Dlss 2.1 ne kadar fps artisi yapacak acaba. Oyunu high rt ayarlarinda 2070 de 1080p olarak oynamak zorunda kalmistim... |
Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (82. sayfa)
-
-
Hem 60 FPS hem 4K hem bütün gelişmiş RT detayları açık halde 3090 ve belki 3080 dışında şu anki hiçbir kartın pek bir şey yapamayacağını düşünüyorum en az 2 sene sonrası için yapılmış gibi görünüyor bu oyunun geliştirmeleri. Epey çılgın GI dönüyor yeni versiyonda. Hiçbir ayarı düşürmeden 30 fps oynatabilir yüksek sistemlerde 4K DLSS olarak belki ama 60 hedefleyip hem hiç ayar kısmamak çok zor olacak bence. Olursa sürpriz olur yani.
Konsol tarafına ise zaten patlak gelecek. Ray tracing'in en basit hali ile geliyor al sen de 3-5 yansıma gör demişler. Gelişmiş RT özellikleri sadece PC'de. Ama dediğim gibi çok zorlayıcı olacak bence. Ben sinematik odaklı oyunları 30 FPS oynamayı seven biriyim o yüzden umarım ayar kısmadan 30'u 4K'dan da ödün vermeden yakalarım. Bu olursa görsel şölen olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Mayıs 2021; 10:33:34 > -
DLSS in ilk sürümü bulanık görüntü ve noise oluşması nedeniyle bazı oyunlarda sorunluydu.Bu oyunlardan biride Exodus ve 2.1 sürümü bu oyuna gelmemişti.DLSS 2.1 hem görsel kalite hemde ilk sürüme göre daha iyi performans artışı sağlıyor fakat Enhanced sürümde ana oyuna eklenecek yeni RT geliştirmeleri olacağından DLSS in ne oranda bir artışa yol açacağı Enhanced sürümdeki optimizasyona bağlı,ek paketlerde gerçek zamanlı yansıma dışında global ışıklandırmada Ray Tracing kullanılıyordu.Enhanced ile tüm bu geliştirmeler Variable Rate Shading ve DLSS 2.1 desteği ile daha optimize çalışacağını düşünüyorum.Digital Foundry'in bu konuda bir teknik analiz videosu var ve Enhanced sürümün bir miktar daha iyi performansta çalıştığı görülüyor.Çıktığında detaylı gözlemleme fırsatımız olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dedikleriniz cok dogru hocam. Bende izledim vidyoyu ama fazla bir artis goremedim ki Dlss in update edilmesinin asil amaci fps artisi saglamak ancak bu oyunda RT de bir yandan gelistigi icin ilk surume gore sanirim fazla bir kazancimiz olmicak. 2k da oynarim diye pek umitlenmiyorum acikcasi rtx 2070 ile. Dediginiz gibi gorucez...
-
Enhanced Edition güncellemesi yarın 18.00 da erişime açılıyor.Herhangi bir ön yükleme olmayacak.Enhanced sürümde ek paketlerle birlikte 80 GB civarı bir disk gereksinimi olacak.
-
Ek paketler dediğiniz nedir hocam dlcler mi ? Ben ana oyuna sahibim dlcler ücretsiz mi olacak yaniquote:
Orijinalden alıntı: Terminator T-800Enhanced Edition güncellemesi yarın 18.00 da erişime açılıyor.Herhangi bir ön yükleme olmayacak.Enhanced sürümde ek paketlerle birlikte 80 GB civarı bir disk gereksinimi olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Enhanced Edition ile gelen geliştirmeler aynı zamanda oyuna çıkan iki ek paket içinde mevcut bu nedenle oyunun boyutu ek paketler dahilinde artıyor.DLC ler ücretsiz değil fakat önceden mevcutsa Enhanced sürüme dahil olacaklar ve yeniden satın almaya gerek kalmayacak.Enhanced sürüm normal sürüm üzerine güncelleme ile değilde ayrı bir oyun olarak kütüphaneye ekleniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Enhanced editionı 1080 ile oynama şansım yok galiba sadece rtx kartlarda mı çalışacak ?
