Şimdi Ara

Mevcut Kurulu Sisteme Jbl Gt5-12 Uyumu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim sistemden hiç anlamam hele teknik konulardan hiçmi hiç anlamam. ama öğrenicez inşallah araştırıyorum.Şimdi soruma gelince aracımda sistem kuruluydu satan arkadaş araçtan sadece subwooferı aldı.geri kalan ne varsa bıraktı.bende eksik olan bass yerine jbl gt5-12 aldım.
    Tabi bu konularda cahil biri olarak aldığım hoparlör ve kabini birleştirerek yani montajını yaparak ki bunu ben yaptım benim için büyük bi başarı sonrada kabini daha önce çıkarttığımız kabine gelen kabloyu bağladım.Ama bir önceki bass gibi tatlı ses vermiyordu.teybin sesi çok açık değilken bass sanki yok gibi sesi açınca bass kendini hissettiriyor birazdaha açınca ses sapıtıyor hiç tatlı bi ses alamıyorum.sistemin resimlerini çektim illaki yanlış bişeyler var umarım tavsiyeleriniz ve bilgilerinizin doğrultusunda kalite bir sese ulaşırım.

Burada iki tane bağlantı yeri var.Bir tarafında ''+ -'' diğer tarafındada ''+ -'' bağlantı yeri var.Yanılmıyorsam buna çift bobin deniliyor.Ben bunların bir tarafına bağladım sadece + ve - ye sonrada kabin arkasındaki çıkışa bağladım

buda kabin bunu ayrı aldım söylemesi ayıp hoparlörü kendim monte ettim.

Buda bass dan gelen kablonun amfiye girişi
    Bu arada amfi markası ve özellikleri şöyle:

EDİSON ED604.4
    MOSFET ÇIKIŞLI 4 KANAL OTO ANFİSİ
    2011 MODEL ANFİ
    PROFESYÖNELLERİN TERCİHİ
    AKTİF CROSSOVER'Lİ
    YÜKSEK SES KALİTESİ SUNAN MOSFET ÇIKIŞ TEKNOLOJİSİ
    KÖPRÜLENEBİLİR ÇIKIŞLAR(4/3/2 KANAL)
    YÜKSEK VE DÜŞÜK GEÇİŞ FİLTRE SİSTEMİ
    4 YOL HOPARLÖR ÇIKIŞ SİSTEMİ
    AYARLANABİLİR GİRİŞ DUYARLILIK SEVİYESİ
    KADEMELİ (YUMUŞAK)BAŞLAMA ÖZELİĞİ
    4X500WATT MAKSİMUM SES ÇIKIŞI
    4X60RMS ÇIKIŞI
    ISIYA, FAZLA YÜKLENMEYE VE KISA DEVREYE KARŞI KORUMA TEKNOLOJİSİ
    2 OHM SABİT SÜPER BASS BOOST

Bunlarda for-x marka hoparlör modelini ve özelliklerini maalesef bilmiyorum.Yine yanılmıyorsam bunlarda subwoofer i besliyorlar

Bunun ne olduğunu bilmiyorum ama bi önceki reimdeki for-x marka hoparlörün kabloları buna bağlı ve yine bundan çıkan kablolarda amfiye giriyor

Bunlarda for-x hoparlörün amfiye giriş yerleri

Bunlarda teyb den gelen kabloların amfiye girişi..

Arkadaşlar şimdi benim bu bağlantılarda değiştirmem geren yerler var mı?özelliklede ilk resimdeki bağlantıda çift bobinli ama ben tek yerden bağladım + ve - den. teyb markası navitech nav dx-9000
    Elimdeki malzemeler bunlar tavsiyeleriniz önerileriniz nebileyim yada şunu şunu alman gerekir dediğiniz var mı?Gözüm yükseklerde değil müziği kendim dinlicem.Derdimi dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.Saçmalamışta olabilirim kusuruma bakmayın.Şimdiden ilginiz için çok çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameray37 -- 25 Temmuz 2012; 1:22:54 >

• ustalar hiç tavsiyede bulunmamışsınız...Yani bütün bağlantılar doğru mu???eksik falan yok mu?
  • Arkadaşım bassın çift bobin bu çift bobininide kullanıp daha yüksek bi verim alabilmen için bassı kabinden sök ve 2 + sını ve 2 - sini birbirine bağla ondan sonra amfiye gir.
    Diğer resimde ise kompenatın filtreleri var tizleri -6db de çalışacak şekilde bağlamışsın.Sıkıntı çıkarmaz bassdan alırsın bass sesini.
    Kompenatın filtre kısmında WF yazan seçeneğin yanında IN girişleri amfiden gelen kabloları gireceksin. + ve - olayına dikkat et yalnız yanlış bağlama..
    başkada bir şey yok zaten bassın gain ayarını biraz yüksek tut tizlerin gain ayarını düşük tut tatlı bir ses alırsın.
    Tabi elindeki ürünlerdende prof bi ses bekleme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreQueency

Arkadaşım bassın çift bobin bu çift bobininide kullanıp daha yüksek bi verim alabilmen için bassı kabinden sök ve 2 + sını ve 2 - sini birbirine bağla ondan sonra amfiye gir.
    Diğer resimde ise kompenatın filtreleri var tizleri -6db de çalışacak şekilde bağlamışsın.Sıkıntı çıkarmaz bassdan alırsın bass sesini.
    Kompenatın filtre kısmında WF yazan seçeneğin yanında IN girişleri amfiden gelen kabloları gireceksin. + ve - olayına dikkat et yalnız yanlış bağlama..
    başkada bir şey yok zaten bassın gain ayarını biraz yüksek tut tizlerin gain ayarını düşük tut tatlı bir ses alırsın.
    Tabi elindeki ürünlerdende prof bi ses bekleme..

Hocam öncelikle zahmet edip ilgi alaka gösterdiğin için teşekkür ederim.
    Bass ı sökücem dediğin olay köprüleme falan diyorlar köprülememi yapıcam doğru mu anladım..kendim bi şema çizdim doğru mu anlamışım acaba??
    birde,
    ''Kompenatın filtre kısmında WF yazan seçeneğin yanında IN girişleri amfiden gelen kabloları gireceksin. + ve - olayına dikkat et yalnız yanlış bağlama..'' demişsin burayı iyi anlayamadım..şu anki hali yanlışmı bağlanmış yani?birde ben tiz sesini istediğim gibi alamıyorum..sizce tweeter almam gerekirmi yada alsam sorun olurmu? (uyum anlamında)
    saygılar...

• sakın ha dual 4 ohm olan bir bası paralel bağlayıp 2 ohm a düşürüp köprüdeki bir amfiye girmeyin.
    bırak bağladığınız gibi kalsın.
    yoksa bass ın değerleri farklıda ben mi yanlış biliyorum. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 27 Temmuz 2012; 0:52:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

sakın ha dual 4 ohm olan bir bası paralel bağlayıp 2 ohm a düşürüp köprüdeki bir amfiye girmeyin.
    bırak bağladığınız gibi kalsın.
    yoksa bass ın değerleri farklıda ben mi yanlış biliyorum. ?

hocam valla ohm falan bu gibi teknik konulardan anlamıyorum..
    bu iş yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal hesabına döndü
    bass özelliklerini yazayım;

Güç İşleme,RMS : 275W
    Güç İşleme En Yüksek :1100W
    Duyarlılık (2.83Y/1m) :93db (2 ohm)
    Frekans Yanıtı :27Hz--450Hz
    Empedans :2 veya 8 ohm
    Montaj Derinliği :164 mm
    Kesit Çapı :286 mm
    Genel Çap :313 mm

• Bassı 2+2 ohm olması lazım senin verdiğin şekilde mavi ile çizdiğin çizgileri amfiye bağlarsan 2+2 4 ohm bağlamış olursun.
    Ama bassın 4+4 ohm ise bu sefer 2 ohm bağlamış olursun.
    Bassının her çıkışta kaç ohm oldugunu bılmıyorsan bi voltaj ölçer al ohm konumuna getir tek tek uçlara deydir belli olur..
    Kompenattaki olay doğru gibi duruyor -6db de bağlamışssın istersen -3db ye bağla ordaki kabloyu. birde öyle dene.
    Ayrıca kompenatın kalitesi amfinin ana ünitenin kalitesi sesi etkileyeceğinden doğru bağlantı yapsan bile senin kulak zevkine hitap etmediğini düşünebilirsin..
  • bas dual 4 ohm. şöyle teknik özelliklerinde 2 veya 8 dediğine göre
    2 tane 4 ohmluk koniyi paralel bağlarsan 2 ohm olur seri bağlarsan 8 ohm olur.
    yani bu şekilde devam etmek zorundasın.

ayrıca 2+2 ohm bası arkadaşın çizdiği gibi bağlarsan yani paralel bağlarsan 4 ohm olmaz 1 ohm olur.
  • sayın hocalarım valla bu saatte yardımcı oldunuz ya Rabbim gönlünüze göre versin
    Bu arada ohm lar falan kafam iyice karıştı valla..şimdi böylece kalsın mı diyosunuz..hiç ellemiyeyimmi?-6db yi -3db ye bağlamak dışında
  • köprülü amfide ne 2 ohm kullanabilirsin nede 8 ohm. çok özel bazı amfiler köprüde ohm değişikliğine izin veriyor.
    senin amfindede böyle bir özellik olmadığına göre mecburen bu şekilde devam edeceksin. lakin basın
    tam performansla çalışmıyacak.
  • quote:

köprülü amfide ne 2 ohm kullanabilirsin nede 8 ohm. çok özel bazı amfiler köprüde ohm değişikliğine izin veriyor.
    senin amfindede böyle bir özellik olmadığına göre mecburen bu şekilde devam edeceksin. lakin basın
    tam performansla çalışmıyacak.

