Şimdi Ara

MEZUNLAR ICIN BILGILENDIRME | G.S.S (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: selimcat

quote:

Orijinalden alıntı: qKnx

Sorularınızın ayrıntılı cevabı
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/18-yasini-dolduran-cocuklarin-genel-saglik-sigortasindan-yararlanma-durumu-18-yasini-dolduran-herkesin-prim-odemesi-gerekir-mi/#.UesE91prPIV

Çıkarılan Prim Borcunu Ödemek Zorunlu mu?

Kurum tarafından tahakkuk ettirilen (çıkarılan) prim borcu 5510 sayılı Kanunun 88 ve 89 uncu maddeleri kapsamında ödenmesi zorunlu bir borç olup, süresinde ödenmemesi halinde ayrıca gecikme zammı ve cezası eklenir. Bunun tek istisnası; yukarıda belirtildiği şekilde, öğrenci belgesinin ibrazı sonucu çocuğun anne veya babası üzerinden sağlık yardımı alma hakkının devam ettiği veya yapılan gelir testi sonucuna göre çocuğun genel sağlık sigortası priminin devlet tarafından ödenmesi gerektiği sonucu ortaya çıkarsa, tahakkuk ettirilen prim borcu Kurum tarafından silinir.

Böyle birşey yazıyor hocam. Ben üniversiteye yazıldığımda 25 yaşına kadar primlerimi devlet ödemesi gerekiyor sonuçta. E bu durumda öğrenci belgemi gerekli yere gönderdiğimde borcum silinir. Ben bunu anladım hocam.

gitmediğin 1 sene üniversite ne olacak peki bakınız şurdaki bir yorumu okumanızı tavsiye ederim ayrıca da ben kopyalayımhttp://sskhizmetdokumu.net/gss-prim-borcuna-itiraz-hakki/
    özcan demis ki :

ben üniversite öğrencisiyim ve gss borcumun olduğunu öğrendim tarafıma herhangi bir bilgi olsun veya evime bir zarf olsun gelmedi liseden mezun olduğumda haziran temmuz ağustos için 250 liraya yakın borç çıkarmışlar ve ben eylül ayında üniversiteye başladım bu nasıl olabilir benim hiç bir gelirim yok gelir tespiti yaptırdım ve itiraz dilekçesi vermek istiyorum bunu nasıl halledebilirim
    admin demis ki :

Özcan bey, öğrenci olduğunuz dönemlere ait borç çıkarılamaz olsa bile belgenizle sildirebilirsiniz.Ancak lise ile üniversiteye başlama arasındaki geçen zamanda gss prim borçarı tahakkuk etmiş anlaşılan size.Bu gss primlerini ödemeniz gerekmektedir.

burdan da anlaşıldığı üzere sen gidipte 25 yaşında üniversiteden mezun olduğunda öğrenci belgesi versen sadece öğrenci olduğun dönemlere ait borçlar silinir.Yani ordaki kişi ilk senede kazanıp giden bir kişi anlaşılan bir de sen mezunsun 1 yıldan fazladır ödemiyorsun hemen yaptırsan iyi olur.

• ben bu sene 12.sınıfı bitirdim , fakat 120 küsür lira borç gözüküyor. yerleşme olasılığım var, yerleşirsem o borç ne olacak?
  • geçen sene başıma bizzat gelen olay en son 465 tl borcum vardı bazı arkdaşların 1300 tl civarıydı durumdan geç haberdar oldum ama ek yerleştirmeler yetişti imdadıma 'KONTENJANSIZ' açık öğretim programına kayıt oldum öğrenci belgesi aldım sgk ya verdim borç yazmayı durdular ayrıca öğrenci pasosu aldım ayrıca askerliği tecil ettirdim yalnız açık öğretimin harcı 205+205 tl olarak yıllık 410 tl ama bence bu kadar avantajı varken 410 tl hikaye yinede siz bilirsiniz kolay gelsin.

Not: kontenjansız bölüme kayıt olmanız çok önemli aksi takdirde okul puanınız yarı yarıya kırılır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selimcat

quote:

Sorularınızın ayrıntılı cevabı
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/18-yasini-dolduran-cocuklarin-genel-saglik-sigortasindan-yararlanma-durumu-18-yasini-dolduran-herkesin-prim-odemesi-gerekir-mi/#.UesE91prPIV

Çıkarılan Prim Borcunu Ödemek Zorunlu mu?

Kurum tarafından tahakkuk ettirilen (çıkarılan) prim borcu 5510 sayılı Kanunun 88 ve 89 uncu maddeleri kapsamında ödenmesi zorunlu bir borç olup, süresinde ödenmemesi halinde ayrıca gecikme zammı ve cezası eklenir. Bunun tek istisnası; yukarıda belirtildiği şekilde, öğrenci belgesinin ibrazı sonucu çocuğun anne veya babası üzerinden sağlık yardımı alma hakkının devam ettiği veya yapılan gelir testi sonucuna göre çocuğun genel sağlık sigortası priminin devlet tarafından ödenmesi gerektiği sonucu ortaya çıkarsa, tahakkuk ettirilen prim borcu Kurum tarafından silinir.

