Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • littlethingsgiveyouaway kullanıcısına yanıt
    araştırıp bulamadığınız sorunuz varsa seve seve cevaplarım hocam.
  • Markow Nikow M kullanıcısına yanıt
    Sizce bölümün popüler olmamasının sebebi nedir? Anladığım kadarıyla 'underrated' kalmış diğer mühendislikler arasında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metalurji ve malzeme mühendisliği YTÜ banada geliyor hocam gelmeden önce İTÜ inşaat düşündüm fakat metalurji ve malzeme mühendisliği çok iyi bir bölüm çünkü malzeme olmadan mühendis olamazsın bölüm iyi bende İTÜ isterdim puan olarak tutmadı fakat YTÜ metunlsrı BAYKAR,Mercedes vs çok iyi yerlerdeler araştırın hocam bölüm iyi inşallah hayırlısı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • littlethingsgiveyouaway kullanıcısına yanıt
    bölüm popüler değil çünkü rehber öğretmenleri dahil bölümün ne olduğunu bilmiyor. lise düzeyinde kimse metalurji veya malzeme ne demek bilmiyor bilse bile nerelere kadar dallandığını bilmiyor. ülke ise önemini yeni yeni öğrenmeye başladı bana kalırsa. bu bölümün önemi, katma değeri çok yüksek, sıfırdan özgün üretimlerde ortaya çıkıyor. fakat ülkemizde bu durum sıkıntı olduğu için hep "underrated" kaldı. fakat diğer taraftan, odtü'de sıralaması düşmeyen bölümlerden biridir ilginç şekilde. ben girdiğimde kimya ve petrol mühendisliği ile arasında 5k vardı mesela (5k öndeydi), şimdi durum çok farklı. her bölümün sıralaması düşüyor fakat bura sabit kalıyor. yani popüler olmamasına rağmen öğrenciler bir şekilde burayı seçiyor. talep var yani odtü için.

bu "underrated" olayını daha detaylı da anlatabilirim ama anlamışsınızdır diye düşünüyorum. zaten bölüme geldiğinizde daha iyi anlayacaksınız her şeyi. kesinlikle pişman olacağınızı düşünmüyorum eğer meraklı ve araştırmayı seven biriyseniz.

• Malatyalıbelirsiz M kullanıcısına yanıt
    aynen öyle inşallah hayırlısı olur. ilk tercihin mi bu bölüm? benim ilk tercih gelmezse burası kesin geliyor açıklandığında sonuçlar pm at bana

Anladım hocam.Bir de şunu sormak istiyorum.
    Eğer bu bölümü ana mühendislik bölümleri(bilgisayar,elektrik elektronik,makina vs.)ile kıyaslarsak iş bulma ve maaş konusunda ne dersiniz?

• merhabalar konuyla alakasız ama benim sıralamam 76515 ytü Metalurji ve Malzeme Müh 72889 sizce gelir mi ya

• mühendishanım35 M kullanıcısına yanıt
    2018 sıralaması kaç ona bağlı biraz da, umarım gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlethingsgiveyouaway

Anladım hocam.Bir de şunu sormak istiyorum.
    Eğer bu bölümü ana mühendislik bölümleri(bilgisayar,elektrik elektronik,makina vs.)ile kıyaslarsak iş bulma ve maaş konusunda ne dersiniz?
    iş bulamama problemi yok bölüm mezunları arasında. tam rakamı hatırlamıyorum tanıtım video'sunda hocamız söylüyordur, fakat %50'den fazlası savunma sanayisinde çalışıp çok güzel maaşlar alıyor (türkiye ortalamasına göre). diğer bölümlerimiz de aynı şekilde. şu devirde hiçbir bölüm bilgisayarla kıyaslanamaz diye düşünüyorum bu amerika'da da böyle, ama diğerlerinden bir farkı yok odtü olduğu için bu konuda.
    Hocam itü içinde böylemidir?

