Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ilk tercihim bu bölüm değil mimarlık ama gelme ihtimali olduğu kadar gelmeme ihtimali de var mimarlığın (Umarım gelir bu arada) Sıralamam 53k ve YTÜ de ing si 51k almış anlayacağınız gelme olasılığı yüksek. (%30 ing de yazdım 72k olması lazım orası kesin gelir) Eğer mimarlık gelmezse bu bölüm gelecek gibi ne düşünüyorsunuz mimarlığa oranla daha az istediğim bi bölüm fikirlerinizi merak ettim

• benden 2 sene önce başlayan arkadaşım mezun oldu 1.5 sene iş aradı ytü mezunu en sonunda bursada bir porselen fabrikasında iş buldu yapamadı şuan akademisyen olmaya çalışıyor
  • Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    çalışma ortamı açısından zorlayıcı falan diyorlar denildiği kadar kötü mü? eğer gelirse ne yapacağımı bilmiyorum bölüm ilgimi çekmiyor diyemem ancak çalışma ortamı açısından araştırdığım kadarıyla beni mutlu edebilecek bi bölüm değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: cildiracagim galiba

çalışma ortamı açısından zorlayıcı falan diyorlar denildiği kadar kötü mü? eğer gelirse ne yapacağımı bilmiyorum bölüm ilgimi çekmiyor diyemem ancak çalışma ortamı açısından araştırdığım kadarıyla beni mutlu edebilecek bi bölüm değil
    bölüm zor yatmaya geliyorsan yatamazsın kasmaya geliyorsan kastırmazlar öyle ikilemli bir şey arkadaşım çok çalıştı da bir şeyler elde etti malzeme bölümlerinin çoğu acayip sıkıntılıdır profesörleri de deli dolu tiplerdir çalışma alanı biraz farklı neye yönelirsen ordan tutarsın ama ne makine ne de ceng endüstri vs gibi iş imkanı vardır inşaat sektörünün hali ortada işte
    aslında çalışma alanı açısından seçeneği çok olan ama iş de bulunmayan yer gibi geldi bana bilmiyorum sektörün içinde değilim ama en azından öyle düşünüyorum. savunma sanayisi üzerinden ilerleyip iyi paralar kazanan insanlar da var işsiz olanlar da garip bi bölüm bence. gelirse sevinmeli miyim anlamış değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cildiracagim galiba

aslında çalışma alanı açısından seçeneği çok olan ama iş de bulunmayan yer gibi geldi bana bilmiyorum sektörün içinde değilim ama en azından öyle düşünüyorum. savunma sanayisi üzerinden ilerleyip iyi paralar kazanan insanlar da var işsiz olanlar da garip bi bölüm bence. gelirse sevinmeli miyim anlamış değilim
    baktın sevmiyorsun merkezi yerleştirme ile kaçarsın ikinci dönem sıkıntı yok zaten 4 senede bitiren toplasan 10 kişi çıkmıyor bir şey kaybetmezsin
    aslında çok fazla şeye yönelebilme imkanım olduğu için tercih etmiştim çünkü malzeme bilimi oldukça geniş bi alan gerçekten ama bi tık pişman olduğumu söyleyebilirim şu an hayırlısı artık
  • Ben de çalışma alanı geniş falan diye yazmıştım, aslında araştırmıştım da iyi deniliyordu tercihlerden sonra sürekli olumsuz şeyler duymaya başladım.Bana da İTÜ gelecek büyük ihtimal pişmanlık var biraz içimde keşke bilgisayar veya ee yazsaydım diyorum bunun yerine.hayırlısı artık
  • deoksiribo kullanıcısına yanıt
    hocam itü’nün sıralaması da yüksek o sıralamayla ee ya da bilgisayar yazsaydınız keşke ama olan olmuş artık. ben de pişmanım ve 70k lık yeri iş alanı açısından geniş diye gaza getirilip başlara yazdım benimki ekstra bi hata ve salaklık. umarım 1. tercihim gelir de bu bölüme düşmem
  • up
  • deoksiribo kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ODTÜ yazdim.Arastirdigimda ODTÜ İTÜ mezunlarının çok sıkıntı yaşamadığını duydum.Cevremde ODTÜ mezun 3 4 kişi var 3 u okul okurken iş bulmuş baya iyi şartlarda çalışıyor.İtu gelirse korkmayın
  • Odtü ve itü haricinde yanaşmayın zaten bu arada okuyanlar yada mezun olanlar yok mu bu bölümden?
  • itü mezunlarıyla ve okuyan birileriyle görüştüm herkes memnundu odtü ve itüden sıkıntı çıkmaz ama diğerleri biraz daha öğrenciye bağlı ben de 30k ile 32k lık olanı yazdım ilke o gelmezse ytü kontrol gelir muhtemelen.
  • fightforlive kullanıcısına yanıt
    %30 u niye yazmadınız aslında yazabilirmişsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arrivederrcii -- 25 Ağustos 2020; 10:28:50 >
  • Arrivederrcii A kullanıcısına yanıt
    4.de o hocam ilk 3 eşitti gözümde ben de ingilizceye göre sıraladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fightforlive -- 25 Ağustos 2020; 10:42:37 >
  • cildiracagim galiba kullanıcısına yanıt
    linkedinden itü mezunu mete'cilere bakabilirsin gördüğüm kadarıyla mercedes ve savunma sanayi ağırlıklı,ve iyi yerlerdeler çoğu,ytü nasıldır bilemem ama ona da linkedinden bakın konuşun,çoğu üst dönem tanıdığım itüde 3. 4. sınıfta çalışmaya başladı
  • fightforlive kullanıcısına yanıt
    çoğu yanıt bu şekilde gelmiş,odtü ve itü tabiki ytü ile karşılaştırılmaz ama eğer de bu bölüm gelirse kesinlikle sevinmeyeceğim belli oldu. keşke tercih zamanı biri söyleseydi de yazmasaydım
  • kamuran291216 kullanıcısına yanıt
    hocam herkes odtü itü sıkıntı yok diğer okullara yanaşmayın falan demiş. odtü ve itü de okuyanların mercedes gibi yerlerde çalışması harika bir şey ama şaşırılacak bir şey de değil açıkçası. tabii bölüm daha gelmedi eğer olur da kazanırsam şimdiden yatay geçiş düşünmeye başladım
  • cildiracagim galiba kullanıcısına yanıt
    hocam ytü de çok iyi bir okul bence sıkıntı çıkmaz
    bölümden yönelebileceğin çok alan var moralinizi bozmayın derim.
  • Ben Malzeme okumak için say 600le sabancıya gidiyorum Bence çok güzel bir bölüm, neden herkes ee cs okusun ki
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.