Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cildiracagim galiba kullanıcısına yanıt
    Anadoluda bulunan fazla tanınmadik bir üniversitede okuyan bir ekrabam var, şuan Amerikada. Tabii çok eskiden mezun olmuş. Şuan rekabet daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-531C2878A -- 25 Ağustos 2020; 11:49:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynen öyle hocam insanın kendini geliştirmesi tabiki önemli ama ilk öncelikleri doğal olarak hangi okuldan mezun olduğun dolayısıyla sıkıntı yaşayacağım gibi hissettim tabi bu bölüm gelirse eğer

Evet okul önemli. itü odtü çok iyidir bunlara alternatif GTÜ ve Marmara bence.

• monamo M kullanıcısına yanıt
    öncelikle tebrik ederim evet elbette bölüm güzel ancak ytü olması beni korkuttu. ben yönelebileceğim şeylerin çok çeşitli olmasından dolayı tercih etmiştim ama hem ytü hem de bölümle alakalı o kadar çok kötü yorum aldım ki pişman oldum

hocam sakın öyle düşünmeyin eminim ki ytüde de bu bölüm gayet iyi seviyelerdedir,birsürü baykarda çalışan görmüştüm hatta bir bölümün başında ytü malzemeci vardı,bence yapılması gereken dil ve catia solidworks falan öğrenmek,bunları yaptıktan sonra mercedes savunma sanayii vs. için pek önemi kalmaz gibi bir şey olur okulun bence :) gayet iyi bir bölüm dostum canını sıkma.
  • kamuran291216 kullanıcısına yanıt
    biraz içim rahatladı hocam çok teşekkürler.

• özellikle ytü metalurji ve malzeme müh hakkında bilgi gelirse süper olur. up

• fightforlive kullanıcısına yanıt
    İnşallah görüşürüz hocam bölümde ben de orayı yazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arrivederrcii A kullanıcısına yanıt
    umarım hocam iyi haberleri bekliyorum bakalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cildiracagim galiba

öncelikle tebrik ederim evet elbette bölüm güzel ancak ytü olması beni korkuttu. ben yönelebileceğim şeylerin çok çeşitli olmasından dolayı tercih etmiştim ama hem ytü hem de bölümle alakalı o kadar çok kötü yorum aldım ki pişman oldum
    Hocam mühendislik için İstanbul'da Ytü hala İtü'den sonra en adı geçen okul. Elbette İtü kadar iyi değildir ama öyle aşırı bir fark yok. O kötü yorumlar İtü içinde yapılıyor.
    Size tavsiyem ilk sene ortalamanızı yüksek tutmaya çalışın. Okul içi yatay geçiş yapma fırsatınız olur.

• Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla 1. sene fizik matematik gibi havuz dersleriymiş bölümle alakalı pek bir şey yokmuş yüksek ortalama daha kolay olacaktır.

• ytü metalurji ve malzemeyi 3.sınıfta bıraktım. ders içeriklerine bakın eğer ilginizi çekiyorsa bayılırsınız. çok sayısal bir mühendislik değil zaten düzenli ders çalışırsanız baya başarılı olursunuz.
  • sonmatbükücü S kullanıcısına yanıt
    hocam özel değilse neden bıraktığınızı öğrenebilir miyim? bi de şu an ytü mezunu ya da öğrencisi olup iyi yerlere gelebilen var mı örneğin mercedeste çalışanlar vs biraz bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim

• dostum al buyur biraz bölüme güvenin gelsin ytü metalurji ve malzeme mühendisliği mezunu
    12 yıldır Mercedes'te çalışıyor :
    https://www.linkedin.com/in/m-selim-narin-94411812
    her zaman gittiğin yerde en iyisi olmaya çalışırsan her kapı sana açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiz9 -- 25 Ağustos 2020; 13:9:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cildiracagim galiba

hocam özel değilse neden bıraktığınızı öğrenebilir miyim? bi de şu an ytü mezunu ya da öğrencisi olup iyi yerlere gelebilen var mı örneğin mercedeste çalışanlar vs biraz bilgi verebilir misiniz teşekkür ederim
    Tabii ki de ytü mezunu olup çok çok iyi yerlere gelen binlerce insan var. Ytü 3.sınıf bir üniversite değil ki siz kötü yorumlara çok aldanmışsınız. Evet okulda ciddi problemler var ama dediğim gibi hala piyasada oldukça adı geçen, kabul gören bir üniversite.
    Ytüde kimya mühendisligi okuyan birisiyle görüştüm, stajını mercedeste yapmıştı.

ben kendimi bir türlü ait hissedemedim hocam, bu sene girdim eşit ağırlıktan ve iyi de bir sonuç yaptım. aslında iyi yerlere gelebilmek itü, odtü, ytü gibi iyi teknik üniversitelerde okuyan öğrencilerde biraz daha bireyin kendisine bağlı. sen tüm dönem yan gelip yatıyor sonra vizelere bir hafta kala çalışıyorsan açıkçası oxford dahi olsa iyi bir yere gelemezsin ve ayrıca metalurji ve malzeme mühendisliği avrupa'da ya da amerika'da iş tanımı(amerika özelinde) , master imkanı çok fazla olan bölümlerden biri. benim bildiğim okurken statik ve mukavemet hocamız anlatmıştı, arkadaşı ytü mezunu ve boeingte çalışıyordu, iş bölüme girdiğin andan itibaren senin sıkı çalışmanda bitiyor hocam.
  • Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Evet hocam maalesef kötü yorumları fazlasıyla taktım. Bazıları ytü metalurji yazacağına itü inşaat yazsaydın falan dedi inşaatın da durumu belli olduğu için durum o kadar mı kötü moduna girdim. Yanıtınız için teşekkür ederim rahatlattınız beni

• sonmatbükücü S kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam, ben yönebileceğim çok fazla alan olduğu için tercih etmiştim fırsatlar fazla çünkü. Ayrıca yurt dışında da değer verilen bi bölüm olduğunun farkındaydım bu da diğer bi sebepti. odtü mete ile alakalı videoları izlediğimde bi kadın mezunların işsiz kalma oranı %0 demişti. en iyi ihtimalle yüksek ortalamayla geçiş yaparım diye yazmıştım ama bölümü öyle linçlediler ki çevremdeki insanlar çekindim biraz doğal olarak.cevabın için teşekkürler.

rica ederim hocam, umarım gönlünüzce olur
  • Ben ODTÜ'den bu sene mezun oldum, bölüm tanıtım video'ları var youtube'da. Onları izledikten sonra spesifik sorularınız olursa cevaplayabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.