Şimdi Ara

Meslek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 17 yaşındayım Anadolu lisesinde son sınıf öğrencisiyim ama marangoz olmak istiyorum ne yapabilirim napmam gerekiyor internette çok baktım hiç bir yerde net güzel bir cevap yok hep ucu açık bilgiler var yardımcı olursanız sevinirim

• Yatırım yapacak paranız var mı? Yoksa bir marangozun yanında işe girerek başlayabilirsin. Bence güzel meslek geçen şeyi düşündüm tahtadan uçan uçak, drone falan yapılabilir. Burada baya büyük potansiyel var. Efsane meslek hakkaten ya, bi dükkan açacaksın makineleri alacaksın ağaçları ithal edeceksin mis gibi.

Yabancı kanalların videoları işi öğrenme aşamasında baya yardım eder şunun gibi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 24 Ocak 2021; 2:21:21 >

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Marangozun yanında işe girmeyi düşünüyorum ama hani sertifikalı kurs vs yerler varsa gitmeyi sertifika belge bişeyler almak ve meslek yüksek okulu veya mobilya tasarım falan okuyayım elimde diploma olsun diye düşünüyorum ama baktım araştırdım hiç net bilgi bulamadım ve marangozluk cidden çok güzel meslek keşke meslek lisesinde okusaymışım diyorum😀
  • O işi yapan birini bulup tanıdık vasıtasıyla yanında çıraklığa başla.

Marangozluk güzel meslek, el becerisi isteyen işlerde çalışmak zevkli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120205044 kullanıcısına yanıt
    Evet mantıklı bende bunu düşünüyorum fakat hani geç mi diye de düşünüyorum 17 yaşımdayım üniversite sınavı var ama zerre çalışmak istemiyorum bu yöne yönelmek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil..1

Evet mantıklı bende bunu düşünüyorum fakat hani geç mi diye de düşünüyorum 17 yaşımdayım üniversite sınavı var ama zerre çalışmak istemiyorum bu yöne yönelmek istiyorum

Bence geç değil. Ben 28 yaşımda halen üni okuyorum ve eğer kendi alanımda iş bulamazsam 30 lu yaşlarımda meslek edindirme kurslarına gidip lastikçi lık eğitimi alıp lastikçi olmayı düşünüyorum.

Ne mutlu o zaman size çok teşekkür ederim meslek edindirme kursu özel mi oluyor nasıl bir alan her şeyde olduğu gibi bu konu hakkında da yeterli bilgi yok 😂
    İşkur gibi yerler mi
  • Benim bildiğim marangozluk çıraklıktan öğrenilir. Okulu okumak iyi mantıklı ama her şekilde bir çıraklık dönemin olmalı. Pratik bilgi gerekli çünkü.

• quote:

Ne mutlu o zaman size çok teşekkür ederim meslek edindirme kursu özel mi oluyor nasıl bir alan her şeyde olduğu gibi bu konu hakkında da yeterli bilgi yok 😂

İşkurun ve belediyelerin kursları var. Aslında oralarda Marangozluk da olabilir. MEB in de var galiba.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Aşırı haklısın deneyim tecrübe olmalı o yüzden bir marangoz yanında işe başlamayı düşünüyorum zaten çalışırken okurum okulu da diye düşünmüştüm
    Eyvallah çok saolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

Bence geç değil. Ben 28 yaşımda halen üni okuyorum ve eğer kendi alanımda iş bulamazsam 30 lu yaşlarımda meslek edindirme kurslarına gidip lastikçi lık eğitimi alıp lastikçi olmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster

Ne okuyorsun 12 m ? Lastikci isi fena degil fakat kisin zorlanirsin soguklarda. Dukkani nasil acacaksin ? Yuksek sermaye gerekir.

• El becerim yok sizce marangozluk harici ne iş yapılır mesleki

• meola147of kullanıcısına yanıt
    Demirci olabilirsin çok güzel iş demir döversin güç gerektiren iş biraz da elin alışır gerisi gelir zaten
  • quote:

Demirci olabilirsin çok güzel iş demir döversin güç gerektiren iş biraz da elin alışır gerisi gelir zaten

Aklıma Metin 2deki demirci geldi reis :D

• meola147of kullanıcısına yanıt
    Jxksksks hayaller hep o zaten kanka
  • quote:

Marangozun yanında işe girmeyi düşünüyorum ama hani sertifikalı kurs vs yerler varsa gitmeyi sertifika belge bişeyler almak ve meslek yüksek okulu veya mobilya tasarım falan okuyayım elimde diploma olsun diye düşünüyorum ama baktım araştırdım hiç net bilgi bulamadım ve marangozluk cidden çok güzel meslek keşke meslek lisesinde okusaymışım diyorum😀

Böyle bir dünya yok. Marangozluk zanaattir. Sana belge verecek adam bu işin okulunu okumamış, işi ustasından öğrenmiş adam olacak yüksek ihtimalle. Git bir marangoza ben iş öğrenmek istiyorum de. Bunun yolu budur.

• Aslında bu dünyadaki en güzel işler böyle el yeteneği ve emeği gerektiren işlerdir. Ancak son 15-20 yılda popüler kültürün dayatması ile insanlar hep masada bilgisayar ve telefonla çalışmaya yönlendirildiler. Işıltılı plazalar, ofisler vs. Fakat o işler insan beynini ve psikolojisini tüketen ve zenginlere kölelik yapılan işler.

Çok güzel düşünmüşsün. Ahşapla ilgilenmek güzeldir ve zaten o mesleği eline aldığında bir gün yurt dışına gitmek istesen bile iyi bir avantaj elde etmiş olacaksın. Gelişmiş ülkelerde böyle işler çok saygı görür ve oldukça iyi kazanç sağlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.