Şimdi Ara

Mezun Hikayesi 58k => 12k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
36
Favori
6.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuçlar açıklandıktan sonra birçok mesaj aldım. Herkese tam olarak cevap veremediğimi düşünüyorum. Bu yüzden bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bir kısmı ilk yılı içerecek. Biraz uzun olacak baştan uyarayım :)
    Önce lise yıllarımdan başlıyorum. SBS'den iyi kötü bi sonuç aldım ve semtteki ortalama üstü bir anadolu lisesini kazandım. Liseye geç rahatsın lafına çok kanmışım. 9.sınıfta az daha kalıyordum. İkinci sınavlarda çalışıp sınıfı geçtim. Lise 2'de de çok çalışmadım, genelde son gün sınavlara çalışır 60-70 civarı alırdım. Lise 3'te ders dinlemeye başladım fakat evde gelip çalışma olayı yine yok. En sonunda geldim son sınıfa. Ağustos oldu, artık ders çalışmam gerek dedim. Baya geç bir zaman tabii. Bir kitapçıya girdim. Yayınlar hakkında, nasıl çalışmam gerektiği hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Önümde YGS vardı. Ben de rastgele (nitelik yayınları) matematik fizik vs kitapları aldım çıktım. Gözüme hoş göründü onlar. Bir de kocaman kocaman YGS diye yazmışlar. Bazılarında yazmıyordu. Doğrusu bunlardır dedim ve eve gelip çözmeye başladım. Daha ilk testlerde bir soruyu çözmem 5 dakikamı alıyordu. En temel matematik soruları bile. Dört yıl boyunca çalışmamak ne demek anladım o zaman. Çözmeye devam ettim ama. Kısa süre sonra arkadaşım semtte okula yakın bir dershaneye yazıldı. Beni de çağırdı ve gittim oraya. Artık dersler de işleniyordu. Kafama koymuştum, halledecektim o yıl. İlk bir seviye tespit sınavı yapıldı YGS. Matematik netim 3 ! Fen netim 3 !. Faciaydı. Sayısalım ve netler bu. Türkçe 28, sosyal 15'ti. Buralardan nasıl 5 bine girip İTÜlere gidecektim ben? Başladım çalışmaya. O ilk aldığım kitaplardan matematik hoşuma gitmişti. Matematiği ne yapıp edip halledeceğim dedim. Okullar açılana kadar video izleyerek o kitabı bitirdim ve artık 10-15 net yapabiliyordum. Peşinden birey b gelişimi çözdüm. 20-25 aralarını görüyordum. Diğer derslerden de elimdekileri bitirmeye çalıştım. Aralık gibi matematik adına büyük hata yapıp bir tane ileri düzey kitap bitirip öyle denemelere geçeceğime direkt geçtim ve sınavda bedeli ağır oldu. Aralıktan itibaren netler hızlı yükselişe geçti. En başta 60'larda iken artık 90-100'lere gelmişti. Sınav iyice yaklaşınca artık dershane denemelerinde 110-120 arası geliyordu. Kendime çok güveniyordum. Sonra sınava girdim. Her zaman olduğu gibi matematikle başladım. İlk 15 soru kekti. Sonrası fena yamulttu ama. İlerlemiyordu. Okuyorum boş. 14 boşum vardı. Onun stresiyle diğer derslerden de çakıldım. Üstüne Türkçede kaydırma yaptım 10 soru civarı. Kısaca olabilecek en talihsiz sınavlardan birini yaşadım ve sıralamam 95 bin geldi:

