Şimdi Ara

METALLİCA nedir??? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
13.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jungle Boogie

Benim hayatıma yön veren gruptur. Konserlere gitmemi, gitar çalmamı, gerçek müziği tanımamı ve daha bir çok şey. Metallica dinleyen kişilere başka grup dinlemiyormuş gözüyle bakan insanlar var. Bu çok üzücü. Yalnız metal, rock'n roll ya da harrd rock tarzları değil, balkan müziği bile dinleyen bir insanım. Fakat Metallica her zaman bende ağır basan ve bana en çok keyif veren, belki biraz abartı gelebilir size fakat bana kendimi daha önemli hissettiren bir gruptur.
    Lars'ın artık twin atamaması, Kirk'ün 50 yaşına gelmesine rağmen sweep, shred tekniklerini kullanamaması ya da eski şarkıları artık tam olarak çalamaması önemli değil benim için. Onlar insanlara metal müziği sevdiren o efsane albümleri yaptılar, herkesin saygısını, 3 kişiden birinin hafızasında yerlerini kazandılar. Onlar asla bitmedi, bitmeyecekte. Çünkü yaptıkları albümler, şarkıları asla yok olmayacak. Müzikten gerçekten keyif alan insanlar, en azından Sonisphere'deki o 50.000 kişi, Metallica çıkmadan 1 dakika önceki yorumlarını tamamen unutarak James'in yer yer çatlayan, detone olan sesine, Lars'ın kaytarmalarına, Kirk'ün hatalarına ya da Rob'un jangır jungur gitar tonuna aldırmadan tüm ön yargılarını silerek büyülenmiş bir halde o dev adamlardan gözlerini bir an olsun ayırmadan, tüm şarkılarını ezbere söylemekle yetinmeyip, gitarın çıkardığı her sese bile eşlik ederek müziğin sadece hız, teknik vs. olmadığını, insana ne hissettirdiğinin önemli olduğunu bir kez daha anlayıp inanılmaz hatıralarla evlerine döndüler.
    Seneler sonra hala Napster davasından bahseden kişilere ise sadece cahilliklwei ve beleşçi ruhlarından ötürü gülmekle yetiniyorum. Lars'ın Napster'a açtığı davanın nedeni ise bedava internet ortamına sunulması değil, henüz çıkmamış, duyurulmamış bir albümden parçalar yayınlamalarıydı. Başka türlü olsaydı bile takdir edersiniz ki her profesyonel müzik icra eden kişi biraz da olsa para kazanmak için yapar bu işi. Bunda garip bir şey yok. Arkadaş ortamında farklı ve daha kültürlü görünmek için 1-2 Dream Theater parçası ve G3 dvd'si download edip Metallica'ya hakaret yağdıran kişilere de ayrıca acıyorum.

Not : Metallica bu, özet geçemem kusura bakmayın.

katılmadığım tek bi nokta bile yok.

• 2007'de arkadaşımın master of puppets'ı bana dinletmesiyle Metallica çılgınlığına kapıldım..2007 öncesi full rap,pop gibi salak şeyleri dinliyordum.Master of Puppets'ı dinledim çok gaza getiren harika bişeydi.sonra ardından Slayer,diye gitti.Her türlü rap pop'u kenara bıraktım metallica ile metal dinlemeye başladım..
    Metallica dinleyince işte bu gerçek müzik diyordum..
    2009'da elektro gitara başladım şimdi şarkılarını çalmaya çalışıyorum.

Kim ne derse desin METALLICA kraldır...Metali insanlara sevdiren adamlardır..

Aşağıdaki videodan bile Dave'in ne kadar egoist olduğunu görürsünüz...
    R.I.P Cliff

• Metallica'yı herkes dinler, metal müziği metal müzik dinleyenler dinler.
  • Metallica Nedir ?????

