Şimdi Ara

Mezuna kalan arkadaşlara ithafen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
3
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni yılınız mutlu, huzurlu, güzel olsun.

Ben en son forumun bu kısmında sonuçların açıklanmasını beklerken forumca ösym sayfasının kodlarıyla oynayarak kafayı yer, troll konu açanlara söver geceyi sabah ederdik.

2014 senesinde sınava ilk girdiğimde boyumdan büyük hedeflerim vardı. Hukuk okuyacaktım ama Gazi Üniversitesini beğenmiyordum. Sınava çalıştım mı? Hayır. Arada bir sabahlar sonra bir hafta dinlenirdim. Okulda dershanede ne dinlediysem o. Herkese de ders anlatırdım. O sene ygs açıklandığında gündüzdü. Sonuç sayfasına baktım bir sürü rakam, yaklaş oku derken 30k olmuşum dedim, dertlendim sigara yaktım. Kuzenim aldı telefonu sustu kaldı. Ne oldu dedim. 30 değil bu 300 dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki ulan bi insan kendisini hiç mi bilmez? Bilmez bazen. 300k olacak kadar kötü geçen sınavın kötü geçtiğini dahi anlamamıştım. Zaten kaç sıralama için kaç net lazım ondan da bihaberdim. Yine de güzel zamanlardı. Dh forumda 200k dan 20k ya gibi başlıklar görünce Gazi Hukuk kazanacağıma inandım ve hayatım boyunca büyük konuşmayacağıma yemin ettim oturdum çalıştım. Tabi onun da ütopik bi şey olduğunu düşünmedim. 150k da kaldım.

Mezuna kaldım.

İlk dönem büyük hedeflerle dolu dolu geçerken bunalımlar başladı. Arkadaşlarım gününü gün ederken ben bir yılı heba ettiğimi fark etmem çok zamanımı almadı tabi. Pes ettim zaman zaman. Toparladım ama geri pes ettim. Sınava öylesine girdim çıktım sanki. Heyecan stres yoktu. Soranlara sınavım iyi geçti demeye utandım. 30 beklerken 300ü gören biri olarak haklıydım da. Zaten 150k falan gelir dedim en fazla.
    Sonuçlar açıklandığında herkes açıp bakarken ben gitmelerini bekledim. Gizlice bakmak istedim. Bi baktım yine bi dünya rakam başı 55. 500 olamaz heralde derken, evet 55k.

Bu hikayenin sonunda hukuk kazandım falan demek isterdim. Fakat 55i yükseltirim diyecek cesaretim bile yoktu. İlk senemin şokunu hala atlatamamıştım. Arkadaş ortamımda ve sınıfta ygs de en yüksek sıralaması olan kişi olarak Lys de en düşük sıralama yine bendeydi. 80k ya düşürdüm.

Herşey burada başladı. Uluslarası Ticaret yazdım. Bir sene gittim yapamadım, alışamadım. Okul öncesi öğretmenliğine geçtim. İlk sene her gün Ankara hukuk kapısından Ebf'ye yürüdüm. O sıralama ile istediğim yerde olabilirdim ama kendime güvenmedim. 3 senedir üniversite hayatındayken bu sene durup ben neredeyim diye sordum.

Sizlerleyim anlayacağınız. bir sene kaybetmeyeyim derken 4 sene kaaybedenlerdenim. Mezuna kalmayıp yanlış tercih yaptığımda kurtulamayacağımı çok geç farkettim. O kendine güvenmeyen küçük kıza hala kızarım. Sabretmediğim için kaybettiklerime hala üzülürüm. Yaşıtlarım bu sene mezun oluyor belki ama 4 sene daha kaybetmeye hazırım. Geleceğimi kurtarmam gerektiğinin farkındayım çünkü.

