Şimdi Ara

Meslek Lisesinden Çıkıp Tıp,Odtü,Boun Kazanan Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende meslek lisesi okudum, şu an mekatronik mühendisliği okumaktayım ortalama bir üniversitede. O kadar çabaladım o kadar çabaladım ama yapamadım. Kendi şehrimde tıp okumak veya odtü ağır mühendisliklerinde okumak ne harika olurdu benim için ! Herkes lise bitsin amelesin gözüyle bakarken böyle bir şeyi başarmak ne büyük bir iştir şahsen.
    Var mı hiç böyle bir tanıdığınız ? Hatırladığım kadarıyla tercih zamanı bir kız gündeme geldi ama o da yalan olduğu ortaya çıktı tabi.

• arkadaşım medeniyette elektronik mühendisliği okuyor. mf4 60k yapmıştı sanırım.

Artık meslek liseli olmanın-anadolu liseli olmanın farkı kalmadı. Neden? Artık internet üzerinden her dersin her konusunu anlatan onlarca farklı öğretmen var. Birini beğenmezsen diğerine geç. İnternette sorularını çözdürebileceğin ortamlar var. Kaynaklar bol.

Meslek liselilerdeki sorun ortam. Hayatı şen şakrak sanıyorlar. Bütün gün futbol konuşup, kız meselesi konuşmak, bilgisayar oyunu oynamak gibi boş işlerle meşgul oluyorlar çünkü ders çalışma disiplinleri yok. Eğer bir meslek liseli ders çalışma disiplinini elde ederse başarıyı yakalayabilir. Bir öğrenciyi başarısız yapan okulda gördüğü dersler değil ders çalışmamasıdır açık ve net. 2018'e girdik teknoloji çağındayız artık meslek liseliler uyanın adam gibi ders çalışın babalarınız size bakmayacak siz büyüyünce. Hayat futbol oynayıp, kız kesmekten kavgadan dövüşten ibaret değil
    Yapay Zekanın Yanıtı

Meslek Lisesinden Tıp, ODTÜ veya Boğaziçi Üniversitesini Kazananlar

Meslek liselerinin akademik başarıları genellikle küçümsenir, ancak bazı öğrenciler meslek liselerinden mezun olduktan sonra Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden bazılarını kazanmayı başarmıştır.

Meslek liseleri, öğrencilere teknik beceriler kazandırmak üzere tasarlanmış olsa da, bazı öğrenciler meslek liselerinden sonra üniversiteye gitmeyi ve daha ileri eğitim almayı hedeflemektedir. Bu öğrenciler, meslek lisesi müfredatının bir parçası olan temel derslere ek olarak, üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmalıdır.

Meslek liseleri AYT'ye girer ve öğrenciler, matematik, fen bilgisi, Türkçe ve sosyal bilimler gibi derslerden sınava tabi tutulur. Meslek lisesi öğrencileri, diğer lise öğrencileriyle aynı şartlarda sınava girer ve başarılı puanlar alarak tıp, ODTÜ veya Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversitelere yerleşebilirler.

Geçmişte, meslek liselerinden tıp, ODTÜ veya Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan birçok örnek vardır. Bu öğrenciler, sıkı çalışma, azim ve öğretmenlerinin ve ailelerinin desteğiyle hayallerine ulaşmışlardır.

Eğer meslek liseliyseniz ve tıp, ODTÜ veya Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversiteleri hedefliyorsanız, YKS'ye iyi hazırlanmalı ve akademik başarıya odaklanmalısınız. Meslek lisesi diplomanızın sizi sınırlamayacağını ve başarılı bir üniversite hayatına sahip olabileceğinizi unutmamalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nuriye Kalkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boundeyim,sınıfta var bi tane kız meslek lisesi çıkışlı
  • mühendislikleri bilemem ama diğer bölümlerde tanıştım.
    odtü
  • SCHİWERSKOPH kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm sen ve o ?

• atl mezunuyum sınıfımdan dgs 1.olup boun ee ve itü uzay mühendisliği kazanıp okuyan (445.) arkadaşım var, meslek liselerinin ciddi ciddi itü,odtü gibi yerlere girmelerinin tek yolu maalesef dgs. ayrıca ben de dgs ile mekatronik müh kazanıp bıraktım şu an tekrar hazırlanıyorum.
  • Babam 1981 yılında çanakkale endüstri meslek lisesi mezunu ODTÜ maden mühendisliği kazandi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım medeniyette elektronik mühendisliği okuyor. mf4 60k yapmıştı sanırım.

Artık meslek liseli olmanın-anadolu liseli olmanın farkı kalmadı. Neden? Artık internet üzerinden her dersin her konusunu anlatan onlarca farklı öğretmen var. Birini beğenmezsen diğerine geç. İnternette sorularını çözdürebileceğin ortamlar var. Kaynaklar bol.

