Şimdi Ara

meslek liselinin tıp kazanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar böyle bir durum mümkünmüdür daha önce örneği varmıdır sadece merak ettim

• Açıklise'den bitirip Hacettepe Tıp'ı kazanan biri vardi kayıtlarda bulamadım resmi ama
  • mümkün fakat daha önce olmamış bir olaydır.
  • Suan puan kirilma olayi ne kadar oluyor ?

Mesela okuldan gelen puanlar ayni olan 2 kisi, x ve y olsun x duz lise, y meslek lisesi
    ikiside ayni sorulari cevaplayabilmis olsun, ikiside ayni bolume girebilir mi ?

Yeni uyandim karmasik yazmis olabilirim
  • seneler önce teknik liseyi bitirip tıp kazanan şuan yaşları baya ilerlemiş kişiler mevcut ama şuanda böyle bir şey duyulmuş değil
  • Tıp fakültesi meslek lisesi mezunları için alan dışı statüsünde oluyor.

Eğer yine bir iptal davası açılmazsa veya sınav sisteminde oynama olmazsa () okul puanı katsayıları şöyle: Alan içi tercihler için 0,15 ve alan dışı tercihler için 0,12.

Yani arada %3'lük bir kırılma söz konusu. Eğer bu kırılmayı telafi edebilecek netleri ve hatta tıp fakültesi istediğini düşünürsek daha fazlasını, yapabileceğinin en iyisini yapabileceğini düşünürsan; evet, bir meslek lisesi mezununun tıp fakültesi kazanması mümkün.

Tabii Anadolu teknik lisesi gibi türler okulda LYS-1 ve LYS-2 (Mat-2 ve Fen-2) konularını görüyor, onlar için ciddi bir sıkıntı olmaz. Ama bunları hiç görmeyen, sadece 9. sınıfta 1. bölüm (YGS) kadarıyla gören meslek liseliler için sıkıntı yaşanabilir.

• Okul puanı için demiştim sadece.

Tabii ki Y-MF-3 puanı için (ham + okul) %3 kırılma olmuyor.
  • bir meslek liselinin bırak tıpı mühendisliği iyi bir işletme kazanması bile zor.bende 4 sene gittim ama pişman oldum.
    belki karar verdiğimde 13 yaşındaydım ama şimdiki aklım olsaydı tercih etmezdim.bu liselerdeki müfredat mesleğe yönelik.
    sadece lise 1 de mat 1 ve fen 1 gördüm.bidahada görmedim.
    belki katsayı düşürüldü ama sınavda çıkan dersler yoktu.
    düşünsenize sınava giriyorsunuz diğer liselerdeki öğrenciler okuldan birşeyler öğrenebilirken ben ise meslek dersleri görüyorum.
    diyeceksiniz o zaman niye gittin ama bende derimki bizi sınava niye sokuyorsunuz.
    neyse gözlerinizi yormayım adios
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan yumlu

bir meslek liselinin bırak tıpı mühendisliği iyi bir işletme kazanması bile zor.bende 4 sene gittim ama pişman oldum.
    belki karar verdiğimde 13 yaşındaydım ama şimdiki aklım olsaydı tercih etmezdim.bu liselerdeki müfredat mesleğe yönelik.
    sadece lise 1 de mat 1 ve fen 1 gördüm.bidahada görmedim.
    belki katsayı düşürüldü ama sınavda çıkan dersler yoktu.
    düşünsenize sınava giriyorsunuz diğer liselerdeki öğrenciler okuldan birşeyler öğrenebilirken ben ise meslek dersleri görüyorum.
    diyeceksiniz o zaman niye gittin ama bende derimki bizi sınava niye sokuyorsunuz.
    neyse gözlerinizi yormayım adios

Oyle diyosunda bende meslek liseliyim, aile zoruyla yazildim istemiyordum meslek lisesi.
    Gercekten puan kirilmayi olayi suanda alan ici 0.15 alan disi 0.12 ise gercekten cok cok cok iyi benim icin.
    Bende lise 1 de 1. bolum gordum en son, bu sene mezun yilimizda ise tekrar 1. bolum gordum ama staj vs. den dolayi okula gitmedim bile. Simdi tabiki ailemde pisman ama esek gibi calismayi dusunuyorum, neden kazanamayim ki muhendislik ? Alan disi 0.12 ile carpiliyo cokda yeterli bu benim icin.
    1. Yil belki kazanamam ama 2. yil kazanirim gozuyle bakiyorum. Calisinca oluyor diyenler dogruyu soyluyorlar.

• öncelikle yazdılarına katılıyorum .ama ilk sene gibiside yok .okul+staj+dersane çalışmak için vakit olmuyordu.
    2.sene hazırlanmakta zor geliyor. yinede isteyince oluyor haklısın
  • teoride mümkün fakat pratikte imkansıza yakın
  • Fili karınca yuvasına sokmak.
  • bu sene istanbuldan bir meslek liseli abant izzet baysal tıpı kazanmış.demekki çalışınca oluyormuş
  • ODTÜ'nün, Ege'nin çeşitli mühendisliklerine yerleşen okuldan arkadaşlarım var. Bu sadece benim penceremdekiler. Koca ülkede binlerce meslek lisesi olduğuna göre tabii ki vardır.Özellikle mezun kategorisine girenler yüksek bir başarı gösterdiler.Bu ilk seneydi.3-4 yıl sonra inanıyorum ki başarı oranı artacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.