Olay şu şekilde, çalıştığım kurumda MetroEthernet kullanılmakta. İşe yeni başladığım için yapıyı ve Metro Etherneti tam olarak bilmiyorum. Sistem şu şekilde Metro Ethernet den gelen fiber kablo Telekomun vermiş olduğu Swich te sonlanıyor ve ordan çıkan CAT5 kablo (fortigate) firewall a VAN1 den giriyor daha sonra (fortigate) firewall portlarından direkt ağa interneti dağılmaktadır. (Fortigate) Firewall ın şifresini kimse bilmiyor arayüze giremiyoruz şifreyi resetlemesi için cihazı servise göndereceğim cihaz çıkınca kurumda internet kesildiği için
1. Soru Firewall olmadan Metro Ethernetten direkt interneti nasıl alabilirim? 2. Soru Firewall u iptal edip direkt swich ten internet dağılımını yapabilirmiyim ?
Gecici olarak WAN arayuzlu herhangi bir cihazi kullanabilirsiniz.. IP ayarlarini yapmaniz yeterli olacaktir.. O kurumda tam olarak calisma alaniniz nedir bilmiyorum ama insallah Bilgi Islem degildir :)
Hocam cevabın için teşekkürler Çalışma alanım İnşallah değildir dediğiniz Bilgi İşlem :) Daha önce bilgi işleme kimse bakmadığı için çok saçma bir ağ durumu var benim bildiğim internet çıkışı yapılır daha sonra Firewall e bağlanır dağıtılır :S Evde kullandığım TP-LINK TD-W8951ND ve Airties RT-205 ADSL modemleri var bunlar olur mu aceba ? yani ADSL oldukları için telefon girişi olmayacak o yüzden interneti porttan taktığımda alacak mı nasıl olacak ayarları ?