Şimdi Ara

metal dedektörü ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an bir dedektör devresi üzerinde çalışıyorum ve 10 ytl boyundaki bakır bir metali 17 cm den devreye hissettirdim. Ancak devrenin en büyük dez avantajı bobinin hassasiyetini ayarlarken kanser olmanız... MM'lik ölçülerde hassasiyetini kaybedebiliyor.
  • çokturlu ( multiturn ) pot veya trimpot denemeniz işe yarayabilir ( tabii ki bahsettiğiniz ayar algılama bobininin spir , çap , telçapı vs gibi değerleri ile oynayarak yapılmıyorsa ! )
  • dedektörün ne sistem çalışıyor. arama bobinin ikitane mi? eğer indiksiyon balans sistemine göre çalışıyosa harbi adamı kanser eder. bide demiri algılamıyor onlar. şu an bende bi dedektör devresi üzerinde çalışıyrum.
    benimki pals indiksiyon sistm. 15*20*8 cm büyüklüğünde bir teneke kutuyu 1 metreden algılıyor. ama ben bobin hesabını bilmediğimden öylesine bobin taktım.

yapdığım devrenin resmi böyle bişi..

• musallim arkadışın verdiği linkte bobin hesabıyla ilgili bişiler yazıyo ama ona da osilakop lazım......
  • yokmu arkadaşlar kimsede bu şemalardan daha profesyonel devreler?

• merhaba elbombacı
    ve diğer arkadaşlar
    bende de çok devre çeşitleri var
    aynı senin gibi metal dedektör işine çok kafa yoruyorum
    ne tesadüf ki ben de kastamonu dan MYO elektronik
    belki de seni tanıyor olabilirim
  • yanlız arkadaşlar benim öyle bir programa ihtiyacım var ki
    şemasını çizdiğim devreyi kendisi baskılı devresini bana şu diye çıkarabilen
    bir program gerekiyo nereden bulabiliriz?
  • merhaba ismail surek. gönderiğin şemalara baktım. ben bir program kullanıyorum. adı protel. bir argede çalışıyorum ve baskı evre çiziyorum.
    açık şemayı çizip belirlediğin şekile malzemeler arası yolları kenisi bağlayabiliyor. eline güzel şemalar varsa ortaklaşa ortaya bişiler çıkarabiliriz. devreleri çizip baskıdevreleri çoğaltabilirim. bende de bi sürü şemalar var. işte en son resmini göneriğim devreyi yaptım. 15*20*8cm boyundaki bir kutuyu 1 metreden algılıyor.

bu arada ben kastamonunun araç ilçesindenim. senin tükkan nerde. gerçi ben şu an istanbulayım.
  • buyrun sizlere metal dedektorlerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir site

http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=projects.dat

yanlız arkadaşlar bakın ben burdaki devrelerin çoğunu apıp denedim
    eğer böyle birşeye sizlerde karar verirseniz bir haberdar ediverrin
    ama burdaki dosyaları bilgisayarınza indirirseniz acrobat reader progamına da ihtiyacınız var

isurek_2006@hotmail.com

• merhabalar size birkaç şema daha vereyim dedim
  • aynı devre ile ilgili diğer şemalar burada

yanlız elbombacı adlı arkadaşımın bana teklif ettiği protel programını bulup
    bu devreleri çizmeye çalıştım pek başarılı olamadım bu programda
    nasıl çizmiş olduğum devrenin baskı devre modelini cıkaracağım yeri bulamadım

• çizdiğin açık şemadaki her elemenın pcb deki bir karşılığı var. bu karşılıkları bir pcb dosyası açarak her elemanın footprintlerinde yazar,
    bunları tek tek açık şemadaki her elemanın footprint bölümüne belirtmen lazım. bunları yaptıktan sonra yukarda desing menüsünden update pcb seçeneğini seçiyosun. sonra o aktarıyor. bu arada gönderdiğin linkteki dedektör devrelerini ben çoktan indirdim. ama pek profesyonel devreler yok. şöyle yapmaya değer bi devre varsa ortaklaşa yapabiliriz dediğim gibi. protel hakkında da istediğin zaman yardımcı olabilirim.

protelen bazı alıntılar:

• anten sisteminin şeması varmı varsa tel 05327282949
    quote:

Orjinalden alıntı: elbombacı

aslında benim asıl amacım bi dedektör yapıp define aramak değil. ama evin arka bahçesinde oynayabilirim belki. benim asıl amacım bu cihazı satmak. biliyorsunuz bu cihazlar baya bi pahalı cihazlar. mesela gönderdiğim şema bana 100 ytl ye malolsa 400 ytlye satsam(yırttık abicim yıtııık) elimde buna benzer bi sürü şema var. aslında çalışma prensibini tam olarak anlatan bi yer bulsam kendimde tasarlayabilirim. metal ayrımı felan nası yapılır, en etkili çalışma sistemi nedir gibi . bisürü çalışma prensibi var bu gönderdiğim şema pals indiksiyon sistem mesala. Şöyle adam gibi bişiler bulsam üretime geçecem valaaa................

