Şimdi Ara

metin uca cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akp milletvekilleri dışında kimse cumhurbaşkanı olamaz, demokrasinin gereği budur ve cumhurbaşkanının nasıl seçileceği bellidir. İçine sinmeyenler olacaktır ama benim gibi sinenler de olacaktır. Önümüzdeki seçime çalışın, birinci parti olun, cumhurbaşkanı seçecek kadar yeter sayıyı bulun bir daha ki sefere sizin içinize sinsin.
    Metin Uca'da yeni cumhurbaşkanımızın animatör kadrosunda görev alabilir, tavsiye ederim yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: komoli

Her kim gekirse gelsin sSn. Ahmet Necdet Sezer'i çok arayacağız,bu kesin!

Sizi bilmemde halkın aramayacağı kesin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: narada

"kelle"lerin karşı çıkmasına bakmayın. delikten süpüreceğinize onu cumhurbaşkanı yapın...

hemi de inanca saygılı... yapalım ama de mi...

@.taner. animatör kadrosunda DEĞİŞEN kesim daha iyi iş yapar,emin ol.

• Bir şeylerin farkında olup da bir şeyler yapmamak en kötü şeydir..Bırakın da bir şeylerin farkında olan kişiler biraz bir şeyler yapsınlar..ne demek istediğimi anlamışsınızdır..Keşke tüm milletvekilleri Uca gibi olsalar..Adam kendi yarışma prıgramlarında bile Türkiye'nin kötü gidişatını bile ti'ye alarak en azından onu izleyen kişilerin bilincini açıyor..Siz yine o çok sevdiğiniz baştakiler böyle yapıyorlar mı;??Elim kolum bağlı oyunu oynamaktan başka bir şey yapmıyorlar?Düşünün bir hangi dönemde bu kadar suç oranı arttı?Hangi dönemde işsizik çoğaldı ya bir de kriz yok diye milleti kandırıyorlar..Milletin cebinde yiyeceğe verecek başka para yok..Herkes VISA kartlarına kısmet bağlamış gidiyor..Ben suçlu tek onlarda da aramıyorum onlar ne yapsınlar 80-90 milyonluk nüfusu sağlık ve para hizmetlerini akışını hızlandırsınlar..Ama yine bir şekilde bu böyle devam etmemeli..Keşke Uca başına gelse de Cumhurbaşkanlığı'na görün bakalım neler olur..Siz o lüks makam arabalarına binmeye devam edin..Doğudaki yavrularımızı okullara gidebilmek için ne çileler çekiyorlar..ama onların amacı iktidar hizmet değil..Sanki bilmiyorsunuz anlatmama bile gerek yok ..
    iyi günler..

• bu adam cumhurbaşkanı olacak:

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE...

“Elhamdülillah şeriatçıyız” (21.11.1994 Milliyet)
    “Yılbaşına karşıyım” (19.12.1994 Sabah)
    “Ben tekkeye değil dergaha gittim” (22.1.1997 Gözcü)
    “Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok” (12.5.1994 Hürriyet)
    Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor” (14.11.1994 Hürriyet)
    “İçki yasaklansın” (1.5.1996 Hürriyet)
    “İstanbul'u Medine yapacağız” (Akis)
    “Bütün okullar İmam Hatip yapılacak” (17.9.1994 Cumhuriyet)
    “Sarık operasyonu çok komik” (15.5.1995 Sabah)
    “Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir” (25.6.1994)
    “Sadece imamlar resmi nikah kıysın” (9.5.1995 Milliyet)
    “Ben Millet Meclisi’nin de dua ile açılmasından yanayım” (8.1.1996 Milliyet)
    (Belediye Başkanlığı döneminde Belediye meclisinin her açılışı İstiklal Marşı yerine Kuran okunarak yapılmıştır. Yine böyle bir dualı açılıştan sonra bunu söylüyor.)
    “Ben İstanbul'un imamıyım” (8.1.1995 Hürriyet)
    “Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür” (6.3.1996 Hürriyet) “Milli Piyango zulümdür” (29.9.1994 Hürriyet)
    “Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız” (1.7.1994)
    “Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır” (5.2.1996 Akit)

“Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir...”
    “Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın etkileridir. Her şey ona göre belirlenir.”
    “Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız.”
    “Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.”

Dinci bir miting sırasında halka sesleniyor:

“Yolumuzun ortasında inek oturmuş, yolumuzu kapatıyor, menzile ulaşmamızı engelliyor.
    İneği yolumuzdan önce lafla, usul usul, sonra evvelallah sizlerin yardımıyla, artık nasıl olursa, nasıl denk gelirse
    kaldıracağız.” (İnek olarak Laik Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini kastediyor.) O dönem yanında olduğu Erbakan hocasının “kanlı mı olacak, kansız mı” söylemini bir başka şekilde seslendiriyor.

