Şimdi Ara

metal dedektörü ! (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba nahita.Clone 2'ye başlamadım.Devre sahibinin dediğine göre derinlik olarak eski cloneden hiç farkı yokmuş,sadece ayrım olayı daha iyimiş.Ben clone pı-m'den ayrım olarak memnunum,sorun derinlikte,yine aynı kişi derinlik olarak 23-25 cm iyi diyor,yani bu devreden daha fazla derinlik beklemek nekadar doğru bilemiyorum.Clone'yi iyice sağlamlayıp 15 gün sonra sahile yitik aramaya çıkacam.Herkeze başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 15 Temmuz 2007; 4:27:16 >
  • Alel acele bir kabataslak koyuyorum buraya. Kusura bakmayın arkadaşlar, bu günlerde çok yoğunum. daha tetaylı bir şemayı daha sonraki günlerde buraya koyacagım. saygılar sevgiler iyi çalışmalar.

metal dedektörü !
  • selam yeraltıcı hemşehrim. senin şu organik dedektörünle bir iki araştırma yapsak nasıl olur? belkide bütün bu elektronik sistemlerden daha iyi olduğu konusunda haklı olabilirsin. selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

selamlar...
    Elektronikle ilgili olduğum 25 yıl boyunca belkide 300-400 kişi dedektör yapabilirmisin diye somuştur bana. Ve ben de şu cevabı vermişimdir : Bana profesyonel bir cihazın şema veya servis manualini getirebilirseniz tabii ki yapılabilir. Ama bu güne kadar maalesef ne şema ne de manual getirebilen olmadı. Tamir ettiklerim de oldu. Şu an hiçbiri elimde değil ama zaten hepsi de bence birer oyuncak klasmanında idi. Bu cihazlarda elektronik , mekanik değil MALZEME bilimi kaliteyi ortaya koyuyor. Özellikle de bobin kısmında. Bildiğim kadarı ile en iyi firmalarımız bile bir makara bobinin başından sonuna kadar aynı bakır çapını , aynı lak kalınlığını veya ne bileyim aynı bakır saflığını dahi tutturamıyor.
    Bence bu savdayı bırakmak gerek. Her yapılan cihaz illaki birşeyler gösterecektir ama ne malzeme cinsi , ne de malzeme miktarını gerçeğe uygun olarak gösterebilecektir.
    10-20 bin dolarlara satılan bir aletin muhakkak bir farkı olmalı. Yine de moralinizi bozmak istemezdim ama bu hayal uğruna uğranılan zararlara çok şahit oldum. Hobi olarak OK ama çok da kaptırmamalıyız bence.
    Bu arada elbombacı arkadaşımızın verdiği devre ( şayet ayrıntılı olarak bobin hesabını da vermişlerse ! ) birçok incelediğim cihazdan daha ciddi bir şema gibi görünüyor. Tabii ki iyice bir incelemek gerek. Bir de çok ayarı var. kallibrasyonu biraz zorlayabilir yapacak arkadaşları gibi görüyorum.
    Kolay gelsin.

Yukarıdaki yazı iki yıl öncesinden yazılmış, HERKEZİN DİKKATİNE!!!!!!!!!

• murat arkadaş çalışmaların nasıl?
  • delta pylse yi denedim ama sanırım ırf 740 bozulmuş olabilir pazartesiye kaldı yeniden bir transistör alıp yeni bir bobin sarıp öyle deneyeceğim..
  • Herkese merhabalar

Arkadaşlar bu aralar işlerim aşırı yoğun olduğundan foruma pek giremiyorum.

quote:

muratyeni:
    elbombacı kardeş delta pulseyi bu gün bitir dim devreye enerji verince ses gelmedi daha sonra deneme amacı ile yaptığım bobinden gelen krokodili yanlış yere taktığı mı gördüm onu düzeltince devem lı bir tonda ses gelmeye başladı daha son ra bobin ısınmaya başladı sonra ırf 740 aşırı ısınmış enerjiyi kestim bir soğutucu taktım tekrar ener ji verdim bu kez hiç ses gelmez oldu sorun ne olabilir... bobin teli çok ince deneme amaçlı olduğu için bunun zararı olur mu
    bide sipir sayısı az artı çapıda 10 cm kadardı

Arama bobininizin direnci belli bir değerden düşük olmamalı. Siz deneme amaçlı sardığınız o bobini 30cm çaplı 30 tur falan sarın öyle deneyin. 556'lı devrenizin çalıştığından emin olun. (Arama bobini yerine geçici olarak bir dirençle seri hoparlör takarak dırrrr diye bir ses duyarak 556'lı devrenizin çalıştığını anlayabilirsiniz.)

quote:

dedektor33 :
    Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var Bandido uMax'ı bitirmeye çalışıyorum malzemelriniyse bulmakta çok zorluk çekiyorum. Entegreleri getirttim ama BAT48 diyodunu istememiştim bulurum diye iç piyasada yok yerine ne kullanmalıyım entegreleri korumak için 1N4148'i taksam hatamı yapmış olurum sayın hocalarım El-Cevap lütfen

dedektor33 arkadaşım BAT48 SCHOTTKY diyorttur. Yani 1N4148'e göre çok daha hızlıdır. Eğer devrenin şemasını ekleyebilirseniz kullanıldığı yere bakarak uygun farklı bir SCHOTTKY diyot araştırabiliriz.

