Şimdi Ara

Metin2 Bolumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
13.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende metin2 oynuyom ama burada hiç metin2 ile ilgili bilgilendirici forumlar yok
  • Ben de merak ettim başlıyorum Metin2'ye, bilgi alayım forumdan dedim ama oyunun bölümü yokmuş
  • Metin2 online oyun işte, Türkçe vs...
  • Yaa Arkadaşlar Bende Server A Girmiyo Full da Deil Ne Yapmam Lzm
  • KO oynadım SRO da en iyisi metin2
  • metin2 de 61 lvle kadar gelmiş bir süre sonra oyunu bırakmış biri olarak birkaç kelime söylemek gereği hissettim.

Arkadaşlar oyun türkçe ve sadece dayanağı bu! Asla önlenmeyen her gün yenisi eklenen hileler ile oyun tamamen çekilmez bir hal aldı.
    Oyun sanıldığı kadar etkileyici değil! avrupada ratingleri vasat olduğunu doğruluyor. 60 lvlde bütün görevler bitiyor. Kasabilmeniz imkansız. Ücretsiz denildiğine bakmayın kesinlikle belli bir lvlden sonra item shop yardımı almanız gerekiyor ve buda EURO bazında büyük paralara tekabül ediyor. En son açılan yeni haritaya girişin bile ücretli olması zaten şirketin stratejisinin ipuçlarını veriyor.
    hiçbir etkinliği olmayan
    savaşları çoğu zaman bitemeyen
    sürekli bir yerlerde karakterinizin takıldıgı
    10 kişi skill kullandığında en iyi makinaların ekran kartlarını bile kilitleyen grafik motoru
    hilenin almış başını gitmiş olduğu
    EP paralarının bu kadar yüksek meblağ ile satılması yanında 3-5 amatör yönetici ile oyunun güvenliginin ve asayişinin sağlanamaması
    İtem shop destekli oyuncu ile ücretsiz oynayan oyuncunun arasındaki çok ama çok büyük fark yaratılması

Yani kısacası ayda en az 100 YTL para harcarım derseniz oyuna başlayın. Yoksa sonu hüsranla biter denemelerinizin.

Bana 61 lvle kadar kasmış biri olarak fikrimi sorarsanız bu kadar açığı olan bu kadar zayıf yönetilen bir oyuna 5 lira vermem. Birileri neden o kdar uzun oynadın diy sorarlarsa cevabım ilk kurbanlardan olduğum olacaktır. item shop belli bir seviyeye gelmeden pek etkilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi segagas -- 11 Mayıs 2008; 12:18:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: segagas

metin2 de 61 lvle kadar gelmiş bir süre sonra oyunu bırakmış biri olarak birkaç kelime söylemek gereği hissettim.

Arkadaşlar oyun türkçe ve sadece dayanağı bu! Asla önlenmeyen her gün yenisi eklenen hileler ile oyun tamamen çekilmez bir hal aldı.
    Oyun sanıldığı kadar etkileyici değil! avrupada ratingleri vasat olduğunu doğruluyor. 60 lvlde bütün görevler bitiyor. Kasabilmeniz imkansız. Ücretsiz denildiğine bakmayın kesinlikle belli bir lvlden sonra item shop yardımı almanız gerekiyor ve buda EURO bazında büyük paralara tekabül ediyor. En son açılan yeni haritaya girişin bile ücretli olması zaten şirketin stratejisinin ipuçlarını veriyor.
    hiçbir etkinliği olmayan
    savaşları çoğu zaman bitemeyen
    sürekli bir yerlerde karakterinizin takıldıgı
    10 kişi skill kullandığında en iyi makinaların ekran kartlarını bile kilitleyen grafik motoru
    hilenin almış başını gitmiş olduğu
    EP paralarının bu kadar yüksek meblağ ile satılması yanında 3-5 amatör yönetici ile oyunun güvenliginin ve asayişinin sağlanamaması
    İtem shop destekli oyuncu ile ücretsiz oynayan oyuncunun arasındaki çok ama çok büyük fark yaratılması

Yani kısacası ayda en az 100 YTL para harcarım derseniz oyuna başlayın. Yoksa sonu hüsranla biter denemelerinizin.

