Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
15
Favori
98.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc'de mayıs güncellemesiyle bu oyunda dualsense 5'in tetik tuşunun ps5'teki gibi çalışacağına dair bir haber okumuştum. Aslı var mı acaba, deneyen oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saricoban38

Pc'de mayıs güncellemesiyle bu oyunda dualsense 5'in tetik tuşunun ps5'teki gibi çalışacağına dair bir haber okumuştum. Aslı var mı acaba, deneyen oldu mu?
    Ben denedim hocam çok başarılı olmuş birebir yapmışlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• New game plus ile basladim yeniden. 2k RT high Genel ayarlar ultrada 60 fps ustu DLSS QUALITY. Harika olmus performans acisindan eski surumu 1080pde highda oynamak zorunda kalmistim rtx 2070 ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 12 Temmuz 2021; 11:18:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Enhanced sürümü Steam üzerinden indirip bir süre oynadım.Orjinal sürüm kütüphanemde yer aldığı için ücretsiz olarak eklendi.Enhanced sürüm ile yapılan görsel geliştirmelerden ve optimizasyondan bahsetmek gerekirse ilk olarak oyunun genel performansı 2019 taki sürüme göre çok daha iyi durumda,bunu sağlayan etken ise DLSS 2.0(teknik olarak 2.1 ama daha çok 2.0 olarak anılıyor),oyun ilk sürümünde DLSS 1.0 desteğine sahipti ve hem performans hemde görüntü kalitesi açısından DLSS 2.0 ye göre daha gerideydi.Oyuna Enhanced sürümle gerçek zamanlı global aydınlatma ve yansıma eklenmiş buna rağmen performans değerleri ilk sürüme göre ortalama 20 Fps daha iyi durumda,bunun dışında stutter yada çökme sorunuda oluşmadı.Bu grafiğe rağmende 1440P Extreme ayarlar,Ultra Ray Tracing seçeneklerinde en yüksek 6.5 GB V-Ram kullanımı gözlemledim ki Metro oyun motoru sistem kaynaklarını çok verimli kullanıyor.İlk sürüm kararlılık açısından kartları epey yoruyordu.Enhanced sürüm tamamen RTX kartlara göre optimize edildiği için hem daha yüksek performansta çalışıyor hemde daha kararlı.Bu nedenle tam bir teknoloji harikası olmuş.Umarım kartlardaki şu stok sorunu bir an önce biterde Ray Tracing ve DLSS nimetlerinden daha fazla kişi yararlanır. 

Hocam rt normal high ve ultra arasinda rt isleme farki var mi yoksa sadece cozunurluk mu degisiyor isin izlemenin. Digital foundry incelemesini izledim ancak gorsel bir fark tan bahsedilmedi. Rt normal ve Ultra arasinda yuzde 30 felan performans farki var. Yani ne kaciriyoruz genel olarak rt normal oynarsak.

• fero01 kullanıcısına yanıt

Enhanced sürüm yayınlandıktan sonra DLSS 2.1 ile geldiği için RT yi doğrudan en yükseğe alıp oynadım.Oyunun Normal sürümünde pek çok yerde RT kaynaklı düşüşler olduğu için onda sahnesine göre değiştirmek durumunda kalıyordum fakat Enhanced sürümü daha iyi optimize edildiği için hiç değiştirmeden Ultrada devam ettim.Aslında RT Ultra ile Normal arasında bu kadar performans farkının olması normal çünkü arada gözle görülür bir kalite farkı mevcut,bu farkı akan oyunda yada bir videoda gözlemlemek çok zor,her sahneyi durdurup tek tek bakmak lazım ki oda oyun esnasında kimsenin tercih etmeyeceği bir durum olur.Metro Exodus (2019) [ANA KONU] RT yi normale aldığınızda aslında önemli ölçüde RT kalitesi düşürülmüş oluyor.RT çözünürlüğü normalde iken oyunu oynadığınız çözünürlüğün % 25 i kadar düşürülüyor.Ultrada ise doğal çözünürlükle eşdeğer bir kalite elde ediyorsunuz.Bu nedenle RT yi normalde oynadığınızda performans kazanımı karşılığında kaliteden önemli ölçüde ödün vermiş oluyorsunuz.