Sayın dedektörcü arkadaşım mühendisi sır olan bu dedektörün çalışma mantığının buradaki yazılanlarla bir ilişkisi var mı?

metal dedektörü !

• Sayın elbombacı arkadaş. sanırım çalışma sistemi aşağı yukarı aynı. bende zaten yeni bir teknologie olmadığını, eski bir tasarım olduğunu yazmıştım. Bu sabah cihazı denerken bobini yaktım. Bu işler beni sıyırma yapacak, bobini sarmak için o kadarda uğraşmıştım.
  • selam elbombacı arkadaş. Hobilerinin içinde gitar çalmakta varmış. Bende klasik gitarla ilgileniyorum. Telleri parmakla çekiyorum elektronik gitardan pek anlamam. bu dedektör işleri tam bir muamma. burada anladığım kadarıyla teknik anlamda şu an gördüğüm en yetkin kişi sensin gibi duruyor. özel bir soru. mühendismisin? Sevgiler saygılar, çalışmalarında başarılar.
  • delta pulse yi yapan arkadaşlara bir kaç tavsiye... klasik pcb de hatalar var.. ondan uzak durun..pdf formatlı pcb si herkeste vardır. onunla yapın..bütün kondansatörleri orijinal değerinde takın.. özellikle elektrolitik olanları.. ve dahada özellikle C8 i.. ve sayın muster hunter in defalarca dediği gibi, işçiliğiniz ve dikkat çok önemli.. çok çok temiz çalışın.. asla acele etmeyin.. acele ederek kazandığınız zamanın kat kat fazlasını arıza aramakla geçirirsiniz.. 8D] herkese başarılar..
  • slm arkadaşlar buda benim delta bi resmini koyayım dedim.. clon pi yapacagım bende altay bekliyoruz seni...

metal dedektörü !

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutsuz4 -- 16 Temmuz 2007; 12:49:10 >
  • Evet arkadaşlar yeraltıcı arkadaşımız bu konuda haklı olabilir askeriyenin ve polisin elinde mayın ve bonbacı köpekleri var ama yeraltıcı arkadaşımızın dediği gibi nokta tespiti konusunda yanılıyor olabiir ama bu köpekler definede ne kadar etkili olur onuda bilmem
  • Elbombacı Hocam ekteki şemada pembe ile işaretlenmiş 4 bölgede BAT48 diyodunun yerine ne kullanabilirim

Maviyle işaretlenmiş 3 besleme bölümünü iptal edip sağ-alta çizilmiş 2 adet 6V.luk bataryayı seri bağlayıp ortak ucu toprak olarak alıp üstteki ucu +5V, alttaki ucu -5V olarak devreye eklemeyi düşünüyorum

Kondansatör eklemeyi düşünüyorum çizdiğim gibi bataryalara parelel olarak değeri ne seçmeliyim -5v'a kondansatörü doğrumu eklemişim, sizce değeri ne olmalı

birde her iki bataryaya 79L05 eklememe gerek varmı ? Batarya voltajı 6V'dan 5V'a düşerken çalışmasını olumsuz etkilemezse takmayı düşünmüyorum sizce....

metal dedektörü !

• mutsuz4 tebrik ederim seni arkadaş. sorabilirmiyim dedektörün kaç samtimden çekiyor. ben denerken bobini yaktım. şemasını buraya koyarsan sevinirim.
  • durmaz arkadaş verdiğin linke baktım. almanca olması önemli değil (İch kann gut Deutsch verstehen und schreiben) fakat o site daha faal değil. iyi çalışmalar
  • mutsuz4 kardeş sen balıkesirin neresindensin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedektörcü

mutsuz4 tebrik ederim seni arkadaş. sorabilirmiyim dedektörün kaç samtimden çekiyor. ben denerken bobini yaktım. şemasını buraya koyarsan sevinirim.

yaptığı devre deltapulse,forumun her yerinde şeması mevcut,sen şemasını koymasını istiyorsun,yaa arkadaş senden ben birşey anlamadım,amacın ney
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedektörcü

durmaz arkadaş verdiğin linke baktım. almanca olması önemli değil (İch kann gut Deutsch verstehen und schreiben) fakat o site daha faal değil. iyi çalışmalar

o siteyi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve aktif ,bir iki devre hariç tüm bilgi var..oradaki miner4 ü yapıyorum,sanırım 1 hafta veya 10 gün içindede bitecek,sadece programlamada bir iki aksaklık var,bittiğindede açıklamaları burdan yapacağım.

• altay74 arkadaş ben o siteye baktım açılmıyor kahrolası site.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.