Şimdi Ara

MEZUNLAR ICIN BILGILENDIRME | G.S.S (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babanız Emekli sandığına bağlı ise sorun olmuyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesta95

quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

quote:

Orijinalden alıntı: nesta95

quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

Yaklaşık 1 yıldır mezunum, 324 lira ile borç başladı. Şuan 2000 küsür lira. Hiç umrumda değil. Zaten Sağlık ocağına filan gidebiliyorsunuz ama ilacı alamıyorsunuz. Çok şükür hasta da olmadık.. Soyduğu paralardan ödesin benim sağlık borcumu.. Ona borç buna borç..

off o nedir öyle.haciz falan gelmesin eve .

Valla SGk'ya gittim öyle bi olay mı varmış dediler.. Adamlar bile bilmiyor. Koyun halkım ödesin dursun.. Bu modda artık bütün devlet daireleri.

Zaten iyi kötü 4 yıllık tutturdum. Yüzleri asılsın, alamasınlar 2 bin lirayı.

Babam işçi emeklisi. Bize yarardan çok zararı var ama aileye girmeyim..

maşallah çok rahatsın yahu.ben olsam ölürdüm stresten

Korkmanıza gerek yok bence.. Adamlar borç ödenmeli demişler kalmış öyle. Kimsenin ilgilendiği yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: kloroflorokarbon

quote:

Orijinalden alıntı: Timon

quote:

Orijinalden alıntı: kasirga19

aöf yazsak mı aöf ücretleri ne kadar _?

dönemlik 205 lira galiba arada 225 ve 365 olanda var bide bu geçen dönemin ücreti

2 dönem olacağına göre topla 410 lira ödememiz lazım galiba.Peki kayıt olup ilk dönemi ödeyip 2.dönemi ödemessek ne yaparlar atarlar mı direk

valla hocam bir fikrim yok ama atılma olmaz diye düşünüyorum, ders seçemiyorsun para yatırmayınca sonucunda ne olur bilemem

• quote:

quote:

quote:

dönemlik 205 lira galiba arada 225 ve 365 olanda var bide bu geçen dönemin ücreti

Tercihlerde yazmadan kayıt olabilir miyiz.

tam bilmiyorum ama sizin tercih etmeniz lazım üniversite okusaydınız 2. üniversite olarak tercih etmeden kayıt yapabilirdiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

Gunaydin

naber lan er

Naber lan Teğmen

• quote:

quote:

quote:

quote:

tam bilmiyorum ama sizin tercih etmeniz lazım üniversite okusaydınız 2. üniversite olarak tercih etmeden kayıt yapabilirdiniz

Ama seneye puan düşmez demi Sakata gelmeyelim hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kontenjan sınırlaması olmayan bölümlerde düşmez
    adalet yazmayın onun kontenjanı var yazarsanız puanınız düşer

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kontenjan sınırlaması olmayan bölümlerde düşmez
    adalet yazmayın onun kontenjanı var yazarsanız puanınız düşer

Büro Yönetimi yazdım :D bakalım okuyalım en azından sağlıktan yararlanırız

• peki bu bayanlarda da geçerli mi? bayanlar evlenene kadar sigortalı diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tw1sted

quote:

Orijinalden alıntı: Ebbx41

arkadaslar bende mezunum ama henuz mezun olamadım. alttan kalan 6dersim ve 150saat stajım var. henuz mezun olmadım. sizce napayım mezun olayım mı ? yoksa alttan 1 ders bırakıp seneye yazın sorumluluklarda verip mezun olup universiteye yerleşeyim mi ?

eğer 20 yaşını doldurmamışsan sorumlu dersleri verene kadar hala öğrencisin. liseden öğrenci belgesi alıp sgkya götüreceksin.

yok yok 18i doldurdum iyi bari ben mezun olmayayım. bu sene hazırlancam zaten dershane sıgorta falan fazla masraf iyi oldu ogrendıgım bilgilendirene cok sagolsun tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bs35

peki bu bayanlarda da geçerli mi? bayanlar evlenene kadar sigortalı diye biliyorum