Bana 61 lvle kadar kasmış biri olarak fikrimi sorarsanız bu kadar açığı olan bu kadar zayıf yönetilen bir oyuna 5 lira vermem. Birileri neden o kdar uzun oynadın diy sorarlarsa cevabım ilk kurbanlardan olduğum olacaktır. item shop belli bir seviyeye gelmeden pek etkilemiyor

Merhaba ;
    Bende oyunu cok uzun suredir oynayanlardanım ve hala oynamaktayım .Neden bu kadar nefret dolusun anlayamadım ? oyundaki nickini verebilirsen kac lvl oldugunu oyunu neden bıraktıgını ogrenebilirim ben alesta serverenda 59 lvl tramola serverenda 70 lvl karakter sahibi birisiyim muhtemelen seni tanıyorumdur ve sende beni :)

Oncelikle bu zamana kadar bu oyunu oynadım ve 70 lvl olmama ragmen hali hazırda hala 4 tane görevim var.Suan siteden aldıgım ep ler yardımı ile lvl kasmaya calisiyorum fakat bunun tek sebebi top 10 da yer alabilmek :)

oyunda hiçbir etkinlik yok demişsin kısmen doğru resmi etkinlik düzenlenmiyor düzenlenenler bazı saygısızlar yuzunden iptal edildi fakat biz Herseyi devletten beklememek lazım mantıgı ile haftada 2 kez etkinlik düzenliyoruz.

Savasları cogu zaman bitmeyen yazmıssın fakat benim simdiye kadar bitmeyen ciddi anlamda sadece 1 savasım oldu .oyunu kotulemek isteyen birtakım kotu niyetli arkadasların lonca kurup uyduruktan actıkları savasları saymıyorum . artık o savasları kabul eden kalmadı :)

Sürekli biryerlerde karakteriniz takılıyor yazmıssın ama cok uzun zamandır bu oyunu oynuyorum ve simdiye kadar sadece 1 kere koprude takıldım sonra kopruleri genislettiler :) .

10 kişi skill kullandığında en iyi makinaların ekran kartlarını bile kilitleyen grafik motoru demişsin ancak simdiye kadar sayamayacagım sayıda savasa katıldım bu savaslardan yuzde 90 ı 30 kisiden fazlaydı hiçbir kitlenme olmadı bircogunu videoya kaydettim izleyebilirsiniz.Senin makinanda bir problem var sanırım.

Hile almıs basını gitmiş demişsin bir ara dediğin doğruydu ama bundan 2 ay once .Simdi sadece speed hack kullanan vatandaslar kaldı ama bunlarda her oyunda mevcut olan sayıdalar yakalandıkca banlanıyorlar.

EP paraları cok pahalı demişsin WOW SRO ve KO ile kıyaslayabilirmisin hangisi daha pahalı bir mukayese edelim. 3-5 amatör yönetici dediklerin ise tamamen gönüllü olarak bu işi yapan gece gunduz çalışan kişiler asla amatör değiller fakat sayıları az yakında yeni bir yapılanma ile karsımızda olacaklarına eminim.

Item shoplar ücretli ve ücretsiz oynayan oyuncular arasında cok buyuk fark yaratır zaten bu her oyunda boyledir.Sen oyun icin 200 YTL harcayarak birsuru ekstra malzeme alacaksın benim gibi hicbir yatırım yapmayan adamla aynı sekilde oynayacaksın mantıklı geliyormu ?? :)

yani kısacası ayda en az 100YTL demissin 100YTL ye 1000 EP alırsınki bu sana en az 5 ay yeter .

Bu kadar emek bu kadar özveri .. lütfen insanları bu iş için ugrasanları takdir etmiyorsanız bile en azından kötülemeyin :( ben bu oyunda ne yönetici nede yetkiliyim Metin 2 yi seviyorum ve severek oynuyorum. oyun içerisinde bile insanları yanlıs yonlendiren hatalı bilgi veren oyundan sogutanları gercekten sevmiyorum . :((

hatam olduysa affola kusura bakmayın ..

• sayı mevcutmu acaba metin2 diye bölüm açılcak kadar anket yaparmısınız oyunu oynayanların sayısını net olarak alalım çünki açtığımızda bomboş kalan bir oda sizin için pek yararlı olmıcaktır ...
  • Halen TRAMOLA'da oynuyor olup bir zamanlar alesta'da da oynamışlığım vardır. Dupe olaylarından sonra Alesta'yı terkettim ben ve yakın arkadaşlarımın 69-75 level arası değişen charları mevcut.

oyunun +ları;

Türkçe olması.
    Wow vs. oyunlara nazaran daha az karmaşık olması.
    Haritalar diğer oyunlara göre nispeten sade, içinde kaybolunamayacak kadar büyük değil. Bazı yerler var uç kısımlar oralar ayrı.
    Kontrol kolay, aşırı tuş hamallığından kurtarıyor bu hadise.
    Grafikleri nispeten sade, piyasadaki bazı oyunlar gibi ekstrem bir ekran kartı istemiyor.