1981 yılında Cengiz Neşriyat ve Laz Ümit tarafından unkapanında kurulan ünlü anadolu rock grubu. Grubun ilk şarkısı "lambaya püf de" çeşitli yerlerde yayımlandıktan sonra, ikili yanlarına bascı Kılıf Birten ve gitarist "Davut Müztahin'i alıp, ilk albümleri "Kirvem ol"un hazırlığına başlar. Davut'un aşırı derecede abaza olup, efendi gibi yerine oturmamasından dolayı, şiddetli geçimsizlikten Cengiz ve Laz tarafından gruptan atılır. Kirvem ol albümündeki "Fort Hüsmen" adlı parça Davut tarafından bestelenmiştir.Davut'un yerine "Hicret" grubundan Kürt Hamit gruba alınır. Egosunun default -100 olarak geldiği Kürt Hamit'i solo gitarist olarak gruba bilerek ve isteyerek seçmiştir, zira baterist Laz Ümit ve kendisinin , egolarıyla tavan arasındaki farkı kapatma yarışına olası üçüncü bir yarışmacının, egolara gelecek artı puanları etkileme riski taşıyacağı kendilerince çok iyi bilinmekteydi. Davut sonradan kuracağı "Müge Dert" isimli grupla anadolu rock hayranlarının gönlünde taht kuracaktır.

Bu kadroyla grup "kirvem ol", "raydan git" ve "mestan oğlu muhlis" albümlerini yayımlamıştır. Mete Allıca'nın müziğinde dikkat çeken anadolu motiflerinin yanı sıra, grup sitemkar tavrıyla gençlerin kalbinde taht kurmuştur. Derken 1986 yılında Cengiz'in sarhoş kafayla kullandığı doğan görünümlü şahin'i duvara gömçürtmesiyle Kılıf Birten hakkın rahmetine kavuşur. Bu noktadan sonra grup devam etme kararı alır ve 1989 yılında yeni basçıları Yasin Nispet ile birlikte "en cansız fodul" albümünü çıkarırlar. Grup bu albümle geniş kitlelere seslenmeye başlar. "Bırakın", "Van" ve "En cansız fodul" gibi şarkılar kitlenin ağzından düşmemektedir. Takvim 1991'i gösterdiğinde ise, Mete Allıca aynı isimli albüm (bırak albümü) ile yurt dışına yayılmaya başlar.

Gerçekten de "Entari senden", "Nafileymiş meyers" ve "Lan ford gibin" parçaları her açıdan olağanüstüdür. Albüm satışları inanılmaz düzeydedir ve grup Türki Cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bir turneye çıkar. Bu turne 3 yıl sürmüştür, ve grupta bi düşüş görülmektedir. Laz ve Hamit'in balici olduğu, Cengiz'in rakıcı olduğu ve Yasin Nispet'in grupta mutsuz olduğu kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Grup "looooo" albümündeki farklı tarz ve sinek kaydı traşlarıyla hayranlarını şaşkınlığa uğratacaklardı. Bu değişik imaj ve tarz "ne looooo" albümünde hayranlarının isteğinin aksine değişmeyecektir.

2000 yılına gelindiğinde Yasin Nispet artık Mete Allıca grubunda devam etmeyeceğini duyurmuştur."Nasıl kaptırdık ulan Yasin'i" diye içlenen Cengiz ise kendini iyice rakıya vermektedir, çoluğun çocuğun nafakasını karılarla yemektedir. Bu arada grup yeni albümleri için çalışmaya başlar, ancak Cengiz sapıtmıştır artık.

En sonunda Cengiz'e temiz bir sopa çeken Laz'la Hamit, Cengiz'i rakıdan tövbe ettirir. Yasin'in yerine yeni basçı aranmaya başlanır ve en sonunda "Osman Osmanoğlu", "Yakarım Kendimi" ve "İnleyen Nağmeler" gibi sanatçılarla çalışmış olan, "Reşo Tiriho" gruba alınır. Reşo'yla birlikte "Sen aygır" albümü çıkartılır. Satış grafiği iyi olan albüm, yine de ilginç tarzından dolayı hayranlarını ikiye bölmüştür.

Mete Allıca tıraş metal riff'lerinin mucidi olduğu söylenir. Etkilediği bazı gruplar zamanla çok meşhur olsalar da adam olamamışlardır. Velhasılı mezarına iki çiçek diken, otunu yolan, toprağını sulayan çıkmamıştır.
    İngilizce albüm yapmak yerine "anadolu metal" ismini verdiği tarzı benimsemiş, bu yüzden geniş kitlelere sesini duyuramamıştır.