Böyle birşey yazıyor hocam. Ben üniversiteye yazıldığımda 25 yaşına kadar primlerimi devlet ödemesi gerekiyor sonuçta. E bu durumda öğrenci belgemi gerekli yere gönderdiğimde borcum silinir. Ben bunu anladım hocam.

gitmediğin 1 sene üniversite ne olacak peki bakınız şurdaki bir yorumu okumanızı tavsiye ederim ayrıca da ben kopyalayımhttp://sskhizmetdokumu.net/gss-prim-borcuna-itiraz-hakki/
    özcan demis ki :

ben üniversite öğrencisiyim ve gss borcumun olduğunu öğrendim tarafıma herhangi bir bilgi olsun veya evime bir zarf olsun gelmedi liseden mezun olduğumda haziran temmuz ağustos için 250 liraya yakın borç çıkarmışlar ve ben eylül ayında üniversiteye başladım bu nasıl olabilir benim hiç bir gelirim yok gelir tespiti yaptırdım ve itiraz dilekçesi vermek istiyorum bunu nasıl halledebilirim
    admin demis ki :

Özcan bey, öğrenci olduğunuz dönemlere ait borç çıkarılamaz olsa bile belgenizle sildirebilirsiniz.Ancak lise ile üniversiteye başlama arasındaki geçen zamanda gss prim borçarı tahakkuk etmiş anlaşılan size.Bu gss primlerini ödemeniz gerekmektedir.

burdan da anlaşıldığı üzere sen gidipte 25 yaşında üniversiteden mezun olduğunda öğrenci belgesi versen sadece öğrenci olduğun dönemlere ait borçlar silinir.Yani ordaki kişi ilk senede kazanıp giden bir kişi anlaşılan bir de sen mezunsun 1 yıldan fazladır ödemiyorsun hemen yaptırsan iyi olur.

Anladım hocam. Yarın bir konuşayım muhtarla, teşekkür ederim ilgilendiğin için

• quote:

Orijinalden alıntı: MortingenSitranze

ben bu sene 12.sınıfı bitirdim , fakat 120 küsür lira borç gözüküyor. yerleşme olasılığım var, yerleşirsem o borç ne olacak?

önceki yorumumda belirttiğim gibi lise ve üniversite kayıt arasındaki borçların vardır muhtemelen Google a ssk sorgulama yaz kimlik bilgilerini gir ordan bak gss tescil kaydından borcun var mı

öğrenci olduğun döneme ait borçlar silinir öğrenci belgesi verilince lütfen bir önceki yorumumu okuyunuz orda cevabınız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qKnx -- 21 Temmuz 2013; 18:28:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selkaya5858

0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. bu ne demek

0000-müstehaktır provizyon alabilir diyor ne demek.

Sağlık hizmetlerinden yararlanır demektir.
    Kaynak:http://www.sskbilgi.net/11074.mustehaktir.provizyon.alabilir.asp
  • memur çocukları dikkate almasın bende memur çocuğuyum sordum 25 yaşına kadar sorun yok beyler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanc13

quote:

Orijinalden alıntı: mert_yldz_

quote:

Orijinalden alıntı: Rindane

quote:

Orijinalden alıntı: mert_yldz_

Askerlik olayından dolayı bu sene açıköğretime kaydolup öyle hazırlandım sınava :) Allah'tan olmuş iyiki kaydolmuşum.

Hangi bölümü yazdınız hocam. Puan kırılması gibi bir durum ortaya çıkmadı değil mi :)

Yok canım ne kırılması, geçen seneye göre okul puanım yükselmiş biraz hatta:) Fotoğrafçılık ve kameramanlık yazmıştım 1'e o çıktı.Barajı geçtiyseniz ilk tercihiniz çıkar zaten.Gerçi harç parası felan alıyorlar sizden her dönem 150-200 tl ama 1500tl vermekten iyidir heralde.

Hocam hiç sınavına felan girdinizmi ? Yazmışken bitiriyim bolumu diye dusunuyorum zormudur sınavları acaba ? bi makine alır hobi olarak yaparım :)

yok dostum soruları kolay soruyorlar.Sınavdan 1 gün önce, önceki senenin sorularına çalış yeterli.

• 18 olduktan sonra kaymakamlıktaki formu geç doldurursanız her ay 200 küsür borç geçiyo.Ben de 800 e yakın borç\ceza çıkmıştı.İşlemleri yaptıktan sonra şimdi ayda 32 tl sanırım sigorta için para alıyolar.Borcu hiç ödemedim şimdi af çıkar filan diye geçen sene ortalık karışmıştı biraz.Baktım af filan yok 500 kadar ödedim.
    Eğer açık öğretim filan gitmeyecekseniz 18 olduğunuz gibi kaymkamlığa gidin.Kendinizi de zenginde göstermeyin bence.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.