Arkadan gelenler. Bize hep anlattılar. Falancanın oğlu 4. sınıfta mühendislik bıraktı, bir dönem dayanamadı.. Hayır, bir dönem değil 5 sene daha okuyacaktı. Çünkü sevemedi bölümünü. Çünkü bilmeden gitti. Senelerini, gençliğini orda yitirdi gitti. Mezun olduğunda tecrübesiz eleman alan her yer gençleri tercih edecek. Ailesine yük olmak istememişti oysa ki bi zamanlar?

Hukuk mu istiyorsunuz? 300k da yapsanız isteyin. Benim ablam Kamu Yönetimi bitirip bu sene Tıp kazandı Ankara'da. Yapamazsın demelerine aldırmayın. Yaparsınız. Ben de yaparım. Yeter ki pes edip istemediğiniz bir yere gitmeyin. İstemediğiniz bölüme gideceğinize meslek edinin, sanatınız olsun, okumayın daha iyi. Mezuna kalın, bi daha kalın. Kimisi bir senede başarır kimisi 3 senede ama kalın..

Yıllar sonra arkadaşlarınızı hakim, savcı, mühendis, öğretmen, doktor olarak gördüğünüzde yerinizi söylerken boynunuz bükülmesin. İstersek ve kendimize güvenirsek neden başaramayalım ki?

• ben 12 .sınıfken çok çalıştım tek amacım bu sene içinde elimden geleni yapıp iyi bir sıralamayla tıp fakültesine yerleşebilmekti ama ygs de zaten 62k yaptım heyecan vb faktörler etkili oldu ama temel sebebi matematikteki problemlerdi neyse lys ile onu 50k ya çektim ve cidden başaramadığıma o kadar çok üzüldüm ki anlatamam mezuna kalmayı hiçmi hiç istemiyordum hatta bunun için kafamı kitaptan kaldırmazdım ama nasip olmadı diyelim şuan tekrar hazırlanıyorum ve 6 ay kaldı umarım bu sene hedeflerime ulaşabilirim hepinizin yeni yılı kutlu olsun hepinize başarı getirsin saygılar
  • faydalı yazı.Şuan ne yapıyorsunuz hocam?
  • Hocam 55 K dan cok rahat kazanırdın be bombosmu gecirdib

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 96 lısın galiba

• ben 12 .sınıfken çok çalıştım tek amacım bu sene içinde elimden geleni yapıp iyi bir sıralamayla tıp fakültesine yerleşebilmekti ama ygs de zaten 62k yaptım heyecan vb faktörler etkili oldu ama temel sebebi matematikteki problemlerdi neyse lys ile onu 50k ya çektim ve cidden başaramadığıma o kadar çok üzüldüm ki anlatamam mezuna kalmayı hiçmi hiç istemiyordum hatta bunun için kafamı kitaptan kaldırmazdım ama nasip olmadı diyelim şuan tekrar hazırlanıyorum ve 6 ay kaldı umarım bu sene hedeflerime ulaşabilirim hepinizin yeni yılı kutlu olsun hepinize başarı getirsin saygılar

• Hocam biz aynı kafadayız büyükihtimal bi sene daha kalsanız yine çalışmayacaktınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ablan nasıl kazandı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drpetrıchor44

Ablan nasıl kazandı

Lise farkından kaynaklanıyor olabilir.
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazemühendis -- 25 Haziran 2018; 19:53:13 >
  • Türkçe'de "k" diye bir kullanım yok. Oysa bunun dışında ne güzel yazmıştın.

• Böyle ideal bölüm veya şehri kafanizda büyütmeyin. Hukuk kazandınız diyelim, siz mezun olana dek her taraf hukukçu kaynayacak ve sizin o pastadan pay almanız çok zor olacak.

Tıp tuttu diyelim, evet şu an kesin iş imkanı olabilir. Ama siz mezun olana dek tıpa da KPSS benzeri bir sistem gelecek ve tus yanında bir de onunla ugrasacaksiniz. Hekimlik bu ülkede zaten 2000lerin sonunda bitti, su an yeni mezun pratisyen hekim 4 bine çalışıyor, bakın 4 bin TL diyorum eksigi fazlası yok. 4 binle en fazla ortalama yasarsin o kadar.

