Şimdi Ara

METALLİCA nedir??? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
13.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Thrash yazmayı bilmeyenler, birilerinin basitliklerinden bahsediyor. Gerçekten çok basitler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Thrash yazmayı bilmeyenler, birilerinin basitliklerinden bahsediyor. Gerçekten çok basitler.

+1 Basit dedi ya .Yuh .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Thrash yazmayı bilmeyenler, birilerinin basitliklerinden bahsediyor. Gerçekten çok basitler.

+1

Bu forumda Metallica'ya b.k atmak moda olmuş.
  • İlginç bir konu olmuş.
  • Aslında Metallica'yı iki dönemde ele almak lazım çünkü maalesef iki ayrı dönemde iki ayrı Metallica söz konusu. Tabi burada iki dönemi ayırırken sınır olarak 90'lı yılların meşhur "Black" albümünü kullanmak istiyorum. Bu albüme kadar (hatta bu albüm de dahil) çalan Metallica diye bildiğimiz grup, deyim yerindeyse Trash Metal akımını yaratan ve dünya müzik literatürüne sokan elemanlardı. İşte asıl sevilen ve yapılan eleştirileri hiçbir şekilde haketmeyen grup bu dönem Metallica'sıdır. Oysa "Black" almübünden sonra grup bambaşka bir formatta çıktı karşımıza. O ilk dönemlerindeki müzikleri gitti, tamamen içi boş alakasız bir grup geliverdi. Örnek vermek gerekirse One'ın klibindeki o savaş gazisi adamın hastane odasındaki grup gitti yerine Whisk in the Jar'ın klibindeki ev partisindeki grup geliverdi. Üstelim bu müzikal ve felsefi değişimin üzerine bir de mp3 karşıtlığında hem de en aktif şekilde başrolü oynamaları da herşeyin üzerine tuz biber ekti. Master of Puppets ile ipleri tutanlara meydan okuyan grup mp3 nedeniyle büyük plak şirketlerinin kendisini kukla gibi kullanmasına ses çıkaramadı. Sonrasını biliyoruz, sırf şarkılarını internetten indirdiler diye küçük çocuklara bile dava açan bir grup haline geldi. Tabi tüm bu kampanyada Lars'ın başı çekmesi ayrı bir tartışma konusudur. İlk çıktıkları zamanlarda kasetleri kopyalanarak elden ele dolaştırılan ve bu şekilde deyim yerindeyse "underground" olarak tanınan ve patlayan bir grubun müzik paylaşımına tepkisini insanlar elbette şaşkınlıkla izledi.

Uzun lafın kısası çoğu eski hayranı için Metallica, Black albümü ile son çalışmasını piyasaya sürdü. Sonrasında devam eden grup içinse ne dense bence yetersiz kalır ama en doğrusu haklarında konuşmaya bile değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Aslında Metallica'yı iki dönemde ele almak lazım çünkü maalesef iki ayrı dönemde iki ayrı Metallica söz konusu. Tabi burada iki dönemi ayırırken sınır olarak 90'lı yılların meşhur "Black" albümünü kullanmak istiyorum. Bu albüme kadar (hatta bu albüm de dahil) çalan Metallica diye bildiğimiz grup, deyim yerindeyse Trash Metal akımını yaratan ve dünya müzik literatürüne sokan elemanlardı. İşte asıl sevilen ve yapılan eleştirileri hiçbir şekilde haketmeyen grup bu dönem Metallica'sıdır. Oysa "Black" almübünden sonra grup bambaşka bir formatta çıktı karşımıza. O ilk dönemlerindeki müzikleri gitti, tamamen içi boş alakasız bir grup geliverdi. Örnek vermek gerekirse One'ın klibindeki o savaş gazisi adamın hastane odasındaki grup gitti yerine Whisk in the Jar'ın klibindeki ev partisindeki grup geliverdi. Üstelim bu müzikal ve felsefi değişimin üzerine bir de mp3 karşıtlığında hem de en aktif şekilde başrolü oynamaları da herşeyin üzerine tuz biber ekti. Master of Puppets ile ipleri tutanlara meydan okuyan grup mp3 nedeniyle büyük plak şirketlerinin kendisini kukla gibi kullanmasına ses çıkaramadı. Sonrasını biliyoruz, sırf şarkılarını internetten indirdiler diye küçük çocuklara bile dava açan bir grup haline geldi. Tabi tüm bu kampanyada Lars'ın başı çekmesi ayrı bir tartışma konusudur. İlk çıktıkları zamanlarda kasetleri kopyalanarak elden ele dolaştırılan ve bu şekilde deyim yerindeyse "underground" olarak tanınan ve patlayan bir grubun müzik paylaşımına tepkisini insanlar elbette şaşkınlıkla izledi.