Bilinen solo albümleri:
    "kirvem ol"
    "raydan git"
    "mestan oğlu muhlis"
    "garajdayız"
    "en cansız fodul..." ( biraz progresiv isyankar tıraş)
    "mete allıca" (aka: "bırak albüm")
    "looo" akabinde "ne looo"
    "p&m" (New York Polifonik Osuruk Orkestrasıyla "Polifoni & Mete Allıca" canlı performansı)
    ve "sen aygır" (bu albümüyle hayranlarını biraz üzmüştür)

90'lara kadar "Boran Covi", "Gamze Han Hoşses" gibi hayır metal akımına dahil grupların gölgesinde kalırken o tarihten sonra "Nerim Ana" ve "Börülcem"'in başlattığı kurunç akımının ortaya çıkışı ile bahtı açılmıştır. "Meteci" olmak ve "Mete Allıcacı" olmak gibi terimleri günlük hayatımıza sokmuştur. Mete Allıca'nin müzikalitesindeki düşüşü koltuk davulcusu Laz Ümit'e bağlayan eleştirmenler vardır.

İranlı Maide ile olan ilişki sonucu kaptığı aids yüzünden öldüğünü iddia edenler de vardır.

Şarkılarının çoğu Apo Kıllıtıpa tarafından coverlanmıştır.

Bazı hafızalarda yer etmiş şarkıları

Makatına komprasörle hava basılmak suretiyle öldürülen kayınçosu için yazdığı "Sedat Duru" isimli çalışması Mete Allıca albümünün en sevilen şarkılarındandır.

Kürt Hamit'in kendisine büyük müzikal faideleri dokunmuştur. "Entari Senden" ve "Nafileymiş Meyers" gitar çalmayı öğrenen herkesin ilk el attığı şarkılar olmuştur.

"Buzun altında g*tüm dondu", "King de hep batıyorum", "Anam demişti dinlemedim", "Depoyu fullemek lazım" gibi isyankar şarkılarla halkın sesi olmuştur.

Sarhoşken yaptığı "Viski içijam" adlı şarkısına seksi bir klip çekmiştir.

"Har vurdum off Serra" şarkısının ayrı bir yeri vardır. Bu şarkıda Cengiz abi miras parasını nasıl har vurup harman savurduğunu eşi Serra'ya anlatır bir şekilde aktarmış, duyduğu pişmanlık ve hüznü işlemiştir.

"Sapıtıyorum" adlı parçası insanın psikolojisini bozar, alkol komasına sürükler. Bir de enstrümental "Örüyon" ve "Kola Kutusu" adlı orta anadolu kokan pek uzun türküleri dinlemeye değerdir.

"Nafileymiş Meyers" en bilinen şarkısıdır.Öyle ki meteci olmayanlar bile bu şarkıyı severek dinlerler.
    "Uzakta yada yakında farketmez
    Kalbim acıyla dolsa da
    Manitaların hepsi gitmiş olsa da
    Hiç farketmez hiç koymaz bana"

P&m albümünde bulunan, o dönemki kız arkadaşı Elif Pavır'ın bir barda Oflu Tanıl isimli bir kıro'nun tacizine uğraması üzerine yazdığı "Elif kıro var" isimli parçası, özellikle girişindeki orkestrasyon ve şarkıya hükmeden hüzün ile dikkat çekmektedir.
    "len it kalkmıyim
    yetti sürttüğün layn
    gittin oğlum Oflu Tanıl
    verin bi gaste hiayt uleyn kalın mı geldi hey? ye!"
    kısmında şarkının iyiden iyiye duygusallaşıp sanatçının sesindeki dijital efekt gözlerinizi doldurur.

"Lan ford gibin" ve "Lan ford gibin tüh" klipleri de rtük kararınca uzun süre yasaklanmıştır.

Ayrıca bir döneminde itfaiyecilere büyük destek vermiş "Ateşe atlayın lan", "Ateşe ateşle karşılık verin" gibi şarkılarıyla itfaiye kurumunun büyük sempatisini kazanmıştır.

"Looo" albümünde, ülkenin kanayan yarası işsizlik ve kahvelerde çürüyen gençliğin sorunlarını, okey masalarının temel geyiği "abi doneyim mi" den yola çıkarak anlattığı "de hastir çek bit" pek bilinmeyen bir şarkısıdır muhteremin.

