Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen KPSS ile alıyor dostum. Her bölgenin farklı komisyonu oluyor. Sen puanınla başvuruyorsun o komisyon kaç puanla kapatırsa ona göre sıralamaya giriyorsun.
    Bu tamamen şansına kalmış. Bazı yerler 70'la kapatıyor bazı yerler 80'le.

Ardından sıralamaya girenler boy ve kilo ölçümüne tabi tutuluyorlar.
    Ardından sözlü mülakat tarihi oluyor ve eğer başarılı olursan 657'ye tabi olarak Memur olarak işe başlıyorsun.
    Aynen 4000 TL civarlarında.

Evet o bölüm yeni açılmış ve sanırım sözlü mülakatlarda bu bölüm mezunlarına daha fazla öncelik verileceğini düşünüyorum.
    Ama illa o bölümden alınacak diye de kesin bir kural yok tabi.
  • İş güvenliği uzmanı ve makine teknisyeniyim.Memnun falan degilim,devlet bizi osgblerde süründürüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende devlet memuruyum. Mesai ve izin anlamında çok iyi ancak ekonomik olarak iki yıldır zorlanıyorum. Ayrıca tek kalıbın içinde olmak insanın ruhunu törpülüyor. Hayalimde üretime dayalı bir iş var, araştırma içerisindeyim. Sermaye sıkıntım olsa da bir gün kendi işimi yapmanın hayalindeyim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kazanırsamda batırırsamda kendime. Şimdilik buna da şükür.
  • işinde iyiysen işini severek yaparsın. Kötüysen sevmezsin. Dersleri düşün. En sevdiğimiz ders genelde en başarılı olduğumuz ders olur. Çoğu kişi matematiği ya da fiziği sevmez çünkü o dersleri yapamaz. Ama o derslerde başarılı olan birisinin belki de en sevdiği ders onlardır
  • Elektrik elektronik mühendisiyim baya severek yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitan1905

Bende devlet memuruyum. Mesai ve izin anlamında çok iyi ancak ekonomik olarak iki yıldır zorlanıyorum. Ayrıca tek kalıbın içinde olmak insanın ruhunu törpülüyor. Hayalimde üretime dayalı bir iş var, araştırma içerisindeyim. Sermaye sıkıntım olsa da bir gün kendi işimi yapmanın hayalindeyim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kazanırsamda batırırsamda kendime. Şimdilik buna da şükür.
    Nerede memursunuz maaş ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 13 Haziran 2019; 11:0:0 >
  • CNC Torna programcısıyım 5 aydır işsizim
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    Çalıştığım yerle ilgili çok detay vermek istemiyorum hocam, maaşımız 3500-4000 arası değişiyor.
  • Özel bir şirkette mekanik tasarım sorumlusuyum. aynı zamanda 3 boyutlu tasarım program eğitmeniyim.

2 mesleğime de aşığım.
    hatta herkese bilgilerimi paylaştığım bir kanalım var ►

bu meslek harici başka bir meslek ile hayatımın geçtiğini düşünmek bile beni huzursuz ediyor.

severek yaptığınız iş, başarıyı da getiriyor beraberinde o yüzden halime her gün şükrediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 13 Haziran 2019; 11:13:47 >

• Birimine göre değişir. Kamuda çalışana çok çalışmayana az iş verirler. Günde bir saat çalışanda vardır, parasını almayarak 8 saatin üzerinde mesaiye kalanda vardır. Benim kendi birimimde ise ortalama 5-6 saat sıkı çalışılır.
  • Vay arkadaş kendi isi olanlar garic genel olarak mutsuz herkes

Çok ilginç

Ozellikle avukat psikolog ve mühendislerden yorum bekliyorum dostlar lütfen cekiniyorsaniz da pmden yazın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel Güvenlik olarak çalışıyorum ve severek yapıyorum...

• bilgisayar mühendisiyim, severek yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C39A73B0

Bu mesaj silindi.
    Çalışılan kuruma çalışılan birime göre değişiyor o.Benim çalıştığım birimde bazen yoğun zamanlar bazense hiç iş olmadığı anlar oluyor mesela.
  • bu konu gerçekten beni üzüyor...
    yeni nesil iş bulmakta çok zorlanıyor.
    hayat kaygısı olan gençler gün geçtikçe çoğalıyor.

beni yanlış anlamayın, işim gereği çok fazla yeni mezun mühendisler ile tanışıp onlardan duyduklarımı toparlayarak bir video hazırladım.
    burada kendinize değer katmanın önemini anlatıyorum. bizzat bir mühendis öğrencinin bana sorduklarını detaylı şekilde yanıtlamaya çalıştım
    eğer zamanınız var ise izlemenizi tavsiye ederim, umarım sizlere bir yararım dokunur.

• Sınıf öğretmeniyim. Yüksek puanlı mühendislik terk... Sonrasında pazarcılık, garsonluk ve ticaret yaptım.

Sevmiyorum bu mesleği. Ama şükrediyorum halime.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyducuyumwww.mersinuyduservis.com yazın damda kışın damdayım çok zor iş yapılacak iş değil. Çekilecek iş değil ama yapıyorum işte bekar olsam çalışmazdım
  • Yüksek bilgisayar mühendisiyim.

Mesleğimi severek yapıyorum. Türkiye’den ayrılmayı düşünmüyorum. Belki emeklilikte 4 mevsimi sıcak geçen bir ülkeye yerleşirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6E2676F0 -- 13 Haziran 2019; 11:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenim. Genel olarak memnunum. Şu aralar tatil yaklaşıyor, daha da memnunum İşin geyiği bir yana, o gün ne yaşamış olursam olayım eve döndüğümde kendimi mutlu hissediyorum. Bu mutluluk ve kafa rahatlığı da bana yetiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.