Büyük şok yaşadım. Direkt mezuna kalmak geldi aklıma. O gün dershanedeydim. Direkt rehberlik hocamın yanına gittim ve bana müthiş teselli verdi ve LYS'nin büyük nimet olduğuna inandırdı beni. Ertesi gün çalışmaya başladım. Karekök LYS matematik vardı elimde. Sonuçlar açıklanmadan bitirmiştim ve en azından matematikte bu kez bir şeyler yapacağım diyordum. LYS denemeleri başladı. Fizikte berbattım. 30 soruda 5-6 net ancak çıkıyordu. Matematiği bitirmiş olmanın gazıyla fiziğe daldım. Fem beyaz kapak vardı, ona başladım. Bir yandan da Umut Öncül'den video izliyordum. 1 ayda falan bitirdim ve 20+ gelmeye başladı netlerim. Hızlı bir şekilde bir yandan da kimya konularını bitiriyordum. Biyoloji kaldı ne yazık ki. Sistemlere bakamadan sınava girdim. Geometriyi unutmuştum fakat. Bu kez oradan sert bir darbe yedim ve LYS sonucum:

Sonucu görür görmez mezuna kalacağım dedim. Temmuzun ortasında ders çalışmaya başladım. Bu kez tecrübem vardı. Yayınları biliyordum. Zamanım da boldu. Her şeyi usulüne uygun olarak olması gerektiği gibi yapacaktım. İlk olarak işe geometri ile başladım. Önceki yıl alıp da çözmediğim Karekök LYS geometri vardı elimde. Başladım çözmeye. Her gün 4-5 saatim gidiyordu o kitapla. Kafayı yediriyordu bazen. Bir yandan video da izliyordum. Bir süre sonra Karekök YGS matematik ve Nihat Bilgin YGS fiziğe başladım. Dershane başlayana kadar sadece bu üçünü çözecektim. Derken eylülün ilk haftası bittiler. Biter bitmez Apotemi Problemlere başladım. Bir iki tane YGS denemesi de çözdüm, 110-120 arası geliyorlardı. O hafta aynı zamanda Bilfen LYS matematik, Nihat Bilgin LYS fizik, Birey b beyaz kapak geometri, Palme YGS kimya ve Palme Biyoloji A'ya başladım. Hedefim her ay her dersten bir soru bankası bitirmekti. O kadar olmadı tabii :) Kasıma kadar falan bitirdim bunları da. Malum o aralar sistem değişikliği olayı oldu. 10 gün falan çalışamadım bile hiç. Sonra toparladım. TYT matematik için Karekök Rutin Olmayan Problemleri aldım ve denemelere başladım. Her gün mutlaka bir matematik denemesi çözüyordum. Bir yandan da problem. AYT matematik için Endemik soru bankası aldım, Fizik için Fen Bilimleri, Kimya için Palme LYS, Biyoloji için Palme B. Bunları bitirmem de 1.5 ay civarı sürdü. Ardından matematik için son vuruş olan Apotemi fasiküllerine geçtim. Trigonometri, türev ve integral fasiküllerini çözdüm. Geometri için de Endemik LYS. Kimya ve biyoloji için ek bir çalışma yapmadım o saatten sonra. Konu tekrarı ve deneme çözüyordum. Yalnız organik kimyaya bakıyordum. Konu için ilk yıl kullandığım Apotemi organik fasikülü işimi görmüştü. Sonrasında Palmeden de çözdüm zaten. 15 tatilde de dil bilgisine başladım. Bir haftada falan bitirdim konuları. O sırada halam bize gelmişti. Kendisi Türkçe öğretmeni. Bana tek tek bütün konuları anlattı. Başıma bela olan Türkçe de o ara düzeldi. Derken aylardan mart, nisan oldu. Genel olarak TYT netlerim 100-105 arasıydı. Tabii 110+ da oldu 90- de. Özdebir ve Töderlerde 1-2k arası oluyordum genelde. AYT netlerim de 65-70 civarlarıydı. Fende sıkıntılarım vardı. Matematik 40 fen 25-30 gelirdi mesela. Konu tekrarlarını artırdım onun için. Fen denemelerine yüklenmeye başladım. Mayıs gibi 70+ AYT yapıyordum artık. Son ay da denemelerle geçtikten sonra girdim sınava ve sonucum:

İstediğim sonuç değildi yine de. Hedefim en kötü 5k da olmaktı fakat nasip böyleymiş. Yine de üzüleceğim bir sonuç değil :)

