belki bende bir bağlantı sorunu olabilir. bir daha deneyeceğim. teşekkürler
bende girdim linkte problem yok ... dedektörcü ben balıkesirin içindeyim... bobinide kendim öylesine sardıgım bobin su anda güzelbi bobin yapacagım ama altayı bekliyorum miner4 ü yapabilirim eger tavsiye edrse...
dedektor33 yapmış oldugun devrenin adıne bizimle paylaşırmsıın??başarılar...
selam mutsuz4, sen başlığı yapabilirsin beni beklemene gerek yok,pi sistemlerde başlıklar nasıl olsa üniversal .
forumun eski sayfalarında bi arkadaş yapmıştı,ve memnundu ama ben yapmadım.
Herkese merhabalar
quote:
dedektörcü: selam elbombacı arkadaş. Hobilerinin içinde gitar çalmakta varmış. Bende klasik gitarla ilgileniyorum. Telleri parmakla çekiyorum elektronik gitardan pek anlamam. bu dedektör işleri tam bir muamma. burada anladığım kadarıyla teknik anlamda şu an gördüğüm en yetkin kişi sensin gibi duruyor. özel bir soru. mühendismisin? Sevgiler saygılar, çalışmalarında başarılar.
Klasik gitar öğreniyorum, mühendis değilim, öğrenciyim, elektronik-haberleşme okuyorum.
quote:
dedektor33 Elbombacı Hocam ekteki şemada pembe ile işaretlenmiş 4 bölgede BAT48 diyodunun yerine ne kullanabilirim
Maviyle işaretlenmiş 3 besleme bölümünü iptal edip sağ-alta çizilmiş 2 adet 6V.luk bataryayı seri bağlayıp ortak ucu toprak olarak alıp üstteki ucu +5V, alttaki ucu -5V olarak devreye eklemeyi düşünüyorum
Kondansatör eklemeyi düşünüyorum çizdiğim gibi bataryalara parelel olarak değeri ne seçmeliyim -5v'a kondansatörü doğrumu eklemişim, sizce değeri ne olmalı
birde her iki bataryaya 79L05 eklememe gerek varmı ? Batarya voltajı 6V'dan 5V'a düşerken çalışmasını olumsuz etkilemezse takmayı düşünmüyorum sizce....
BAT48 yerine BAT46 diyotunu kullanabilirsiniz. Bu linkte buldum fiyatı da oldukça ucuz. Yanlış hatırlamıyorsam kargo ile gönderebiliyorlardı. http://www.int-el.com.tr/fiyatlistesi.html
+-5V elde etmekse amacınız çizdiğiniz gibi bir devre iş görür. Fakat devrenizde toprağa karşı +9V gibi bir gerilime de ihtiyacınız var.(ses devrenizde) Bu sorun çıkaracaktır. Gerilimin 1-2V fazla olması sorun çıkarmaz gibi görünüyor.
7805 entegrelerinin giriş voltajı çıkış voltajından en az 3V fazla olmalıdır. Aksi taktirde regüle entegreniz çalışmaz. Size tavsiyem orjinal devreyi kullanmanızdır, aksi taktirde besleme devresi sizi baya uğraştıracak gibi duruyor.
Herkese çalışmalarında başarılar.
slm arkadaşlar bi site buldumda adamlar ugrasmıs bişeyler yapmaya çalışmış belki ilham olur :)...
dedektorcu o cihaz delta puls benimki taw verimli olmadı devrenin verici kısmında bir problem yok ama değerlendirme kısmında prob. cıktı normalde 1 ytl yi 30 cm cekiyor.. formu istersen bi oku derim... benim cihaz trnak makasını 10cm cekiyor o yüzden yeniden yapacagım .. ama hengi devreyi yapacagıma daha karar vermedim..
bu arada slm elbombacı bekliyoruz senin delta pcb yi ...
SEVGİLİ KARDEŞİM DEDEKTÖR33
O ŞEMAYI MSNADRESİME BOBİN ÇAPINI,TUR SAYISINI VE TEL CAPINI YAZARAK GÖNDERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM. ZAHMETİNDEN DOLAYI ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Arkadaşlar DBP2010 ile ilgeleneniniz oldumu? Geotech"deki forumda bu dedektörün ayırımlı olduğu yazıyor, şeması baskı devresi mevcut. Fakat kafa karıştıran tarafı, bu devrede bobine paralel bağlı söndürme direnci yok, yada ben göremedim, ayırımlı ise yapmaya değer bence..... Fikirlerinizi bekliyorum.
ARKADAŞLAR DELTA PULSEDE BÜYÜK BAŞLIKTA BEBİN TELİ KAÇ MM OLMASI DAHA UYGUNDUR ELBOMBACI KARDEŞ DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIM AMA BU ADSL KABLOSU İŞİNİ Bİ AÇIKLARMISIN NASIL OLUYOR ADSL KABNLOSUNUN ÇAPI 1 MM VARDIR SANIRIM 1 MM LİK BOBİN TELİNDEN 16 TURMU SARAYIM YOKSA BAŞKA BİR ÖNERİN VAR MI
elbombacı kardeş daha öncede yazmıştım ama delta pulse ye büyük başlık yapmak istiyorum bobinin tel çapı ne olmalı ve kaç tur atmalıyım siz adsl kablosu kullanmışsınız kesiti yaklaşık 1 mm olması lazım belki de fazladır eğer büyük başlık için uygun bilgileri verirseniz sevinirim.. saygılar.
elbombacı kardeş bir de delta pulse yi metal kutuya koyduğumuzda dışkısmı negatife bağlamak frekans kaymalarını önler mi devreyi yaptım baskı devrenin bir yerinde bişeyler var sanırım vd4 diyodu önce yandı sonra r6 direnci yandı bobin den acayp sesler geliyor manyetik aln yüzünden sanırım kapalı bir metal kutu koyduğunda hoporlor gibi kutudan ses geliyor elimi 556 lı devre ye yaklaştırdığım da ses değişiyor frekansı etkiliyor sanırım küçük başlıkta ekranlama diye bazı şeyler okudum forumda aliminyum folyoyu bobinin dışından sarıp ona bataryanın eksi ucuna mı bağlayacağız ayrıca yeni bir baskı devre çıkarıyorum temiz işçilik yapacağım önceki biraz aceleye gelmişti birde pdf formatındaki pcb de iki yerde karışıklık var r35 e vd13 yazıyor r36 ya da vd12 yazıyor şemada böyle değil nasıl yapalım bu bağlantıyı şemaya göremi yapalım bu konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim başarılarınızın devamını dilerim saygılar
merhaba arkadaşlar! selamlar saygılar .bu cihaz bir santimetre çapındaki parayı 8 ila 10 santim civarından algılayabiliyor. bu cihazı bir arkadaştan 80 ytl ye aldım. markası tees hoby 2000. acaba pahalımı aldım?. ayrıca bir sorum olacak, bu cihaza farklı bobinler takıp daha derinden algılaması sağlanırmı? hepinize başarılar ve iyi çalışmalar.
Dedektörcü mrb
Bence cu cihaz üzerinde fazla uğraşma delta en kötü şartlarda 25-30 cm den buluyor.
durmaz arkadaş bu deltanın montajı için gerekli olan malzemelerin tutarı ne kadar olur. ayrıca bu malzemeleri nereden tedarik edebiliriz?
Elektronik parçaları 20 ytl yi geçmez elektronikçilerde bütün parçaları var zor bulunan parçası yok.