Şimdi Ara

Metalürji ve Malzeme Müh. Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
19.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , Metalurji ve Malzeme Mühendisliği tavsiye edilebilecek bi bölüm mü? Geleceğe yönelik mi? Lütfen bilgilendirin teşekkürler

• VAlla forumda bu konu daha öncede birçok kez açıldı okuyanlar tavsiye ediyorlar.Ayrıca 2010 da bor kaynakları işlenmeye başlanacakmış.Dünyadaki borun 3 te 2 si türkiye de hal böyle olunca mantıklı geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: merlinthewizard

VAlla forumda bu konu daha öncede birçok kez açıldı okuyanlar tavsiye ediyorlar.Ayrıca 2010 da bor kaynakları işlenmeye başlanacakmış.Dünyadaki borun 3 te 2 si türkiye de hal böyle olunca mantıklı geliyor
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostNdumb

up

Alıntıları Göster
    güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

güzel

Alıntıları Göster
    Çalışma alanları oldukça geniş fakat ülkemizde özellikle metalurji kısmı daha fazla iş olanağına sahip.Geleceğin mesleği ıvır zıvırına girmek istemiyorum ama ölmeyecek mesleklerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Çalışma alanları oldukça geniş fakat ülkemizde özellikle metalurji kısmı daha fazla iş olanağına sahip.Geleceğin mesleği ıvır zıvırına girmek istemiyorum ama ölmeyecek mesleklerden.

Alıntıları Göster
    Puanın kaç bide nerede düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_o_X

Alıntıları Göster
    başarı sıram: 30.133 itü veya yıldız teknik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostNdumb

başarı sıram: 30.133 itü veya yıldız teknik

Alıntıları Göster
    benimde merak ettiğim mesleklerden biri...mezun olan veya okuyan arkadaşlar yardımda bulunursa sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_o_X

Alıntıları Göster
    Metalurji ve malzeme mühendisliği çok geniş bir bölümdür arkadaşlar. Bu bölümde okurken etrafınızdaki herşeye daha değişik bir gözle bakmaya başlıyorsunuz. Bindiğiniz bir uçağı, otomobili, gemiyi de malzeme gözüyle görüyorsunuz. "Her devrin teknolojisi, o devrin malzemesiyle sınırlıdır." sözünü de unutmamak lazım. Kendinizi geliştiriseniz bölümün önü çok açık(Nanoteknoloji, akıllı malzemeler,kompozit malzemeler vs...), bu tüm mühendislik dalları için de geçerli. Bir 10 yıl sonra kendini tamir eden akıllı malzemeler dünyada etkili olmaya başlayacak. Sonra nanoteknolojinin 2. ve 3. evrelerine geçeceğiz falan filan... Böyle uzayıp gidiyor işte. Şu anda Türkiye demir çelik sektöründe Avrupa'da ilk üçte. Zaten Türkiye'nin en büyük sektörü de demir çelik... Mezun olunca aşağıdaki alanlarda çalışabirsiniz... Son olarak bu bölümü okumak istiyorsanız mutlaka Teknik üniversitede okuyun. Çünkü laboratuvar imkanları çok çok fazla ( Milyon dolarlık laboratuvarlar mevcut) ve teknik üniversitelerin piyasayla ilişkileri diğrelerine göre daha fazla...

Demir-Çelik sanayi
    Demir-Dışı metal üretim sanayi
    Cam, seramik ve refrakter sanayi
    Döküm sanayi
    Savunma sanayi
    Makine imalat sanayi
    Otomotiv ve otomotiv yan sanayi
    Uçak ve gemi imalat sanayi
    Plastik teknolojisi
    Kaynak malzemeleri üretimi sanayi
    Metal şekillendirme ve işleme sanayi
    Yüzey işlemleri ve kaplama sanayi
    Elektrik-Elektronik malzeme üretimi
    Manyetik malzeme üretimi
    Biomedikal malzeme üretimi
    İnşaat sektörü
    Kalite kontrol ve gözetim şirketleri

Bölümü seçeceklere hayırlısı olsun. Ne okumak istiyorsanız onu okuyun arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kgann