Güneydoğu'daki çatışmalar üzerine yazdığı protest türkü "Van" halen dillerdedir.

Genc yaşta babası Mehmet Ali Allıca'ya arkadaşlarının memoli demesinden rahatsız olup "la memoli dimeyiniz" adlı esere imza atmıştır.

Herşeyden önce insandı Mete abi. Hatta "herkese benden yarım ekmek döner" demiştir bi konserinde. Açı doyurur, toku kustururdu. Karmaşık ifadeleri sevmez, ironi, metafor kullanmazdı şarkı sözlerinde. "Sanat halk için yapılır" derdi hep. Şarkıları bu tip argümanlarla doludur. Şarkı sözlerinin sadeliği çıldırtıcıdır. Misal hayat içinde hoşuna gitmeyen bir şeyler varsa “a.q” şeklinde ifade ederdi bu kötü şeyleri şarkılarında. Hoşuna giden, övmek istediği ve onayladığı olayları ise “vay a.q” şeklinde bulabilirdik şarkılarında.

Rahmetle andığımız Mete, bir otel odasında overdosedan ölmemiş, tabutu Türk bayrağına sarılıp medyayı meşgul etmemiş, evlenicem diye medyaya yem olmamıştır. O ki anasız büyümüş kimsenin kuzusu olmamıştır.
    Ruhun şad riflerin pek ola...

Alıntıdır . . . Bunun Dışında Metallica 4 Ever . . .

• MEGADETH TARAFINDAN KARADA, SUDA, HAVADA TOKATLANAN BİR GRUBUMSUDUR O KADAR!!!!!!!!!!!!

FOREVER MUSTAINE, TILL THE END MEGADETH!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 25 Ağustos 2010; 1:07:33 >
  • İlk 5-6 albümünü iyi yapan sonradan foslayan Megadeth kadar olamayan Thrash metal grubu ilk albümünde vokaller kötüdür zaten a

riffler iyi olmasına rağmen ama Ride the lightning,Master of Puppets kraldır gerçek trash albümleri budur Metalicanın ama bence Mustaineden sonra bitmiştir Metallica ama

Megadeth adamlar hala Thrash yapmayı devam ediyor helal olsun Mustaine adam hem çalıyo hem söylüyo Hetfield daha gitar

çalamıyo çalıyo gibi yapıyo ayrıca bazı arkadaşlar yazmış metali metallica sevdirtti herkese diye nerde ya görüyorum %80 i Iron

Maiden yazıyo yapmayın Metallicanın 5-6 albümü güzelse Maidenın tüm albümleri güzeldir Blackten sonra Metallica bitmiştir adamlar artık

senfoni orkestrasıyla şarkı söylemeye başlamıştır acınası bir durum Oysa metal dediğin ölüme kadar devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 25 Ağustos 2010; 1:39:05 >

• şahsen ben de metale iron maiden ile başladım
    megadeth judas priest manowar gittim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

şahsen ben de metale iron maiden ile başladım
    megadeth judas priest manowar gittim.

Yani ya Metallica sevdirmiştir Metaliicayla başlanmıştır yazmış bir arkadaş Iron Maidenlan ya
  • Risk, United Abominations, The World Needs A Hero albümlerini yapan da Megadeth

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 25 Ağustos 2010; 1:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Risk, United Abominations, The World Needs A Hero albümlerini yapan da Megadeth

st.anger
    load

gibi saçma sapan, bebelere balon şeklindeki pop albümleri yapan bir metallica karşısında her türlü güzeldir...

The World Needs A Hero albümü de her türlü güzeldir. vasat diye nitelendiremezsin!!! diğer iki albüm vasat altıdır kabül ama en azından pop değildir hala thrashtır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 25 Ağustos 2010; 5:17:52 >
  • quote:

quote:

st.anger
    load

gibi saçma sapan, bebelere balon şeklindeki pop albümleri yapan bir metallica karşısında her türlü güzeldir...

The World Needs A Hero albümü de her türlü güzeldir. vasat diye nitelendiremezsin!!! diğer iki albüm vasat altıdır kabül ama en azından pop değildir hala thrashtır..

