde İşletme Şefi olarak çalışıyorum.
    hocam Türkiyede an itibariyle yabancı kaynakalarda orman alanının yüzde 15 olduğu ve bunun yüzde 2sinin son 2 yılda eklendiğini okuyorum doğru mudur bu ben şahsen bu kadar yeşillik göremiyorum ülkemizde
  • Elektronik yüksek mühendisiyim. Mesleğimi hiç yapmadım. Bilişim (IT) sektöründeyim. Son 1 senedir Avrupa'nın bilişim devi olan bir şirkette MEA (Ortadoğu Afrika) bölgesinde Program Direktör olarak çalışıyorum. En üst seviye proje-program yönetici olarak düşünebilirsiniz.
    2000 Aralık ayında Master eğitimim devam ederken -tez aşamasındayken- çalışmaya başladım. O zamanlar dünyanın en büyük bilişim sirketlerinden birinde işe girdim (ABD menşeili). Pozisyon olarak en alt seviyeden başladım. Sistem uzmanı olarak son kullanıcı desteği vererek...
    Cevap vermesi benim için çok zor bir soru:
    Şu an bilişim teknolojilerinin en üst seviyelerinden bazıları olan bulut bilişim, AI, Industry 4.0 gibi son derece zevkli ve insanı konfor alanından çıkaran, zorlayıcı konuların içide olmak, diğer dünya devi olan şirketlerin (50 milyar dolar+ piyasa değeri olan) zor iş problemlerini çözmek, dünyanın en önemli IT şirketlerinin envai ülkelerden getirdiği mühendis ve ürün geliştiren uzmanları ile beraber çalışıp ürünler ve çözümler geliştirmek oldukça keyifli ve tatmin edici bir iş.
    Ancak bir yandan inanılmaz derecede rekabet gerektiren, her çeyrek ve yıl hedeflerinizi tutturmak zorunda olduğunuz, ne kadar sosyopat olursa olsun müşteri memnuniyetini sağlamanızı gerektiren, hedef tutturamadığınız zaman işinizi kaybedeceğiniz (19 senede 8 genel müdür ve sayısız yönetici/çalışma arkadaşımız işini kaybetti), kimse sizden istemeden kendinizi geliştirmek zorunda olduğunuz (gerekirse eğitim ve sertifikasyon parasını cebinizden ödeyerek), öğrendiğiniz her teknolojinin kısa sürede eskidiği, konfor alanının ne demek olduğunu unuttuğunuz, ekip arkadaşlarını geliştirmek ve motive etmek zorunda olduğunuz tarif edilmesi çok zor bir strese sahip olan bir iş...
    Elektronik ve bilgisayar mühendisi olmak zorunlu olmamakla birlikte oldukça faydalı ve ana dili gibi İngilizce bilmek (ve onlarca sayfalık raporları bir gecede İngilizce yazabilmek) zorunlu diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Makine mühendisiyim, okul bittikten sonra ufak bir şirkette işe girip aldığım azıcık maaşı da istanbul üniversitesinde İngilizce mba programına verdim gündüz iş akşam yüksek lisans çalışıyor eve gece 11 de dönüyordum ama tüm bu emeklere değdi, işletme yüksek lisansını özellikle de ingilizce mba’yı mühendisilik okuyan tüm arkadaşlara tavsiye ederim çok farklı bir vizyon katıyor size. Askerlik dönüşü bir finans kurumunda mühendislik formasyonumu kullanabileceğim bir işe girip uzun süre çalıştım ve kendimi geliştirmeye gayret ettim. Son 5 aydır da Almanya’da bu mesleğimi devam ettiriyorum. İşimi seviyorum. Almanya’da imkanlar da Türkiye’ye göre oldukça iyi. Artıları;
    -başlar başlamaz 30 iş günü izniniz oluyor ve diğer yıla devir etmiyor yani iznini sene içinde kullan diyorlar
    -Mesai 08:00-16:00 (TR deki kurumsal şirketlerden 1 saat daha az) fazla mesai yaparsanız da saat olarak birikiyor ve tatil günlerinize eklenebiliyor yada erken çıkabiliyorsunuz.
    -TR den taşınma parası, ev bulana kadar geçici evin kirası, size her konuda destek olacak relokasyon firmasının tüm masrafları, isteyene özel ücretsiz Almanca dil dersi (dersler hocayla birebir oluyor)
    -Maaşımı yazmayayım ama tek maaşla eşim çalışmadan şehir merkezinde güzel bir yerde yaşayıp tüm mutfak masrafları ve tüm kişisel harcamalarımız sonrasında haftada 2-3 gün dışarda yemek yiyip ve haftasonları da trenle çevre şehirlere gezmeye gitsek bile her ay bir 55 inch oled tv + xbox one x alabilecek kadar para cebimde kalıyor. Alım gücü çok çok yüksek buralarda.

