Şimdi Ara

MEZUNLAR ICIN BILGILENDIRME | G.S.S (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu primin herkese çıkmasının bir nedeni devletin insanları sömürü malzemesi haline getirmesi. bir diğer sebebi de bu insanların çalışıyor halde görünmesi. yani sizin sağlık sigortası priminiz borçlu olsanız bile yatırılmış görünüyor ve böylece siz işsiz görünmüyorsunuz. yani türkiye istatistik kurumu işsizlik verilerini açıklarken bu primi ödüyor görünenleri (yada ödeyecek görünen borçluları) çalışıyor gösterip işsizlik oranını düşürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLUKAGON

Beyler az önce sgk yı aradım ve maalesef doğruymuş;ZORUNLU GENEL SAĞLIK SİGORTASI !

Eğer 18 yaşını doldurmuşsan ve hiçbir üniversitede okumuyorsan 1500 liraya yakın para ödemek zorunda kalacağız sigortaya !!! Acil araştıralım şu durumu beyler aciilll !!!

https://sgk.ziraatbank.com.tr/

sorgulama tipini gss prim 13 yap
    tckn sicil no yazan yerede kimlik numaranı yaz

borcunu sorgularsın
  • 20 yaşına giricem şubatta 1 sene dershane gittim kazanamadığım için şuan benim borcumda 900tllerde ne yapacağımı bende bilmiyorum...

Edit: Evet şimdi baktım, Tutar 1252,07...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavun11 -- 18 Temmuz 2013; 21:01:58 >
  • kontejyansiz bolume kayit yaptirsaydin keske ben dun oyle yaptim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1700 falan olmuş borcum, ödemicem
  • beyler ben üniye yerleşeğim bu sene benim borcum 1100 lira gözüküyor üniye başlarken yatırmam gerekiyormu yoksa üniye başlayınca siliniyormu??
  • hayir borçlar hicbir zaman silinmiyor, zaman gectikce faizi artar

• Beyler sizin yanlışınız var ben bu sene mezun grubundaydım bizdede yasa geçerliydi sen gidiyorsun ilk önce genel sağlık sigortanı yaptırıyorsun(muhtardı hükümet konağıydı müdürlüktü felan) onlar sana ne kadar ödemen gerektiği hakkında bir belge veriyor sende her ay yatırıyorsun zaten hükümet konağına gittiğinde sana bir sürü soru soruyorlar yok kaç yıldır burada yaşıyorsun felan bir de ailenin gelirini soruyorlar bir kağıt veriyorlar ve onu müdürlüğe götürüyorsun gelir tespiti yapıyorlar sonra sana belge veriyorlar zaten genelde aylık 40 tl ödüyor çoğu kişi benimde öyle idi ama geciktirmiştim sanırım 1 ay veya 2 ay 186 tl sanırım yanlış hatırlamıyorsam öyle bir de geciktirmeden dolayı borç yazılmıştı o dedikleri sen git gss yaptırma üni yerleşinceye kadar sonra o kadar faiz girer tabi kastettikleri budur bence size tavsiyem sigortanız düştüğü zaman hemen gidin yaptırın geciktirmeyin 40 tl yerine 4-5 katını vermeyin 1 ay için sonra

• Ek yerlestirmeyle 2 yıllık bi yere yerlesin
    Sigortanız devam etsin
    Seneye puan kesilmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: mert_yldz_

quote:

Orijinalden alıntı: Rindane

quote:

Orijinalden alıntı: mert_yldz_

Askerlik olayından dolayı bu sene açıköğretime kaydolup öyle hazırlandım sınava :) Allah'tan olmuş iyiki kaydolmuşum.

Hangi bölümü yazdınız hocam. Puan kırılması gibi bir durum ortaya çıkmadı değil mi :)

Yok canım ne kırılması, geçen seneye göre okul puanım yükselmiş biraz hatta:) Fotoğrafçılık ve kameramanlık yazmıştım 1'e o çıktı.Barajı geçtiyseniz ilk tercihiniz çıkar zaten.Gerçi harç parası felan alıyorlar sizden her dönem 150-200 tl ama 1500tl vermekten iyidir heralde.

Hocam hiç sınavına felan girdinizmi ? Yazmışken bitiriyim bolumu diye dusunuyorum zormudur sınavları acaba ? bi makine alır hobi olarak yaparım :)

• Arkadaşlar benim bildiğim gelir testi yapılıyor,ödeyemecel olanları devlet ödüyor

• Ben bu sene boştaydım. Bir yerde rastlayıp kontrol ettim. 800 küsür lira borç gözüküyordu. gelir testi yapıp verdim. Borç 300'e düştü ama yine de ödememeyi düşünüyorum. Böyle saçma bir borcu kimse ödemezse bir şey yapamazlar.
  • Yuh ya ayrımcalıga bak memur çocugu niye ödemiyo hep mi işçilere giriyo

• Google yaş hesaplamadan yaşınızı günü gününe hesaplayın sorgulamadan önce. Ben mezuna kaldım 95 doğumluyum 17 yaşımdayım şu an ve yeni yaşıma girmeme 70 gün var. 18 yaşımı seneye doldurucam o zamana kadar da bi yere yerleşiriz her halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlashMJ -- 20 Temmuz 2013; 13:25:49 >
  • 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. bu ne demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: qKnx