Şimdi gelelim ders ders tavsiyelere
    TYT Türkçe: Net yükseltmesi bana göre en zor ders ve en nankör ders. Sınava kadar full çıkarıp sınavda 10 yanlış yapma ihtimaliniz bile var. O yüzden sakin olmak ve kendine güvenmek bu ders için çok önemli. Birey b gelişimi tavsiye edebilirim dil bilgisi için. Öğrenip pekiştirmek için güzel. Ardından Bilgi Sarmalı soru bankasına bakın. Ara ara dil bilgisini tekrar edip soru çözmeyi sakın ihmal etmeyin. Bildiğinizi sanıyorsunuz fakat çok çabuk paslanıyorsunuz. Sakın hafife almayın o yüzden. Paragraf için ben yapamadım, çok sıkılırdım fakat genel tavsiye budur siz yapın: Günde 20 paragraf sorusu. Son aylarda günlük Türkçe denemesi çözün ve KPSS, ALES sorularına bakın.
    TYT Matematik: Bu ders benim en çok sıkıntı çektiğim ders oldu iki yılda da. 345 yeni soru bankası çıkardı. Kesinlikle çözün. Bir yandan da video izleyin. Matematik ve Geometri için tavsiyem Hocalara Geldik. Ardından Acil yayınlarına muhakkak bakın. İki kitaptan sonra bir tane de problem fasikülü çözün. Tavsiyem Apotemi. Zora alıştırır iyice. Denemelerdeki sorular kek gelir artık. Sonrası paso deneme. Çözmedik yayın bırakmayın sınava kadar. Bunların arasına bir tane yeni TYT geometri kitaplarından sıkıştırın. Yeni tip soruların olduğu. Nitelik Yeni Nesil Geometri çıkmıştı bu yıl. İş görür.
    TYT Fen: Özel bir çalışma gerektirmiyor. AYT'ye çalışınca zaten çıkmış oluyor bu da. Yine de sayısal olmayanlar için yazacağım bir şeyler. Sayısallar bakmasın buraya. Fen özellikle TYT'de yıllardır çok kolay geliyor. Sakın konuların çok ayrıntılarına girmeyin, boğulursunuz. Fizik için tavsiyem bulabilirseniz Nihat Bilgin YGS fizik eski kitabı. Bulamazsanız Binot TYT fizik vardı. Bununla beraber Umut Öncülden konuları izleyin kafi. Aynı şekilde kimya ve biyoloji için de birey b gelişim olabilir. Selin Hocadan konuları dinleyip test çözün. Ardından TYT fen denemesi alın çözün yeterli. Palmeyi öneririm. Yüzeysel çalışın. 15+ yaptırır size.
    TYT Sosyal: Ben özel bir çalışma yapmadım buna. Denemelerde çıkan soruları gider hocalarıma sorar konuyu o an öğrenirdim. Elimde Apotemi sosyal bilimler soru bankası vardı fakat az çözdüm. Son ay tarih coğrafya dersleri kondu. Orada dinlerdim. Sınava bir gün kala arkadaşımla bir saat falan din çalıştık elimdeki bir kitaptan, forumdaki notlardan vs ve bana iki tane bilgi sorusunu yaptırdı. Sonuçta tam yaptım dini :) 4 soru kaçırdım, 2'si coğrafya 2'si felsefe. Tabii harita bilgim iyidir eskiden beri. İşe yarıyordu.
    AYT Matematik: İşte bizim için en önemli ders bu. Seviyeniz düşükse ilk olarak 345 veya Birey b ile başlayın derim. Bir tık iyiyse Bilfen iyi bir kitap. Üstüne Karekök LYS'yi çözün. Ardından araya sıkıştırabiliyorsanız Endemik LYS'de çok güzel sorular var. İnce bir kitap zaten, her konu yok içinde. Son vuruşu da Apotemi trigonometri, türev, integralle yapın. Veya şöyle de olur. İlk Bilfen,345, Bireyden biri sonra Apotemiler sonra Karekök LYS en son Endemik.
    AYT Geometri: Kesinlikle önerim ilk önce konuları öğrenip klasik tipteki soruları çözmeniz ardından denemelerle vs yeni sorulara alışmanız. Çünkü yeni tarz soruların bizden istediği kalıp ezberlemeyip konuları iyice özümseyip mantık yürütmek. Konuları çok iyi bilmeden de bu imkansız. O yüzden temeliniz varsa biraz Karekök LYS'yi alıp çözün. Son testlerini çözmeseniz de olur ama. Gerçekten geometriyi yediren bir kitap. Temeliniz yoksa Birey B gelişim o işi halleder. Hiç yoksa o da zor gelirse Birey A'dan başlayın. Bitince Acil yayınlarının yeni kitabı çıkmış sanırım. Bu sizi yeni sorulara alıştıracak. Geçen yıl piyasaya çıktılar sanırım fakat mükemmel iş çıkarıyorlar. Bu iki kitap zaten zamanınızı yer baya. Üstüne TYT için de bir kitap vardı zaten. Gerisi denemelerle hallolur.
    AYT Fizik: Nihat Bilgine ait ne varsa çözün. Soru bankası olur, deneme olur. Bitince Yayındenizi fizik de iyi deniyordu burada. Yorum ağırlıklı yine. O olabilir veya Apotemi fizik. Hatta bu üçünü bitirseniz süper. Konu anlatım kitaplarıyla hiç vakit kaybetmeyin. Direkt Umut Öncül. Tam bir nimet kendisi.
    AYT Kimya: En kolay derstir. Ben çok yanlış çıkardım ama tamamen benim sınav anındaki aptallıklarımdan dolayı. Gülçin Hocayı bulmuştum son zamanlarda. Beğenmiştim. Konuları buradan çalışıp Palmeleri bitirin yeter. İlla bir kitap daha istiyorum derseniz Apotemi iyidir.
    AYT Biyoloji: Yine benim sınavdaki aptallıklarımdan kaynaklı yanlışlar yaptım. Fakat aslında kolaydı. ÖSYM her sene çok ayrıntıya girmeden direkt bilgi soruları soruyor çoğunlukla. Selin Hocadan konuları dinleyin ardından Palmelerden soruları çözün. İki kitabı bitirin ardından Limit biyolojiyi tavsiye ederim. Sık konu tekrarı yapmayı unutmayın bu dersten. Ağırlığınız konu üzerine olsun. Rahat yaparsınız merak etmeyin.