Bu noktada devreye DLSS 2.1 giriyor.Normal sürüm DLSS 1.0 destekli olduğu için kalite ile performans arasında seçim yapamıyorduk ama Enhanced ile istediğimiz ölçüde değiştirebiliyoruz.Bu sayede DLSS 2.1 RT nin oluşturduğu performans kaybınıda önemli ölçüde dengeliyor.Oyunun temposu nispeten diğer fps oyunlarına göre daha yavaş olduğundan RT farkını gözlemlemek daha kolay bu nedenle RT yi normale almak yerine DLSS i dengeli yada performans modunda kullanabilirsiniz.Elbette minumum 1440p çözünürlükte oynadığınızı varsayıyorum.1080p de DLSS hem bulanık görüntüye hemde oyunun yer yer işlemci limitine uğramasına neden olacaktır.1440p için dengeli en ideal tercih olur ve böylece RT Ultrada iken oluşan performans kaybını önemli ölçüde giderirsiniz.Metro Exodus (2019) [ANA KONU] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

144O p genel quality ultra dlss ultra ray tracing high oynuyorum ve ara ara 60 fps altina dusuyor. Dediginiz ayari denicem acikcasi quality alti kotu gorunur diye secmedim ama denicem. RT kalitesi dusmus derken sadece cozunurluk mu yoksa RT efekt yogunlugu mu dusuyor acaba ? Kartim 2070 bu arada.

• Metro Exodus (2019) [ANA KONU]Kaan Boğayoutube
    sorry, our teammate's recording system wasn't active, so she took a calculator quality video from her phone.
    https://www.youtube.com/watch?v=0deMHY8tJ3g

bazen buglar çok komik hale geliyor

• Dün akşam itibariyle enhanced sürümünü anonymus ekibi Türkçe yamayı uyarladi ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bıyıklı Bey

Dün akşam itibariyle enhanced sürümünü anonymus ekibi Türkçe yamayı uyarladi ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Oyunu bilgisayarını TV bağlayıp oynamaya çalışan var mı? Oyunu açmadan önce bilgisayarı TV bağlayıp daha sonra oyunu açarsam siyah ekranda kalıyor. Oyunu açtıktan sonra bilgisayarı TV bağlarsam sorunsuz açılıyor ve oyunu oynayabiliyorum ancak o şekilde oynarken de masa üstüne bakıp oyuna geri dönmek istersem yine siyah ekranda kalıyor.

Başka oyunlarda bu sıkıntı yok sadece Metro Exodus da oluyor bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Oyunu bilgisayarını TV bağlayıp oynamaya çalışan var mı? Oyunu açmadan önce bilgisayarı TV bağlayıp daha sonra oyunu açarsam siyah ekranda kalıyor. Oyunu açtıktan sonra bilgisayarı TV bağlarsam sorunsuz açılıyor ve oyunu oynayabiliyorum ancak o şekilde oynarken de masa üstüne bakıp oyuna geri dönmek istersem yine siyah ekranda kalıyor.

Başka oyunlarda bu sıkıntı yok sadece Metro Exodus da oluyor bu.

Alıntıları Göster
    Kullandığım kablo 4K destekli hocam bazı oyunlarda bende de yapıyor en son Hitman 3 de yapti kabloyu çıkarıp tekrar takınca geri geliyor ya oyunu açıp TV ye alıyorum ya da açmadan deneme yanılma yöntemiyle bir kerelik oluyor zaten metroyu 4K olarak oynuyorum sorun yaratmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bıyıklı Bey

Kullandığım kablo 4K destekli hocam bazı oyunlarda bende de yapıyor en son Hitman 3 de yapti kabloyu çıkarıp tekrar takınca geri geliyor ya oyunu açıp TV ye alıyorum ya da açmadan deneme yanılma yöntemiyle bir kerelik oluyor zaten metroyu 4K olarak oynuyorum sorun yaratmıyor

Alıntıları Göster

Benim pc ekran kartı 1050 olduğundan 4K değil FULL HD de oynuyorum. Ben de oyun açıkken kablo çıkar geri tak işe yaramıyor. Bir de bu hata olup oyunu kapattıktan sonra oyun bilgisayarda hiç giremiyorum. Hata verip bir klasöre yönlendiriyor. O klasör içinde dosyaları silip pc kapatıp açarsam ondan sonra oyuna giriyor.

