|
Bildirim
|
Valla ya. Komşumuz beni geçen sene köşeye çekti diyor ki "bak kızım ileride emekli olurken 1 yıl geç olacaksın." Ben bu cümleden sonra ne yapacağımı şaşırdım. Geçen de kızı ilk sene barajı geçemeyip, ikinci senesinde 250-350k'dan mühendisliğe giden kadın diyor "Sizin sınavınız bu sene kolaymış." Ulan sen nerden duydun, nerden girdin? Bir de küçük bir yerde yaşıyorum baya sıkıntılı. Otobüste giderken yol 40 dk falan sürdüğü için ntv'deki tartışma programlarından indirmiştim. Neyse izliyorum, kulaklık kulağımda... Oradan bir kadın yarım saat bağıra bağıra dedikodu yapıp konuşacak bir şeyi kalmayınca "Gençler de böyle etrafını göremez oldular, esir oldular" diyip gülüyor. Ulan sonra kafamı kaldırdım cidden herkes bana bakıyor. Sanki duymamış gibi yaptım ne yapayım. Ne tanıyorum kadını, ne gördüm. Bu kadar müdahale edilemez insana cidden benim de çok canımı sıkıyor. Sanki karşımda atomu parçalıyor da ben evlilik programı izliyorum gibi bir ambiyans yarattı iki dakikada. :D
Bu sene sağlık meslek mezunu arkadaşım da diyor: "Ben sizin kadar çalışsam prof olurum." (Sağlık meslek mezunu diye belirtme sebebim: bizim dersleri görmemişler falan) Ben de 70k'dan kaldım ama sanki barajı geçememiş gibi triplere giriyorlar ki sanki geçemesem de onları bağlayan ne cidden anlayamıyorum. 0 arkadaşım kaldı yemin ederim bu mezunluk bana herkesi hem uzaktan, hem yakından daha da tanımama yardım etti. Bazen o an'ın çok içinde olunca anlayamıyorsun ama geri çekilip dışarıdan bakınca daha iyi anlıyorsun, görüyorsun. İşte mezunluk geri çekiyor insanı. Hayata bir adım geriden, bir basamak aşağıdan bakıyorsun. İnsanların ne kadar iyi, ne kadar kötü, kim çıkarcı, kim değil vs. olduğunu çok iyi anlıyorsun. (Ek: Ne dertlenmişim be! ) |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (: sanane :) -- 3 Aralık 2018; 15:10:55 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raveen -- 3 Aralık 2018; 16:35:53 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|