Beyler sizin yanlışınız var ben bu sene mezun grubundaydım bizdede yasa geçerliydi sen gidiyorsun ilk önce genel sağlık sigortanı yaptırıyorsun(muhtardı hükümet konağıydı müdürlüktü felan) onlar sana ne kadar ödemen gerektiği hakkında bir belge veriyor sende her ay yatırıyorsun zaten hükümet konağına gittiğinde sana bir sürü soru soruyorlar yok kaç yıldır burada yaşıyorsun felan bir de ailenin gelirini soruyorlar bir kağıt veriyorlar ve onu müdürlüğe götürüyorsun gelir tespiti yapıyorlar sonra sana belge veriyorlar zaten genelde aylık 40 tl ödüyor çoğu kişi benimde öyle idi ama geciktirmiştim sanırım 1 ay veya 2 ay 186 tl sanırım yanlış hatırlamıyorsam öyle bir de geciktirmeden dolayı borç yazılmıştı o dedikleri sen git gss yaptırma üni yerleşinceye kadar sonra o kadar faiz girer tabi kastettikleri budur bence size tavsiyem sigortanız düştüğü zaman hemen gidin yaptırın geciktirmeyin 40 tl yerine 4-5 katını vermeyin 1 ay için sonra

GSS'yi yaptırmazsak ne oluyor hocam? Ben 1 senedir mezunum, bu sene yerleşeceğim, şu an sorgulatıyorum ve kişi kaydı bulunamadı diyor. Yırttıkmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: selimcat

quote:

Beyler sizin yanlışınız var ben bu sene mezun grubundaydım bizdede yasa geçerliydi sen gidiyorsun ilk önce genel sağlık sigortanı yaptırıyorsun(muhtardı hükümet konağıydı müdürlüktü felan) onlar sana ne kadar ödemen gerektiği hakkında bir belge veriyor sende her ay yatırıyorsun zaten hükümet konağına gittiğinde sana bir sürü soru soruyorlar yok kaç yıldır burada yaşıyorsun felan bir de ailenin gelirini soruyorlar bir kağıt veriyorlar ve onu müdürlüğe götürüyorsun gelir tespiti yapıyorlar sonra sana belge veriyorlar zaten genelde aylık 40 tl ödüyor çoğu kişi benimde öyle idi ama geciktirmiştim sanırım 1 ay veya 2 ay 186 tl sanırım yanlış hatırlamıyorsam öyle bir de geciktirmeden dolayı borç yazılmıştı o dedikleri sen git gss yaptırma üni yerleşinceye kadar sonra o kadar faiz girer tabi kastettikleri budur bence size tavsiyem sigortanız düştüğü zaman hemen gidin yaptırın geciktirmeyin 40 tl yerine 4-5 katını vermeyin 1 ay için sonra

GSS'yi yaptırmazsak ne oluyor hocam? Ben 1 senedir mezunum, bu sene yerleşeceğim, şu an sorgulatıyorum ve kişi kaydı bulunamadı diyor. Yırttıkmı?

Senin GSS yaptırman yasal bir zorunluluk zaten muhtemelen bayağı bir katlanmıştır o borç şu an da bir suç işliyorsun zaten yaptırmayarak GSS zorunlu çünkü istersen özel sigortan olsun genede yapman gerekiyor mahalle muhtarıyla konuş bir istersen sor adama ne yapmam gerekiyor falan yoksa kötü olur ödemiyorsun 1 yıldır annen babanda pek haberi yok sanırım sonra yerleşirsin üniye kyknın verdiği borç parayla borçlarını kapatmak gibi saçma bir duruma düşebilirsin

• quote:

Sorularınızın ayrıntılı cevabı
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/18-yasini-dolduran-cocuklarin-genel-saglik-sigortasindan-yararlanma-durumu-18-yasini-dolduran-herkesin-prim-odemesi-gerekir-mi/#.UesE91prPIV

Çıkarılan Prim Borcunu Ödemek Zorunlu mu?

Kurum tarafından tahakkuk ettirilen (çıkarılan) prim borcu 5510 sayılı Kanunun 88 ve 89 uncu maddeleri kapsamında ödenmesi zorunlu bir borç olup, süresinde ödenmemesi halinde ayrıca gecikme zammı ve cezası eklenir. Bunun tek istisnası; yukarıda belirtildiği şekilde, öğrenci belgesinin ibrazı sonucu çocuğun anne veya babası üzerinden sağlık yardımı alma hakkının devam ettiği veya yapılan gelir testi sonucuna göre çocuğun genel sağlık sigortası priminin devlet tarafından ödenmesi gerektiği sonucu ortaya çıkarsa, tahakkuk ettirilen prim borcu Kurum tarafından silinir.

Böyle birşey yazıyor hocam. Ben üniversiteye yazıldığımda 25 yaşına kadar primlerimi devlet ödemesi gerekiyor sonuçta. E bu durumda öğrenci belgemi gerekli yere gönderdiğimde borcum silinir. Ben bunu anladım hocam.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.