Deneme olarak yayın bakmayın pek bulduğunuzu çözün fakat yine de bazılarını es geçmeyin sakın. Apotemi, Acil, Sonuç Derece, Metin, 345, fen için Palme, Yargı Lemma genel, Nihat Bilgin, Karaağaç, kimya ve biyolojide Yayındenizi, Türkçede Limit ve Palme.
    Unutmadan yapamadığınız soruları mutlaka ama mutlaka sorun. Çözümleri varsa onu inceleyin, hocaya sorma şansınız varsa sorun.

Bu yazıyı aslında ne kadar aşağıda da olsak hırs yaptıkça, doğru çalıştıkça, azmettikçe nelerin olabileceğini göstermek amacıyla yazdım. Başta 200-250 puan ancak alabiliyordum. Sınavda 471 puan aldım. Her şey size bağlı. Şimdiden herkese başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizyildizi345 -- 16 Aralık 2018; 17:26:55 >

• Adamsın kardeşim sen, helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam

• Okumadım ama tebrikler. Her şeyin hayırlısı olsun

• Pşşt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun sen daha fazlasını hak ediyordun ama sen de benim gibi sınavda üzülenlerdensin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pawn4

Helal olsun sen daha fazlasını hak ediyordun ama sen de benim gibi sınavda üzülenlerdensin
    Çok da takmıyorum açıkçası nasip buraya kadarmış Sağ olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sayısal 329K'dan 30K'ya
    6 yıl önce açıldı
    Sayısal 35k bölüm tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şu aylarda ne yapmak lazım peki? Mezunum. Yani 10k yapsam çok çok iyi olur. Tyt 80-90 arası değişiyor. Aytde genelde 40 civarı geliyor. Nasıl düzeltebilirm? Tytyi 100e aytyi de 65e çeksem bana yeter gibi geliyor ama nasıl yapıcam?