Metalurji ve malzeme mühendisliği çok geniş bir bölümdür arkadaşlar. Bu bölümde okurken etrafınızdaki herşeye daha değişik bir gözle bakmaya başlıyorsunuz. Bindiğiniz bir uçağı, otomobili, gemiyi de malzeme gözüyle görüyorsunuz. "Her devrin teknolojisi, o devrin malzemesiyle sınırlıdır." sözünü de unutmamak lazım. Kendinizi geliştiriseniz bölümün önü çok açık(Nanoteknoloji, akıllı malzemeler,kompozit malzemeler vs...), bu tüm mühendislik dalları için de geçerli. Bir 10 yıl sonra kendini tamir eden akıllı malzemeler dünyada etkili olmaya başlayacak. Sonra nanoteknolojinin 2. ve 3. evrelerine geçeceğiz falan filan... Böyle uzayıp gidiyor işte. Şu anda Türkiye demir çelik sektöründe Avrupa'da ilk üçte. Zaten Türkiye'nin en büyük sektörü de demir çelik... Mezun olunca aşağıdaki alanlarda çalışabirsiniz... Son olarak bu bölümü okumak istiyorsanız mutlaka Teknik üniversitede okuyun. Çünkü laboratuvar imkanları çok çok fazla ( Milyon dolarlık laboratuvarlar mevcut) ve teknik üniversitelerin piyasayla ilişkileri diğrelerine göre daha fazla...

Demir-Çelik sanayi
    Demir-Dışı metal üretim sanayi
    Cam, seramik ve refrakter sanayi
    Döküm sanayi
    Savunma sanayi
    Makine imalat sanayi
    Otomotiv ve otomotiv yan sanayi
    Uçak ve gemi imalat sanayi
    Plastik teknolojisi
    Kaynak malzemeleri üretimi sanayi
    Metal şekillendirme ve işleme sanayi
    Yüzey işlemleri ve kaplama sanayi
    Elektrik-Elektronik malzeme üretimi
    Manyetik malzeme üretimi
    Biomedikal malzeme üretimi
    İnşaat sektörü
    Kalite kontrol ve gözetim şirketleri

Bölümü seçeceklere hayırlısı olsun. Ne okumak istiyorsanız onu okuyun arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    Maalesef sektör genişliğiyle iş bulma olasılığı her zaman doğru orantılı ilerlemiyor. Kimya mühendisliği güzel örnek. Sektör çok geniş; ama iş bulma olasılığı bakımından en kötü bölümlerden birinin kimya mühendisliği olduğu söylenir.

Metalurji ve malzeme mühendisliğinde durum nedir? İş bulma olasılığımız nedir Türkiye şartlarında?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Maalesef sektör genişliğiyle iş bulma olasılığı her zaman doğru orantılı ilerlemiyor. Kimya mühendisliği güzel örnek. Sektör çok geniş; ama iş bulma olasılığı bakımından en kötü bölümlerden birinin kimya mühendisliği olduğu söylenir.

Metalurji ve malzeme mühendisliğinde durum nedir? İş bulma olasılığımız nedir Türkiye şartlarında?

Alıntıları Göster
    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile aynı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: *Squirrel

Alıntıları Göster
    Ben açıkcası bu mühendisliğin tanıtımlarındaki nanoteknoloji kısımlarını katılmıyorum.Çünkü malesef ülkemizde teknoloji o kadar ileri değil kısa zamanda da o kadar ilerleyeceğini sanmıyorum.Ha şu var Tübitak bilkent falan bunlarla ilgileniyor.Bilim dergilerinde okuduğum kadarıyla Türkiye nanoteknolojide çok geri değilmiş.Ama bu malzemelerin bizim sanayiye uygulanması zor gözüküyor.

Tabi yanılıyor olabilirim her düşünceye saygım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

İş bulma olasılığı senin kendini geliştirmenle alakalı(Biliyorum herkes bunu söylüyor,ama öyle). Bu bölümden mezun olanlar çoğunlukla otomotiv sektöründe çalışırlar(Ford,Hyundai,Honda,Fiat...). Otomotiv sektöründe bu mühendisliğe olan ihtiyaç fazla. Büyük demir çelik fabrikaları da çalışılan başlıca alanlardan biri. Yurt dışına gitmek sorun olmaz diyorsan, kapılar daha da çok açılıyor. Türkiyedeki metalurji fabrikaları Afrika, Kafkasya, Rusya ve Güney Amerika'da büyük bir pazara sahipler. İnşaat sektöründe de yapı malzemeleri alanında çalışabiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kgann

quote:

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

İş bulma olasılığı senin kendini geliştirmenle alakalı(Biliyorum herkes bunu söylüyor,ama öyle). Bu bölümden mezun olanlar çoğunlukla otomotiv sektöründe çalışırlar(Ford,Hyundai,Honda,Fiat...). Otomotiv sektöründe bu mühendisliğe olan ihtiyaç fazla. Büyük demir çelik fabrikaları da çalışılan başlıca alanlardan biri. Yurt dışına gitmek sorun olmaz diyorsan, kapılar daha da çok açılıyor. Türkiyedeki metalurji fabrikaları Afrika, Kafkasya, Rusya ve Güney Amerika'da büyük bir pazara sahipler. İnşaat sektöründe de yapı malzemeleri alanında çalışabiyor.

