Şimdi Ara

MEZUNA KALMIS ARKADASLAR YARDIM EDEBILIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs 38000. Umudumu kaybetmeden çalıştım ama yine de yeterli olmadı istediğim seviyeye çekmeye. Birkaç ay önce olsa asla mezuna kalmam diyordum. Şimdi düşünmeye başladım. Ama çok kararsızım malum dershaneye falan yok. Mezuna kalmış arkadaşlar avantaj dezavantajları neler psikolojik olarak sanıldığı kadar zor mu biraz fikir verebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dershaneler kpss adı altında devam edecek mezun grubuna
  • Böyle bi bilgim yoktu ama muhtemelen birçok yerde olmaz

• UP

• Ben geçen sene ygs 44k lys 47k ile mezuna kaldım. bu sene ygs 5k geldi. lys de 5-7k arası gelir tahminen. istersen tavsiye verebilirim ama daha spesifik sorular sor, konudaki soru çok genel
  • Mezuna kaldiginda cok fazla bos zamanin olacak aksam çalışırım diye ertelemeden calisman lazim. Evdeyken bu da saglam irade isteyen bisey kendine guveniyosan kal. Psikolojik olarak durakladigin zamanlar olabilir mesela ben aralik ve nisanda nerdeyse hic calismadim bu donemleri cabuk atlatman lazjm yoksa motivasyonunu kaybedebilirsin. Eger bi hayalin hedefin varsa gercekten cok istiyosan ve bi sene daha caliscak gucun varsa ben kal derim mutlaka yukseltirsin siralamani

• quote:

Orijinalden alıntı: Rara Avis

Ben geçen sene ygs 44k lys 47k ile mezuna kaldım. bu sene ygs 5k geldi. lys de 5-7k arası gelir tahminen. istersen tavsiye verebilirim ama daha spesifik sorular sor, konudaki soru çok genel

hocam bir gününüzün planlamasını nasıl yapıyordunuz ? okul düzeni gibi sabah kalkıp derse başlıyor muydunuz ? malum bir yıl boyunca tüm gününüz boş oluyor canınız sıkıldığı zaman nelerle uğraşıyordunuz telefon, bilgisayar çok fazla kullanıyor muydunuz ? son olarak çok beğendiğiniz bana çok faydası olduğu dediğiniz kitaplar var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ishal oldum cok acıl yardım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rara Avis kullanıcısına yanıt
    12.sınıfta çalışarak mı bu sonucu aldınız çalışmadan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: insurgent

Dershaneler kpss adı altında devam edecek mezun grubuna

Hocam bu kurslari kimler duzenleyecek nereden kayit olabilirim bildiginiz bir kurs var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bigend

quote:

Hocam bu kurslari kimler duzenleyecek nereden kayit olabilirim bildiginiz bir kurs var mi?

Bir arkadaşımdan bir de hocamdan duydum.Fem yapacakmış bunu,birkaç güne görüşmeye gideceğim.Kesinlikle faydası olur diye düşünüyorum fem kapamaz zaten bir yolunu bulur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bigend

quote:

Bir arkadaşımdan bir de hocamdan duydum.Fem yapacakmış bunu,birkaç güne görüşmeye gideceğim.Kesinlikle faydası olur diye düşünüyorum fem kapamaz zaten bir yolunu bulur

Aynen hocam femde careler tukenmez.Bende 2014 uni girisliyim seneye tekrar sinava girecegim kara kara ne yapacagimi dusunuyodum

• Oturup çalışırım diyorsan ve bundan eminsen kal bende calisirim dedim calismadim ama kalmasamda olurmus ygs de 20k çekebildim geçen seneye göre.

Sonuç olarak arkadas ortamina çok takilan biriysen kalma seneye o kadar bos zaman varki insan çalışamıyor buda böyle bir tezat ama doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonkeyDGarp -- 21 Haziran 2015; 23:14:35 >
  • Geniş arkadaş çevresi olan ve çok gezen biri değilim. Ben tekrar benzer sonucu almaktan ve mezun psikolojisinden korkuyorum

