Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çalışma yeri açısından tek yer fabrika mı? Ofislerde de çalışabilir mi bi metalurji ve malzeme mühendisi? Mezun olmuşsunuz mutlaka staj yapmışsınızdır, stajlarından biraz bahsedebilir misin? Ben ytü tercih ettim sıralamam ona yetti sizin okula geçebilmek için kaç ortalama isteniyor bilgin varsa cevaplayabilir misin şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cildiracagim galiba kullanıcısına yanıt
    hocam bilmeyen insan bölümden dökümhaneye mezun yetiştirildiğini düşünüyor fakat durum öyle değil. bir kere fabrikada bulunduğunuz departmana göre değişir yapacağınız iş. eğer üretim mühendisi olursanız evet, fabrikanın içinde olursunuz. fakat her fabrika dökümhane gibi pis berbat değil ki. fabrikadan bu kadar korkmayın bence, üretim bandında birçok şey öğrenebilirsiniz. eğer bunu istemezseniz, ar-ge mühendisi olabilirsiniz. tamamen araştırmaya dayalı bir çalışma yaparsınız ofis-lab ortamında. kalite mühendisi olabilirsiniz yine ofiste olursunuz daha çok. satış mühendisli diye bir şey var, fabrikaya uğramıyorsunuz bile çoğunlukla. yani öncelikle dökümhanede çalışmak zorunda değilsiniz onu bilin, her fabrika da pis değil. savunma sanayi şirketlerinde üretimi görmek çok daha eğlenceli açıkçası.

stajlara gelecek olursam, bizim okulda 2 staj var. ilk staj üretim stajı olarak geçiyor. bölümün çoğu dökümhaneyi görüyor orada. bir daha da görmüyordur çoğu çünkü mezunların neredeyse hiçbiri dökümhanede çalışmıyor. ama çok iyi para var döküm işinde bunu da belirteyim. bir de hiç küçümsenecek bir iş değil tamamen mühendislik yeteneklerinizi sonuna kadar kullandığınız bir alan fakat benlik değil mesela. ikinci stajımız ise yönetim-işletme stajı oluyor fakat yine ilkinden çok farkı yok. onu da savunma sanayi şirketlerinden birinde yapmıştım mesela. üretimi de ar-ge'yi de gözlemlemiştim.

yatay geçiş konusunda fikrim yok ama gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum ve duyuyorum hep. o konuda çok hayal kurmamanız daha iyi olur en azından üzülmezsiniz olmadığında. internette arayıp bulamadığınız başka "spesifik" sorular olursa cevaplayabilirim. şimdiden başarılar ve hayırlı olsun. çok ama çok güzel bir bölüme gideceksiniz. bol bol ufkunuz açılacak, çok şaşıracaksınız.

