Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memurum, Radyoloji Teknisyeni. Sevmiyorum ama mecburum.
  • Türk Hava Yollarında uçak bakım teknisyeniyim işimi seviyorum başından beri yapmak istediğim işi yapıyorum.
  • noterde veznedarım hiç mutlu değilim. insanlar çok yoruyor beni zihinsel olarak. 3000 maaşım var ucu ucuna yetiyor ilçede yaşadığımdan. başka imkanım olsa 5 dk durmam burada. hem sorumluluğu çok fazla hukuki açıdan, hem memur değilsin düz işçisin. değmiyor bu paraya bu yorgunluk yıpranma. bir de bunların üstüne nöbetçi noter çıkardılar başımıza. 2 gün tatili en güzel yanıydı noterliğin artık o da olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 13 Haziran 2019; 11:50:31 >
  • 2 ay sonra tıp fakültesinden mezun oluyorum. Nefret ettiğimi söyleyemem ama kesinlikle severek yapacağım bir iş değil.
  • Yaklaşık 7 senelik inşaat mühendisiyim fakat son 3 senedir sözleşme yönetimi üzerine çalışıyorum ve şuan elektrik ve teknoloji firmasında sözleşme müdürü olarak görev yapıyorum. Hem hukuk hem de mühendislik gerektiği için piyasa da bu tarz eleman bulmak zor dolayısıyla maaşı ortalamanın üstünde. İşimden memnunum ve inşaatçılığı bıraktığım için de mutluyum :)
  • Elektronik Teknisyeniyim.

Elektronik ürün geliştiren bir şirketin arge merkezinde çalışıyorum.

Bu konuda bir gözlemim var. O da mühendislere verilen kıymet ve değerin, teknik personellere verilmemesidir.

Ne kadar yetenekli, azimli ve başarılı da olsan, en yeteneksiz mühendisin ulaştığı itibar seviyesine erişemiyoruz.

2019 yılında kamuda en düşük teknisyen maaşı 3,941 TL
    2019 yılında kamuda en düşük mühendis maaşı 6,274 TL aradaki fark 2.333 TL

Fakat özel sektörde teknisyen/tekniker için en yüksek, hatta zirve seviyesi 4.000 TL iken, mühendisleri çift haneli rakamlarla işe başlatıyorlar. Yani kamunun en düşüğü bizim zirvemiz olmuş durumda. Mühendisler ise kamunun verdiğinin iki katını özel sektörde alabiliyorlar.

Arada illaki fark olacak. Teknik personel = Mühendis olacak hali de yok ama özel sektörde aramızdaki makas bizim alehimize çok fazla açık.

• Öğrenciyim, pek memnun değilim.
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    İşiniz nedir hocam tam olarak ? Hangi devlet kurumu ? Kaç puanla atandiniz ?
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik ve programcılık okuyanlara tavsiyeleriniz var mı ?
  • Sağlık sektöründe çalışıyorum işim yoğun ama seviyorum. Ama böyle 4 kolla sarıldığımı söyleyemem.
  • Yeni başladım bölüme. İlerde ya mali müşavir yada denetçilik olacak. Ben denetim istiyorum. Müşavir olursam 40 50 civarı müşteri var babamda o konuda bi rahatlık var. Aslında bilgisayar istiyordum ama 150k yapınca şehirdışından vazgeçtim ve mezuna kalmaya bir yerlerim yemedi bende baba mesleğine yöneldim. Hakkımızda hayırlısı .
  • Bilgisayar mühendisiyim, sistemciyim, çok severek yapıyorum. çalıştığın yere göre değişir tabi.
  • İnşaat mühendisiyim daha mesleğimi icra etme şansı bulamadım. Damacana su dağıtarak geçinmeye çalışıyorum. Yaptığım işten eh işte kıvamında memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: try1241

İşiniz nedir hocam tam olarak ? Hangi devlet kurumu ? Kaç puanla atandiniz ?
    Memurum 86 puanla atandım. ESK.
  • 2yıl dış ticaret 2 yılda Aöf işletme mezunuyum. Yaptığım işin bölümümle hiç alakası yok. Otomotiv Sanayinde Kalite Teknisyenliği yapıyorum.Aylık 3000 lira kazancım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

yazılım , hayır
    Hocam niçin memmun değilsiniz? Bilgisayar mühendisliği okumak isteyen bu kardeşinizi aydınlatın
  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    Hiç vizyon sahibi değilsin müşavirlik maks 10 yıla biter. 10 yıl sonra ne yapacağım diye ağlama bu sevdadan vazgeç silinecek meslekler arasında ilk sırada herşeyi bilgisayarlar yapıyor artık müşavirlere gerek yok
  • Öğretmenim. Yönetim ve Psikoloji anabilim dallarında yüksek lisans yaptım. Fakat bu sene dayanamayıp mesleği komple bıraktım.
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Belki haklı olabilirsiniz ama Türkiye için geçerli olacağını sanmıyorum. Ayrıca yapay zeka ve robotlar gelişti ve gelişeceği için insanlar tıp okumayıda mı bıraksın ne gerek var robotlar yaparlar mı ameliyatı? Ben dediğinizin zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Türk Hava Yollarında uçak bakım teknisyeniyim işimi seviyorum başından beri yapmak istediğim işi yapıyorum.
    İstasyon hangisi dostum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.