Bu sebeple mecbur Metro oynarken önce oyunu açıp sonra TV'yi PC bağlamam gerekiyor. 2018 de dizüstü pc aldım dışarıda da pc kullanırım diye ama hesapta bu pandemi yoktu. Bana biri pandemi olacak deseydi dizüstü yerine o paraya daha üst model ekran kartlı masaüstü alırdım. İlerde tekrar pc alırsam masaüstü alırım tekrar sanırım. Bu şuanki bilgisayarım hala çalışır vaziyette olura bunu da şehir dışına çıktığım zamanlar kullanırım.

• arkadaşlar elinde enhanced edition save dosyası olan var mı? internette yok. eski oyununkiler uyumlu değil. oyun bugta kaldı çözülmüyor. tam olarak şurda kaldım. adam buga girdi

Metro Exodus (2019) [ANA KONU]TheLightMasteryoutube
    My solution was to just try jumping a few times in front of the ledge and then to look at Damir. He then appeared in front of me and the quick time event activated. Hope this works for others also. Why is this game so buggy!? Played on Xbox One X
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DQMufAk1I13c&q=EgQuLZpEGIGQg4oGIhAAAbtz5tedPxshTzyUvZefMgFy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

arkadaşlar elinde enhanced edition save dosyası olan var mı? internette yok. eski oyununkiler uyumlu değil. oyun bugta kaldı çözülmüyor. tam olarak şurda kaldım. adam buga girdi

TheLightMasteryoutube
    My solution was to just try jumping a few times in front of the ledge and then to look at Damir. He then appeared in front of me and the quick time event activated. Hope this works for others also. Why is this game so buggy!? Played on Xbox One X
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DQMufAk1I13c&q=EgQuLZpEGIGQg4oGIhAAAbtz5tedPxshTzyUvZefMgFy

konuya kimsede girmiyor herhalde Metro Exodus (2019) [ANA KONU] 

• Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

Hocam dün akşam ben de merdivende bugta kalmıştım. Quick Load yapınca biraz geriden başladı ama düzeldi. Quick Load denemişsinizdir mutlaka gerçi.

Ben daha başlardayım. Save dosyası atılabiliyorsa buraya geldiğimde atarım size.

• quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

Hocam dün akşam ben de merdivende bugta kalmıştım. Quick Load yapınca biraz geriden başladı ama düzeldi. Quick Load denemişsinizdir mutlaka gerçi.

Ben daha başlardayım. Save dosyası atılabiliyorsa buraya geldiğimde atarım size.

Cevap gelmeyince bölüme baştan başladım. Aptal damiri çok arkadan takip edip çözdüm

• Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle yapayım bari. Garip hataları var oyunun cidden envanter ekranında da takılmıştı en başta öğretirken

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüm ayalar ultrada. Rtx açık - dlss kalite

Metro Exodus (2019) [ANA KONU]

• Enfes görseller. Dün 28 Days Later ile 28 Weeks Later filmlerini izledim arka arkaya aklıma direk Metro ve Stalker geldi. Stalker 2022'de gelicek

Metro'nun yeni oyunu için 3-4 sene daha bekleriz. en erken 2022'de duyurulsa 2024'de anca çıkar. @Dexter Morgan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 17 Eylül 2021; 16:48:2 >
  • Oyunda bulanıklık var sanki dlss kalite modunda kullanıyorum herşey ultra neden böyledir sizce dlss kapatinca da fps cok düşüyor anlamadım normal sürüm de netlik sorunu yaşamamıştım 2K da oynuyorum

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.