• öncelikle sıralaman güzel ytü öğrencisiyim bölüm zor fakat öncelikle hazırlık göreceksin hazırlık sonrası fikirlerin çok değişecek ortalamayla geçme mevzusu gibi şuan heyecanını ve daha iyi bir yer istediğin için hayal kırıklığıni anlıyorum endüstiryel tasarım itü için şansını denemeni tavsiye ederdim fakat artık çok geç tavsiyem merkezi puanla itü nün herhangi bir bölümüne geçmen olacaktır
  • nokalson1 N kullanıcısına yanıt
    hocam sadece sıralamayla metalurji den endüstriyel tasarıma kabul ederler mi bu işlerden pek anlamıyorum da bilgi verirseniz çok güzel olur.
    okul ile ilgili yorumumsa okul güzel okulda 25 kuruş zama bile laf yapan insan olduğu için kötü yorumlar göreceksin en önemlisi ne kadar aktifsin ve ne kadar kendini geliştirmmek istiyorsun bütün gün ortabahçe de takılıp kahve içen biri olabililirsin ya da kendini geliştirip bir yerlere gelebilirsin okul sana bir imkan sunmuyor gibi gözükse de network olarak kendini geliştirebileceğin çokca alan mevcut
    merkezi geçişlerde senin puanın ve altına yapabilrsin dönem arasında ve yıl sonunda olur
    zaten bu sene ytü kazandıysan ya da kazanma ihtimalin varsa okula gelmeyeceksişn hazırlığı geçemezsen online görecek yabancı diller ydyo
    hocam bölüm gelirse kendimi nasıl geliştirmemi önerirsiniz? ofiste çalışmak isteyen biri hangi departmanlara yönelmeli saha pek bana göre değil
    evet biliyorum online geçecek. ytü kesin geliyorum sadece bölüm belli değil %30 ing olanını %100 ün hemen altına yazdım diploma farkı olmuyor diye. hazırlık sınavı nerede ve nasıl olacak ayrıca e kayıt yaptırırsam okula gitmeme gerek kalıyor mu
  • Markow Nikow M kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ODTÜ metalürji ve malzeme mühendisliğini kazandım bu sene. ODTÜ ve bölüm hakkında sorular sorabilir miyim özelden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hazırlık sınavı online olacak e kayıt yaptırınca sana prepsis şifrelerin verilecek aldığın puana göre kurun belirlenecek tavsiyem iniglizcen iyi ise b1 olmaya çalış yani 40 puan üstü yap bu şekilde yarım dönem de bitirebilrisn online olmasaydı çözme hazırlığı git 1 yıl keyfine bak derdim diploma farkı oluyor ama olmuyor yani sen aynı eğitimi göreceksin diyebilirim hiç bir eksiği yok anlayacağın o konuda canını sıkma hazırlık sınavı online olursa çok rahat geçersin hatta geçmeni tavsiye ederim ve yardımcı olurum sana pm atarsan numaramı veririm
    Hazırlığı yarım dönemde bitirmeye çalışıcam zaten en azından kafam rahat olur. sonuçlar açıklasın direk pm atarım çünkü ilk 5 tercih ytü,5. de metalurji ve malzeme mühendisliğinin %30 ing olanı zaten. şimdiden teşekkür ederim. okul veya bölüm hakkında başka neler söyleyebilirsiniz örneğin yurtları merak ediyorum
  • harrow33 H kullanıcısına yanıt
    tabi ki hocam, istediğiniz gibi sorabilirsiniz.
  • Hocam bu kadar derin dusunmenize gerek yok. Mimarlik hayirli olsun zaten rahat olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemisy -- 25 Ağustos 2020; 16:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    umarım hocam. :)

ahahahha yurtları biraz hayal,durumun iyise imkansız, torpil kaynıyor aşırı kötü bir durumun olmalı çıkması için okul içinde,diğer türlü başakşehirde ki yurt tutar otobüsle metro metro yapacaksın okul hakkında okula gelince klüp olarak hemen yazılma klüplere dalış ilk sene eğlenebileceğin şeyler yap kampçılıkdır dalışdır yamaç paraşütü gibi çünkü ilk sene herkes kız peşinde koşan andaval dolu bir şey öğrenemezsin kolay kolay bölümün hakkında o bölümü okuyan başka ünilerden arkadaşlkarımda var memnunlar bölümün kötü değil zaten olay sen de bitiyor ingilizcen akıcı olmalı ben hazırlık özellikle bu konu da yardımcı olacaktır en büyük tavsiyem kendin ol yatay geçiş yapmak isityorsan da kimseye bahsetme fikrinden bu sene kapalı olabilir gerçi yatay geçişler ortalamayla onu iyi araştır
  • yüzde 90 da mimarlık gelecek sana bu arada yıldız mimarlıksa 10 numara diyebilrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokalson1 -- 25 Ağustos 2020; 16:29:47 >
  • Markow Nikow M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ODTÜ metalurji ve malzeme mühendisliği yazdım.Bölüm hakkında soru sorabilir miyim?

45k %30 u ben de 53k yım umarım dediğin gibi olur da girebilirim yardımın için teşekkür ederim açıklandığında pm atacağım :)
    inşaat sektörü spesifik olarak mimarlık çok çalkantılı bir süreçte,neden bukadar istiyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.