• Arrivederrcii A kullanıcısına yanıt
    tabiki :) oranlar farklıdır tabiki istanbulda daha çok otomobile kayıktır,şehir meselesi
  • kamuran291216 kullanıcısına yanıt
    Hocam insanları gerçekten çok korkutuyolar dökümcü olcan falan diye bende açıkçası tereddütte kaldım ama içime su serptiniz :)

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamuran291216 -- 11 Ocak 2021; 12:53:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamuran291216

....
    Hocam zaten dökümcülüğü çok kötü bişeymiş gibi anlatıyolar yav

yani ben de daha 1.sınıfım araştırdığım ve tanıdıklarım dolayısıyla biliyorum ama dökümcülüğün şartları zorlayıcı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arrivederrcii

Hocam itü içinde böylemidir?
    tabi ki hocam. itü mezunları için de geçerlidir. iki üniversitenin mezunları da niteliklidir.
  • Yorumların ilk sayfasını okudum ve şu kanıya vardım gerçekten sadece sınava çalışıyorsunuz, ne olacağınıza değil !

Aldığınız puanlara ve derecenize bakınca yaptığınız yorumlara gerçekten ağzımla gülmedim. Yok YTÜ gelirse pişman olurum, mmü gelirse pişman olacağım off inşallah gelmez falan.

2011 Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Hiç bir sınıf arkadaşım ne işsiz kaldı, ne de çok kötü şartlara çalışıyor ( ben dahil. )

Bölümle ilgili ufak özet geçeyim ; bana göre her şey var ama hiçbir şey tam değil diyebiliriz. Çünkü malzeme işin içine girince yelpaze o kadar çok genişliyor ki bölüme neyi sokacağını şaşırmışlar zira geçmişi diğer mühendislik dallarına göre eski olmayan bir bölüm. Gerçi bu durum ülkemizdeki tüm mühendisliklerde mevcut. Bknz : İnşaat Mühendisliği. Biz de tek başlık altında toplanırken diğer ülkelerde alt dallara bölünür. Bölüme dönecek olursak,okunması en keyifli mühendislik dalı diyebiliriz. Güncel hayatınızda kullandığınız hemen hemen her şeyin üretimi hakkında fikir sahibi oluyorsunuz.

Maalesef sadece fikir sahibi oluyorsunuz çünkü teorik eğitime dayalı sisteme dayalı bir eğitimimiz var, pratikte yapacağınız 2 tane staj burada çok önemli. Bunu tüm bölümler için söylüyorum, STAJA SADECE GELİP GİTMEYİN ! GELECEĞİNİZİ ŞEKİLLENDİRECEK YER BURASI ! O yüzden staj için mümkünse iyi bir şirkette kendinize staj imkanı için zorlayın. Malum site üzerinde bir çok şirket stajer ilanı açar -ben okurken bunu bilmiyordum- muhakkak bu kanalı değerlendirin.

Olurda yolunuz benim bölümüme düşerse Kaynak Mühendisliği opsiyonunu şimdiden aklınızın bir kenarına yazın. ODTÜ'de 1 yıllık eğitim ile ( paralı ) çok farklı noktalara gelebilme imkanınız var. Bunu da sadece MMÜ size sunuyor. Dönemimden 3 arkadaşım yaptı 2'si Dubai'de, 1'i ise TÜV'de çalışıyor. Hayalini kuramayacağınız rakamlar alıyorlar.

Bölümün iş olanağı kısmı da çok çeşitli. Yani senin karakterin neye uygunsa buna göre iş bulabileceğin bir bölüm, illa dökümhanede üretim yapmak zorunda değilsiniz ! Satış, satın alma, kalite, arge ve üretimde kendinize çok rahat iş bulabilirsiniz. Zaten geriye bir tek bakım kalıyor, bırakın o da kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kamuran291216

....
    Yaa yorumları okurken en çok buna güldüm

Gel bunu bizim fabrikadaki ODTÜ MMÜ mezunu Dökümhane müdürüne bir anlat istersen versin sana cevabını ? Eğer TR'de ODTÜ'den daha öte bir okul ( mühendislik alanında) varsa ben bilmiyorumdur, o da benim ayıbım olsun.

Bu konuda ki yorumlar gerçekten tecrübesizliğin ne demek olduğunun somut hali gibi, al buradaki yorumları okullarda göster olmuş

• -EDD- kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamuran291216 -- 11 Ocak 2021; 12:53:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.