Size tavsiyem gidin polis olun, bakın kesinlikle trollemiyorum gidin polis olun. 2 sene okuyun ve bir hekimle aynı parayı alın.

• haline üzüldüm. bu zamana kadar yanlış kararlarının kurbanı olmuşsun. bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanarda

faydalı yazı.Şuan ne yapıyorsunuz hocam?

Şu an okuyorum bi yandan da yks çalişiyorum dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: wardsg1

Hocam 55 K dan cok rahat kazanırdın be bombosmu gecirdib

Aslında bomboş geçirmedim sanıyordum. Şimdi geçmişe bakınca görüyorum boş geçirmişim ama asıl sebep nasılsa yapamam korkusuyla öğrenmeden çalışmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

quote:

Orijinalden alıntı: drpetrıchor44

Ablan nasıl kazandı

Lise farkından kaynaklanıyor olabilir.

Ablam fen lisesinde okudu. Temeli çok sağlam. Çalişmadan girdiği senelerde bile en kötü 30 35 bin sıralama yapıyordu. Temelle alakalı sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Chelonian

haline üzüldüm. bu zamana kadar yanlış kararlarının kurbanı olmuşsun. bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun?

Biraz öyle oldu. Bilinçli bir şekilde karar verip bölüm değiştirmek su an planım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AP Shaco Pentakill

Hocam biz aynı kafadayız büyükihtimal bi sene daha kalsanız yine çalışmayacaktınız.

Hocam kesinlikle haklısınız. İstemediğim bölümde okumasam yine çalışmazdım. Farkına zor varıyoruz sanırım. Bedeli ağır oluyor sonra..

• Elinden geleni yap.Ama çokta sınavla kafayı bozma bu seferde kafa bi milyon oluyor.

Bende 3.senemdeyim insan sıkılıyor ama macera maceradır bazen keyif alıyorum stresten, boşa geçen yıllardan.

Zaten öleceğiz yaşayacaksak da adam gibi yaşayalım.O yüzden pes etme ama olmazsa da dünyanın sonu değil.

Başkasının ne dediğine falan da bakma yardır git onlar bugün varlar yarın yoklar.

55k yapan adam hukuk kazanabilir hatta kesin kazanırdın çalışsaydın ama hayırlısı.

55k yı devam ettirseydim kazanırdım lafının 2018 versiyonu "6 ay çalışsaydım kazanırdım" olmaması için çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Elinden geleni yap.Ama çokta sınavla kafayı bozma bu seferde kafa bi milyon oluyor.

Bende 3.senemdeyim insan sıkılıyor ama macera maceradır bazen keyif alıyorum stresten, boşa geçen yıllardan.

Zaten öleceğiz yaşayacaksak da adam gibi yaşayalım.O yüzden pes etme ama olmazsa da dünyanın sonu değil.

Başkasının ne dediğine falan da bakma yardır git onlar bugün varlar yarın yoklar.

55k yapan adam hukuk kazanabilir hatta kesin kazanırdın çalışsaydın ama hayırlısı.

55k yı devam ettirseydim kazanırdım lafının 2018 versiyonu "6 ay çalışsaydım kazanırdım" olmaması için çalış.

Çok haklisin. Kazanamazsam dünyanin sonu değil evet. Zaten okuyorum. Dersler iyi. Kaybedecek biseyim yok yani. Ama kazanacak şeylerim olabilir. Çalişma sebebim bu. Bu arada yazmamışım oraya. Hukuk için çalışmıyorum. Lisede hep hukuk istedim çünkü en iyisi o dendi. İlgi alanımı üniversitede fark ettim. Psikoloji için çalisiyorum su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhadım -- 19 Ocak 2018; 4:15:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.