“Türkiye’yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir. Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.” (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)

“Hem laik, hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik. İkisi birarada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi birarada olamaz.”
    "Referansımız islamdır. Tek hedefimiz islam devletidir.”
    “Sen “Ne mutlu Türküm diyene” dersen, onun da “Ne mutlu Kürdüm” deme hakkı vardır.”
    Oğlunun nikah davetiyesindeki tarih: “29 Zilkade 1421” (Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kullanıyor)

“1.5 milyarlık islam alemi, müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak.”

BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE...

“Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Herşeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar.”
    “Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii ki gidecek be.”
    “Kadın nereye isterse oturur, Sana ne yaa! Ayıp yaa!” (Kars’ta AKP toplantısında kadınlarla erkeklerin ayrı yerlerde oturtulmasını eleştiren gazeteciye)

“Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun?” (Almanya Başbakanı’na)
    “Fazla içmedin değil mi? Ağzın içki kokuyor.” (Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi’ne)
    “Dur dinle be!.. Dur dinle!.. 9 ay 10 gün be!..” (Seçim konuşmaları sırasında vatandaşa)
    “Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak.” (Erzurum’da çiftçilere sesleniyor)
    “Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek, bu ulemanın işidir. Ulema ne diyorsa o olur.” (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne)

(Danıştay’ın türban kararı konusunda) “Efendi sen kim oluyorsun, buna mecelle (şeriat hukuku) karar verir”
    (Bir kaç hafta sonra işareti alan şeriatçı bir terörist Danıştay’ı bastı ve türban kararı veren Danıştay üyelerini
    silahla taradı, Danıştay üyesi bir hakimi öldürdü.)

“Sallamaa.., elini kolunu sallamaa.., her yerin oynuyor be!” (Muhalefet milletvekiline)

“ABD’de özgürlük anlayışı var ama benim ülkemde yok” (Benim ülkem özgür değil diye, ABD gezisinde ülkesini Amerikalılara şikayet ediyor.)

“Ulan terbiyesizlik yapma! Artistlik yapma ulan! Hadi ananı da al git burdan” (Mersin’de bir vatandaşa)

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yüzlerce atamanın vekaletlerle yürütülmesi konusunda:
    “Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Mecelle’de (şeriat hukuku) böyle bir kaide var.”

“Askerlik yan gelip yatma yeri değil” ( Şehit yakınlarına)
    “Ne konuşacam ben o kadınla yahu!” (Şehit annesine)

“Burası (kafasını göstererek) basmıyor. Hayatında iki koyun gütmediği için bunu kavrayamıyor.” (YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç’e)

“Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, Ona kendime inandığım gibi inanıyorum.” (Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında)
    “Onları hoplatacağım.” (Terörist El Kadı’yı eleştiren muhalefet üyeleri ve gazetecilere)

PKK ateşkes kararı verince:
    “Biz de durduk yerde onlara operasyon yapmayız” (PKK’yı muhatap alıyor ve ateşkes kararlarına jest yaparak karşılık veriyor.)

ve diğerlerinden bazıları:
    . Şerefsizler
    . Bizim çocuklar açmı kalsın be!
    . Kes ulan sesini
    . Sana üç nokta koyarım
    . Otur ulan oturduğun yerde, herşeye burnunu sokma....

bu mudur istediğimiz????? "BUDUR" diyorsanız, hepinize (ben istemiyorum, istemeyeceğim) hayırlı olsun...

NOT yanlış anlaşılmalara neden olmuş, ekler yapılarak genişletilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narada -- 25 Mart 2007; 22:57:46 >

• @narada
    sen o balyozu al kendi başına vur.... anladın sen onu!
  • ne kdr cumhuriyet düşmanı var şurada ya katli vacip bunların
  • mesajım silinmiş lanet olsun neler dönüyor burada
  • şaka yapmıştır diye düşünüyorum.
  • Bilmem farkındamısınız 1.5 ay süre kalmasına rağmen cumhurbaşkanımız kim(ler) olacak belli değil.Metin uca işte bunu protesto için aday olmuştur.anlayamayan beyinlere duyrulur
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

Akp milletvekilleri dışında kimse cumhurbaşkanı olamaz, demokrasinin gereği budur ve cumhurbaşkanının nasıl seçileceği bellidir. İçine sinmeyenler olacaktır ama benim gibi sinenler de olacaktır. Önümüzdeki seçime çalışın, birinci parti olun, cumhurbaşkanı seçecek kadar yeter sayıyı bulun bir daha ki sefere sizin içinize sinsin.
    Metin Uca'da yeni cumhurbaşkanımızın animatör kadrosunda görev alabilir, tavsiye ederim yani.

Cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorundadır.Dilerim, Cumhurbaşkanı AKPden seçilse bile AKPli sıfatını bırakması gerektiğinin farkındasınızdır(Sn Başbakan farkında değil galiba ama).Kaldı ki Cumhurbaşkanı AKP den seçilmek zorunda değil anayasanın gereği bu
  • Bi go home diyin şuna
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

quote:

Akp milletvekilleri dışında kimse cumhurbaşkanı olamaz, demokrasinin gereği budur ve cumhurbaşkanının nasıl seçileceği bellidir. İçine sinmeyenler olacaktır ama benim gibi sinenler de olacaktır. Önümüzdeki seçime çalışın, birinci parti olun, cumhurbaşkanı seçecek kadar yeter sayıyı bulun bir daha ki sefere sizin içinize sinsin.

Cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorundadır.Dilerim, Cumhurbaşkanı AKPden seçilse bile AKPli sıfatını bırakması gerektiğinin farkındasınızdır(Sn Başbakan farkında değil galiba ama).Kaldı ki Cumhurbaşkanı AKP den seçilmek zorunda değil anayasanın gereği bu

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı diye bir madde yok,sadece adayın herhangi bir partiyle ilişiği olmaması lazım,Tayyip Erdoğan aday olmak isterse partisinden istifa eder,cumhurbaşkanı elbette meclis dışından da seçilebilir ama büyük ihtimal akp'nin istediği aday seçilecek,yani ortada garip bir durum yok,daha önce cumhurnaşkanlığı seçimini görmediniz galiba,Turgut özal,süleyman demirel...

• quote:

Orjinalden alıntı: umut976

Bilmem farkındamısınız 1.5 ay süre kalmasına rağmen cumhurbaşkanımız kim(ler) olacak belli değil.Metin uca işte bunu protesto için aday olmuştur.anlayamayan beyinlere duyrulur

Yasalarda 1.5 ay kala adaylık açıklanacak diye bir şartmı var,herşeyin zamanı belli,sonuçta meclis bir kişiyi seçecek merak etmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

quote:

elbetteki cumhurbaşkanı, o makama seçildikten sonra tamamen tarafsız olmak zorundadır.
    Elbette cumhurbaşkanı herhangi bir partiden zorunlu olarak seçilecek diye bir şey yok ama ben şu andaki meclis aritmetiğine göre söylemiştim ve asla akp'nin bu çoğunlukla kendi dışlarında birisini seçeceklerine inanmıyorum, öyle yaparlarsa en azından kendi seçmenlerine hesap veremezler.

• yani bu bi gercek bncede cumhurbaskanı akpden cıkcak ama metin ucanın cumhurbaskanı fln olcagı yok sadece protesto amaclıdır bu yani ztn o adamın o meclisten secilmesine imkan yok

bu arada narada nın yazdklarını okudum arastırcam merak ettm bu adamın boyle seyler dedigini we de boyle seyler dusundugunu bilmiodum o tarihteki yazılarını okuyacagım ama bu adaylıgı protesto amaclıdır onu da belirtmek lasım
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

bu arada narada nın yazdklarını okudum arastırcam merak ettm bu adamın boyle seyler dedigini we de boyle seyler dusundugunu bilmiodum o tarihteki yazılarını okuyacagım ama bu adaylıgı protesto amaclıdır onu da belirtmek lasım

O yazılar Metin Uca'ya ait değilki belli değil mi kimi kastettiği...
  • cumhurbaşkanını halk seçse ben metin uca'ya verirdim.dokuz köyden kovulan benim gibi düşünendir.severim bu adamı.
  • akp başımıza geçti hersey ... oldu
    bide cumhurbaşkanı olurlarsa bu ülkede darbe yakın demektir
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Desp@rado

akp başımıza geçti hersey ... oldu
    bide cumhurbaşkanı olurlarsa bu ülkede darbe yakın demektir
    quote:

Şu dönemde darbe çığırtkanlığı yapmanın kimseye bir faydası yok. İnönü mantığı bunlar, hani derler ya; "Bir yerin sıkıyorsa gel sen yap" ya da " Taş ol da baş yar". Anlayana.

Bu arada Metin Uca eşeğin şeyine su kaçırmış resmen.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.