-
Metro Exodus Enhanced Edition erişime açıldı.Oyunu daha önceden satın alanlar kütüphanelerine(Steam ve Epic) ayrı olarak Enhanced Edition ekleniyor.Ek paketlere sahipseniz onlarda Enhanced sürüm içerisinde yer alıyorlar.Geliştiriciyi bu açıdan tebrik etmek gerekir çünkü iki gölge ve ışık ekleyip Remastered/Legendary Edition adı altında tam oyun fiyatına satanlar varken bu oyunun Enhanced sürümü ise orjinal oyun sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılıyor,sırf bu açıdan bile orjinal olarak alınmayı hak eden bir yapım.
Enhanced sürümü ek paketlerle birlikte 80 GB disk alanı ve 73.2 GB indirme boyutu bulunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 6 Mayıs 2021; 18:13:28 >
-
Enhanced torrent arkadaşa uğradı denemek isteyenler varsa. Havalar da ısındı RTX'ler biraz ısınacak.
Bu arada sisteminizde RTX veya 6000 serisi kart yoksa oyun direkt olarak açılmıyor. Yani RTX'i kapatma seçeneği yok Enhanced Edition'da hep açık. Buna dikkat etmek gerek. Oyun baştan aşağı tüm grafik hesaplamaları sadece ray tracing temelli yapıyor. Bu kartlar dışında kart kullananlar Enhanced indirmeyip normal sürümden devam etmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Mayıs 2021; 20:7:19 > -
Enhanced sürümü Steam üzerinden indirip bir süre oynadım.Orjinal sürüm kütüphanemde yer aldığı için ücretsiz olarak eklendi.Enhanced sürüm ile yapılan görsel geliştirmelerden ve optimizasyondan bahsetmek gerekirse ilk olarak oyunun genel performansı 2019 taki sürüme göre çok daha iyi durumda,bunu sağlayan etken ise DLSS 2.0(teknik olarak 2.1 ama daha çok 2.0 olarak anılıyor),oyun ilk sürümünde DLSS 1.0 desteğine sahipti ve hem performans hemde görüntü kalitesi açısından DLSS 2.0 ye göre daha gerideydi.Oyuna Enhanced sürümle gerçek zamanlı global aydınlatma ve yansıma eklenmiş buna rağmen performans değerleri ilk sürüme göre ortalama 20 Fps daha iyi durumda,bunun dışında stutter yada çökme sorunuda oluşmadı.Bu grafiğe rağmende 1440P Extreme ayarlar,Ultra Ray Tracing seçeneklerinde en yüksek 6.5 GB V-Ram kullanımı gözlemledim ki Metro oyun motoru sistem kaynaklarını çok verimli kullanıyor.İlk sürüm kararlılık açısından kartları epey yoruyordu.Enhanced sürüm tamamen RTX kartlara göre optimize edildiği için hem daha yüksek performansta çalışıyor hemde daha kararlı.Bu nedenle tam bir teknoloji harikası olmuş.Umarım kartlardaki şu stok sorunu bir an önce biterde Ray Tracing ve DLSS nimetlerinden daha fazla kişi yararlanır.
-
Nvidia'nın neden lider olduğunu yine gördüğümüz müthiş bir teknoloji olmuş Enhanced Edition. DLSS Quality ile DLSS Off arasında neredeyse hiçbir fark yok. FPS farkı ama 30 ortalama. 30 FPS kazandırıyor hiçbir görüntü kaybı yaşatmayarak. İnanılmaz bir teknoloji.
Oyunun ekran kartlarını çok zorlayacağını düşünmüştüm büyük sürpriz oldu. Her şey en yüksekte 4K DLSS Quality 50-60 FPS, 1440p ise ortalama 100-110 FPS seyrediyor. Ray tracing'in bu kadar muhteşem kullanılmasına rağmen bu performansı görebildiğimiz ilk oyun bu. Sanki Ray tracing kapalıymışcasına bir performans.