- leri;
    Oyunun diğer oyunlar gibi( mesela Cabal online) kendi hile koruması yok. Bu koruma, bilgisayarda herhangi bilindik bir hile programı yüklüyse ya da mevcutsa bulup senin oyuna girmeni engeller. Bu güvenlik olayı ayrıca bir para istediği için, ve metin2 sahipleri paraya kıyamadığından mıdır, yoksa gerekli düzenlemeleriyapamadığından mıdır bilinmez, bu güvenlik yaması ya da benzeri birşey getirmedi. haliyle oyunda da hiledir speedhacktir aldı yürüdü, kimse önüne geçemez oldu.

GM ler çok yetersiz, ve aşağılık kompleksi olan insanlar. çözüm yerine sorun yaratıyorlar, şüphelendikleri her kişiyi(suçlu ya da suçsuz9 atmaktan çekinmiyorlar. Araştırma bilgilenme sıfır.
    Örnek olarak, Külçe altın kopyalama olaylarından sonra Alesta'da enflasyon oluştu, ve herkes yüksek fiyatlara item alır satar oldu, bunun üzerine GMlerden '' yüksek fiyata item satışı yasaktır'' gibi komik uyarılar gelmeye başladı.
    Sanane kardeşim! item benim en yüksek parayı verene satarım. Ama yok işte. Haznesinde 20milyon altından fazla bulunduran herkesi oyundan şutladılar.
    Ki içlerinde dupesiz o parayı elde edenler çoğunluktaydı. Komik sadece.

Oyunda level atlamak özellikle 40 levelden sonra aşırı zorlaşıyor. Her level başına düşen 2şer görev, gitgide seyrekleşerek 45-50 arsı level başı 1 göreve(o da gereken exp'in % 10 unu anckak karşılayacak şekilde) daha sonra 3 level başı 1 göreve, daha da sonra (60 ve sonrası) 0 göreve kadar düşüyor.
    insanlar oyunun zevkini bırakıp saatlerce, siteden oldukça pahalı fiyatlara aldıkları( diğer oyunlara göre pahalı bence) exp yüzükleri, özel itemler vs. ile ilerlemek zorunda bırakılıyor.
    Yani oyun ücretsiz görünse de kesinlikle 60 ve sonraı birisi için ücretsiz değil. Çekilmez hal alıyor.

Karakterler arası inanılmaz dengesizlkik var. Çoklu ve güçü saldırı gücü olan savaşçı tek başına rahatlıkla kasabilirken bi sura'nın, Shaman'ın ya da ninja'nın aynı şekilde kasması imkansız.
    50 level ve sonrası için sura'nın büyü gücü 10 level üstü savaşçıyı alabilecek kadar artabiliyor, ama bıçakçı ninja ve shaman'ın(kesinlikle burda ne ninjanın assasin e, ne de shama'ın sorceress'a benzemediğini vurgulamalıyım) kasmasının, tek başına level atlamasının, hatta bazen görevi yapabilmesinin mümkünatı yok. illa parti olmalı.

Itemler çok zor düşüyor, bu da bazı itemleri nispeten aşırı pahalı hale getiriyor. Belki de insanları hileye, dupeye yönelten en büyük etmenlerden birisi bu. Oyunda +basma faktörünün suyunu çıkarmışlar. Demircide işlediğiniz itemleri kaybetme ihtimaliniz bir noktadan sonra çok yüksek. yüksek level silah ve zırhları,itemleri basma ihtimali de gitgide artıyor.

Bu dediğim türk serverı için; oyunu oynayanların % 80' i çok kalitesiz insanlar. Hileye, küfüre, dolandırıcılığa bu kadar millet olarak meraklı olduğumuzu bilmiyordum... Herkes kısa yoldan köşeyi dönme peşinde, olmayınce hemen küfür.

Kısacası eksileri artılarından az bi oyun. ara sıra oynuyorum ama tavsiye etmem pek. Sıkıyor çünkü bir noktadan sonra.

Ama oynayan arkadaşlara tavsiyem, oyunda iddialı olmak için kesinlikle sitenin item shopundan alınan itemlere ihtiyaç var.
    benim arkadaşım 68 level, oyun 1. si ile teke tek te kapısıyor ve rezil edebilecek güce sahip, çünkü her iteminde 4 er adet bonus var.
    Siteden aldığı kağıtlarla ekleyerek bu kıvama getirdi,nerden baksan 2milyardan fazla para harcamıştır o ayrı.