son sözüm okuyup kendini geliştiren arkadaşlar, mutlaka yurtdışına gitmeye bakın. Hayata 1 kere geliniyor.
    Almanyadaki işi kapmaniz kaç sene sürdü üni mezuniyetinden sonra

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Normal 4 senelik hocam, her yerde bolum acmaya basladilar her yerde maaslar dustu, kpss puanlari asiri yuksek, degmiyor degmiyor hocam ben rehabilitasyon merkezindeyim gercekten yapilacak bir meslek degil artik istediginize sorun sonuc ayni.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkemizin yaklaşık yüzde 30’u ormandır. (28,6) son 2 değil de 4 yıldır özellikle yoğun bir ağaçlandırma faaliyeti var. Özellikle kırsalda. Üstelik bu çalışmalar üstün körü değil. Arazi yapısı ne gerektiriyorsa ona yönelik oluyor. Erozyon yoğun bölgelerde ayrı, rekreatif bölgelerde ayrı olmak üzere.

Ağaçlandırma çalışmalarını aslında çok defa görmüşsünüzdür eminim. Şehir dışına doğru yolculuğa çıktığınızda çoğu çıplak yamaçlarda toprağın çizgi çizgi olduğunu görürseniz, ya oraya yeni fidan dikilmiştir, ya da dikilmesi için bir hazırlık vardır. Bi beş sene sonra o yapılan çalışmalar daha göz önünde olacaktır.

Bu arada orman varlığı ile ilgili olarak yapılan çalışmaları anlatan şu linke bakabilirsiniz.

https://www.ogm.gov.tr/ekutuphane/Yayinlar/Türkiye%20Orman%20Varlığı-2016-2017.pdf

• TheYips kullanıcısına yanıt
    Üniversiteden sonra diye sayarsak 15 sene olmuş, yalnız benim mesleğim direkt makine mühendisliği değil. Mevcut yaptığım işte de 11 sene bitti. Deneyiminizi arttırdıktan sonra işi kapmak gibi değil, istediğiniz firma ve ülkeyi seçip o doğrultuda ilerlemek demek daha doğru bence

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Üniversiteden sonra diye sayarsak 15 sene olmuş, yalnız benim mesleğim direkt makine mühendisliği değil. Mevcut yaptığım işte de 11 sene bitti. Deneyiminizi arttırdıktan sonra işi kapmak gibi değil, istediğiniz firma ve ülkeyi seçip o doğrultuda ilerlemek demek daha doğru bence
    11 sene boyunca Almanya'nın X firmasını mı istediniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cedrus32

Hocam ülkemizin yaklaşık yüzde 30’u ormandır. (28,6) son 2 değil de 4 yıldır özellikle yoğun bir ağaçlandırma faaliyeti var. Özellikle kırsalda. Üstelik bu çalışmalar üstün körü değil. Arazi yapısı ne gerektiriyorsa ona yönelik oluyor. Erozyon yoğun bölgelerde ayrı, rekreatif bölgelerde ayrı olmak üzere.