Load bebeklere albüm ha. Sen müzikten birşey anlamıyorsun demektir bu. Tamam tarz kaymıştır değişmiştir ancak Load müzikal anlamda müthiş bir albümdür. Bleeding Me, Until it Sleeps, King Nothing gibi şarkılar vardır. Şarkıyı sadece melodik anlamda mı değerlendiriyorsun bilmiyorum ama bu şarkıların sözlerine, James'in bu şarkılardaki vokaline biraz daha dikkat etmeni öneririm. James'in nasıl iyi bir vokal ve lirik yazan birisi olduğunu belgeler bu şarkılar.

Hey yavrum hey Load'dan sonra Metallica bozuldu lan. Hell Yeah diyenler gelir şimdi.

• linkin park bana göre aşırı güzel ayrıca within temptation,iron maiden,evanescene,avril lavigne,the best of system of a down,muse,green day,kron,epica,ssirenia da harika ,, adını yazamadığım gruplar affetsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

st.anger
    load

Load bebeklere albüm ha. Sen müzikten birşey anlamıyorsun demektir bu. Tamam tarz kaymıştır değişmiştir ancak Load müzikal anlamda müthiş bir albümdür. Bleeding Me, Until it Sleeps, King Nothing gibi şarkılar vardır. Şarkıyı sadece melodik anlamda mı değerlendiriyorsun bilmiyorum ama bu şarkıların sözlerine, James'in bu şarkılardaki vokaline biraz daha dikkat etmeni öneririm. James'in nasıl iyi bir vokal ve lirik yazan birisi olduğunu belgeler bu şarkılar.

Hey yavrum hey Load'dan sonra Metallica bozuldu lan. Hell Yeah diyenler gelir şimdi.

"
    Ondan daha komikleri var Full#Throttle Yukarıda "Hetfield daha gitar çalamıyo çalıyo gibi yapıyo", "Ride the lightning,Master of Puppets kraldır gerçek trash albümleri budur Metalicanın ama bence Mustaineden sonra bitmiştir" "senfoni orkestrasıyla şarkı söylemeye başlamıştır acınası bir durum" gibi incilerde var

• quote:

quote:

st.anger
    load

Katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 25 Ağustos 2010; 12:47:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

st.anger
    load

yahu kendi içinde çelişiyorsun daha iç problemleri hallet sonra benle tartış. tarz kaydıysa nasıl bebelere balon olmuyor anlat bakalım bana

şrakk diye müzikten anlamıyorsunu yapıştırmış adam yahu kutsalına küfrettik heralde. yaşı kadar metal müzik dinlemişliğim vardır heralde(evet 6 yaşından beri)

şunu da söyleyeyim load albümünü seven metalci metal müzikten anlıyorsa taksimde soyunurum hadi bakalım. aslında reload albümünü de katardım da oraya "fuel" azcık kurtarıyor o albümü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 25 Ağustos 2010; 15:54:02 >

• Arkadaşım senin aklından zorun var galiba. Tarz kayması ne zaman müziği kötü yapmış. Çok merak ediyorum? O zaman her tarz değiştiren bebelere müzik yapmış oluyor ha? O zaman Thrash harici her müzik bebelere balon ha? Sen git LOAD ı iyicene sindirerek dinle. Müzikal anlamda dinle bakalım. Ayrıca merak etme bizde boş teneke değiliz. Benimde uzun bir geçmişim var metal hakkında.

Ayrıca dikkat edersen senle anlaşamadığımız nokta LOAD ın metal albümü olup olmaması değil. Metal albümü sayılmayabilir.( Hard Rock) Ancak bu onu kötü yapmaz işte. Senın anlayamadığın nokta bu. LOAD müzikal anlamda süper bir albümdür. James Hetfield'in çoştuğu albümdür. Zaten senın felsefen thrash harici herşeyin balon olduğunu düşünmekse bırak kalsın tartışmayalım.

Edit= İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 25 Ağustos 2010; 17:33:52 >
  • Metallica ya b.k atmak ne moda olmuş arkadaş yav
  • Arkadaşlar Neyin Tartışması Ki Bu ,Metallica'yı (METALİN KRALLARI) Zaten Bilen Biliyor.Bilmeyenler De Konuşuyor İşte . . .
  • Thrash metalin ete kemiğe bürünmüş halidir.
  • quote:

şunu da söyleyeyim load albümünü seven metalci metal müzikten anlıyorsa taksimde soyunurum hadi bakalım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.