Uzun lafın kısası çoğu eski hayranı için Metallica, Black albümü ile son çalışmasını piyasaya sürdü. Sonrasında devam eden grup içinse ne dense bence yetersiz kalır ama en doğrusu haklarında konuşmaya bile değmez.

Çok iyi açıklamışsın.Katılıyorum ..

Ama ben Metallicanın bu söylediğin 2 dönemini de seviyorum.Tarzlarının dışına çıkmış olabilirler ama yine de kötü olmadılar.Alışılmadık olduğu için albümler insanlar tarafından beğenilmedi . Belki bir St.Anger albümünü saymayabilirim iyi olarak .

Metallica her zaman Metallicadır .Ölüsü yeter derler ya hani .. aynen öyle bence .

• Ne ara hortladı bu konu ya.
  • Evaniscens ile birlikte en sevdiğim guruplardan biridir böyle başka gurup varmı arkadaşlar aynı tarz yapan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdeste -- 17 Temmuz 2010; 19:39:15 >
  • Hayatının anlamıymış
  • Metallica böyle canlılığı enerji veriyo böyle güç veriyo insanlara gitarlar böyle saçları dökülüyo önlerine böyle o sololar böyle canlılık veriyo insanlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birdeste

Evaniscens ile birlikte en sevdiğim guruplardan biridir böyle başka gurup varmı arkadaşlar aynı tarz yapan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Drummer

Metallica böyle canlılığı enerji veriyo böyle güç veriyo insanlara gitarlar böyle saçları dökülüyo önlerine böyle o sololar böyle canlılık veriyo insanlara.

Öncelikle,Trash ve Thrash tamamen farklı şeylerdir, adını doğru yazın, St.Anger da Nu-Metal albümü değildir.Garage Punk'tır. Önceki albümlerin Nu-Metal ile hiçbir alakası olmayıp Metallica Thrash-Heavy Metal grubudur.Load ve Reload'dan bakarsanız Hard Rock-Heavy Metal grubudur fakat Nu-Metal demek kocaman bir saçmalıktır.

Arkadaşlar şunu kabul etmek lazım ki Metal dinleyenlerin %50 gibi bir kesimi metale bu grupla başlamış,belki de hala bu grubu aktif olarak dinliyordur (mesela ben)

Neyse, Metallica çok şey ifade eder benim için.
    Kimi zaman gaz müziklerini dinleyip kendimden geçebileceğim muhteşem bir metal grubu.
    Kimi zaman beni uzaklara alıp götürebilecek hüzünlü parçalar yapan bir dörtlü.
    Kimi zaman dikkatli dinlenince incelikler keşfedilebilecek parçalar yapan alanında uzman kişiler topluluğu.
    Kimi zaman sözsüz parçalarıyla sözden daha fazla şey anlatabilen bir grup.
    Kimi zaman insanlara bunlardan çok farklı,çok başka bir deneyim yaşatabilecek şaşırtıcı grup.
    Kimi zamansa (maalesef) boş bir teneke gürültüsünü albüm diye çıkaran bir grup (Neyden bahsettiğimi herkes anladı sanırım)