• bu da ko gibi item shopsuz olmuyor
  • soze gerek yok... acın bole bi konu ztn metin2 ciler konussunlar burda..Bende metin2 ciyim iyi olur bole konu
  • yaa hortlatmayın şu topici
  • Gene yukarı cıkmış bu ya? Epeydir okuyodum bu konuyu da bişey yazmıyım diyodum,

acıkcası ben fazla sevenlerden değilim kötülemek olarak algılamasınlar da ben sahsen bi arkadasım bana bi oyun söyle dese söylüyceğim ilk 20 oyun arasında bile değildir bunu sadece MMORPG üstüne 10 yıl kadar zaman ayırmış birisi olarak rahat söylüyebilirim...

Quest için oynuyorsan Cabal Oyna
    Pvp diyosan KO oyna
    Wow fazla oynama imkanım olmadı 2 hafta kadar oynuyabildim test serverinde, genede oyunun neden paralı ve aylık ücret istediğini anlamama yetti, Metin2 ye harcanan emeği çok önemsiyorsak Wow'u yapanlara tapınmamız fln gerekir heralde

Ayrıca Cabal'daki premiumlu biriyle normal oynuyan birisi aynı seviyeye gayet rahat gelebilir, sadece az daha fazla zaman ayırması gerekir günlük olarak, mesela premium birisi cektiği itemi satarken siz ucuz item alıp daha pahallıya satarak para yaparsınız (Kısacası o 4m 4m kasarken siz 2m 2m fln kasarsınız)
    Tamamen benim görüşüm Metin2 yide Wowuda fazla oynamadım, Ama MMORPG ve RPG konusundaki tecrübelerim bana oyunun bu şekilde olduğunu düşündürdü.

Küfür konusuna gelince Knight'ın ilk zamanlarını bilenler bilir O zamanlar yabancılar vardı o oyunda, şimdi oyunun US serveri resmen türk serveri haline geldi diyebiliriz. Ki bunun çoğunluğunu ufak yaşta ve seviyesiz konuşan tipler oluşturuyor. (Akıl yaşta değil baştadır bunu biliyoruz tabiki genelleme olarak söyledim yanlış anlaşılsın istemem)

Hile dersem zaten Oyun aleminde Türkiye'nin hile diyince oldukça kötü bi imajı var, bunu düzeltmekte bizim elimizde.. Bence oyuncularımızın Oyunların Eğlence amaçlı olduğunu öğrenmesi gerekli bir an önce, Yenilmekten aşırı derece sinirlenip hileye başvurmak ya da başaramadığın yerde bırakmak Türk'e yakışmıycak bişey BANA GÖRE, Sonuçta sen oturup emek harcarsan ve emeğinle bi yerlere gelirsen herangi bi oyunda O zaman sana saygı duymaya başlar insan..

Konuyu epey bi zamandır gördüğüm için sonunda bi yorum yazmak istedim katılırsınız katılmazsınız size kalmış

• metin2 yi open beta dan beri oynarim
    uzun zamandir buralara takilmiyordum ( kasmaktan )

tuva serverin de 70 lvl savasci karakterim var
    veb suan oyunu birakmis durumdayim

nedenleri oyunun kotu olmasi felan deil aksine oyun tamamen kafama gore sade karisik olmayan item in onemli oldugu ve dostluklar la is yapabildiginiz bir oyun dur
    oyunu birakmam daki asil neden gm lerin ve sirketin cok seviyesiz ve ilgisiz oldugudur gameforge sirketinden boylesine sorumsuzluk acikcasi beklemiyordum

son zamanlarda oyunda gm bulmak samanlikta igne aramakla es deger oldu hile kufur desen cabasi

belki inanmazsiniz ama 20nin uzerinde kufur ss yolladim ancak sadece 1 tanesi islmene konulup ceza aldi diger mail lere cvp dahi gelmedi

gm lere laf ettigin zaman oyun icinde ban yiyorsun forumda uzaklastiriliyorsun
    avrupa birligine girmeye calisan bir ulkede dusuncen yuzunden ceza aliyorsan o oyunda bir art niyet var derim
    ki zaten ko yu birakmamdaki nedende buydu

evet oyunda 60 lvl den sonra kasilmak icin ytl harcamak zorundasiniz ve gercekten diger oyunlara gore pahali
    onun disinda oyunda guzel bonuslu veya 2 ve ustu bonus olan item bulmak imkansizla esdeger bunun nedeni ise ep almaya tesvik die nitelendiriyorum

oyuna yeni gelen harita ya giris ep ile alinan bir kart
    yani 60+ lar icin oyun para li gibi birsey sozde bedava ama
    oyunda siralama da oldugun zaman kesinlikle oyunu sana zehir ediyorlar kucuk yastaki arkadaslarimiz
    ekranin pm doldugu anlar olmustur

