Şimdi Ara

Metalotermik yöntemle TiB2 üretimi (metalotermik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar..ben mlz müh. 4. sınıf öğrencisiyim ve bilimsel araştırma ve sunum dersi için ödev araştırması yapıyorum.konum yukarıda belirtiğim metalotermik yöntemle tib2 üretimi için 5 tane yabancı 5 tanede türkçe makale istiyolar benden :) bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirm...

"malzeme olmadan mühendislik olmaz"...

• bilimsel araştırma ve sunum dersinde araştırmaları forumlardan yapmak mı öğretildi?
  • burdan birşey çıkması zor ama sana birşey sorayım geçen sene iki öğrencimi sizin bölüme gönderdim
    bize biraz bölümünden bahsetsene gelecek adına neler vadediyor
    neler görüyorsunuz, bundan sonraki yıllarda da bölümünüze tercih yaptırayım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 25 Şubat 2012; 22:11:42 >
  • hayır tabi :) ama her şeyi kullanıyorum...
  • Aslında çok orjinal bi bölüm sayılır..avrupada çoğu ülkede malzeme bilimi ve mühendisliği adı geçerli.ama bizim ülkemizde metalürji ve malzeme mühendiliği diye geçiyo ve tanınıyor.metal,kompozit,nano,polimer,seramik mlzemeler ve refrakterler Afyon kocatepe üniversitesinde farklı olarak çimento üretimi,beton üretimi gibi dersler okutulmaktadır.
    Bütün malzemlerle ilğili dersleri görmektesiniz.avrupada geleceğin mühendisliği diye görülmekte.Bizim ülkemiz de ise yavaş yavaş bu görüş hakim olmakta.
    Bölüm diğer mühendislik dallarının gereksinim duyduğu malzemeleri üretme ve geliştirme amacı taşımaktadır.
    Bu bölümü ingilizce dil eğitimi veren ve labaratuar koşulları gelişmiş üniversitelerde okumak en akıllısı :)
  • öğrencilerimin ikisi de ing eğitim yapan yerlerde biri muğla metalurji ve malzeme müh. diğeri ankarda özel bir ün de malzeme müh.
    öğrencilerimizn ikiside bayandı peki bölüm bayanlara uygun mu başarılı olabilirler mi
    derslerinizin temeli çoğunlukla kimyaya mı dayanıyor, devlet bu bölümden hiç alım yapıyor mu yoksa iş alanı tamamen özel sektör mü
  • Evet devlet alım yapıyor ancak 3 tane :).Bölüm dersleri kimya ağırlıklıdır genelde.Bu bölüme giren kişi kirli,paslı,çok ince tozlu,kimyasal kokulu ve tehlikeli bir ortamı vardır.Bunlara katlana bilirse çalışır tabii :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
    peki özel sektörün bölüm mezunlarına ihtiyacı ne kadar
  • scholar.google.com
    Bu adresten bulacaklarının çoğu ingilizce ve paralı olacaktır, okul içinden erişim sağlayabilirsin. Okulun böyle bir imkanı yoksa aradığın konuyla ilgili "open access" dergiler bulup oraları araştırabilirsin. Daha da yardımcı olabilirdim ama madem ödevmiş, işin bir kısmıda sana kalsın :)
  • konu açılmışken , metalurji ve malzeme mühendisliği gerçekten çok güzel bir bölüm bu güzel lafını endüstriyel anlamda yeterince teknik ve hazırlıklı olarak söylüyorum. ülkemizde kimya bölümlerinden çıkanların temel bilgisi dışında hemen hemen endüstriyel anlamda hazır olmadıklarını göz önünde bulundurursak, bu bölüm belkide bir kimyagerin olması gerektiği kadar endüstriyelcidir denebilir. Dışardan bakınca alanlar ve derslerin geneli kimya temelli , hatta şahsi görüşüm kimya mühendisliği adı belkide bu bölüme daha yaraşır geliyor...
    temel metalurji dersleri , polimer-kompozit ve veya/reçineler özellikle bunların eğitimi biraz çıtayı yükseltiyor açıkçası...
  • pm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.