Şimdi Ara

MESLEĞİNİZ NEDİR SEVEREK Mİ YAPIYORSUNUZ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
14
Favori
20.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende kafası esip işsiz kalanlardanım. Şuan kpss bakıyorum. Ama şuanki aklım olsa okumazdım. Önlisans + Lisans mezunu olmama rağmen iş yok olsada satış temsilcisi :). Allah açlıkla sınasın ama mağazacılıkla ve bu sektörle sınamasın.

1. Yapmak istediğim ve yapamadığım;Forumdonanım gibi ekşi gibi site kurup ülke ülke gezmek isterdim düşünsenize her saniye para kazanıyorsunuz ve sizin sayenizde de birileri para kazanıyor. Ayrca giderdim açlık ve susuzluk çeken ülkelerdeki (nijerya,Etiyopya vb.) insanlara su sondaları kurardım. Nasıl olsa para bol derdim. (Ayrıca bu işleride denedim olmadı tek başıma ve kafa dengi adam olmadığı için olacak iş değildi)

2. Yapmak istediğim ve yapamadığım;Dediğim gibi okumazdım ya yurt dışına gidip biraz dil kasıp birazda para, gelirdim Pilotluk kasardım. (okumazdım dediğim kasmazdım yine ağırdan alır rahat takılırdım)

Sonuç= 2 Diploma.(İşsizlik+Terhis Belgesi)=İşsizlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitan1905

Bende devlet memuruyum. Mesai ve izin anlamında çok iyi ancak ekonomik olarak iki yıldır zorlanıyorum. Ayrıca tek kalıbın içinde olmak insanın ruhunu törpülüyor. Hayalimde üretime dayalı bir iş var, araştırma içerisindeyim. Sermaye sıkıntım olsa da bir gün kendi işimi yapmanın hayalindeyim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kazanırsamda batırırsamda kendime. Şimdilik buna da şükür.
    Tek kişi misiniz ??

Kiraya ne kadar veriyorsunuz ??

Aldığınız para 4 mü 3.5 falan mı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaperVR

Yaklaşık 7 senelik inşaat mühendisiyim fakat son 3 senedir sözleşme yönetimi üzerine çalışıyorum ve şuan elektrik ve teknoloji firmasında sözleşme müdürü olarak görev yapıyorum. Hem hukuk hem de mühendislik gerektiği için piyasa da bu tarz eleman bulmak zor dolayısıyla maaşı ortalamanın üstünde. İşimden memnunum ve inşaatçılığı bıraktığım için de mutluyum :)
    O pozisyona nasıl geldiniz hukuk gerekiyor dediniz ya o yüzden sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Elektronik Teknisyeniyim.

Elektronik ürün geliştiren bir şirketin arge merkezinde çalışıyorum.

Bu konuda bir gözlemim var. O da mühendislere verilen kıymet ve değerin, teknik personellere verilmemesidir.

Ne kadar yetenekli, azimli ve başarılı da olsan, en yeteneksiz mühendisin ulaştığı itibar seviyesine erişemiyoruz.

2019 yılında kamuda en düşük teknisyen maaşı 3,941 TL
    2019 yılında kamuda en düşük mühendis maaşı 6,274 TL aradaki fark 2.333 TL

Fakat özel sektörde teknisyen/tekniker için en yüksek, hatta zirve seviyesi 4.000 TL iken, mühendisleri çift haneli rakamlarla işe başlatıyorlar. Yani kamunun en düşüğü bizim zirvemiz olmuş durumda. Mühendisler ise kamunun verdiğinin iki katını özel sektörde alabiliyorlar.