Metallicanın birçok fanına ve tabii ki bana göre en iyi albümü ...And Justice For All'dur. Çünkü Master of Puppets Cliff Burton'ın da ölmesiyle fazlaca şişirilmiştir ve sonraki albüm Jason Newsted'in de geri plana atılmasıyla geri kalmıştır.
    MOP güzel değil mi? Tabii ki güzel ama; ...And Justice For All'da her şey "Thrash Metal" kokmaktadır: gaz riffler,muhteşem sololar, bass(duyamayan varsa Youtube'a şarkıların bass tracklerini yazsın),çiğ ve metale uygun bir vokal,eleştirel şarkı sözleri ve tabii ki aşmış davullar (Lars en iyi performansını bu albümde sergilemiştir,...And Justice For All ve Dyers Eve'i dinleyin) ile albüm çok daha "oturmuş" vaziyettedir.
    AJFA'da kötü şarkı yok fakat MOP'ta TTTSNB (3. şarkı) ve LM (6. şarkı) (uzun uzun yazmadım ) şarkılarını bir türlü sevemedim (GÖRECELİ ALERT!)

Grup için gereksiz yere yapılan bir Dave ve Cliff ilahlaştırması, MOP sonrası albümleri geri plana atmıştır maalesef.
    Cliff Burton kötü bir basçı değildir,asla. Jason Newsted de kötü basçı değildir, Cliff'ten de kötü değildir. Aksine oldukça başarılı bir insandır. Yazdığı Bass Trackler,Back vokallariyle ve tabii ki aşmış headbang'iyle sempati toplamıştır.
    Metallica bu adam varken bu kadar meşhur olmuş, sadece 3 tane bestesini albümlere sokabilse de yazdığı şarkılar (Blackened,My Friend Of Misery) gayet beğeni toplamıştır.Where The Wild Things Are,Reload albümünde olduğundan gereksizce yaftalandı o ayrı.

Robert Trujillo da kötü değil,DM'de ve konserlerde hepimiz gördük,adam bu işi ruhen kabullenmiş. 2010 konserine gittim, belki de en ruhlu çalan grup elemanı Rob idi. Goril tipli olması ile bu adama da önyargılı bakılıyor ama Metallicaya geçtikten sonra biraz kilo vermiş gibi görünüyor. Eee O kadar turneye katılırsam ben de öyle olurum
    Diğer elemanlara gelirsek.
    James'e zaten diyecek fazla söz yok.Adam işini biliyor. Hem iyi bir frontman, hem iyi bir söz yazarı hem de muhteşem bir vokal.
    Lars için de tek sözüm "keşke hep AJFA'daki gibi çalaydın"
    Kirk ise iyi ama kendini hiç kasmaması canımı sıkıyor.
    Bob Rock ise grubun popülerleşmesinde büyük rol oynadı fakat grubun bu denli ayağa düşmesinin en büyük sorumlusu Lars lavuğu ve müzik şirketleridir.

Ben Metallicanın popülerleşmesini hem yanlış buluyorum(niye olduğunu söylememe gerek yok),hem de seviniyorum (adamlar çok büyük kitleye hitap eden müzik yapabiliyorlar demek ki) fakat gönül isterdi ki grup bu başarıya Master of Puppets'taki gibi tanıtım yapmadan,klip çekmeden,radyo ve TV'de boy göstermeden ulaşsaydı.

Grup için yapılan en mükemmel yaftalama ise Load albümünün kötü olduğudur.
    Load kesinlikle kötü bir albüm değildir.King Nothing,Bleeding Me,Mama Said,The Outlaw Torn'u dinleyin bi.
    Albümün tek sorunu 14 şarkıdan oluşmasıdır, haliyle kötü şarkı da çok oluyor.
    Fakat St.Anger gerçekten vasattır,en iyi şarkı Frantic bile ortalama diyebiliriz. Benim için albüm değil, teneke gürültüsüdür.
    Reload St.Anger'dan sonraki kötü albümdür fakat içinde barındırdığı Load kalıntıları (Fuel,Unforgiven II vs.) ve birkaç şarkı (Fixxxer gibi) bu albümü kısmen dinlenebilir yapmakta.

Bu albümleri ve Garage Inc,S&M gibi farklı şeyler yapmaları bu adamların yeni şeyler denediğinin göstergesidir.

Son çıkan Death Magnetic ise kesinlikle Thrash Metal olup, grubun yaptığı tüm albümlerin (Yine St.anger hariç) ortalaması gibi. Yani bana öyle geliyor.