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Eksik konu bırakmamak ilk olarak. Şu konu çıkmaz vs demeden her konuyu çalışmış olmak mutlaka. Sonra sözelleri halletmek dil bilgisi sosyal vs. Düzenli biyoloji kimya tekrarı yapmak. Matematikten de denemelere yavaş yavaş geçmek. Konular tamamsa bir iki fasikül apotemi hızlıca çözülebilir ancak yapamayacaksanız girmeyin. Kısaca 3-5 demeden ne varsa nokta atışı oraya çalışıp puan toplamaya bakın. Genel denemeleri de hafta 3 tane falan yapın en kötü. Netleri yükseltmek de iyi bir analizle ancak mümkün. Bir sürü ayrı ders var sonuçta. Eksiklerini otur güzelce analiz et. Son birkaç denemeyi eline alarak yap bunu. Gerekirse birkaç deneme daha çöz. En sonunda o eksiklerin üstüne git.
  • Şu sıralar denemelerden 55-60 ayt yapan birinin oluru var mı ? 10-15k
  • Tebrik ederm konularım bitti netlerim 85 100 50 65 arası 5bin hedefim var bundan sonra nasıl çalışacağıma dair kararsızlık yaşıyorum siz konularınız bitince ne yaptınız acaba

• pek tabii var. aytde zaten hepi topu çıkan soru sayısı belli. fende sordukları sorular da malum feni garantiye alın çok ayrıntılara boğulmadan genel hatlarıyla her konuya hakim olun burayı garantiye alın. matematik de sağlam deneme tecrübesiyle 35+ yapılır rahat. bu da dediğiniz hedefe fazlasıyla yetiyor. daha neredeyse 3 ay olduğu unutulmamalı. gayet uzun bir süre.
  • tyt için branş denemelerine abanın çok iyi deneme analizi yapın yanlışlara nokta atışı gidin sosyale başlayın. ayt için de branş denemeleri yine ve düzenli fen konu tekrarı.
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyildizi345

pek tabii var. aytde zaten hepi topu çıkan soru sayısı belli. fende sordukları sorular da malum feni garantiye alın çok ayrıntılara boğulmadan genel hatlarıyla her konuya hakim olun burayı garantiye alın. matematik de sağlam deneme tecrübesiyle 35+ yapılır rahat. bu da dediğiniz hedefe fazlasıyla yetiyor. daha neredeyse 3 ay olduğu unutulmamalı. gayet uzun bir süre.
    teşekkürler inşallah olacak
  • hocam tecrübelisiniz ben de tmden mfye geçtim durumum cok sukur ııy bıyolojı sadece agır olarak konu tekrar agıurlıklı gıdıyorum fızıkte ayt kısmı bıttı sozel konuları kaldı matematık +35 civarı kımya da dengedeyım sızce kalan konular ne kadar surede bıter ? hiç bilmiyorum diğer son kısmı ... bu arada tebrık ederım
  • apotemi ayarındaki denemelerde ayt mattan 21 22 yapıyorum bu gerçek sınavda kaç nete denk gelir aşağı yukarı ?
  • derdesr333 D kullanıcısına yanıt
    1 ay yeterli gibi kalan konulara kalan 2 ayda da denemeler falan derken pekişir bitirdiğin yerler. Zaten sözel yerler kalmış hepsinde daha kısa sürede de biter de iyi sindirmek lazım o sözel yerleri ki daha çok buralardan soru geliyor.

• ForeverLazy kullanıcısına yanıt
    30+

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkürler. Peki ne zamana kadar eksiklikleri bitirmiş olayım sizce?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.