Meslek liselilerdeki sorun ortam. Hayatı şen şakrak sanıyorlar. Bütün gün futbol konuşup, kız meselesi konuşmak, bilgisayar oyunu oynamak gibi boş işlerle meşgul oluyorlar çünkü ders çalışma disiplinleri yok. Eğer bir meslek liseli ders çalışma disiplinini elde ederse başarıyı yakalayabilir. Bir öğrenciyi başarısız yapan okulda gördüğü dersler değil ders çalışmamasıdır açık ve net. 2018'e girdik teknoloji çağındayız artık meslek liseliler uyanın adam gibi ders çalışın babalarınız size bakmayacak siz büyüyünce. Hayat futbol oynayıp, kız kesmekten kavgadan dövüşten ibaret değil

• Umut onculde ODTÜ fizik mezunu , meslek çıkışlı , ama ODTÜ fizik kacla alıyor sanki, bizim burda aradığımiz şey meslek liseli çıkışlı olup mfde ilk 10 k ya oynamış birisi

• Bende 2014 meslek lisesi mezunuyum.Bundan bir 2-3 yıl önce bu konuyu görsem "meslek liseli zaten gördüğü eğitim yüzünden sınavda başarılı olamaz" derdim ama artık meslek liseli olmak sadece bir bahane.

Özellikle son 2 yıl içinde youtube da hocalar çok yoğun şekilde ders yüklemeye başladı.Youtube gir giriş-orta-ileri düzeyde mat-geo anlatan hocalar çok.Dinle not al test çöz illaki gelişeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 Level Kahraman

Hangi bölüm sen ve o ?

Ben mat dayımda onu bilmiyorum
  • BarristaN kullanıcısına yanıt
    İnternette bu kadar ders kaynağı varken tek yol DGS falan değil.

Oturup adam gibi çalışan kazanır.

Ayrıca tıp kazanan yazıyordu yök atlasta görmüştüm.

• SCHİWERSKOPH kullanıcısına yanıt
    Galiba bırakmayı düşünüyorsun hocam özel değilse ne umdunda bulamadın ?

Not:üniversiteliyim merak ettim

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesinin şöyle bi dez avantajı var sınavı kazanmak istiyen biri için.
    Staj felan olayı akradaslarım yorulduklarını söylüyor.
  • Tek dezavantaj fkb yalnızca 9. ve 10. sınıflarda görülüyor + 12. sınıftayken staj görülüyor bunun haricinde avantaj ise (bence) Anadolu Liseleri matematikte limitten türevden sene başında sorumlu tutulurken Meslek Lisesinde haftada 2 gün okula gidiliyor ve son sene notlar gerçekten şişirilme eğer dersleri azıcık takip ederseniz 70 in altında notunuz olmaz.Şimdiden konuşmak yanlış belki ama seneye inşallah bu konunun altında güncelleme yapacağım bir Meslek Liseli olarak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

İnternette bu kadar ders kaynağı varken tek yol DGS falan değil.

Oturup adam gibi çalışan kazanır.

Ayrıca tıp kazanan yazıyordu yök atlasta görmüştüm.

Öncelikle görüşünüze saygı duyuyorum fakat kesinlikle katılmıyorum. Tıp kazanan eminim ilk girişinde kazanmamıştır, dgs yi falan savunduğumda yok yani yanlış anlaşılmasın dgs tam bir kumar mühendisliğe mat2 bilmeden geçiyorsun gerisini siz düşünün. Benim demek istediğim meslek lisesi mezunu birisi myo yu bitirdikten sonra dgs ile sadece matematik-türkçe kasarak boun,itü gibi yerlere tyt-ayt ye kıyasla daha rahat girebilir. siz de biliyorsunuz tyt-ayt için çalışması gereken konular daha fazla fakat dgs de bu durum söz konusu değil. Örnek vermem gerekirse benim arkadaşlarım ilk seferlerinde boun ve itü ye girdiler hatta en yakın arkadaşımla birlikte hazırlanmıştık o da 332. oldu itü elektriği kazandı şimdi konuşuyoruz ben kesinlikle ygs-lys gibi bir sınavla buraya giremezdim kumar oynadım tuttu diyor. hani ciddi ciddi ben fen yapamıyorum mat2 de zorlanıyorum diyen birisi biraz daha riskli ve kolay bir yoldan dgs kasabilir ama bu yapılacak son şey bana kalırsa zira bölümde o yapamam edemem dediğin dersler yine karşına çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1 Level Kahraman

Galiba bırakmayı düşünüyorsun hocam özel değilse ne umdunda bulamadın ?

Not:üniversiteliyim merak ettim

Hocam bırakmayı düşünüyorum çünkü insanları çok egoist istediğim bir ortam kuramadım ve başka hayallerim var
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Benim lisede ortamım şöyleydi açıkcası.
    Hiçbir sosyal aktivitemiz olmayan 6-7 şekli şemali bozuk,gelecek kaygısı taşıyan ama doğru düzgün hiçbir şey yapmayan kişilerdik
    Senin dediklerin ise genelde başarısız özel okulların tanımına giriyor. Meslek lisesinde genelde barzo gençler okuyor (istisnalar var)
  • yoktur. ödtü, itü, boun kazanan adamlar aşırı eğitimliler gerek aileleri gerek çevreleri mal varlıkları doğuştan şanslılar. meslek liseliye ise kader başta basmıştır eksiyi çalışsa da çabalasa delemez o kaderi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.