Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Hocam donanım tasarım alanında çalışan bir elektronik mühendisinin iş bulma ihtimali yüksek mıdır Avrupa için? Genelde it sektöründen gidenleri görüyorum ben.Genelde değil aslında nerede Avrupa'ya giden varsa hepsi o sektörden
    Ya da çok tecrübeliler gidiyor başka meslek için.
    Sevgili arkadaslar, Türkiyeden bir sekilde is bunalim is icin imkanini her türlü zorlayip bir is yapamayan ve sansini yurtdisinda aramak isteyenlere güzel bir haber var.

Almanyadaki yeni göc yasasi sizler icin iyi bir firsat. Bununla ilgili yaklasik son 3 video yaptim .Hatta Türkce ögretmenleriylede ilgili video yapmistim. Izlemenizi tavsiye ederim.

WESTGOFRETyoutube
    ALMANLAR TÜRKLERE YINE KAPILARINI ACTI ( YENI YASA )
    https://www.youtube.com/watch?v=r7IGsOfAtgU

WESTGOFRETyoutube
    HAYDI TÜRKLER ALMANYA´YA (YENI YASA) 2
    https://www.youtube.com/watch?v=2LlXnJV1XU8

WESTGOFRETyoutube
    ALMANYA´DA EN KOLAY BULUNAN IS (ALMANCI YOUTUBERLARIN HEPSINE INANMAYIN)
    https://www.youtube.com/watch?v=e4yVjmSCK1g

WESTGOFRETyoutube
    Almanya'da Türkçe Öğretmenliği ?
    https://www.youtube.com/watch?v=zRrloHWC8Jw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pellegrino -- 16 Haziran 2019; 10:54:4 >

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Genelde IT sektöründen profesyonellerin Avrupa'ya veya başka bir ülkeye gitmesi çok normal çünkü Türkiye'de teknoloji üretimi son derece az ve dolayısı ile iş fırsatı da çok az. Bu mühendisler Türkiye'de talep çokluğundan bilişim sektöründe işe başlıyorlar.
    Ayrıca IT sektöründeki bir çok pozisyon oldukça standart, hele sertifikasyonunuz varsa. Bu sebeple denk bir iş için başvurmak ve mülakatını yapmak iki taraf için de çok kolay. (örneğin CCIE dünyanın her yerinde CCIE. İş araması da bulması da mülakatı da kolay)
    Donanım tasarım derken bilgisayar donanımı mı yoksa herhangi bir donanımı mı kastediyorsunuz? Avrupa'da enerji, havacılık, savunma, ulaşım vs. gibi pek çok sektörde donanım tasarım alanında iş var. (Örn. Siemens)
    Bilgisayar donanımını kastediyorsanız genelde büyük markalar donanım mühendislik bölümlerini ve iş yükünü Hindistan ve Çin'e taşıyorlar. Örneğin benim bir arkadaşım şu an Dell'in mühendislik (engineering) departmanında senior bir mühendislik pozisyonu için iş görüşmesi yapıyor. Pozisyon Mumbai'de.
    Son olarak şunu da belirteyim: Son yıllarda Avrupa (veya genel olarak batı diyelim), Türkiye'den çeşitli sebeplerden dolayı göç etmek isteyen yetişmiş profesyonellerin olduğunu farketmiş durumda. Birçok tanıdığım bu şekilde taşındı veya iş görüşmesi yapıyorlar ama gün geçtikçe pozisyonların karşılığı olan ücretlerde bir düşme görüyorum. (en azından artma kesinlikle yok).
    Yani Hindistan'dan olduğunu gibi Türkiye'den yetişmiş iş gücünü görece düşük ücretlere topluyorlar.

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.

Donanım tasarım derken elektronik tasarımı kastediyorum. Genelde yazılım alanından gidenler oluyor. Ben donanım tasarımcı olarak iş başı yapacağım 1 aya . Umarım yurtdışına gidebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    En önemli soru: Dil durumunuz nedir?
    Bu arada yerinizde olsam hemen birkaç sene içinde Çin'e gidip, biraz orada çalışıp oradan Avrupa'ya geçmeyi düşünürdüm. Çok daha hızlı tecrübe ve uzmanlık kazanırdınız. Burada genelde karşılaşacağınız pek çok tasarım projesinden daha iyi projeler var Çin'de. Malum Guangzhou dünya "maker" başkenti.

https://creativeconomy.britishcouncil.org/blog/16/10/12/say-hello-chinas-maker-capital/
  • schavelle S kullanıcısına yanıt
    bölümüm %100 ing. belirli bir seviyem var yani. çin yerine avusturalya daha mantıklı hocam.tecrübe olmasa dahi belirli ünilere/bölümlere direkt çalışma vizesi veriyor 18 ay galiba. ama oraya gitmeye gözüm kestirmiyor yabani hayvanlar çok, mesafe de uzak :D hem iş bulup gitmek gerek. en iyisi 2 yıl tecrübe yapıp greencardla amerika veya linkedin üzerinden hollanda,belçika, almanya. bakalım nolacak sonumuz.babamın borcu var dolarla ueroyla para kazanmam lazım. çok kazanmam lazım....
  • Alegra kullanıcısına yanıt
    8 yıldır bu işi yapıyorum tabi farklı markalarda. Zamanında harçlığımız çıksın diye girdik kara delik gibi çıkamadık içinden.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Eğitimli olan ve “kültürlü” olduğu varsayılan insanlardan yüksek ahlaki değerler beklemek gibi bir hatanın içindeyim galiba 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ethan

Haklısınız. Eğitimli olan ve “kültürlü” olduğu varsayılan insanlardan yüksek ahlaki değerler beklemek gibi bir hatanın içindeyim galiba 😊
    malesef bir kaç hocanın kafa yapısını gördükten sonra ben onların da normal insandan tek farkının alanlarında ihtisaslaşmak olduğunu gördüm

gerçi sokrates 2500 yıl önce söylemiş tüm bunları ama insan gözüyle görünce daha bi inanıyor
  • Diş hekimliği okuyorum ama kekemeyim İyileşemezsem nasıl yaparım bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum sekreter/orda çalışan genelde telefona bakıyor müşterilerle ilgileniyor.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Ne değişti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Ne değişti ?
    Yurtdışında çalışmaya başladım daha dinamik bir ortamda çalışıyorum, daha yorucu ama businessa direkt etkin oldugunu gormek insanı heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trmeto

Servis isine girmeyi dusunen varsa kisaca yazayim, detayli soru sormak isteyen varsa pm yollayabilir. Babam servis isi yapiyor Izmit-Gebze arasi. 45 yasinda emekli oldu ve calismadan duramadigi icin P plaka ve servis aldik, arada puruzler ciksa da isinden memnun.
    Bu kullanıcı kişisel mesaj almak istemiyor

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    O arkadaşınız ne işle uğraşıyor peki hocam ?
  • Makine mühendisiyim, mesleğimi yapamıyorum, işsizim, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Annalise

Neden memnun değilsiniz hocam. İngilizce öğretmenlik branşları arasında en iyisi bence.

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle geç cevap için özür dilerim, pek aktif olamadım son dönemde. Çocuklarla baş etmek çok zor. Eve geliyorum başım patlıyor. Öğretmen olmak hiç istemedim birden kendimi bu işin içinde buldum ama aklımda başka birkaç fikir var, umarım onları başarabilirim.

• Yokmu tekelci lan dhde bide siz atın geliri gideri

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.