Şimdi Ara

MEZUN BIKKINLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 8 binden mezuna bıraktım. TYT netlerim 98-105 arası. Derece için mezuna kaldım, hedefim Boğaziçi ee ama kendimde o çalışma gücünü bulamıyorum, sürekli erteliyorum.

Eksiklerim TYT'de dil bilgisi ve sosyal kısmı. AYT'de polinom, trigonometri, kimyasal denge ve sistemler.

Önerebileceğiniz bir motivasyon kaynağı ya da çalışma şekli varsa altta belirtirseniz sevinirim. İyi forumlar :)

• Ben de 4.6kdan bıraktım. Böyle dönemlerde en iyisi ara vermek. Duruma göre birkaç gün veya bir gün ara verirseniz kendinize gelebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz kafayı sıyırmışsınız

• Hocam bir iki gün dinlenin. Gidin biraz kafa dağıtın. Arada oluyor böyle şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minimum 6-7 saat uyku,max 8 saat olsun.

Erken kalkma+saglam kahvalti.Soguk duş+kahve ve kendini masaya oturtmak.Gerisi gelir.

Masada da kalici olmak+hemen masadan kacmamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 10 Kasım 2019; 12:19:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sanırım sıkıntım masaya oturmak. Bir de geçen seneye göre üstümde gereksiz bir yorgunluk var. Siz de mezun musunuz ?
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Ara vermeyi denedim hocam bir kaç defa ama belirli bir çalışma sistemim olmadığı için işe yaramadı sanırım.
  • Ecatre kullanıcısına yanıt
    Diş hekimliği terkim ben,tip icin hazirlaniyorum.

• Dondurdun mu dişi reis?

Günlük planlar oluşturup bunları çalışmadan günü bitirmemeye çalışabilirsiniz. Sonra 3 günlük olur 1 haftalık olur çalışmanızı oturtmuş olursunuz. Sıkıldığınız zaman sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın. Ders olarak sevdiğiniz dersi çalışmak olabilir aktivite olarak sevdiğiniz başka bir şey olabilir. Bunlar bıkkınlığı hafifletir ama bıkkınlıktan tamamen kurtulabileceğimizi düşünmüyorum. Bu yüzden hedefe odaklanmak ve sabretmek lazım.

• bu sene dersaneye gidiyor musunuz?

• 1-1.5 hafta öncesi aşırı bıkkınlık geldi bana hocam 2 gün ara verdim o zamandan beri acayip verimli ilerliyorum. Arayı çok tutmamak kaydı ile mola olabilir,sevdiğiniz şeyleri yapabilirsiniz sinemaya gitmek gibi. Kafamı boşaltmak baya yardımcı olur sonrasında.

• Hayır.

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Hayir devamsizliktan kaliyorum.

• Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    hocam bir şans daha vereyim o zaman bu ara verme mevzusuna. Telefon kullanımını falan nasıl ayara çektiniz ?
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt
    Hocam dershaneye yazıldım bu sene ama çok verim aldığımı düşünmediğim için çoğu gün gidesim gelmiyor. Evdekilere de durumu açıklayamıyorum. Nerdeyse dershane beni dersten soğuttu diyebilirim.
    Dershanedekilerle seviye farkım olduğu için dersler onlara göre işleniyor. Bu da biraz can sıkıcı oluyor benim açımdan :/. Siz mezun musunuz ?
  • İnşallah bu sene kazanırsınız hocam. Dondurunca da obp kırılıyor mu o kısmı bi araştırın bence ona göre devamsızlıktan kalmak ya da dondurmak arasında seçim yapın.
  • İronBow34 kullanıcısına yanıt
    istenilen yer için bir sene feda edilir bence hocam.
    Hayir dondurmak ya da devamsizliktan kalmak gibi durumlarin universiteye giris sinaviyla bi alakasi yok.Sadece sinav basvurusunda hangi tip ogrenci oldugunu seçerken etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 10 Kasım 2019; 14:3:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Diş hekimliği terkim ben,tip icin hazirlaniyorum.
    Uruk kardeşim bu herhalde 5.yılın tıp için uğraştığın. Azmini takdir ediyorum idealist adamsın helal olsun. Ancak daha fazla harap etme bence kendini. Ben tıp okuyorum ama hiç sandığın heveslendiğin kadar bir şey yok. Şimdi 23 yaşında olsan okuyayım uzmanlığı alayım derken 35 olacaksın nerdeyse. Hayat bu kadar uzun değil yıllarını heba etme. Diş hekimliği de gayet güzel bir meslek onun üstüne yoğunlaşsan önyargını kırsan daha güzel olur bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.