Alıntıları Göster
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin önü %100 açık.Önemi,biraz geç farkedildi.Gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Yalnız şöyle bir şey var,iş sahasında çalışma şartları zor.Sıcak,tozlu ve tehlikeli olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Squirrel

Malzeme Bilimi ve Mühendisliğiyle hemen hemen aynı, birkaç ders dışında.

http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/MET/200510.html : İlgilenenler için İTÜ'nün Ders Planı

http://www.mem.yildiz.edu.tr/egitimogretim.htm : YTÜ'nün Ders Planı

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin önü %100 açık.Önemi,biraz geç farkedildi.Gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Yalnız şöyle bir şey var,iş sahasında çalışma şartları zor.Sıcak,tozlu ve tehlikeli olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Sakarya'ya giden/gidecek var mı büyük ihtimal orası tutacak benim Şimdiden kaynaşalım

• quote:

Sakarya'ya giden/gidecek var mı büyük ihtimal orası tutacak benim Şimdiden kaynaşalım

Alıntıları Göster
    yurt dışında çalışma olanakları cok daha fazla özellikle avrupa ve güney amerikada türkiye hakkında hiç bi fikrim yok
  • quote:

Ben büyük ihtimalle Sakaryadayım. Ama makina müh olacak. Sakaryaya gidebilirsek kaynaşma etkinlikleri düzenleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smh_60600

quote:

Ben büyük ihtimalle Sakaryadayım. Ama makina müh olacak. Sakaryaya gidebilirsek kaynaşma etkinlikleri düzenleriz.

Alıntıları Göster
    Ben Marmara-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümündeyim.Girerken hiçbir fikrim yoktu ancak ilk olarak netten sonradan da tanıdıklardan(çevremde çok fazla metalurjik sektörlerden tanıdık olduğunu keşfettim ) duyduklarım ile şu anda mutluluk içinde okuyorum.Metalurji ve malzeme mühendisliği ile Türkiye'de diş dolgusundan,araba lastiğine kadar her alanda iş imkanları mevcut.En önemli iş kaynağı ise demir-çelik ve Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi krizden öncesine kadar demir çelik idi şimdi 2. sıraya düştü diye biliyorumSektör seçeneğiniz çok ama bazı sektörlerde çalışma şartları ağır olabiliyor özellikle döküm sektöründe ama isteyenler malzeme kısmında yoğunlaşıp ya da kalite kontrol alanında kendini geliştirerek gayet refah odanızda incelemelerde bulunabilirsiniz
    Kısaca şunu söyleyebilirim eğer mühendislik okumak istiyor ve üretmekten zevk alıyorsanız Metalurji ve Malzeme Mühendisliği pişman olmayacağınız bir seçim.Okuduğum ünivesite ise yani Marmara Üniversitesini herkese tavsiye ediyorum çünkü eğitim dili ingilizce ve diğer üniversitelerden mezun olduğunuzda böyle bir şansınız olmayacak.Sonradan kurs ile açığımı kapatırım deseniz bile malzeme terimlerini öğrenmek bile en az bir kur kadar zamanınızı çalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahsa

Ben Marmara-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümündeyim.Girerken hiçbir fikrim yoktu ancak ilk olarak netten sonradan da tanıdıklardan(çevremde çok fazla metalurjik sektörlerden tanıdık olduğunu keşfettim ) duyduklarım ile şu anda mutluluk içinde okuyorum.Metalurji ve malzeme mühendisliği ile Türkiye'de diş dolgusundan,araba lastiğine kadar her alanda iş imkanları mevcut.En önemli iş kaynağı ise demir-çelik ve Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi krizden öncesine kadar demir çelik idi şimdi 2. sıraya düştü diye biliyorumSektör seçeneğiniz çok ama bazı sektörlerde çalışma şartları ağır olabiliyor özellikle döküm sektöründe ama isteyenler malzeme kısmında yoğunlaşıp ya da kalite kontrol alanında kendini geliştirerek gayet refah odanızda incelemelerde bulunabilirsiniz
    Kısaca şunu söyleyebilirim eğer mühendislik okumak istiyor ve üretmekten zevk alıyorsanız Metalurji ve Malzeme Mühendisliği pişman olmayacağınız bir seçim.Okuduğum ünivesite ise yani Marmara Üniversitesini herkese tavsiye ediyorum çünkü eğitim dili ingilizce ve diğer üniversitelerden mezun olduğunuzda böyle bir şansınız olmayacak.Sonradan kurs ile açığımı kapatırım deseniz bile malzeme terimlerini öğrenmek bile en az bir kur kadar zamanınızı çalacaktır.

Yaratıcılık var mı içinde?Maaş durumu nedir ?KTÜ ye belki giderim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.