bi arkadaş yine bu forumda sadece bass için mono amfi almamı tavsiye etmişti acaba mono amfi alsam durum düzelir mi yada nasıl bi amfi almam gerekir?
  • mono amfi yani piyasada bas amfisi diye geçen ürünler tabiki çok iyi olur. Basının bobinlerini paralel bağlarsın 2 ohmda sürersin.
    Zaten en dandik mono amfiler bile 2 ohm destekler.
    2 ohmda 350 watt felan veren bi amfi yeterli gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

mono amfi yani piyasada bas amfisi diye geçen ürünler tabiki çok iyi olur. Basının bobinlerini paralel bağlarsın 2 ohmda sürersin.

hocam mono amfi aldığım takdirde diğer amfiye dokunmuyorum dimi? sadece bassı bağlıyorum mono amfiye..birde yukardaki şemadaki bağlantı şeklini kullanıcam dimi mono amfi almam durumunda?
  • Mono amfiye sadece bass bağlanır başka hiçbirşey bağlayamassın amfinin kaldırma durumuna göre çift bass da koyabilirsin ama senin elindeki bassı hemen hemen bütün sterio amfiler besler çünkü giriş sınıfı bir ürün ve rmsi düşük..
    Mono sterio amfi ayrı yapacam diyorsan bassınıda sat saglam mono amfi ve bass al diğer amfinide sterio bağla ki yaptığın sisteme deysin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreQueency

Mono amfiye sadece bass bağlanır başka hiçbirşey bağlayamassın amfinin kaldırma durumuna göre çift bass da koyabilirsin ama senin elindeki bassı hemen hemen bütün sterio amfiler besler çünkü giriş sınıfı bir ürün ve rmsi düşük..
    Mono sterio amfi ayrı yapacam diyorsan bassınıda sat saglam mono amfi ve bass al diğer amfinide sterio bağla ki yaptığın sisteme deysin..

hocam aslına bakarsan benim öyle gümbür gümbür sese nebileyim mahalleleri inletme gibi merağım yok benim istediğim sadece ve sadece KALİTE SES.mesela ben istiyorum ki hafif kısık seste slow müzik dinlerken bassın derinden gelmesi ve bassı yayması tizlerinde aynı şekilde.sesini açtığımdada gene aynı şekilde bassın boğulmaması ve tok bir ses olması... ama şuan kısık seste bassın varlığı bile belli değil (bazen bagajdan yürüttülermi acaba diyorum ) sesini açıyorum bu seferde bass pürüzlü çıkartıyor sapıtıyor..bassın sesi matkap gibi çıkıyor aynı amacım sadece yükses ses değil kaliteli sesi elde edebilmekti..

•  Mevcut Kurulu Sisteme Jbl Gt5-12 Uyumu (Yardım)

Elim macosutik 30 cm çift bobin bas var bu 2+2 ohm bağlanış şekli ve baya iyi kısık seste yumşak baslar alıyoruym.
  • 2 + 2 bası seri bağlayıp 4 ohm ile sürmüşsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

quote:

mono amfi yani piyasada bas amfisi diye geçen ürünler tabiki çok iyi olur. Basının bobinlerini paralel bağlarsın 2 ohmda sürersin.

hocam mono amfi aldığım takdirde diğer amfiye dokunmuyorum dimi? sadece bassı bağlıyorum mono amfiye..birde yukardaki şemadaki bağlantı şeklini kullanıcam dimi mono amfi almam durumunda?

yok diğer amfi ile işin yok. mono amfi sadece bası sürecek.
    evet yukardaki şema ile bağlıyacaksın yani paralel. ve bası 2 ohm da sürmüş olacaksın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

quote:

yok diğer amfi ile işin yok. mono amfi sadece bası sürecek.
    evet yukardaki şema ile bağlıyacaksın yani paralel. ve bası 2 ohm da sürmüş olacaksın.

hocam su an @alpa07 arkadaşımın dediği şekilde bağlasam yada bağlamam durumunda ne gibi sürplizle karşılaşırım??

• dual 4 ohm olan bir bası arkadaşın önerdiği gibi yani seri bağlarsan
    total direnç 8 ohm olur.
    bu şekilde bağlarsan 2 ihtimal var

1. si amfi keser kendini korumaya alır.
    2. ufaktan bi yanık kokusu gelir amfiden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.