• Arkadaşlar ben ümitsizim artık şu metal dedektör devrelerinden... Dört -beş devre yaptım ama komik sonuçlar elde ettim. Adam gibi metal dedektör devresi bulamadım bir türlü... Nedense net'te yer alan devrelerin verimi hakkında pek bilgiler verilmiyor. Vakit harcayıp yaptığınzda ise 2.5-3cm hadi bilemediniz 5cm den küçük bir metal parçayı hissettirebiliyorsunuz. Ama bu devreyi kullanılabilir bir hale oturtmak için emeğe gerek duymuyorsunuz. Eğer gerçekten metal ayrımı yapabilen ve de hassasiyeti gerçekten artırılmış bir devre varsa ve de denenmişse o devreyi yapmak için kesinlikle uğraşabilirim ama maalesef dediğim gibi öyle bir şeye daha rastlamadım...
  • peki arkadaşlar
    ayrım yapabilen bir dedektoör şemasının şeması PCB si ve hatta yapılmış makinenin video görüntülerinin olduğu farklı bir şema gönderiyorum
    ama yapmaya değer olup olmadığına siz karar verin

B U............D E V R E...........A Y R I M..........Y A P I Y O R

aslında bu güzel ama
    derin mesafelerden alır mı???? bilmiorum

http://www.pulsediscriminator.com/index_files/project_eng.htm
    http://www.pulsediscriminator.com/index_files/sch_eng.htm
    http://www.pulsediscriminator.com/index_files/Page1366.htm
    http://www.pulsediscriminator.com/index_files/pcb_eng.htm
    http://www.pulsediscriminator.com/index_files/demosoft.htm

bu siteleri bir araştırın umarım işinize yarar
    Vatana millete hayırlı olsun
    .........................................................isurek_2006@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 24 Eylül 2005, 0:30:05 >

• gördüğüm kadarıyla adamlar full programı satıyorlar. bi de ben bu entegreyi araştırdım ama hakkında bilgi bulamadım. entegreyi aldım diyelim nası programlıcam. programlayıcı felan nası acaba. bi de adamların sunduğu hex dosyası demo. yani ayrım falan yapmıyo. gerçi ben ona da razıyım ama kafamda bi sürü soru işaretleri var. arama bobini nası bişiy acaba? kliplerde arama bobinini göstermiyo , o parayı bobinin içine sokuyo adam belkide.... LCD nası bişi entegreyle bağlantısı nasıl, bunları ben anlayamadım. buna benzer bişi yapmış olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. anlasam ve malzemeleri bulsam ciddi ciddi yapacam.

ya bi de arkadaşlar bu pulse sistem dedektölerde metal ayrımını nası yapıyorlar mantığı nedir. bunu gerçekten çok merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucakan

anten sisteminin şeması varmı varsa tel 05327282949
    quote:

Orjinalden alıntı: elbombacı

aslında benim asıl amacım bi dedektör yapıp define aramak değil. ama evin arka bahçesinde oynayabilirim belki. benim asıl amacım bu cihazı satmak. biliyorsunuz bu cihazlar baya bi pahalı cihazlar. mesela gönderdiğim şema bana 100 ytl ye malolsa 400 ytlye satsam(yırttık abicim yıtııık) elimde buna benzer bi sürü şema var. aslında çalışma prensibini tam olarak anlatan bi yer bulsam kendimde tasarlayabilirim. metal ayrımı felan nası yapılır, en etkili çalışma sistemi nedir gibi . bisürü çalışma prensibi var bu gönderdiğim şema pals indiksiyon sistem mesala. Şöyle adam gibi bişiler bulsam üretime geçecem valaaa................

pardon anlayamadım anten sistemi derken neyi kastettin kusura bakma

• aslını sorarsanız arama bobinlerini bende merak ettim
    onları şemada bende göremedim
    ama benim asıl göstermek istediğim ayrım yapabilen bi devre
    eğer bobinler hakkında bir bilgisi olan varsa Y A R D I M L Ü T F E N
  • ya bende bu ayrım nasıl ve neye dayanılarak yapılıyor onu öğrenmek istiyorum. veya adam gibi bu işi anlatan bi kaynak yokmu yaaaa.
    ismail surek arkadaşın gönderdiği şemada anlamadığım yerler var. tam olarak herşeyi kafama yatsa yapacam. ama adamlar ayrım yapabilen programı vermiyorlar. sadece demo sürümü veriyorlar. ama olsun
    benim için şu an hassas olması yeterli. ama yine de şu metal ayrım olayını çok merak ediyorum.

şöyle adam gibi tam takım bi şema bulsakta yapsak
  • aslında bu adreste yer alan

http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=schematics.dat

graundtrack adlı devreyi yapmak istiyorum. Bunun için devrede yer alan malzemelerin ojinal değerlerini buldum ekte verdiğim devrede bunlar yer almakta.

yanlız bu makineyi yapmak için bana gereken protel adlı programdan baskılı devre şeklini çizmem gerek
    bunu yapamadım protel99se yi de indiremedim

bu devrenin bobin sarımları hakkında bir şey bulamadım yanlız
    ama piyasada satılan hazır arama bobinleri bu devreye uyar .
    tek olması gereken arama bobinlerinin condansatorle iyi filitre edilmiş olması

umarım elbombacı arkadaşım bu devrenin pcb şeklini çizip gönderir
    çünki ben bu devreyi yapmak istiyorum

bundan önceki verdiğim şemada ise sadece ayrım olayı hakkında biraz daha elimizde kaynak çeşidi bulunsun
    ve ilgilenen arkadşlar için yararlı olsun diye verdim ama dediğimiz gibi o devrenin bobin sarımları hakkında bilgi yok benim amacım devre nin yapısı hakkında bir bilgi sunmaktı.

bu devre hakkında bir bir ön bilgi sahibi olanlar lütfen yazsınlar.
    BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ARTAR.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.