Ağaçlandırma çalışmalarını aslında çok defa görmüşsünüzdür eminim. Şehir dışına doğru yolculuğa çıktığınızda çoğu çıplak yamaçlarda toprağın çizgi çizgi olduğunu görürseniz, ya oraya yeni fidan dikilmiştir, ya da dikilmesi için bir hazırlık vardır. Bi beş sene sonra o yapılan çalışmalar daha göz önünde olacaktır.

Bu arada orman varlığı ile ilgili olarak yapılan çalışmaları anlatan şu linke bakabilirsiniz.

https://www.ogm.gov.tr/ekutuphane/Yayinlar/Türkiye%20Orman%20Varlığı-2016-2017.pdf
    data.worldbank.org
    Forest area (% of land area) | Data
    https://data.worldbank.org/indicator/ag.lnd.frst.zs?view=map

hocam dünya bankası 15 diyor sizin dediğiniz rakam çok yüksek bu verilerde oynama olmasın malum işsizlik rakamlarında enflasyonda falan yalan rakamlar kullanılıyor

• TheYips kullanıcısına yanıt
    o cümleden o anlamı nasıl çıkardınız Kendinizi geliştirdikten sonra, istediğiniz ülke ve şirketi seçerek ilerleyebiliyorsunuz yani mesela yazılım alanında kendini geliştiren bir kişi google da iş kapmaz; google mı, microsoft mu, Amerika mı, İngiltere mi kendisi seçer demek istedim aslında. Tabi bu süreçte şans faktörü de var tabiiki. Siz planlasanızda herşey planladığınız gibi de gitmeyebilir sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 16 Haziran 2019; 0:38:20 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Ahlaksızca işler yapan insanların daha makbul olduğunu gördüğümden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethan -- 16 Haziran 2019; 0:52:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethan

Ahlaksızca işler yapan insanların daha makbul olduğunu gördüğümden
    hocam bu memlekette onun olmadığı bir kulvar yok ki :(
  • Şu anda babalara gelmiş bir durumdayım.

Şayet başarabilirsem sevdiceğim yolunda yapıcağım çook şey varr

• 25 yaşındayım. GSS muhabbetinden dolayı bir firmanın deposunda amelelik yapıyorum. Kendi mesleğime göre iş bulamadım. Askere gidene kadar dayanabilirim. Mal kabul işi ağır.

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Hocam donanım tasarım alanında çalışan bir elektronik mühendisinin iş bulma ihtimali yüksek mıdır Avrupa için? Genelde it sektöründen gidenleri görüyorum ben.Genelde değil aslında nerede Avrupa'ya giden varsa hepsi o sektörden
    Ya da çok tecrübeliler gidiyor başka meslek için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaslar, Türkiyeden bir sekilde is bunalim is icin imkanini her türlü zorlayip bir is yapamayan ve sansini yurtdisinda aramak isteyenlere güzel bir haber var.

Almanyadaki yeni göc yasasi sizler icin iyi bir firsat. Bununla ilgili yaklasik son 3 video yaptim .Hatta Türkce ögretmenleriylede ilgili video yapmistim. Izlemenizi tavsiye ederim.

WESTGOFRETyoutube
    ALMANLAR TÜRKLERE YINE KAPILARINI ACTI ( YENI YASA )
    https://www.youtube.com/watch?v=r7IGsOfAtgU

WESTGOFRETyoutube
    HAYDI TÜRKLER ALMANYA´YA (YENI YASA) 2
    https://www.youtube.com/watch?v=2LlXnJV1XU8

WESTGOFRETyoutube
    ALMANYA´DA EN KOLAY BULUNAN IS (ALMANCI YOUTUBERLARIN HEPSINE INANMAYIN)
    https://www.youtube.com/watch?v=e4yVjmSCK1g

WESTGOFRETyoutube
    Almanya'da Türkçe Öğretmenliği ?
    https://www.youtube.com/watch?v=zRrloHWC8Jw

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.