oyunda lonca (clan) baskani olmak kesinlikle buyuk bir hatadir baslayacaklara duyurulur
    tuva serverinin en guclu loncasinin baskaniydim bi aralara tabi ve gunluk 250 pm rahat aliyordum lonca dan konusma genelden konusma derken gunluk bos yere muhattab oldugum kisi 500 lere variyordu ve gunde sadece insanlara laf anlatmak icin 4 saat gidiyordu

kisacasi oyun guzel ama yonetim tam bir fiyasko kendilerini begenmis 3 bes yerde mod luk yapmis kisilerden kurulu bir gm takimi var tabi iclerinde duzgunleri ve
    oyunda 5 server olmasina ragmen 14 gm mevcut
    ayni oyunun ingiltere uk versiyonunda 1 server 26 gm var farki buradan anlarsiniz artik

• quote:

Orjinalden alıntı: XantoR

metin2 yi open beta dan beri oynarim
    uzun zamandir buralara takilmiyordum ( kasmaktan )

tuva serverin de 70 lvl savasci karakterim var
    veb suan oyunu birakmis durumdayim

nedenleri oyunun kotu olmasi felan deil aksine oyun tamamen kafama gore sade karisik olmayan item in onemli oldugu ve dostluklar la is yapabildiginiz bir oyun dur
    oyunu birakmam daki asil neden gm lerin ve sirketin cok seviyesiz ve ilgisiz oldugudur gameforge sirketinden boylesine sorumsuzluk acikcasi beklemiyordum

son zamanlarda oyunda gm bulmak samanlikta igne aramakla es deger oldu hile kufur desen cabasi

belki inanmazsiniz ama 20nin uzerinde kufur ss yolladim ancak sadece 1 tanesi islmene konulup ceza aldi diger mail lere cvp dahi gelmedi

gm lere laf ettigin zaman oyun icinde ban yiyorsun forumda uzaklastiriliyorsun
    avrupa birligine girmeye calisan bir ulkede dusuncen yuzunden ceza aliyorsan o oyunda bir art niyet var derim
    ki zaten ko yu birakmamdaki nedende buydu

evet oyunda 60 lvl den sonra kasilmak icin ytl harcamak zorundasiniz ve gercekten diger oyunlara gore pahali
    onun disinda oyunda guzel bonuslu veya 2 ve ustu bonus olan item bulmak imkansizla esdeger bunun nedeni ise ep almaya tesvik die nitelendiriyorum

oyuna yeni gelen harita ya giris ep ile alinan bir kart
    yani 60+ lar icin oyun para li gibi birsey sozde bedava ama
    oyunda siralama da oldugun zaman kesinlikle oyunu sana zehir ediyorlar kucuk yastaki arkadaslarimiz
    ekranin pm doldugu anlar olmustur

oyunda lonca (clan) baskani olmak kesinlikle buyuk bir hatadir baslayacaklara duyurulur
    tuva serverinin en guclu loncasinin baskaniydim bi aralara tabi ve gunluk 250 pm rahat aliyordum lonca dan konusma genelden konusma derken gunluk bos yere muhattab oldugum kisi 500 lere variyordu ve gunde sadece insanlara laf anlatmak icin 4 saat gidiyordu

kisacasi oyun guzel ama yonetim tam bir fiyasko kendilerini begenmis 3 bes yerde mod luk yapmis kisilerden kurulu bir gm takimi var tabi iclerinde duzgunleri ve
    oyunda 5 server olmasina ragmen 14 gm mevcut
    ayni oyunun ingiltere uk versiyonunda 1 server 26 gm var farki buradan anlarsiniz artik

Oyundaki nikini sorabilirmiyim tabi istemessen yazma veya pm at

• öffff...
  • arkadasim oyunu suan birakmis durumdayim chari en yakin dostuma devrettim

ha cok merak ediyorsan
    tuva serverinde Raffaello nick im eger tuva da oynuyorsan Raffaello nun suan ki sahibi de beni aratmaz her zaman yardim eder
  • quote:

Orjinalden alıntı: XantoR

arkadasim oyunu suan birakmis durumdayim chari en yakin dostuma devrettim

ha cok merak ediyorsan
    tuva serverinde Raffaello nick im eger tuva da oynuyorsan Raffaello nun suan ki sahibi de beni aratmaz her zaman yardim eder

anaaaa sen showteamlisin:Dgecen gün görmüstüm ormanda ejderha tanrisi zirhi vardi üzerinde:D
  • hehe char da artik arkadasim var gm lerin bilgisi dahilinde devrettim hesabi

ama suan charda bulunan arkadasta en az benim kadar yardim severdir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.