Off neyse çok yazmışım.Özet geçemem.Okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 18 Temmuz 2010; 17:55:20 >

• Böyle bir yazıyı konu dışına yazsaydın alacağın cevap "Özet geç" olurdu

Neyse güzel yazmışsın da bir şeye katılmıyorum. Zevkler renkler olayı da deme sakın, St. Anger'ın en iyi parçası The Unnamed Feeling'tir. Albümün çok çok üstünde bir parçadır, James'in vokali süründürür, basslar süperdir.
  • Metallica basit, nu metalci, vs vs diyenler okuyun bakiyim:

Biçok grubun müziklerini dinledim. metallicanınkilerden teknik açıdan çok üst düzeyde gruplar, sanatçılar elbette olacaktır fakat metali bu kadar dinlenilesi yapan bir grup yoktur. bu demek değildir ki basamak bir gruptur. metallica başkadır.. bir marty, dave, kerry yoktur fakat inanılmaz riff yazan bi frontmanleri vardır.

Açarsınız seek and destroy. Gaz ötesi bişey verir. /Açarsınız one. Alır götürür sizi. / battery açarsınız koşturur, parçalattırır. bilmemne açarsınız ağlatır vs vs

Metallica dinlerken kafanızın içinde james kirk lars çalıyordur adeta hissedersiniz tüm notaları loada kadar her albümü şaheserdir.

en iyi thrash parçaları deseniz rahat 15-20 aday şarkısı olur
    hard rock deseniz öyle...

ve metalica nedir diye bi topic açılıp tartışma ortamı oluyorsa, demek ki bi seviyeye gelmiş bu grup .

megadethi de geçmeyeyim:

benim için önce daveli martyli megadeth sonra metallicadır müzikal açıdan ama kabul edelim ki marty çıkınca ne muhteşem eski ruhunu koruyabildi megadeth, ne thrash albümlerine devam edebildi, ne de farklı türlerde efsane albmler yapabildi. ayrıca eğer davei kovmak yerine ona yardım etmeyi deneseydi lars, şuan bu topic açılmayacak, klasik müzik dinleyen abimiz (!) de metallica fanı olacaktı.

metallicanın tepki topladığı metalci kitle genellikle metal ruhunun kaybolmasından yakınır fakat dave buna izin vermezdi. lars elbette bunu göremedi.

" One'ın klibindeki o savaş gazisi adamın hastane odasındaki grup gitti yerine Whisk in the Jar'ın klibindeki ev partisindeki grup geliverdi."

işte bu olmazdı. metallicada nefret eksik, ruh eksik. keşke ilk dönemlerini yaşıyor olsam ve o nefret dolu metallicayı 1 kez olsun dinlesem.

• Metallica Hayatımın bir parçası !!!

• Metallica olmasa Megadeth olmazdı. İyi ki varsın Metallica.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Metallica olmasa Megadeth olmazdı. İyi ki varsın Metallica.

afedersin de larsla jamesin çocuğu değil dave." megadeth olmazdı"ya nerden ulaştın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

quote:

afedersin de larsla jamesin çocuğu değil dave." megadeth olmazdı"ya nerden ulaştın

Metallica olmasa Dave, Panic grubuyla yola devam edecekti. Metallica'nın ilanını görüp gruba girdi. Panic, daha çok nwobhm tarzıydı. Yani Kiss'den tut da AC/DC'den etkilenmiş bir gruptu. Metallica ise Diamond Head'ten..
  • Hayattır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

quote:

Metallica olmasa Dave, Panic grubuyla yola devam edecekti. Metallica'nın ilanını görüp gruba girdi. Panic, daha çok nwobhm tarzıydı. Yani Kiss'den tut da AC/DC'den etkilenmiş bir gruptu. Metallica ise Diamond Head'ten..

mesele grubun adıysa tamam ama dave yine thrashe dönemezdi diyemeyiz. marty şimdi neler yapıyor, ne kadar tarz değiştirdi. dave de yapabilirdi. ikimizde bi yere kadar haklıyız aslında diyip tatlıya bağlayayım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.