Sadece erkekler icin gecerli

• quote:

peki bu bayanlarda da geçerli mi? bayanlar evlenene kadar sigortalı diye biliyorum

Bunu yazmak için gelmiştim ki

• quote:

Evlenene kadar sigortalı olma durumu kaldırdı. 2008'den sonra reşit olan kızlar erkeklerle aynı şartlarda diye biliyorum. Benim tanıdığım bekar kızlar var sigorta primi ödeyen, onu iyice öğren.
  • Evet ödemek zorundayız. Bu arada "segeka" değil, "segeke" olacak. Ayrıca bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
  • gecıktırmeden hemen odeyın.bu yıl mezundum.ekım ayında ancak haberdar oldum cunku sıze hıc bır bılgılendırme yapmadan borc yazıyorlar.ayrıca ben şubat dogumluyum hazıranda okul bıtmesıne ragmen mezuna kaldıktan sonra bana borcumu subattan sonra odenecekmıs gıbı hesapladılar.boyle olursa odemeyın ıtıraz edın.ve cok fena faız bınıyor.gelır testı yaptırdıktan sonra bellı bır sınırın altındaysan sen odemıyorsun devlet oduyor.ama orta-alt bır gelırınız olsa bıle o sınırı gecıyorsunuz.hıc bılmedıgınız gelırler şişme maaşlar koyuyolar onunuze.şahsen bana babamın aldıgı maasın ıkı katını aldıgını gosteren bır kagıt verdıler,sasırdım once babamı arayınca durum anlasıldı.maası hesaplara yatırmadan oncekı kesılen vergıyı onlar sankı vergı kesılmıyormus gıbı gosterıyolar.ya vergıden ne olur demeyın.o gosterılen paranın yarısı vergı olarak kesılıyor zaten.yanı maası 2 katından hesaplıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgy05

gecıktırmeden hemen odeyın.bu yıl mezundum.ekım ayında ancak haberdar oldum cunku sıze hıc bır bılgılendırme yapmadan borc yazıyorlar.ayrıca ben şubat dogumluyum hazıranda okul bıtmesıne ragmen mezuna kaldıktan sonra bana borcumu subattan sonra odenecekmıs gıbı hesapladılar.boyle olursa odemeyın ıtıraz edın.ve cok fena faız bınıyor.gelır testı yaptırdıktan sonra bellı bır sınırın altındaysan sen odemıyorsun devlet oduyor.ama orta-alt bır gelırınız olsa bıle o sınırı gecıyorsunuz.hıc bılmedıgınız gelırler şişme maaşlar koyuyolar onunuze.şahsen bana babamın aldıgı maasın ıkı katını aldıgını gosteren bır kagıt verdıler,sasırdım once babamı arayınca durum anlasıldı.maası hesaplara yatırmadan oncekı kesılen vergıyı onlar sankı vergı kesılmıyormus gıbı gosterıyolar.ya vergıden ne olur demeyın.o gosterılen paranın yarısı vergı olarak kesılıyor zaten.yanı maası 2 katından hesaplıyorlar.

Gecen sene nisanda 18'e girdim ve hic sorgulamadim bu borcu. Universiteyi kazandigim icin borcu odemekten kurtulabilir miyim ?

• nasıl ya kızlar içinde geçerli mi?
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    eger 1 sene mezun olarak geçirdiysen büyük ihtimal borç birikmiştir.bir kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldupekitsk

nasıl ya kızlar içinde geçerli mi?

hayır kızlar için geçerli değil.
  • babam memur. mezuna kaldım. yaş 9 temmuz itibariyle 19 oldu. ilk baş bizim işgüzarlığımızdan dolayı gidip dilekçe verdik, sonra babam sgk'daki bi memur tanıdığıyla konuştu ve dilekçeyi geri iptal ettirdik. sgk'dan kağıt falan da gelmedi. borç sorgulama sayfasında da sorgulama yaptığınızda kişi kaydı bulunamadı diyor. eğer babanız anneniz babanız memursa yırtıyorsunuz,ama işçi çocuğu falan olunca durumlar karışıyor. bu da sorgulama linki. sorgularken tc no'sundan sonra '' gss prim-13 '' seçilip sorgulama yapılmalıdır ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.