Şimdi Ara

MEZUNLAR ICIN BILGILENDIRME | G.S.S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler az önce sgk yı aradım ve maalesef doğruymuş;ZORUNLU GENEL SAĞLIK SİGORTASI !

Eğer 18 yaşını doldurmuşsan ve hiçbir üniversitede okumuyorsan 1500 liraya yakın para ödemek zorunda kalacağız sigortaya !!! Acil araştıralım şu durumu beyler aciilll !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLUKAGON -- 19 Temmuz 2013; 16:29:51 >

• Neyini araştıracaksın her şey ortada.
  • Gunaydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

Gunaydin

naber lan er

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 17 Temmuz 2013; 17:20:19 >
  • e ne yapıcaz peki nasıl kurtulacaz ? dershanenin öğrenci belgesi Kabul edilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLUKAGON

e ne yapıcaz peki nasıl kurtulacaz ? dershanenin öğrenci belgesi Kabul edilirmi

Açık öğretime girerek
    kabul edilmez
  • quote:

o biraz zahmetli iş gibi. evinize belediyeden bir görevli gelecek evinize falan bakacak falan, sonra üniversiteye kayıt olana kadar her ay bir ödeme yapacaksınız atıyorum 40 lira gibi bir şey, eğer her ay ödenmezse fiyatı fazla gelir diye biliyorum gene de araştırın bir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylanens

quote:

Açık öğretime girerek
    kabul edilmez

açık öğretime girersem bu seferde seneye obp 2ye bölünecek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceylanens

quote:

Açık öğretime girerek
    kabul edilmez

açık öğretime girersem bu seferde seneye obp 2ye bölünecek

Hatırladığım kadarıyla obp aynı kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

quote:

o biraz zahmetli iş gibi. evinize belediyeden bir görevli gelecek evinize falan bakacak falan, sonra üniversiteye kayıt olana kadar her ay bir ödeme yapacaksınız atıyorum 40 lira gibi bir şey, eğer her ay ödenmezse fiyatı fazla gelir diye biliyorum gene de araştırın bir

eve gelen görevli felan bir şey yok, gelire göre her ay bell miktar para ödeniyor kaymakamlıkta bir yere başvuruluyordu adını unuttum şuanda
  • takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

quote:

40 lira değil işte 260 liraymış
  • bizim şirket var babam beni sigortalı gösterse çözülür mü olay?
  • Gelir durumuna göre değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben mezundum bu sene suan 18 yasındaym smdi terch yaptm gidicem biryere bende verecek miyim para?
  • biz başlattık benimkini 200lira yatırdık işçi sigortası. 2 aydır yatırıyoz. acile gittim 1 hafta önce sigortam olmu yani sorun çıkmadı.
  • Bende şu an yapamıyorum okuduğum liseye gittim kayıtlarda görünmüyormuşum üniversiteye kayıt olana kadar beklemem mi gerekiyor yoksa ösys sonuçları açıklansa yeter mi?
  • ama haksız bişi sonuçta dershaneye birsürü para veriyoruz bide bu çıktı tövbe yarabbii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLUKAGON -- 17 Temmuz 2013; 17:47:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesta95

2 yıllık kontenjansız bölüm yazacaksınız.adalet hariç.yoksa diğerlerinde yani kontenjanlı bölümlerde seneye obp kırılıyor.çok haksız bir şey bu gss.madem ben 18 yaşındayım babam bana bakmak ozrunda değil.gidiyorsun baban ne kadar kazanıyosa ona göre prim yatırıyorsun.saçmalığın en alası anasını satıyım.

ödeme şu şekilde :
    Yukarıda belirtildiği şekilde yapılan gelir testi sonucunda hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelir hesaplanır. Bu şekilde çocuğa tekabül eden yani çocuğun hissesine düşen aylık gelir brüt asgari ücretin üçte birinden (01/07/2012-31/12/2012 tarihleri arası 313,50 TL) az çıkarsa kişi primi devlet tarafından ödenecek genel sağlık sigortalısı statüsüne alınır ve primi devlet tarafından ödenir. Eğer geliri asgari ücretin üçte birinden fazla çıkarsa prim ödemesi gerekir ve tespit edilen gelir durumuna göre; 01/07/2012-31/12/2012 tarihleri arası için) aylık kazancı 313,50 TL’den 940,50 TL’ye kadar ise aylık 37,62 TL, aylık kazancı 940,50 TL’den 1.881 TL’ye kadar ise aylık 112,86 TL, aylık kazancı 1.881 TL’den fazla ise aylık 225,72 TL genel sağlık sigortası primi ödemesi gerekir.

tercihleri nasıl yapıcam peki kesin kırılma dimi obp

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.