Arada illaki fark olacak. Teknik personel = Mühendis olacak hali de yok ama özel sektörde aramızdaki makas bizim alehimize çok fazla açık.
    Yüksek lisans mezunu olarak başlayan bir mühendis ne kadar para alır kamuda

• ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    yaş 25 kurum ismi veremem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Avukatım. Gelirim iyi ancak mesleğimi severek yapmıyorum. Yani nefret etmiyorum ama sevmiyorum da. Birkaç yan yatırımım var. Kafamdaki birkaç projeyi daha gerçekleştirebilirsem 3-4 yıla bırakırım mesleği muhtemelen.
    Hocam merhaba maasiniz sehriniz calisma kosullariniz hakkinda bilgi verir misiniz? Olmazsa özelden yazin lütfen bir türlü saglikli bilgi bulamadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutSahin1

Avukatım.

Çok güzel bir ofiste bağlı çalışan olarak çalışıyorum. Kendi ofisimi henüz açamadım. Avukatlık çok yatış bir meslek diye düşünmeyin bağlı çalışan olarak statü olarak bizim de herhangi bir işçiden farkımız yok.

Meslekten memnunum. Avukatlık tamamen ikili ilişkiler ve dilekçeler üzerine kuruludur. Ancak kimseye tavsiye etmem.
    Neden tavsiye etmezsin hocam maasini sehrini sartlari falan yazar mısın pmden de yazabilirsin lütfen yaz saglikli bilgi bulamiyorum

• meslek sayılmayabilir ama tıp öğrencisiyim,nefret ediyorum.
  • Seviyorum diyeni duymadim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

An itibariyle bahçevanlık yapıyorum yurtdışında, aslında mühendisim. Çok mutluyum işimde. Denkliğimi aldım, iş teklifi de aldım kendi pozisyonumda ancak kabul etmedim. Bisikletle 4 dakikada gidiyorum işe, stres yok, parası güzel, kışın full tatil, Allah bozmasın
    Super is yurt disinda olsam ben liseyi bile asla ve kata okumazdim kargocu olurdum bin arabaya cik dagitima oooh cok zevkli olurdu

• Seversen o meslek olmaz :)

Ben mesleğimi seviyorum işten ziyade insanlara yardımcı olabileceğim bir iş gibi görüyorum.
  • şuan muhasebe ama hiç sevmeyerek yapıyorum yakında jandarma uzman çavuş olacağım hevesliyim şuna terso komutanlara denk gelmezsem güzel olacağını düşünüyorum oda olmazsa köyde arazi var ev yaptırıp oraya yerleşim tarımla uğraşmayı düşünüyorum verimli topraklar boşa gidiyor
  • Bir kamu kurumunda Sistem ve Ağ uzmanı olarak çalışıyorum. İşimi çok seviyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Maasli calismiyorum hocam. İsparta’dayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Hocam selam. Bende kompozit tamir teknisyeniyim rüzgar türbin bakımları yapıyorum. Uçak kaporta bakımı için ilanlara bakıyorum hem 40 yılda bir ilana çıkıyor hemde işe alım şartları çok ağır neden böyle.

Alıntıları Göster
    Hocam selam.İlanları aksatmadan takip edin.Bu süreçte zayıf ise ingilizcesini geliştirin çok işinize yarayacaktır mülakatlarda ve sınavlarda.Alım şartları bence çok ağır diyorsunuz ama bence değil böyle olması gerekiyor nedeni ise sektör ile ilgili havacılık sektörü gerçekten önemli ve farklı bir sektör.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2A76EDE80

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tanımıyorum malesef çok fazla insan var onlarca bölüm ve alan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

An itibariyle bahçevanlık yapıyorum yurtdışında, aslında mühendisim. Çok mutluyum işimde. Denkliğimi aldım, iş teklifi de aldım kendi pozisyonumda ancak kabul etmedim. Bisikletle 4 dakikada gidiyorum işe, stres yok, parası güzel, kışın full tatil, Allah bozmasın
    Yurtdışına ilk gidişiniz nasıl oldu ??
  • Dolandırıcılık yapıyorum işimden memnunum 1-2 bin lira geliri var günlük en kötü işler sağlam oldumu daha yüksek meblağlar alıyorum.

• Öğretmenim(Müdür yardımcısı) , işimi seviyorum parası az ve yorucu olmasa daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.