Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 33 yaşındayım. İş makinesi tamircisiyim, işim de zor ve ağır ama severek yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslegim insaat muhendisligi
    Yaptigim is anlatmam gercekten cok zor, muhendis olarak ben bile kendime anlatamiyorum cogu zaman ugrastigim seyleri. Kisaca Yaklasik 1 Milyar euro'luk bir projenin idare (butcenin devlet kismi) hakedisinden sorumluyum yaklasik 70+ kisilik bir departmanin yoneticisi pozisyonunda.

Ilk 7 sene sahada kisminda, kisim sefligi, santiye sefligi yaparken cok daha mutluydum. Son 4 yildir (son iki projedir) bu sorumluluk yuklendi omuzlarima. Bana mutluluk degil tamamen kahir ve izdirap veriyor ama is ahlaki geregi bir kere Allah utandirmasin diyerek kabul ettigim icin uzerime iki projedir yapisan bu gomlegi sabirla giyiyorum, boyle soyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 13 Haziran 2019; 14:35:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Bana cevap yazmışsın bende cevabına dönüş yaptim. Sonuçta benim mesajim yani alıntı yaptığın.

Alıntıları Göster
    2 kere lafı yedin kardeş burda pazarlama yapma

• Fizyoterapistim ve iliklerime kadar tiksiniyorum. meslegi yaparken geçirdiğim her bir dakika bi parca koparip aliyor icimden.

• Sizin zekanıza göre laf yedim demek. Peki..

• quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Saw hocam sen nerdesin?
    Esb deyim dostum.

• Sıvacıyım sıva sıva nereye kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukatım. Gelirim iyi ancak mesleğimi severek yapmıyorum. Yani nefret etmiyorum ama sevmiyorum da. Birkaç yan yatırımım var. Kafamdaki birkaç projeyi daha gerçekleştirebilirsem 3-4 yıla bırakırım mesleği muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 13 Haziran 2019; 15:3:28 >
  • Dijital reklamcılık ve freelance 3d tasarım yapıyorum. Çok kazanmıyorum fakat ailemle yaşadığım için yetiyor.
  • Sandalyenizi değişmeyi deneyin ortopedik sandalyeden alırsanız bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz

Bu ülkede özentilik moda olmuş aslanım önceden çocuklara sorardın büyüyünce ne olacaksın diye doktor,polis,vs derlerdi şimdi sor adam enes batur olmak istiyor

kolay yoldan para kazanmak herkesin işine geliyor, başkaları partilerde cazlarda cuzlarda eğlenirken vaktini mesaide harcadığı için işinden nefret ediyor

aslında öfkesi işine değil

bana gelince

IT Teknikeriyim işimi yıllardır severek yapıyorum, iş yerimi evimden daha çok sever hale geldim
  • Yok hocam kulaklıkla konuşuyoruz biz bilgisayar üzerinden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesleğimi severek yapıyorum fakat tam anlamıyla yapamıyorum maden mühendisiyim fakat mühendislik kısmının %10 belki daha azını yaparken madenin zaten %100' ünü yapıyorum. Bunun yanında 5 arkadaş bir site işine başladık hakim olduğumuz konular adına birşeyler çıkarıyoruz. İkisinide severek yapıyorum fakat dış etkenler her zaman size engel oluyor ve siz durmadan o engelleri aşmak zorundasınız şans etkeni çok büyük faktör tabii
    BilirimBilirsin
    BilirimBilirsin | Bilmek İstedikleriniz
    https://www.bilirimbilirsin.com
    bir göz atar yorum ve önerilerinizi bana iletirseniz çok memnun kalırım.

• 1. Kural iş sağlığı ve güvenliği hocam yönetici koltuklarından boşverin alın bitane
  • Enerji ve maden imalatı , lojistik.
    Severek yapıyorum.

• Avukatım.

Çok güzel bir ofiste bağlı çalışan olarak çalışıyorum. Kendi ofisimi henüz açamadım. Avukatlık çok yatış bir meslek diye düşünmeyin bağlı çalışan olarak statü olarak bizim de herhangi bir işçiden farkımız yok.