• Dershane okul kadar hırslandırmıyor ve ders çalışmaya teşvik etmiyor insanı.
    Okul ortamı başkaydı bizim, herkesin elinde test kitapları, teneffüs, boş ders dinlemeden çalışılır, hedef kağıtları hazırlanır panoya asılırdı. YGS'ye kadar güzel bir şekilde çalışmıştım zaten ben de ki çalışkan bir öğrenci olmamama rağmen...
    Sonra mezuna kaldım. Çok iyi ve disiplinli bir dershaneye yazıldım. Ama okuldaki kadar sıkı ilişkiler geliştiremedim ve herkes kendineydi işte orada. Öyle bir ortam yoktu. Hocalar en iyi öğrencilere göre anlatıyordu. Öyle sıkıldım orada, bıraktım son birkaç ay. Dedim bu böyle olmayacak evde çalışayım.
    Ev... İşin en korkunç kısmıydı. Tek başımaydım, dershaneden arkadaşlarla da iletişimim kesilince kaldım öyle. Teşvik olamıyordum. Sabah kalkıyordum, bir bakmışım saat 10- 11 falan. Eh, zaman böyle saçma sapan geçiyordu. Alarm kurmak gerek bir kere disiplin için.
    Bütün gün evde olunca, sosyalleşmeyince insan kötü oluyor, amacını bile unutuyor bir süre sonra. Üniversite bana çok uzak geliyordu, sanki bin yıl var gibiydi daha. Hala öyle geliyor, o psikolojiyi atamadım üstümden.
    Hedefimi unuttum, hissizleştim. Berbattı ya.
    Bunlar işin kötü tarafları.
    İyi tarafları yok mu? Var, olmaz mı. Çalışıyorsun bir kere, ne olursa olsun geçen seneye göre daha iyi oluyor her şey. Olmayan matematiğimi onardım ben en önemlisi. Bu benim için büyük bir fayda. Geçen seneki halime fark attım. Berbat bir puandan geldim, şu an hukuk kazanma ihtimalim var.
    Sen anladığım kadarıyla benden kat kat daha iyisin. Biraz disiplin, sosyalleşmeyi asla ihmal etme.
    Evde çalışabilirim diyorsan çalış ama mümkün olduğunca dershanede çalış, kütüphaneye git. Temiz hava al, dışarı çık. Sadece gezmek için değil, çalışmak için de tabi. Dışarı havası önemli.
    Hedefine odaklan, eksiklerini DİSİPLİNLİ bir şekilde kapatmaya çalış.
    Bol bol da deneme falan filan.
    Geçiyor zaman, hedefin varsa kal derim ben.

• arkaşlar bende seneye kalıyorum ygs de türkçe yi kaydırdım ve seneye çok iyi şeyler yapmayı planlıyorum ve tıp istiyorum eğer kalacak olan varsa kalmadan önce insanlar ne der diye düşünmeyin ideallerinizin peşinde koşun eğer kalacaklar varsa grup kurulabilir motivasyon amaçlı şimdiden herkese başarılar
  • Eger ilk kez mezuna kalacaksan tereddutsuz kal fakat 2-3 kez mezuna tavsiye etmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Adjor

Dershane okul kadar hırslandırmıyor ve ders çalışmaya teşvik etmiyor insanı.
    Okul ortamı başkaydı bizim, herkesin elinde test kitapları, teneffüs, boş ders dinlemeden çalışılır, hedef kağıtları hazırlanır panoya asılırdı. YGS'ye kadar güzel bir şekilde çalışmıştım zaten ben de ki çalışkan bir öğrenci olmamama rağmen...
    Sonra mezuna kaldım. Çok iyi ve disiplinli bir dershaneye yazıldım. Ama okuldaki kadar sıkı ilişkiler geliştiremedim ve herkes kendineydi işte orada. Öyle bir ortam yoktu. Hocalar en iyi öğrencilere göre anlatıyordu. Öyle sıkıldım orada, bıraktım son birkaç ay. Dedim bu böyle olmayacak evde çalışayım.
    Ev... İşin en korkunç kısmıydı. Tek başımaydım, dershaneden arkadaşlarla da iletişimim kesilince kaldım öyle. Teşvik olamıyordum. Sabah kalkıyordum, bir bakmışım saat 10- 11 falan. Eh, zaman böyle saçma sapan geçiyordu. Alarm kurmak gerek bir kere disiplin için.
    Bütün gün evde olunca, sosyalleşmeyince insan kötü oluyor, amacını bile unutuyor bir süre sonra. Üniversite bana çok uzak geliyordu, sanki bin yıl var gibiydi daha. Hala öyle geliyor, o psikolojiyi atamadım üstümden.
    Hedefimi unuttum, hissizleştim. Berbattı ya.
    Bunlar işin kötü tarafları.
    İyi tarafları yok mu? Var, olmaz mı. Çalışıyorsun bir kere, ne olursa olsun geçen seneye göre daha iyi oluyor her şey. Olmayan matematiğimi onardım ben en önemlisi. Bu benim için büyük bir fayda. Geçen seneki halime fark attım. Berbat bir puandan geldim, şu an hukuk kazanma ihtimalim var.
    Sen anladığım kadarıyla benden kat kat daha iyisin. Biraz disiplin, sosyalleşmeyi asla ihmal etme.
    Evde çalışabilirim diyorsan çalış ama mümkün olduğunca dershanede çalış, kütüphaneye git. Temiz hava al, dışarı çık. Sadece gezmek için değil, çalışmak için de tabi. Dışarı havası önemli.
    Hedefine odaklan, eksiklerini DİSİPLİNLİ bir şekilde kapatmaya çalış.
    Bol bol da deneme falan filan.
    Geçiyor zaman, hedefin varsa kal derim ben.

Tam olarak kafamdaki sorulara cevap vermişsin teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: GergedanGörünümlüAyı

Eger ilk kez mezuna kalacaksan tereddutsuz kal fakat 2-3 kez mezuna tavsiye etmiyorum

Hayırlısıyla sonuçlara göre ilk kez olucak

• Aslında idealist olmaktan değil sevmediğim bir mesleği yapmak istemiyorum. Hiç yazmamışım tıp istiyordum bu sene yavaş yavaş hedefimden uzaklaştım sonunda hedef diye bir şey kalmadı ortada. Yorumun için sağol ben de en çok bu psikolojik kısmından korkuyorum zaten

• Umudunu kaybettiğin an mezunluğun bittiği andır.Kalıp daha iyide yapabilirsin daha kötüden,aynıda sana bağlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.