Advanced RT geliştirmeleri büyük fark yaratmış. İlk defa CP2077 ile GI detaylarının ne kadar önemli olduğunu anlamıştık. GI'a dikkat ederek baktığınızda ne kadar naturel bir ışık dağılımı olduğunu görüyorsunuz. Örneğin arkandaki yeşil mantarın ekranda o an görünmemesine rağmen elindeki silahı yeşil yeşil gerçek zamanlı aydınlatmasını görmek elzem mi değil tabii ki, olmasa da olur dersin ama işte bu detaylar olunca gerçeğe çok daha yaklaşıyor her şey. PC artık kendi kendini egale etmeye başladı her yeni oyun üstüne koyuyor. Müthiş görseller. Ayrıca HDR kullanımı gelişmiş Enhanced'da. Ve yine standardda olduğu gibi muhteşem bir Dolby Atmos desteği var.
Ama DLSS asıl kahraman burada. Kapalı ile Quality arasında hiçbir görüntü kaybı olmaksızın 30 FPS oynaması. Bir oyuncunun Nvidia'dan vazgeçmesi çok zor şu durumda. İnsanlar genelde bir oyunda beklediği performansı alamaz, yani bu yaygındır bilindiği gibi, ama tersine biz beklemediğimiz performansı alıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Mayıs 2021; 3:18:51 >
-
Ortalama 20 fps artis muazzam rakam...
-
eskiden oyun yoktu ekran kartı bolluğu vardı şu an oyun var kart yok
-
RTX olmayan kartlar için de performans artışı var mı bu yeni sürümde ?
-
Oyunun normal halini bitirmiştim ama enhanced versiyonda göz kırpıyor. İkinci bir tur yapabilirim oyuna. İngilizce bitirmiştim bu kez de Tr yamalı deneyeyim diyorum ama eski yama bu versiyonda çalışmıyormuş. Bekleyeyim biraz daha uyumlu hale getirilmesini olmadı tekrar ingilizce bitiririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RTX olmayan kartlarda açılmıyor bu sürüm.
-
Enhanced versiyonu oynarken garip bir şekilde monitörümde ghosting oluşuyor. Özellikle silahların lazerlerinde falan ciddi farkediliyor sağa sola hızlı dönüşlerde. Normalde ghosting konusunda bugüne kadar beni hiç üzmeyen bir monitör kullanıyorum LG 27GL83A. nedense bu enhanced versiyonda böyle bir durum yaşıyorum. Çok ciddi bir sorun değil ama göz zevkini bozuyor elbette. Monitörün response time ayarlarının da hepsini denedim ama hepsinde aynı. Var mıdır fikri olan, yaşayan böyle bir sorun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dutch van der LindeEnhanced versiyonu oynarken garip bir şekilde monitörümde ghosting oluşuyor. Özellikle silahların lazerlerinde falan ciddi farkediliyor sağa sola hızlı dönüşlerde. Normalde ghosting konusunda bugüne kadar beni hiç üzmeyen bir monitör kullanıyorum LG 27GL83A. nedense bu enhanced versiyonda böyle bir durum yaşıyorum. Çok ciddi bir sorun değil ama göz zevkini bozuyor elbette. Monitörün response time ayarlarının da hepsini denedim ama hepsinde aynı. Var mıdır fikri olan, yaşayan böyle bir sorun?
HDR ile DLSS çakışıyor yeni sürümde. Güncelleme gerek. Gelene kadar ya DLSS ya da HDR'ı kapatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 19 Mayıs 2021; 20:40:57 > -
Çok mantıklı geldi hocam dediğiniz çünkü gerçektende ikiside açık şekilde oynuyorum. Hdr yi kapatıp deneyeyim, editleyip sonucu yazarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X