Meslekten memnunum. Avukatlık tamamen ikili ilişkiler ve dilekçeler üzerine kuruludur. Ancak kimseye tavsiye etmem.
  • Barmenim ve sevmiyorum. Barmenlik dışında yeri geliyor garsonluğu da ben yapıyorum, paspası da ben çekiyorum, mutfağa da ben bakıyorum, eksik gediği de ben tamamlıyorum, hesap kitapta ben tutuyorum.

Dıştan bakınca eğlence sektörü, muazzam olarak görülebilir ama işin iç yüzü öyle değil. Patrondan sürekli kokteyl içeriklerini eksik koy, yoksa batarız baskısı gelir. Kendi misafirleri gelince hava atmak için şişe açar para almaz. Ha dükkan senin istersen tüm içkileri sokağa dök. Ama parasını verip içen müşterinin alkolünü eksik koymak benim açımdan sıkıntılı bir durum. Çok nadir eksik alkol koyuyorum. Adam 3 4 bardak ağır alkol alıyor. Bakıyorum bu adam gidecek, hala alkol istiyor adam komaya girmesin diye eksik veriyorum.

En elit dediğiniz adamlar, kadınlar bile bir alkolden sonra bağcılar barzosuna taş çıkarıyor. Kafa atıp yere sermemek adına zor duruyorsun. Barın arkasına geçme çabaları, belirli standartları olan alkolün az geldiğini söyleyip torpil beklemeleri, bu kokteylin alkolü az deyip, bardağı silip süpürdükten sonra kafayı bulanlar, karı kıza sarkanlar bir sürü sıkıntı.

Ayrıca tam zamanlı eleman çalıştırılmaz. Paraya ihtiyacı olan üniversite öğrencileri çalıştırılır. Üstüne 10 12 saat çalışırlar, maksimum 80TL + tip alırlar. Birde yemekleri işte. Resmen sömürü ama yapacak bir durum yok. Bende çocuklara yoğun zamanlar kokteyl, shot tarzı ikramlar ile gönüllerini alıyorum. Yoksa çekilecek dert değil.

Maaşı ek işte ailen yoksa, tek boğazsan yeter. Bahşiş almayı bilirsen müthiş bahşiş çıkar. Maaşa dokunmadan bahşişler ile geçindiğim oluyor. Çoğu ihtiyacım çıkıyor. Giriş saati belli, çıkış belli değildir. Müşteriye bağlı. Hesap kitlemeye çalışan çok olur. 10 bardak bira içer ben o kadar içtim mi ya biz şunu tanırız bunu tanırız 50TL verip gidelim diyen çakal çoktur.

Daha çok sıkıntılı durum var ama gel gör ki ne siz okursunuz ne ben yazarım. Sadece eğlence hizmet sektörü düşünen varsa uzak dursun. Bu ülkede alkol kültürü sıfır çünkü.

• Okulum devam ediyor. Okula başladığım günden beri dönem içi part time yazları ise yeri geldiğinde full time çalışıyorum. İlk 6 ay front-end developer olarak çalıştım ancak beni tatmin etmediği için bıraktım. 2 yıldır ise back-end developer olarak çalışıyorum ancak şu sıralar data science ile ilgileniyorum. İçlerinden bana en çok keyif veren şu anki çalışmalarım oldu. Son bir projeye uzaktan destek vermem gerekiyor. Bu proje de bitince (yaklaşık 1ay) back-end olaylarını da bırakıp tamamen Data Science alanına yönelmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaSiempre1940 -- 13 Haziran 2019; 15:44:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propadien

Hocam niçin memmun değilsiniz? Bilgisayar mühendisliği okumak isteyen bu kardeşinizi aydınlatın

Alıntıları Göster
    Ben memnunum
  • Yabancı şirketteyim pazarlama ve orta düzey yöneticilik yapıyorum, türk yönetici zihniyetinden nefret ediyorum ama işimi çok seviyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.